Ruth Vingerhagen imponerte med 4. plass på Skuggenatten Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jun 2020

Ruth Vingerhagen (bildet) imponerte med en sterk 4. plass og god tid i Skuggenatten Opp 6. juni. Dette er det første ultraløpet hennes som medlem etter at hun meldte seg inn i januar, men den skotske Askerjenta løp jo også to sterke ultraløp i fjor (RPL og OTC).

Fem av de 45 deltagerne i Skuggenatten Ultra var fra klubben.

Skuggenatten Opp var korona-avlyst, men i stedet ble det på kort varsel invitert til et korona-tilrettelagt ultraløp i samme løype. Da var det ikke snakk om å løpe opp én gang, men opp og ned 5 ganger.

Fem ganger opp/ned Skuggenatten betyr 43 km og 2469 høydemeter, altså like høyt som Galdhøpiggen. Store deler av løypa går på glattskurt berg, så deltagerne var heldige med det tørre og fine været.

- Værmeldinga sa regn, men det kom 24 dråpar, sa løpsleder Helge Reinholt, som innimellom organisering kom seg opp og ned Skuggenatten fem ganger han også.

Helge, løpsleder og deltager. (selfie)

Øyunn elsker denne løypa! Noen dager etter løpet var hun på treningstur opp her. (Arrangørfoto)

Einar Hagemann på vei ned etter en av toppturene. (Arrangørfoto)

Ragnhild fjellgeit! Tilbake etter skade...

Se også reportasje på kondis.no: Ingrid Ukkelberg og Kristoffer Nielsen vant Skuggenatten Ultra