Jon Asphjell vant Kruke's Backyard Ultra for andre gang

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Okt 2020

Jon Asphjell forsvarte seieren fra i fjor da han vant Kruke's Backyard Ultra helgen 17.-18. oktober. Det måtte 12 runder til for å kvitte seg med en 20 år gammel japaner som hang med lengst.

Foto: Arrangøren

Løypa i Kruke's Backyard Ultra er mye tøffere enn i de andre norske backyardløpene, så her har man 1 time og 15 minutter til rådighet pr 6,7 kilometers runde. Man trenger ikke ta pauser, makstiden øker med 1:15 for hver runde, så det åpner for litt ulik taktikk.

Som dere kan lese av beskrivelsen på kondis, var det utfordrende forhold i tillegg til 370 høydemeter per runde:

Se også kondis.no:
Kruke's backyard ultra vunnet av Jon Asphjell "i et herrens til høstvær"

De 15 som startet, av 32 påmeldte!! (Arrangørfoto)


Jon selv skriver på Oslove Runner:

Hurra og hei kor det går! Klarte å sikre seieren for andre år på rad! Denne gangen tok det 12 runder å vinne Kruke’s Backyard Ultra Trail Challenge. Løpet der hver runde er på 370 høydemeter. Vi var 16-17 stykker som startet. Til slutt var det meg og 20-åringen Kentaro Ingo som stod igjen. Imponerende av den unge ultraløperen. Forholdene var krevende i år. Været var utfordrende med vind, regn og hagl. Det var MYE gjørme og glatte forhold. Først 35-40 minutter opp de bratte bakkene, så samme veien ned igjen hvor det noen steder var reneste mudslide. Takk til Kruke og Hell Ultraløperklubb som viser at løp kan arrangeres bokstavlig talt fra din egen oppkjørsel i din egen bakgård.

And the winner is...


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.