Erik Waage Nilsen på pallen i London Maraton - 3. plass i M65-69

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 24. Apr 2023

Erik Waage Nilsen er en av landets sprekeste løpere 65 år+. Sist helg kom han på pallen i London Maraton der han løp inn til 3. plass i M65-69 på den sterke tiden 3:07:35.

Det er soleklart årsbeste i aldersklassen så langt i 2023. I fjor var Erik nummer 2 i M65-59 med 3:14:24 fra Oslo Maraton. (Bildet er fra en av hans hyppige turer til Keiservarden ved Bodø).

Torunn Paulsen Tofteng og Svein-Erik Bakke var også med, se lenger ned.

Erik løp første 5 km på 20:21, det ville holdt til 3. plass på årets aldersstatistikk og 7. plass for hele 2022!

Som far, så sønn(-er), spreke løpere: På bildet ser vi Erik og gutta på Skåla Opp.
Gunnar vant forresten den første Telegrafruta over Saltfjellet, mens yngstemann Espen har vært raskeste nordmann i både Stockholm Marathon og i NYCM i tillegg til at han vant UltraBirken i 2017. I årets London Maraton løp han på 2:33!

- Flotte gutter som jeg er veldig stolte av naturligvis, helt opp til nå har vi kunne løpe litt rolige langturer sammen, det har vært flott, sier Erik.

Kondis reportasje fra London Marathon

Alle resultater

Torunn Paulsen Tofteng og Svein-Erik Bakke var også med - og løp i mål etter 4 timer og 26 minutter.

Torunn skriver på facebook:
Wow. Jeg kom til mål. Vi kom til mål. Team Norway🇳🇴. Litt uvirkelig etter den siste uken. Ryggen slo seg vrang forrige søndag og jeg har nesten ikke sovet og har hatt store problemer med å sitte/gå den siste uken. At jeg i det hele tatt kom til start overrasket meg. Var forberedt på å bryte allerede etter 1 km. Men, kroppen og hodet er to utrolige mekanismer. Så har jeg også Svein som bare bygger meg opp og er så stor til å motivere.

For et utrolig løp. For et fantastisk maraton🇬🇧. For et show. For en utrolig stemning og folkeliv i gatene. Det var bare helt utrolig å løpe over Tower Bridge. Vi ble heiet på gjennom hele løpet. Go team Norway🇳🇴 hørte vi ofte. Kanskje det mest velorganiserte løpet jeg har vært på. BBC meldte om rekord med litt under 49.000 løpere på morgennyhetene.

Jeg hadde jo helt utrolig god support fra en medløper, og ikke hvem som helst heller. Svein var bare helt utrolig med meg før og under løpet. Han fikk meg til å tro på at dette kunne gå, preppet meg grundig opp, fikk meg til massasje, og så gikk det bedre enn jeg kunne håpe på. Nå er jeg bare så glad, lykkelig og sliten. I kveld blir det bobler🥂.