Harald Bjerke ble Last Man Standing etter 35 timer og 235 kilometer

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Apr 2022

Harald Bjerke (bildet) imponerte med å nedkjempe Oslo-Bergen-vinner Eivind Svellingen under helgens Østmarka Bacyard Ultra - Last Man Standing.

Etter at Morten Fundingsrud fra klubben ga seg etter runde 26, var det bare Harald Bjerke og Eivind Svellingen igjen. De fortsatte altså til Eivind ga seg på runde 34.

Les reportasjen som undertegnede har lagt ut på kondis.no:
Harald Bjerke ble Last Man Standing etter 35 timer i Østmarka

Morten Fundingrud prøver å motivere seg for nok en runde på morgenen dag 2.

Vi hadde altså løpere både på første og tredje plass, og totalt var det 7 løpere fra klubben med.

Harald skriver på facebook etter løpet:

Denne helgen var det duket for Østmarka Backyard ultra. Et nydelig og profesjonelt arrangement av Leif Abrahamsen og Anita Kråkmo. En stor takk også til Luca Roncoroni og Jon Asphjell for support i verdensklasse!
Backyard er et veldig sosialt løp og gir en unik mulighet til å blir kjent med nye medløpere. Det er også en real styrkeprøve innen mental utholdenhet. Det å aldri vite når man er i mål og hvor lenge man skal holde på kan lett ta knekken på all motivasjon!
Jeg visste på forhånd at Eivind Svellingen kom til å holde ut lenge. Eivind er råsterk, og var en av vinnerne på OBT. Ikke overraskende var det han jeg endte opp med å løpe samme med til slutt. En enorm prestasjon av Eivind å løpe 34 runder på sin første Backyard!
For min egen del er jeg veldig glad for at magen holdt hele veien. Det virker som jeg har løst kvalmeutfordringene jeg har slitt med tidligere 🙂 Treningsgrunnlaget kunne ha vært bedre, så der har jeg en jobb å gjøre om jeg skal kunne nærme de beste som løper 50 runder 😉
En stor takk til coach Sondre ,som aldri lar meg gi opp!