Sofiia Granheim vant kvinneklassen i Backyard Ultra Sandefjord

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Okt 2021

Backyard Ultra er veldig populært, og størst av dem alle mtp deltakelse er Backyard Ultra Sandefjord, i år med 179 startende. Dette er et av mange løp som ikke følger "Last Man Standing"-konseptet, men som avsluttes etter 50 miles, dvs 12 runder.

I disse 12-rundersløpene er det da tid på 12. runden som avgjør plasseringen, selv om man også opererer med resultater på total løpstid. I Sandefjord var det hele 69 løpere som startet og fullførte 12 runder.

Toppbildet: Sofiia på toppen av pallen. (Foto: Velocity Sport)

KVINNER (59 DELTAKERE)

Sofiia Granheim løp smart hele tiden, og var den som hadde mest krefter på siste runde, og sikret seg seieren med 35:57 på de avsluttende 6,7 km. Hun kom på 7. plass på tidstotalen med 8:07:44.

Linda Engell - vårt nyeste medlem - løp inn til 9. plass med 47:45. Hun kom på 16. plass på tidstotalen med 9:09:13.

Ingunn Ytrehus var på jakt etter et resultat til Ultraløpsfatet, og det klarte hun fint etter å ha fullført 7 runder (46,9 km) på 5:28:53.

MENN 121 DELTAKERE:

Kenneth Dæhlen løp inn til 11. plass i herreklassen med 36:15 på 12. runden. Han kom på 9. plass på tidstotalen med 6:52:05

Magne Bondkall løp 8 runder (53,6 km) på  5:33:52.

ALLE RESULTATER

Løpets hjemmeside
Facebook

Kondis.no: 179 deltok i Backyard Ultra Sandefjord

Sofiia gjør seg klar for ny runde. (Foto: Fredrik M. Zachariassen)

Sofiia skriver på Facebook:

En skikkelig hoppe-på-tur som blev en fantastisk flott dag! 🏃🏻‍♀️🏃🏻
🏃🏻‍♀️Løp 6,7 km i kupert terreng med start hver time. Hvis du ikke rekker i mål/ikke gidder lenger, er du ute.
Her var det maks 12 timer (eller varv da).
Tok det som størtgo’ trening til Bislett24 og kjørte alle 12 timene= 80 km.
 10 timer med den beste løpepartnern  Fredrik M Zachariassen 🙏🏼🏃🏻‍♀️🏃🏻 Vi koste oss glügg ihjel og løp jevnt og fint hele dagen med sol som strålte i kapp med vårt humør😍
Siste runden hadde jag masse energi til overs og løp som et helvete og vant🏃🏻‍♀️🏆🇸🇪
Men det viktigeste med denne dagen: ultramiljøet❤️