Jon Asphjell løp over 320 kilometer, ble "bare" nummer to i Last Man Standing

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Aug 2021

Østmarka Backyard Ultra, et ekte "Last Man Standing"-løp ble arrangert sist helg med fantastiske resultater. Jon Asphjell, sammen med vinneren Luca Roncoroni sørget for et laaaang arrangement! Løpet har ingen tidsbegrensning. (Bildet: Luca og Jon, arrangørfoto)

Etter 24 timer var fortsatt 5 løpere med, men fra 26. runde handlet alt om de to backyardspesialistene Jon og Luca. 24 timer ble til 30... til 40, til 48 runder/timer før Jon ga seg og Luca kunne løpe inn til seier med 49 runder.

Jon løp 321,6 kilometer på 48 timer med bare 7 timer og 11 min total pausetid. Rundetiden var i snitt på 51 minutter. Interessant å merke seg er at verken Jon eller Luca var topp 2 på noen runde før de var alene i løypa.

Last man standing får Golden Ticket til Backyard Ultra i USA, det legendariske backyardløpet til Lazarus Lake, og med sitt fantastiske resultat ble også Jon kvalifisert med et topp10-verden resultat.

Jons resultat er uoffisiell "norsk rekord".

Jon etter løpet:
-Noen helger er absurde. Sånn kan det gå når man er to seiginger som løper til sistemann gir seg (og jeg ga meg). Østmarka Backyard Ultra: 320 km på 48 timer og kvalifisering til VM i Big's Backyard i USA i oktober. Min opplevelse av den herlige galskapen kan du se på bloggen Oslove Runner

Jon og Luca, etter to døgn kan de reise hjem og sove. (Arrangørfoto)

Åtte deltakere fra klubben
59 av de 70 startende løp ultradistanse, dvs 7 eller flere runder. 7 av våre 8 løpere var blant de 59, med Rasmus Øllgaard som nest best med 13 runder (87,1 km) mens Marit Amdal var best av kvinnene med 12 runder og 50 miles distanse.

Marit Aamdal sammen med medløper Kristin Vardebakken (Tøyen Sportsklubb). De kom på delt 4. plass i kvinneklassen etter 12 skravlerunder. (Bildet er hentet fra Kristins fb-side)