Ida Slorafoss og Arne Martinus Lindstad vant Røyse Ultra(intervall)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Apr 2022

Det ble seier til klubben i både kvinne- og herreklassen i årets utgave av Røyse Ultra, ultraintervalløpet som løpes 8 ganger i løypa til Hytteplanmila, med start hver 3. time et helt døgn.

Arne Martinus Lindstad og Ida Slorafoss  vant dobbelt, og henholdsvis herre- og kvinneklassen med god margin. (Bildet ev vinnerne sammen med Hytteplanbilen er tatt av Janne Slorafoss).

Ida hadde klubbens Hilde Johansen og Marianne Nesje på de neste plassene, mens Arne fikk hardest motstand av løpere fra andre klubber. Likevel sterk innsats også av Roy Kenneth Støle på 5. plass i herreklassen. 

Den eneste som løp litt raskere enn Arne var Marius Taugbøl, men han måtte gi seg etter fire runder med akillesproblemer. 

I tillegg kom Camilla Skaugrød og Hege Henriksen fint gjennom alle rundene - så klubben hadde 7 fullførende og 8 startende på Røyse.

Marius Taugbøl i ledelse, men måtte gi seg senere. Foto: Janne Slorafoss.

ALLE RESULTATER:


Resultater med rundetider finner du her: Røyse Ultra 6 - 23.04.2022


Ida løper her sammen med Bart - som kom på 4. plass totalt. (Foto: Ida Slorafoss)

En kort epostutveksling med Ida dagen derpå:

Hei Ida, Hvordan opplevde du ultraintervall kontra sammenhengende løping?
Frister til gjentakelse?
Jeg forsto at Marius trakk seg etter 4 runder pga skade, så han må jo uansett tilbake og revansjere seg.

- Jeg syntes det var deilig på mange måter siden man har full tilgang på alt man trenger. Slipper å planlegge mat/drikke/sko/skift og lading etc.
- Var litt usikker på om jeg gikk litt hardt ut, men synes selv det gikk greit, og følte meg i fin form underveis i løpet av natten. Søvn ble det ikke mye av, men var flink til å hvile.
- Frister absolutt å gjøre det igjen, selvfølgelig enda raskere…. 😉

- Marius er kanskje mer revansjesugen enn meg. Han løp bra de fire første, men på 5 runde hadde han en hevelse på akilles. Så får vi se om vi rekker København 15.mai.


Arne Martinus før start. (Foto: Hilde Johansen)

Arne dagen derpå:
- Min første seier på Røyse, faktisk :-)

Hadde nok fått bank i år også, men Marius Taugbøl løp med en skade og ga seg (klokelig, tror jeg) etter det fjerde draget, slik jeg gjorde i 2017.

Det var ellers en vond reise. Har vært mye stress i det siste, så jeg var ganske sliten. Tenkte å prøve 42-runder, men ga opp det ganske fort. Slurvet nok litt med mat og drikke (men var flink til å hvile!), og det straffet seg på de to siste rundene, da var det tomt. Gikk opp spurtbakken og slapp forbi fem-seks stk., men jogget de siste 50 meterne...

Er helt ødelagt i dag.


Arne Martinus i løypa. (Foto: Ida Slorafoss) Roy Kenneth Støle:
- Det sosiale samholdet i løpemiljøet er fantastisk bra. Derfor oppfordrer jeg alle til å løpe litt med andre, og melde seg på noen løp! Delta med den formen du har!

Hilde og Roy liker seg på Røyse Ultra. (Bilde fra Hildes fb-side)

Hilde Johansen elsker Røyse Ultra, og spesielt sisterunden:
- Jeg har alltid likt siste runde av Røyse Ultra. Så også denne gangen, til tross for at motvinden startet allerede etter en km og ble tiltakende sterkere fram mot fjerde km. Fordelen med å ha motvind i Jørgen Moes vei, var at vi igjen fikk litt medvind i ryggen opp Selteveien.
Heller dette, enn å ha det motsatt: med medvind i starten, og motvind og sidevind mot slutten av løypa… 

- Da jeg nærmet meg 9 km, hørte jeg noen som heiet på meg. Det var Hege og Jon Anders, som cruiset forbi meg i den oransje Hytteplanmila-bilen. Der, i enden av Selteveien, med sola lysende over Tyrifjorden foran meg, følte jeg meg mer på hjemmebane enn noen gang! Det var et vakkert syn, og en stor motivasjonsboost for den siste kilometeren!

Hilde i siste bakken på siste runden. 2 meter igjen til medaljen! (Bilde fra Hildes fb-side)

-Det er mye fint ved sisterunden: Jeg blir så motivert av å se meddeltakere som helt tydelig opplever den samme driven som meg selv - slitne, men fornøyde. Vel vitende om at de snart har gjennomført åtte runder i Hytteplanmila-traseen, med en ny 10 km hver tredje time i nesten et helt døgn. 
- Jeg gleder meg over resultatene til de raskeste løperne, som har kommet før meg i mål og har en bedre totaltid enn meg.  Jeg lar meg inspirere av deltakerne som kommer i mål etter meg, og jeg elsker å heie dem fram på deres siste metere opp «pulsbakken» mot målstreken. 
- For en gjeng, for en stemning og for en innsats! Med fare for at jeg vil bli sett på som inhabil: Røyse Ultra er et av mine desiderte favoritt-ultraløp!


Marianne i siste bakken.  (Foto: Hilde Johansen)

Marianne Nesje:
- Røyse Ultra blei en skikkelig opptur, både sosialt og løpsmessig. 8 x10 km med start hver 3. time gir rom for skravling, spising, dusjing og litt hvile mellom slagene. Løpingen gikk for min del over all forventning. 

- Jeg bomma litt på de to siste rundene i forhold til det målet jeg hadde satt meg, men det gjør ikke noe. Total tiden min ble 7:11:28 - det er ca 37 min bedre enn i 2019. Det holdt til 3. plass blant damene. Dette hadde jeg aldri greid uten hjelpen jeg får fra Didrik til å strukturere treninga mi’ - Tusen takk 

- En stor takk til arrangørene også - helt suverene folk alle som en. Jeg er sliten og veldig fornøyd - så da kryper jeg under dyna for å ta igjen litt tapt søvn. 


Hege og Camilla klare for en 10 km i nattemørket. (Foto: Hege Henriksen).

Camilla Skaugrud:
- Dette ble et langt tøffere løp en jeg håpet, men når kroppen ikke henger med og smerter i knær og rygg gjør det vanskelig å løpe får jeg ta ett skritt av gangen. God mental trening å stå i smertene, og strålende fornøyd med å fullføre alle 8 rundene. 

- Absolutt en krevende øvelse med ny start hver 3.time, og med kaldt i hallen rekker du både å bli kald og stiv i kroppen før neste start. Et super trivelig og sosialt arrangement, engasjerte og flinke arrangører og medhjelpere, og så mange spreke fantastiske ultraløpere. Hyggelig å møte folk igjen🥰

Hege Henriksen:
- Takk for et herlig døgn. En fryd å møte så mange fine mennesker, og å få lov å være med på andres prestasjoner. Koste meg glugg. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.