Jon Asphjell beste norske i World Team Championship i Backyard Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Okt 2022

Jon Asphjell var best av de 14 norske deltakerne i World Team Championship i Backyard Ultra. Han har dermed fått en Golden Ticket for å delta i den individuelle finalen i Lazarus Lakes backyard i Tennessee 2023. Tre løpere fra klubben hadde kvalifisert seg til det norske laget. (Foto: Lars Erik Gylland)

Det gikk lenge veldig bra for det norske laget, der 12 av 14 deltakere var med etter 24 runder (100 miles). Da måtte vår egen Deimante Razukiene gi seg - og fra 27-31 timer forsvant resten - unntatt to - av de norske deltakerne ut, inkludert Harald Bjerke som stoppet på 27. runder.

Kroppen spilte ikke på lag for Harald denne gangen, mens Deimante slet med en vond fot fra tidlig i konkurransen, men likevel kjempet seg inn til 100 miles.

De neste timene sto kampen om å bli beste nordmann mellom Jon Asphjell og bergenseren Eivind Svellingen, en duell som backyard-spesialist Jon Asphjell vant etter 38 runder/timer. Svellingen ga seg etter 37 runder.

Vi ser at Jon avsluttet med en av sine raskeste runder, og regner med at han hadde mye mer inne. Nå har han altså sikret seg Golden Ticket til neste års individuelle finale.

Det norske laget ble nummer 20 av 37 nasjoner totalt, og vant i den såkalte 2. divisjon.

Når dette skrives pågår løpet fortsatt, 65 løpere er igjen etter 46 løpte runder!!! (skribenter reiser nå på ferie, se linken under bildet for sluttresultater)

Det norske teamet - som løp i Sverige i felles arrangement med det svenske teamet.

Før løpet skrev Jon på facebook:

ROADTRIP ÄLVDALEN! Med norske flagget på trøya for første gang. I dag går turen til Sverige hvor vi skal løpe sammen med svenskene i Backyard Ultra Satellite World Championships. Vi er 15 løpere på Team Norway og vi skal starte samtidig som 39 land over hele verden som også løper på hjemmebane i land som USA, India, Belgia, Venezuela... til og med Ukraina på hemmelig location. I Mexico består landslaget av løpere fra Tarahumara-folket – «de som løper».

Det blir stort å være med på en sånn begivenhet og spesielt løp. Selv har jeg den siste uken fokusert på meg og løpinga, og prøvd å blokke ut alt annet «støy». Mat, drikke og tøy er pakket i bilen. Været midt i Sverige ser ikke så bra ut, med en del regn de første dagene. Hvor lang tid tar det før løpet er over denne gangen - 48 timer? 60? 70?