Marius og Annette vant SMVE 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Jun 2020


Marius Stengle-Håkonsen og Annette Velde Sande sørget for seier til Romerike Ultraløperklubb i både herre- og kvinneklassen i årets Soria Moria til Verdens Ende. Klubben hadde 17 startende på 100 miles og 4 på 50 miles, dvs 16% av deltagerne.

Bildet er fra startpulje 8 av 10 der vi ser bl.a. Atle Bjørnerød og Leif Abrahamsen. Foto: Mona Kjeldsberg)

Det var spennende å følge årets SMVE via trackingen, det var skiftninger underveis og det var mange med hard åpning som måtte gi seg i det varme været (som senere gikk over til regnskyll). 

Marius løp et jevnt løp, men så ikke ut som vinner før begge fjorårsvinnerne fikk problemer. Han ene måtte gi seg i Tønsberg, mens han andre fikk det veldig tungt og ble tatt igjen av Marius med mindre enn 2 mil igjen til mål. Derfra og inn var Marius overlegen.

Annette ledet det meste av løpet, men på slutten fikk hun problemer med magen, og ca 10 km før mål var ledelsen nede i ett minutt - før hun fikk opp en bra spurt og vant klart.

I oversikten nedenfor kan du se resultatene til klubbens løpere, og vi gratulerer Sofiia spesielt med tapper innsats og målgang 13 minutter før fristen gikk ut.

Du kan lese mer om løpet på kondis.no:
Marius Stengle-Håkonsen og Annette Velde Sande vant SMVE 100 miles
Nedenfor resultatene kan du lese en en egen sak om Annette (som ble publisert som +sak på kondis.no).


- Jeg hadde håp om en god plassering etter mye og bra trening de siste månedene, men å vinne var over all forventning, sa Marius Stengle-Håkonsen etter løpet.

- Jeg holdt et jevnt tempo fra start, men merket at nedstigningene fra Kolsås og Skaugum satte seg i lårene, så første del til Drammen kostet mer enn jeg hadde håpet. Heldigvis løsnet det etter Drammen og jeg følte meg pigg lenge.

- Det var så klart noen tøffe perioder i løpet av natten, men jeg klarte å holde fokus og hadde troen på en bra plassering. I Tønsberg fikk jeg vite at jeg lå på andre plass kun fem minutter bak lederen så det ga en ekstra boost. Jeg lå i tet de siste 15 kilometerne, men jeg visste ikke hvor langt foran jeg lå, så det var bare å gi alt helt inn til mål.

- Det gikk ikke raskt mot slutten, men det var helt fantastisk å krysse mållinjen som vinner, sier en veldig glad løper som hadde  vært med i en del smågrupper underveis, men fra Hanekleiva halvveis løp han stort sett alene.

Hva med forholdene underveis, ville vi vite.

- Jeg takler som regel varmen bra, så jeg var ikke direkte plaget i går, men man merket det så klart. Ruskeværet som kom på kvelden/natten brydde jeg meg ikke om, men det er klart man måtte ta det litt piano på de våte steinene og røttene, sier Marius Stengle-Håkonsen som fra før har en 8. plass i Ecotrail 80 km som sitt beste ultraløpresultat.

Seiersgest fra Marius Stengle-Håkonsen. (Foto: Sebastian Mamaj)

Klubbens løpere i årets SMVE

Kvinner 100 miles (17 startet, 11 fullførte)

1.Annette VELDE SANDE1982Løpegruppa Jessheim24:28:00
5.Ninette BANOUN1964Romerike ultraløperklubb27:33:35
6.Cecilie Longva IGESUND1976Romerike ultraløperklubb28:32:38
11.Sofiia GRANHEIM1983Romerikeultraløperklubb34:46:45





Menn 100 miles (75 startet, 38 fullførte):


1.Marius STENGLE-HÅKONSEN1980Romerike Ultraløperklubb20:46:01
9.Harald BJERKE1974Romerike Ultraløperklubb24:07:33
11.Morten FUNDINGSRUD1974Romerike ultraløpeklubb / DFI Ski25:03:20
19.Øystein Jack NÆSS1971Romerike ultraløperklubb26:59:46
21.Peter JENSEN1978Romerike Ultraløperklubb27:31:11
24.Atle BJØRNERUD1962Romerike ultraløperklubb27:48:03
25.Jon ASPHJELL1976Romerike Ultraløperklubb28:21:00
33.Håvard Huru BERGENE1978Romerike Ultraløperklubb31:19:30

Tom Stephan JENSEN1978Flowrunners/ Romerike UltraløperklubbDNF

Lars MØLLER1972Romerike UltraløperklubbDNF

Asgeir HJORTHAUG1974Romerike ultraløperklubbDNF

Leif ABRAHAMSEN1969Romerike ultraløperklubbDNF

Marius SLETTINGDALEN1975Romerike Ultraløperklubb / Color LineDNF





Kvinner 50 miles (10 startet, 9 fullførte)


2.Marianne MOE1968Romerike Ultraløperklubb0,49191
5.June LIUM1989Romerike Ultraløperklubb13:29:16
7.Marianne NESJE1964Romerike Ultraløperklubb13:59:49





Menn 50 miles (22 startet, 21 fullførte):


4.Svein André HALS1985Romerike Ultraløperklubb09:48:31



Ultralærling Annette til topps

I fjor ble Annette Velde Sande "håndplukket" til å være med 100 miles-spesialisten Henning Lauridsen som ultralærling i Soria Moria til Verdens Ende. Hun fullførte sammen med Lauridsen på en tid så vidt under 30 timer. 

I år skulle hun klare seg på egenhånd, og det eneste hun så av Henning Lauridsen var da han sto med fotoapparatet i bakkene opp mot Kolsås. Og, ultralærlingen er tydeligvis utlært; Hun vant kvinneklassen i årets løp på 24:28 under tøffere forhold enn i fjor.

37-åringen som nå løper for Romerike Ultraløperklubb er også en veldig sterk OCR-ultra utøver med tre deltagelser i OCR World Challende (7. plass, 3. plass og 5. plass). Ultradebuten var i 2017 da hun ble nest sist i DobbelTravern.

I årets SMVE ble hun først og fremst utfordret av Sidsel Mohn fra Kongsbergklubben Bergkameratene Ski - som etter 100 kilometer lå ca 40 minutter etter Annette. Det skulle bli jevnere: 

- Jeg hadde lyst til å løpe på 24 timer og hadde lurte litt på om det ville holde til topp tre. Jeg har aldri vunnet noe før. 2. og 3.plass har jeg opplevd, men jeg har ikke vært noen vinnerskalle. Jeg liker jo best å løpe på tur, sier Annette til kondis.no fra bilen på vei hjem til Jessheim etter løpet.

- Men, har hatt Didrik Hermansen som coach nå en stund, da jeg bestemte meg for å endre innstilling og gå for å vinne den europeiske ultraserien i OCR i år, og de norske løpene The Beast og Romerikes Råeste. Alt ble coronaavlyst.. Så da heiv jeg meg på SMVE, men uten vinnerambisjoner da det jo er Ultra OCR som er min spesialitet.

- Alt stemte i dag., sier Annette.

- Kroppen og beina og huet var bra. Jeg ba en bønn til Gud om overskyet og litt regn og litt hjelp, da jeg fryktet varmen og solsteiken som var meldt. Jeg har lett for å få gnagsår, særlig når det er varmt.

- Regnværet kom, og det kom jo noen skikkelig kalde regnskyll på natta, så jeg ble nedkjølt og somla bort fryktelig mye tid på Hengsrød. Jeg skalv sånn at jeg ikke klarte å holde koppen med buljong. Leda med 7 km og kunne bare cruisa i mål, men på grunn av den altfor lange pausen på Hengsrød (etter 115 km, red anm) måtte jeg henge i på slutten da hun som jaktet var 3 kilometer bak. På siste saftstasjon hadde jeg økt til 4,5 kilometer. Det burde gå fint, men da jeg hadde 12 kilometer igjen ble jeg dårlig i magen, klarte ikke løpe og fikk magetrøbbel. Måtte stoppe bak en busk og gjøre mitt fornødne. Tapte masse tid på dette! Jeg ble skikkelig stressa og regna ut at hun sannsynligvis var like bak.

- Og det viste seg at hun hadde vært bare 1 kilometer bak og tok innpå. Jeg tenkte at jeg har ikke leda hele veien for å gi fra meg seieren på slutten! Så jeg fant krefter jeg ikke visste jeg hadde og løp som en tulling siste 45 minuttene. Veldig spesiell opplevelse. Der fikk jeg igjen for intervalløktene jeg har fått av coach Didrik, så stor takk til han!

Wow, var det så spennende på slutten, repliserte undertegnede, som bare hadde sett oppdateringene via RaceTracker.

- Ja, det var skikkelig stress og jeg var så irritert på meg selv for at jeg hadde kastet bort så mye tid på Hengsrød, sier Annette etter sin første ultraløpseier.  

Lykkelig Annette etter seieren i SMVE. (Foto: Mona Kjeldsberg)

Vi tok kontakt med læremester Henning Lauridsen etter løpet for å høre hva han syntes om løpet til Annette: 

- Annette er utlært - nå skal jeg snart ta opp en ny lærling, sa Henning.

Følg 100-milesløpet Soria Moria til Verdens Ende, live fra lørdag 10:00

BLOGG: 100 Miles med verdens første ultra-lærling

Den norske 100-mileskongen Henning Lauridsen og lærlingen på Verdens Ende etter fullført løp i 2019. (Foto: Mona Kjeldsberg) 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.