Ninette Banoun fullførte et glohett Spartathlon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Sep 2019

Ninette Banoun fullførte årets Spartathlon da hun sammen med Jeanette Vika fra Holmestrand Ultraløperklubb kom i mål lørdag ettermiddag etter neste 35 timer.

I motsetning til fjorårets ufyselige vær med regn og storm, var det kjempevarmt i år - begge ekstreme løp på hver sin måte. 256 km er uansett en enorm påkjenning.

Cecilie Holmgren, som i fjor ble den første norske kvinne til å fullføre Spartathlon, måtte dessverre gi seg tidlig i årets løp.

På bildet i toppen som Johan Holmgren har tatt ser vi Ninette, Cecilie og Jeanette før start.


Cecilie måtte dessverre gi seg i år, men kommer helt sikkert til å løpe Spartathlon flere ganger. (Foto: Johan Holmgren)


Undertegnede har lagt ut denne saken på kondis.no:
Jeanette og Ninette fullførte Spartathlon i ekstrem varme

Utdraget nedenfor er fra Ninettes beskrivelse:

Ninette:
"Det hjelper å være en sta jævel! "

Starten nærmer seg. Spenningen er stor for 377 løpere og mange flere supportere. (Foto: Johan Holmgren)

Et eventyr som jeg ikke trodde jeg skulle klare. Det selv om løpet burde passe meg perfekt. Erfaring fra mange 24 timers løp samt terrengultra har synliggjort at jeg egner meg best på flatere løp enn de mest krevende fjelløpene. Påmeldingen til Spartathlon ble gjort dagen etter Espoo 24 timers, i og med at jeg der ikke klarte kvalifiseringkravet for VM 24 timers senere i år.

Siden i sommer har jeg slitt mye med vondt i sitteknuten venstre ben, og vært til alt mulig av behandlinger. Rett før jeg reiste ned fikk jeg tatt MR og heldigvis avkreftet at det var noe alvorlig, hverken fraktur eller tendionities, så da bestemte jeg meg for å kjøre på. Gjorde endel alternativ trening, ikke så mye langturer siste tiden i og med vondtene. Bikram yoga for varmetrening, styrke, tøyninger mm.

Med det utgangspunkter var målsetting pri 1 å fullføre. Hårete mål var under 30 timer. Det målet «levde» helt til sjekkpunkt Korinth (80km). Da kom kvalmen for fullt, og resten av den dagen klarte jeg knapt å ta til meg mat - kun litt cola og vann - og isbiter i mengder. Fra dette punktet var fokus kun neste sjekkpunkt - hvor fort må jeg komme dit for å unngå å bli tatt ut av løpet?

Fra et av sjekkpunktene underveis. (Foto: Johan Holmgren)

Løpet har 75 sjekkpunkter, og hver av de har tidskrav. Tøffeste krav er frem til 80 km med 9:30 som grense. Fokuset på neste sjekkpunkt er en bra strategi for å lure hodet. 246km er svært langt, og å vite at jeg måtte løpe hele dag to i ennå varmere/fuktigere vær stresset meg. Det var når natten kom på at jeg og Jeanette begynte å løpe sammen. Det var ikke planlagt, men i og med at målet for oss begge da kun var å fullføre så var vi god støtte for hverandre. Godt kjent ble vi og der vi kastet opp i lag, felles tissing i busker og kratt (ikke noe toalett langs hele løypa, ei heller ved start!). Og mange timer til snakking, men også være stille og fokusere på jobben som må gjøres.

Ingen av oss hadde support langs løypa, men vi hadde lagt ut endel droppbager, og serveringen langs løypa var upåklagelig. Vi brukte nok noe mer tid på stasjonene enn nødvendig, men det var helt greit ifht målsettingen. Etter Korinth var hovedfokuset å komme seg over fjellet - der Phelippidios møtte guden Pan. Det var usedvanlig tungt og krevende, og toppen ble nådd med bare 25 minutters margin (160 km løping så langt, på ca 21 timer).

landsby.jpgMed fokus på neste CP... (Foto: Johan Holmgren)

Fra morgengry, ble det som en ny start! Etter ikke å ha spist på en evighet, og fått kjølt ned kroppen gjennom natten, klarte jeg å få i meg endel næring - kokte poteter med olje og salt, egg, kaffe gjorde godt. Søt kliss var jeg ferdig med, men Cola klarte jeg. Eplebiter og vannmelon var herlig der vi fikk det! Sammen med noe salt funket det. Dag to var vi heldige på starten med at det var litt dis og ikke så varmt, men det endret seg fort.

Fjellene var oppsamlingspunkt for varmen. Det var råvarmt. Følte meg veldig solbrent, hadde faktor 50. Det gikk bra - ingen solskader. Møtte en japanerinne i full bodysuit, inklusiv maske foran ansiktet - er det mulig? Ellers er det overraskende mange former og fasonger som kan løpe langt - treningen i bunn må på plass, men hodet aller viktigst. Som andre har sagt «running an ultra is 50% physical, and 90% mental». Det hjelper altså å være en sta jævel!

Hjelper også å putte litt press på seg selv, ved å publisere på FB at man skal i ilden. En boost med alle hyggelig lykkeønsker! Utrolig fornøyd med å klare å fullføre, på en tid under 35 timer, med en run-walk strategi. Alle bakker gikk vi i, og løp der vi kunne. Veldig veldig glad for å løpe med Jeanette, hun kunne spurtet inn i mål, mens jeg var helt tom på slutten!

Underveis var vi begge en god støtte for hverandre. Spesielt gjennom natten. Det var virkelig et eventyr og en flott opplevelse som kan anbefales. Veldig godt arrangert løp, vasket føttene våre i mål gjorde de også, og kjører oss dit vi skal sove. Alt av mat/hotell inkludert i påmeldingsavgiften! Så langt er vi kun tre norske damer som har fullført dette løpet. Her er det mange fler som bør prøve seg!

Ninette


Spartathlon hjemmeside
Resultater
Arrangørens fotoalbum 



Ragnar Nygård løp Ecotrail Wicklow-Dublin i sitt 98. ultraløp

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Sep 2019

Ragnar Nygård fullførte sitt ultraløp nr 98 da han sist helg løp 80 kilometer i Ecotrail Wicklow, det nyeste tilskuddet til Ecotrailfamilien. 

Fin og tøff løypa, sier Ragnar, som med tiden 10:51:40 kom på 43. plass av 115 startende på 80 km (99 fullførte).


Løpet hadde start og mål i Bray 15 km sør for Dublin, og gikk for det meste i nasjonalparken Wicklow. Løypa var en tur/retur løype men noen små endringer på tilbaketur, og hardere og mindre urban enn øvrige Ecotrail-løp. Her var det hele 2620 høydemeter på 79,5 km, og der mest urbane var 1 km ut og inn til Bray langs stranden.


Løpets hjemmeside
Facebook

Resultater 80 km

Løypa i Trace de Trail (ITRA)


Servering av deltagere i mål, og vi trodde ikke det var snakk om alkoholfritt øl, men joda. Ragnar bekrefter at det var alkoholfritt øl.  (Arrangørfoto)

Video fra starten:


Fra løpsterrenget.



Nytt medlem: Margrethe Kallestad Rasmussen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Sep 2019

Margrethe Kallestad Rasmussen (25) fra Bergen/Rælingen har meldt seg inn i klubben. For ikke lenge siden løp hun Oppdal Fjellmaraton (som er ultratungt), og ultraløpsdebuten kommer kanskje i Lillomarka rundt.

Margrethe i Oppdal Fjellmaraton.


Margrethe om seg selv
25 år gammel løpeglad bergenser som nå er bosatt i Rælingen. Jeg er fagradiograf på seksjon for radiologisk forskning/intervensjonssenteret på Rikshospitalet. Løpt hele livet og alltid hatt det best på lengre turer. Har en relativt høy treningsfrekvens og dette har i det siste inspirert meg til å teste ut lengre distanser enn det kroppen er vandt med, jeg ELSKER utfordringer!

Margrethe på vei opp fra Skarvatnet på Oppdal Fjellmaraton. (Foto: Anders Tøsse)

Har derfor det kommende året et mål om å gjøre det bra som ultraløper uten å satse fult på friidrett da jobben min er høy prioritert i livet mitt. Bruker instagram mye for å spre korrekt informasjon og gode treningstips til følgere samt å oppfordre til en aktiv løpefylt hverdag. Løping er for alle! Har i år deltatt i Oppdal Fjellmaraton og Oslo maraton(halv), planen videre er Oslos bratteste og Lillomarka rundt. 

Mål for 2020 er Salomon Xreid. Utover dette satser jeg på flere motbakke, halvmaraton og maraton ila resten av året samt 2020

Margrethe på facebook
Instagram


Margrethe i Oslo Maraton.

Margrethe selfie på fjelltur.



Liss Vallestrand vant Løpevennenes Ultraintervall i Harstad

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Sep 2019

Liss Johansen Vallestrand totalvant Løpevennenes Ultraintervall for 2. gang da hun 21. september løp 15 runder og 94,5 km i Harstad. For to år siden totalvant hun med 103,9 km.

Men, når konkurrentene var ferdigløpt nøyde Liss seg med to ekstra runder. Fjorårsvinner Torgeir Andreassen fra Lofoten Ultraløperklubb kom på 2. plass med 13 runder.

Arrangementet hadde 52 deltagere, men halvparten løp bare en runde på 6,3 km for å støtte "Aktiv mot Kreft" som fikk løpsoverskuddet. Seks løpere løp ultralangt, og altså Liss klart lengst av dem.

Løpets fb-side
Resultatene


Liss foran Sara Johnsen fra Tromsø Triatlonklubb som løp 50,4 km. Humøret er på topp. (Arrangørfoto)



Ragnar Øien fullførte Norefjell Sky Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Sep 2019


Norefjell Sky Ultra er et av årets nye ultraløp, og 21. september ble løpet arranger med 50 km som lengste distanse. Ragnar Øien var den eneste deltageren fra klubben. (Bildet er fra EcotrailOslo 2016)

Ragnar kom på 9. plass i herreklassen, 10. plass totalt med tiden 7:01:58. Det var 20 startende/fullførende i løpet som har en dansk arrangør.


Alle resultater


Start 50km




Helle Manvik løp 178 km på 24-timersløp i London - endte på sykehus

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Sep 2019

Helle Manvik løp Self Transcendence 24 Hour Track Race London 21.-22. september. Hun måtte gi seg etter 21 timer, men endte likevel på 5. plass i kvinneklassen med 178,031 km. Bilder er fra da hun vant Granan Backyard Ultra i juni. Nedenfor kan du lese hva som skjedde underveis i løpet.

Startfeltet i London. (Arrangørfoto)

Dagen før løpet skrev Helle på facebook:
Då är det snart dags igen🤩
Den här helgen springer jag och Reima Hartikainen ett 24 timmars lopp i London.
Jag kommer lära mig mycket nytt och få många nya erfarenheter på vägen!
För en 24timmars rookie som mig är det häftigt att få ta del av Reimas erfarenhet, hoppas jag kan kvittera för hans tålamod med ett anständigt resultat!
Ödmjuk och taggad inför uppgiften😅


Siden Helle gikk ut av løpet etter 21 timer var vi bekymret over hva som skjedde, så vi kontaktet henne for å sjekke opp:

Hei. 
Neida, ikke skadet som i «løperskade» men det var jo fryktelig varmt der nede, og jeg sprang uten support, så min ferdigblandede sportsdrikk ble sur etter bara 6 timer. Reima H prøvde å hjelpe meg litt med å fylle cola i noen flasker i steden, men disse ble fulle av maur, så også mine rosiner og nøtter. 
Så det ble til å prøve å klare seg på hva arrangøren serverte, men når jeg måtte drikke av kopper mistet jeg totalt kontrollen på hvor mye(lite) jeg drakk. 
Så endte opp på sjukehus med rhabdomyelosis og akutt nyresvikt når det var 3 timer igjen, etter å ha prøvd «virret rundt» i 2 timer. 
Kjempekjedelig att det var så mye rundt meg som gikk feil, for beina var riktig bra, og hjernen ville bare videre👍Neste gang skal jeg ha med support, og da skal jeg gjøre ett bra resultat, for selv om dette er noe helt annerledes en Trail var det veldig interessant!😅

Alle resultater



Marianne Grøstad Nesje på 7. plass i Black River Run 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Sep 2019

Marianne Nesje løp inn til en flott 7. plass i Black River Run 100 miles. Hun brukte 24:12:43 på de 10x 16,1 km lange rundene i Västerås. 

21 av de 97 startende på 100 miles var kvinner, tre av dem var fra klubben, men Tone Øksenvåg og Andrea Liebe ga seg etter henholdsvis 50 og 40 miles.
Bildet: Marianne og Andrea på en av de første rundene. (Foto: Illich Vera)


Marianne skriver på facebook:
Black River Run gjennomført 👍 Løypa er en 16,1 km rundløype og den var nok annerledes og tyngre enn hva jeg hadde forventet. I forkant tenkte jeg «flat løype», men den var ikke det - faktisk en del bakker 😊 Løypa har også noen partier med sti med mye røtter og stein. Teknisk sti om natta synes jeg er vanskelig og jeg blir pysete og det går sakte. En del av løypa går langs en idyllisk elv og gjennom en kolinihage. Det er noen km med paddeflat asfalt som jeg syntes var tunge og sleit mye på beina. Alt-i-alt en fin løype, men tror ikke jeg tar den 10 ganger til 😬🏃‍♀️🙄 En mega takk til Tone og Andrea for supersuport ved hver eneste av de siste 4 rundingene. Det er damene sine som stiller opp det 💗 Nå er kroppen sliten 🙄

Marianne på broen. (Foto: Illich Vera)


Mariannes målgang.

Andrea skriver på facebook:
Black river run 2019 gikk ikke helt som håpet. For å være helt ærlig hadde jeg en liten anelse om at det ikke kunne gå og at det var litt vel dristig å starte. Hadde i alle fall bestemt meg for å være litt klok og ikke sabla sta og dumdristig.
Så etter en periode med behandling for bekkenlåsning var håpet om å kjøre hele 100 miles ganske lite. Ga meg på 64 km. En god langtur.
Men fikk da tid til å supportere fantastiske Marianne Grøstad Nesje som knalla til med et utrolig bra løp. For ei superdame🏃‍♀️. Og en herlig dametur med Tone Øksenvåg ble det en fin trio på tur.
Lenge leve fornuften og alle de fine løpene som venter i framtida. Nå blir det ingen lange løp før april 2020. Bare trenging. Det ser jeg frem til🏃🏻‍♀️🌺☺️

Andrea hygger seg med deltagere på en kortere distanse. (Foto: Illich Vera)


Se også kondis.no: Inger Haugland på 2. plass i Black River Run 100 miles

ALLE RESULTATER
Mange bilder i album på Flickr: BRR 2019
Løpets hjemmeside
Facebook 



Klasseseier til Line Caliskaner da 40 fra klubben løp Oslo Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Sep 2019

Som vanlig de siste årene stilte Romerike Ultraløperklubb med den største troppen av alle klubber på Oslo Maraton, på maraton og trippelen. 40 av klubbens løpere fullførte maraton mens 8 av disse også fullførte Oslotrippelen.

Raskest av våre på maraton var Peter Jensen av gutta med 3:06:39, foran Helge Eide som ble nummer 4 i M55-59 med 3:09:41. På trippeloen var det Morten Haukeland som var raskest av gutta med 6:50.34 og 37. plasss av 74 fullførende herrer.

Best plassering av alle fikk Line Sevilhaug Caliskaner som med tiden 3:12:02 vant K45-49 og ble nummer 19 totalt på maraton. Nest raskest av jentene var Sofiia Granheim med 3:43:01, og hun løp senere på dagen inn til en flott 6. plass av 21 fullførende jenter på trippelen (2. plass i K35-39) med 6:33:10, dvs raskere enn gutta våre! På trippelen var Rakel Erla Sævarsdottir nest raskest av jentene våre på 11. plass med 6:50:18.

Se også: Kondis fulgte rekordstort Oslo Maraton

Nedenfor er noen av reaksjonene fra løperne våre:

Line skriver på facebook:
Oslo Maraton fullført 🏃‍♀️ 5 året på rad og hvert år viser Oslo seg fra sin beste side med strålende ☀️.
Årets mål var ganske vågalt 3:15. Det betydde over 3 min bedre enn i fjor. Bestemte meg for å satse med viten om at jeg kunne treffe den berømte veggen. Det ble et løp som gjorde vondt fra start til slutt. Men jeg seiret og knuste fjorårets pers med over 6 min og kom inn på 3:12:02. (Vant min klasse 💪🏻). Sykt fornøyd med tiden. Neste år går jeg for Trippelen og har tenkt til å legge opp ultra-fart og kose meg hele veien.
Fotnote: Litt usikker på om Red Bull i øyet gir noe særlig energi. Note to self: senk farten når man skal drikke fra kopp 😆



Helge på facebook:
Da var maraton nr 39 siden 2006 fullført. Oslo maraton ble arrangert i nydelig vær og med ny deltakerrekord i dag.Jeg får vel være fornøyd med å ha kommet inn like under 3.10.

Sofiia på facebook:
Yoo!🤘🏼 Oslo Trippelen 73,3 km, 6:33 tim og en 6.plass!! 🏅🏅🏅 Mitt første maraton og første trippel! Maraton 3:43 h, halvmaraton 1:55 h, 10 km 54 min. Veldig fornøyd! Men- halvmaraton var utrolig lang😅
Beste vennene i teltet vårt😍 Neste år er målet... Hmm... Tulla! Nå skal jeg bare nyte denne mestringsfølelsen🙏🏼For en fin dag! VARMT og deilig!🥰

Lars Martin til høyre sammen med fartholderkollega Geir Arne.
Lars Martin på facebook:
Fartsholder på 3:15 under Oslo Maraton og kom i mål på 3:14:37 er innafor👌
Fantastisk givende og moro dette var😀 Det å hjelpe andre til å nå sine mål gir enorm glede, og det å ligge i en gruppe gir store fordeler🏃‍♂️🏃‍♀️ Takk for samarbeidet @gearer85🙌
Tusen takk for et supert arrangement @oslomaraton og for et vær vi fikk☀️

Rakel på facebook:
Altså, jeg perset på halvmaraton og maraton og Trippelen totalt😃🤩 3.44.20, 2.06.12 og 59.46. Totalt 6.50.18. Ble 10 minutter pers på maraton og totalt 23 minutter pers på Trippelen🤩 Jeg er så syyyykt fornøyd og så syykt stolt av meg selv, for i dag var jeg langt i kjellern for å finne krefter😎😅

Siw på facebook:



VÅRE LØPERE SOM FULLFØRTE MARATON OG TRIPPELEN:

Race NoNameNationClubDistanceCategoryTime# Sex# Category
41799Peter Jensen DENRomerike UltraløperklubbMaratonM40-443:06:3915625

41428Helge Eide NORRomerike UltraløperklubbMaratonM55-593:09:411944

41423Line Sevilhaug Caliskaner NORRomerike UltraløperklubbMaratonK45-493:12:02191

41706Lars Martin Falck NORRomerike UltraløperklubbMaratonM24-343:14:37266115

41426Tore Mortensen NORRomerike UltraløperklubbMaratonM45-493:18:4231338

75100Borge Røstum NORRomerike UltraløperklubbMaratonM60-643:27:016016186

74001Einar Hagemann NORRomerike UltraløperklubbMaratonM40-443:27:5948261

74104Morten Haukeland NORRomerike UltraløperklubbMaratonM40-443:33:2860284

41429Fridtjof Stalsberg NORRomerike UltraløperklubbMaratonM24-343:35:05633258

74095Sofiia Granheim SWERomerike UltraløperklubbMaratonK35-393:43:0110213

74011Rakel Erla Sævarsdottir ISLRomerike UltraløperklubbMaratonK24-343:44:2011053

41433Ragnar Nygård NORRomerike UltraløperklubbMaratonM50-543:44:5986970

43514Håkon Niemi Uggerud NORRomerike UltraløperklubbMaratonM40-443:49:31977149

74124Henning Brøvig Hanssen NORRomerike UltraløperklubbMaratonM35-393:51:111018137

43117Steffen Brufladt NORRomerike UltraløperklubbMaratonM24-343:54:221114407

74020Svein André Hals NORRomerike UltraløperklubbMaratonM24-343:54:231115408

41431Jan Kåre Arnesen NORRomerike UltraløperklubbMaratonM50-543:54:561137102

74041Thomas Willy Lindgren NORRomerike UltraløperklubbMaratonM24-343:55:381164421

74010Siw Nicolaisen NORRomerike UltraløperklubbMaratonK45-493:55:5118030

74019Kasper Kristoffersen NORRomerike UltraløperklubbMaratonM24-343:56:381187430

41430Stian Gjone NORRomerike UltraløperklubbMaratonM45-493:58:341258188

43112Mariann Langås NORRomerike UltraløperklubbMaratonK45-493:59:2621033

74028Lars Willy Møller NORRomerike UltraløperklubbMaratonM45-493:59:521306195

74128Isabel Aarnes NORRomerike UltraløperklubbMaratonK35-394:06:1925636

41425Stian Heimsvik NORRomerike UltraløperklubbMaratonM24-344:09:081463521

43121Hilde Johansen NORRomerike UltraløperklubbMaratonK45-494:14:2730348

43447Bente Mjøs NORRomerike UltraløperklubbMaratonK40-444:20:5033956

41432Stian Løkken NORRomerike UltraløperklubbMaratonM40-444:24:361677235

74100Borge Røstum NORRomerike UltraløperklubbMaratonM60-644:24:50168130

43119Marianne Følling NORRomerike UltraløperklubbMaratonK55-594:25:253688

43523Jeanette Aarstad NORRomerike UltraløperklubbMaratonK45-494:30:0639462

41424Karianne Ekern NORRomerike UltraløperklubbMaratonK45-494:31:3840164

74137Hege Henriksen NORRomerike UltraløperklubbMaratonK40-444:43:3546371

41427Knut Bøvre NORRomerike UltraløperklubbMaratonM55-594:44:25191187

43110Roy K Støle NORRomerike UltraløperklubbMaratonM45-494:45:241924274

43118Magnus Mühlbradt NORRomerike UltraløperklubbMaratonM24-344:46:451935686

43113Lise Lysfjord Pettersen NORRomerike UltraløperklubbMaratonK45-494:53:1549982

74027Jørgen Oswald NORRomerike UltraløperklubbMaratonM50-545:10:252101207

43116Edna Grepperud NORRomerike UltraløperklubbMaratonK50-545:28:0158041

43115Tone Killengren NORRomerike UltraløperklubbMaratonK45-495:30:2958389

73095Sofiia Granheim SWERomerike UltraløperklubbTrippel 73,3 kmK35-396:33:1062

73104Morten Haukeland NORRomerike UltraløperklubbTrippel 73,3 kmM40-446:49:29367

73011Rakel Erla Sævarsdottir ISLRomerike UltraløperklubbTrippel 73,3 kmK24-346:50:18112

73019Kasper Kristoffersen NORRomerike UltraløperklubbTrippel 73,3 kmM24-347:11:035111

73010Siw Nicolaisen NORRomerike UltraløperklubbTrippel 73,3 kmK45-497:12:47135

73020Svein André Hals NORRomerike UltraløperklubbTrippel 73,3 kmM24-347:22:035313

73128Isabel Aarnes NORRomerike UltraløperklubbTrippel 73,3 kmK35-397:32:25174

73028Lars Willy Møller NORRomerike UltraløperklubbTrippel 73,3 kmM45-497:33:105812

 



Invitasjon til gratis Drøbak Maratonintervall 12. oktober

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Sep 2019

Vi bruker ikke å legge ut løpsinnbydelser til konkurranser på siden vår, men gjør et unntak for denne som kom direkte til klubben. Drøbak MaratonIntervall er gratis, og veldig bra trening for ultraløp.

Foto: Per Wollbraaten / Amta     


Kanskje dette kan være et alternativ til treningen vi har planlagt helgen etter - og som mangler arrangør. 


Hei,
I fjor hadde vi besøk av noen hyggelige folk fra Romerike Ultraløperklubb på Drøbak MaratonIntervall.
Dere er hjertelige velkommen i år også.
Dette er sosial løping med lav terskel, gratis påmelding og gode boller. 
Invitasjon er vedlagt. 
Håper vi sees!
Med vennlig hilsen
Christian 

 Drøbak MaratonIntervall

- Et sosialt og annerledes løpsarrangement

Seiersten skanse Lørdag 12. oktober Kl. 09:00

Påmeldingsfrist: 8.oktober

Det løpes en løype på 7,1 km i Seierstenmarka, med start hver hele time. Det løpes totalt seks runder. De som ikke er klare til å starte på neste runde hver hele time, er ute av konkurransen og henvises til å heie på de resterende deltakerne.

Hvis du fullfører alle rundene har du løpt en full maraton. Fullfører du tre runder har du løpt en halvmaraton osv. Sett deg et mål, og utfordre deg selv!

Løper du fort kan du nyte godt av en pause før neste start. Løper du rolig sparer du energi. Taktikken bestemmer du selv, men husk at neste start går ved neste hele time J

I Drøbak MaratonIntervall er alle som gjennomfører målet sitt vinnere, men det blir nok en viss prestisje i å komme først i mål på den sjette runden!

Hele arrangementet foregår på et kompakt område rundt Seiersten skanse, og alle deltakere samles i start-/målområdet mellom hver runde. Her blir ingen fraløpt veldig mye!

Saft / sportsdrikk, frukt, og kaker til alle deltakere i startområdet.

Arrangementet er gratis, men vi må vite hvor mange som kommer. Påmelding gjøres her

Spørsmål? Ta kontakt med Christian (christian.askildsen@outlook.com) / 934 12 477) eller Borge (borgedy@gmail.com / 482 87 889)



Gjensyn med Lillestrøm på klubbtrening 3. november - og litt om andre treninger

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Sep 2019

Søndag 3. november inviterer Marit Berg Bjerknes til klubbtrening i Lillestrøm, i praksis en gjentagelse av opplegget fra slutten av januar 2016 da vi var 17 på løpetur i Lillestrøm - med dusj og kafébesøk etterpå.

Treningen er lagt inn som aktivitet på klubbens side på facebook:
Klubbtrening fra Lillestrøm 3. november
Det kan bli noen justeringer i opplegg, så sjekk siden før du reiser til Lillestrøm 3. november.

Oversikt over kommende treninger og annen treningsinfo finner du på klubbens hjemmeside: TRENING

OKTOBERTRENING:

  • 06.10. Anita arrangerer backyard-trening i løypa til "Last Man Standing"
  • 20. 10. Mangler noen til å arrangere trening
  • Tre aktuelle lavterskel maraton-/ultraløp i perioden (se egen nyhet om Drøbakløpet)
    • 06.10. OTC 55 km (100+200 km for de tøffeste)
    • 12.10. Drøbak Maratonintervall 6x 7,1 km  (se egen nyhet)
    • 19.10. Lillomarka Rundt 50 km



Flott feiring av klubbens første 10 år

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Sep 2019

Aldri har jeg opplevd bursdagssangen bli sunget sterkere og flottere enn under middagen på Frysja33 fredag 14. september. Det var et ultravakkert klubbkor med 50 medlemmer - for anledningen uten treningstøy. 

Før festen startet - og før alle hadde kommet - fikk vi tatt dette ultraflotte bildet ned mot Akerselva:

Det var litt rart å være sammen med denne gjengen, uten mosjonsinnslag av noe slag. Men, uten forstyrrende musikk fikk vi pratet masse, og det var selvsagt mest løpeprat, hva ellers?

Festkomiteen med Isabel Aarnes og Marianne Følling i spissen, godt supplert av Andrea Liebe og Thomas Willy Lindgren, hadde festpyntet lokalet med gul/svart dominans, og ellers gjort alt som var mulig for å skape en hyggelig kveld - som det også ble.

Festsjef Isabel venter på at gjestene skal ankomme, selvsagt i gul/svart antrekk i anledning dagen!

På bordet lå til og med en klubbsang og ventet, og Isabels RU-musevise ble sunget like vakkert som bursdagssangen.

Både i sangen og ellers ble det sagt mye pent om undertegnede, som selvsagt er glad for det - og om mulig er enda mer stolt over hva denne klubben har blitt til, 10 år etter det vi trodde skulle bli en liten gjeng med sære interesser.

En liten oppsummering av de 10 årene fikk jeg også anledning til under middagen.

Noen av festdeltagerne.


Flere festdeltagere...


Flere...

Flere...

Kanskje kom de fleste med på ett av bildene.

Vi fikk tapas til middag... det var populært.

Kakebordet var ikke mindre populært... mange hadde bidratt her.

KLUBBKAKA, laget av en av Nedbergjentene.

Utover kvelden var det også to runder med Kahoot! (mobil-Quiz) organisert av Isabel,og i etterkant av dette var det premieutdeling for Kahootene, og det ble trukket andre premier på medlemsnummer blant de som var tilstede:

*Bislett 24timers
- Anita Kråkmo
- Gry Løberg (byttet til RPL)

*Romeriksåsen på langs
- Helge Reinholt
- Tone Killengren

*Skåbu Fjellmaraton
- Graham Brownlie
- Roy Støle

*Last man standing
- Sofia Granheim

* Silva nightrun
- Henning Lauritzen
- Henning Brøvig Hansen

De fleste av dere har vel lest en eller flere oppdateringer på facebook også - og det ser virkelig ut til at alle hadde en fin kveld.


Lykke til med løpingen framover, enten det er på ultradistanse eller kortere, og se ikke bort fra at det blir en ny klubbfest før det har gått nye 10 år.


Med stolt hilsen fra Olav




Oppdatert info om turen til Highland Fling i 2020

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Sep 2019

Det nærmer seg påmelding til Highland Fling 2020, der vi håper mange fra klubben vil være med. På bildet ser du klubbens deltagere på løpet i 2014. Da var vi 33 deltagere.

Mange har sagt de er interessert, nå er det snart tid for påmelding. Men, bestill hotell og reise jo før jo heller, for du er garantert startplass.

Ny info:
Ragnhild Audestad - som er reiseleder for Skottlandturen - har sjekket priser igjen - flyavganger og priser endrer seg jo hele tiden. Dette er det mest oppdaterte med tanke på hotell og fly:  

Overnatting Jurys inn Glasgow 23. - 26. april 1.919 kroner for en person. Går man sammen og deler rom blir det rimeligere. 

Fly t/r Edinburgh med Norwegian: Torsdag 23 april kl 11.00 - retur søndag 26. April kl 20.55.  1.930 kroner. 

Dette betyr at reise og opphold kommer på i underkant av 4.000 kroner.

- Det er mulig å reise senere på torsdag med andre flyselskap, men jeg kommer til å velge denne ruta.
- Jeg kommer til å bestille selv i løpet av uka - det alternativet som et skissert over.
- Siden vi er garantert plass på løpet, så er det bare å bestille reise og opphold så snart som mulig, slik at vi er sikret felles overnatting.
- Det vil selvsagt være mulig å fly til Edinburgh for de som vil også fredag formiddag.

Lokal transport!
Det er viktig at alle ved påmelding til løpet også bestiller transport t/r Glasgow og start/mål.


Påmelding til løpet åpner 29. september og stenger 13. oktober.
• Alle melder seg på selv
• Arrangøren lover startplass: The best way for all your runners to enter is individually during this entry window. As long as all the runners put down Romerike Ultraløperklubb in the club section of the entry form I can promise that they will all be offered place.


Se også tidligere info: Vil du være med til Highland Fling i 2020?



Nytt medlem: Jonas Jansson

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Sep 2019

Jonas Jansson (35) fra Magnor har meldt seg inn i klubben. Han er fra Arvika, men bor altså nå i Magnor på vår side av grensen. Ultraløpsdebuten var på RPL50 tidligere i år.

Her ser vi Jonas med startnummer 162 på RPL50, der han debuterte som ultraløper. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Jonas om seg selv:

Skriver på svenska för norskan är inte så bra än 😁
Jonas Jansson 35 år och 4 barn som flyttade till Norge (magnor) för 3 år sedan.
Började löpa för ca 5 år sedan och har börjat få upp intresset för ultralöpning.
Mitt första ultralopp var romeriksåsen på langs 2019
Och nu i augusti så genomförde jag the hill marathons 50 miles 10 000+ höjdmeter på 21t 30 min.
Listan på genomförda ultralopp ska bli längre. e


Jonas på instagram: jonas.train4ultra
Jonas på facebook 

Jonas på The HillMarathons... som han har skrevet om på facebook:

- 80 km drygt 10 000 höjdmeter... Detta är det brutalaste jag någonsin gjort. 21h30min tog detta galenskapet att fullföra. 

Kl 19 på fredag gick starten. Det började med en backe som man skulle upp och ner 72 gånger (50km) den var jag färdig med vid 05 tiden på lördag morgon, så då fick det bli en liten matpaus och byta kläder. Sen var det dags att gå till bana nr 2 som skulle genomföras 30 gånger (30km) det var den värsta terrängen man kunnat tänka sig, har till och med blivit sliten på fingrarna efter att man behövt gå på alla 4 emellanåt 😂

Men för en upplevelse och skön känsla när man väl kom uppför backen för sista gången 💪😁
Ångrar inte en sekund att jag tog mig an denna utmaningen.



Daniel Salvesen nummer to på Høyjord rund og rundt (80 km 3000 hm)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Sep 2019


Daniel Salvesen fullførte tidenes første Høyjord rundt og rundt på 80 kilometer 31. august. Han var en av 7 startende der tre fullførte, tre gikk ned til 50 km og en brøt. (Foto: Morten Løvaas)

Det var en tøff 10 kilometers løype med 376 høydemeter pr runde, altså 3000 høydemeter for de som løp 80-kilometeren - altså 8 runder.

Andreas Miezans kom på 3. plass på 50 kilometer, og Borge Røstum - som startet på 80 km - gikk ned til 50 km.

Andreas med tommel opp. Se rapporten hans lenger ned. (Foto: Morten Løvaas)

RESULTATENE:

80 km
  2. plass Daniel Salvesen 12:28:18

50 km
3. plass Andreas Miezans 6:36:05
10. plass Borge Røstum 8:50:21 (startet på 80 km)


Se også reportasje om løpet og arrangøren på kondis.no:
Høyjord rundt og rundt: Vår opplevelse som ny løpsarrangør


Daniel sendte denne meldingen:

- Jeg må få skryte litt av Heidi Bye Svartangen. Hun og hennes fantastiske medhjelpere har levert et ultraløp i særklasse, Høyjord rundt og rundt. Her ble du tatt skikkelig godt være på både i målområdet og på matstasjon halvveis. Her får man servert skikkelig motbakker og nedoverbakker som gir fine utfordringer for de fleste tøffe ultraløpere. 

En uke etter 6-timersløp og endelig pallplassering på meg også på 80 km med 2900 høydemeter logget og 2. plass blant herrene. Dermed er også årets 3 obligatoriske løp til ultraløpssmerke på ultrafatet sikret i år. Takk til Jeanette Vika som jeg hadde følge med i 4-5 runder.

Fra kondisreportasjen:
Ultraløper Andreas har sendt denne oppsummeringen:
Det handler om å teste egne grenser, det er hva ultra er om. Og med dette løpet så får man absolutt en utfordring i akkurat det. Høyjord Rundt og Rundt er en ny tøff løpsutfordring som tilbyr utfordring i 50- og 80-kilometer løyper.

Runden som er på 10 km skal løpes 5 ganger på 50 km og 8 ganger på 80 km. Dette er krevende løp selv for den mest erfarne ultraløperen.


Med en blanding av flotte naturopplevelser, myk skogbunn og trolsk skog, så synes jeg dette er et av de flotteste av løp som jeg vært borti. Hvor tøff forseringen av traséene blir avhenger av været i forkant selvfølgelig, men at det blir slitsomt og at leggen skal få jobbe, det er det ikke noe snakk om.

Flott merka løypa og det manglet ikke noe synes jeg på hverken matstasjonen ved start/mål eller den som lå halvveis på toppen, ca. 352 meter opp.

Hva gjelder meg selv om min innsatts så klarte jeg å få med en 3. plass på 50 km. Jeg vurderte lenge 80 km men gikk ned til 50. 3. plassen ble sikret allerede etter 3 km, dette etter å ha spurtet opp i en av de tøffe bakkene. Jeg slet på runda 4, men i ultramiljøet vet vi at det dreier det seg 90% om hodet og 10 % om fysikk, når det butter i mot. Og spesielt når man løper samme runde om og om igjen.

Og det fikk jeg kjenne av, ikke minst da jeg i forkant de siste 2 månedene ikke har trent noe særlig på grunn av ferie, syke barn, bryllup og mye annet.

Så kudos til arrangør Heidi og hennes crew i Høyjord.

I tillegg så arrangeres det barneløp, mosjonsløp og ett 10km løp. Og mine barn koste seg masse, og fikk ikke minst også de en medalje for gjennomført løp. Til sist så håper jeg også at flere melder seg på til neste år, dette løpet anbefales virkelig. Vi sees til neste år.

- Andreas Miezans Wåle
 



Åke Fagereng på 56. plass av 957 i Tor des Geants (348 km og 24400 høydemeter)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Sep 2019

Åke Fagereng, som bor og jobber i Cardiff, fullførte Tor Des Geants i de italienske alpene på en imponerende 56. plass av nesten 1000 startende (565 fullførte). For 3 år siden brukte Åke 111 timer i Tor Des Geants, nå gikk det 7 timer raskere.

Bildet er fra 2015 da Åke vant Racing the Planet 6-dagers løp i Equador.

Tor des Geants er for de tøffeste av de tøffe, med 348 kilometer og 24 400 høydemeter som må fullføres innen 150 timer. Det klarte Åke med glans, han var i mål etter 104 timer og 9 minutter. Tidligere i år har han fullført det 315 km lange Dragons Back (27. plass) - og ingen i klubben har løpt flere langultra i fjellterreng enn rutinerte Åke.

Løpet startet kl 12:00 søndag 8. september - og siste målgang var 150 timer senere søndag 15. september.

Løpets hjemmeside
Alle resultater TorX

Åke skriver på facebook:

Tor 2019: 104 hours, 348 km, 24,400 m climb, 4 hours sleep. One scenic photo per stage 🏔🏃‍♂️😴

Her er bildene:

Going into the first night - looking back near the top of Colle de la Crosatie (36 km or so) before heading on to drop down to Valgrisenche

The track to Col Loson, at sunrise after a cold night, snow on the peaks (about 95 km)


Col Fenetre on a sunny day, before that descent to Donnas... (122 km ish)


Through Colle Della Vecchia and down to Niel, a wilder part of the route (187 km)


A runner’s light coming off Grand Tournalin, toward the Life Base in Valtournenche (230 km or so)


Bivacco Clermont, before the never ending downhill to Oyace (265 km)

Col Malatra (approx 322 km), time to head down the final downhill to Courmayeur!



Harald Bjerke på 3. plass i DobbelTraver'n, fire RU'ere i Topp 10

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Sep 2019

Harald Bjerke var raskest av våre løpere i en våt og gjørmete DopbbelTraver'n 7. september. Han løp inn på en sterk 3. plass med tiden 5:27:52. Imponerende også av 57-åringen Atle Bjørnerud som løp inn til et 6. plass i konkurranse med yngre løpere.

Ytterligere 2 ,mann kom i topp 10; Asgeir Hjorthaug på 9. plass og Morten Fundingrud på 10. plass. Like bak fulgte Tom Johannessen på 14. plass. Alt i alt en veldig sterk innsats av våre løpere i DobbelTraver'n.


Harald skriver på facebook:
Nordmarkstravern (dobbel) i dag 🙂
61 tunge kilometere, ekstremt vått og mye gjørme. 5:27:52 og 3.plass totalt! Utrolig kult 🙂 Fruen mente jeg ville få flere likes om jeg la ved et bilde av meg selv. (Red. anm. Fruen hadde rett, det ble minst 285 likes - det er bra når du "bare" har 506 fb-venner). 


Asgeir skriver på facebook:
Nordmarkstravern 2019 - Dobbeltravern, 60km. Stor takk til arrangøren for et supert opplegg! Blide folk over alt, upåklagelig merking - man ser virkelig at dette har de gjort før, faktisk 47 ganger 😀
Det ble en særs våt opplevelse i 10 grader og regn, "bekkeløp" var det flere som kalte det 😅 Men for en utfordrende og kul løype! Nordmarka leverte til de grader!
Hadde en veldig god opplevelse, beina fungerte, hodet fungerte, og selv om jeg var i en tåke av kvalme og utmattelse siste 15km, klarte jeg denne gangen å holde farta oppe helt inn, sykt digg følelse 🙏Distansen ble 60,77km, tiden 6:00:35 - holdt til 9. plass totalt.Kommer gjerne tilbake neste år!

Asgeirs målgang. (Foto: Jacob Jacobsen)


Klubbens løpere i DobbelTraver'n:

Menn Dobbeltraver'n 60 km (45 deltagere):

3
Harald Bjerke45
Romerike Ultraløperklubb5:27:52
6
Atle Bjørnerud57
Romerike Ultraløperklubb5:45:22
9
Asgeir Hjorthaug45
Altra Team Red / Romerike Ultraløperklubb6:00:35
10
Morten Fundingsrud45
Romerike Ultraløperklubb / DFI ski6:05:24
14
Tom Johannessen50
Romerike Ultraløperklubb6:27:32
31
Ragnar Øien38
Romerike Ultraløperklubb7:36:49
40
Magnus Mühlbradt32
Romerike Ultraløperklubb 8:36:02


Kondis.no reportasje fra Nordmarkstraver'n




7 løpere fra klubben løp Trondheim Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Sep 2019

Marianne Følling var raskest av de fem kvinnene våre i Trondheim Maraton 7. september. Resten av festkomitéen fulgte rett etter, altså Isabel Aarnes - og hun løp inn til ny PB. (Privat foto)

Raskeste løper fra klubben i Trondheim var Leif Foss på 63. plass totalt av 417 av herreløpere, han løp på 3:18:03.

Flere av våere nyeste medlemmer var i farten: Leif meldte seg inn i sommer, og enda ferskere medlemmer er Jeanette Aarstad og Unni Bente Haugen.

Marianne og Unni Bente feirer løpet. Privat foto)


Marianne på facebook:
Trondheim maraton er så bra!! Koste meg (for det meste🤪) gjennom fire runder - masse liv langs løypa, supre løypevakter som danset og heiet oss fram, sol og regn, og så var det alle de fine folka jeg treffer da😍Sitter på toget hjemover og tenker på hvor heldig jeg er🏃‍♀️🙏🏻

Isabel på facebook:
PB med 38 sek på Trondheim Maraton👌 Endelig under 4:10👍 Pers er pers😉 15 min forbedring siden forrige helg👍 3 maraton 3 helger på rad, raske briller, ikke nybarberte legger, innvielse av nye sko og nye gels var visst det som skulle til🤣 


Se også kondis.no: Rekordstort Trondheim Maraton med 67 % deltagervekst


Klubbens resultater på maraton:

Kvinner maraton (69 deltagere, 68 fullførte):


38MarianneFøllingRomerike UltraløperklubbK55-594:09:15
39IsabelAarnesRomerike UltraløperklubbK35-394:09:40
45Tanja ChristenseGudbrandsenRomerike UltraløperklubbK45-494:17:27
55Jeanette AurdalAarstadLILLESTRØMK45-494:49:17
59Unni Bente N.HaugenFROGNERK60-645:04:53






Menn maraton (417 deltagere, 394 fullførte):


63LeifFossRomerike UltraløperklubbM35-393:18:03
113ToreMortensenRomerike UltraløperklubbM45-493:30:01


Peter Jensen ble nummer 18 på Mors 100-miles med løpstid på bare litt over 20 timer

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Sep 2019

Peter Jensen har vært på Jylland og løpt 100 miles på de danske landeveiene rundt øya Mors (den store øya i Limfjorden). Han kom på en flott 18. plass av 101 startende.

18. Peter Jensen, Romerike Ultraløperklubb 20:22:15

Peter selv skriver på facebook:
- 100miles/161KM og godt 20 timer (20:22:15) i brutal og vakker dansk natur. Topp20 plassering (nr. 18) er godkjent i debuten på den offisielle distansen👊 Mors100miles leverte 100%. Kan sterkt anbefales (for spesielt interesserte)!


Alle resultater (78 av 101 startende fullførte)
Løpet hjemmeside
Facebook
Norsk statistikk 100 miles

Kondis.no: Seier til Stian Andersen på 100 Miles - Around the isle of Mors
.... du finner en fin beskrivelse av løpet i denne artikkelen.

Peter på vei ned etter deltagerpresentasjonen før løpet: (Foto: Hans Jørgen Mikkelsen)



Hans Kristian Smedsrød på imponerende 2. plass i Ultra Tour Monte Rosa

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Sep 2019

Hans Kristian Smedsrød har vært i grensetraktene melom Sveits og Italia og løpt etappeløpet Ultra Tour Monte Rosa, der han kom på en imponerende 2. plass til tross for ribbensbrudd dag 1.
(Bildet: Hans Kristian Smedsrød og vinneren Bikash Tamang fra Nepal. (Privat foto)

- Etappeløp er en sjanger innen løping jeg har blitt fascinert av. Det er akkurat som sykkelritt, hvor man må spille kortene riktig. En konkurrent kan ha en bra dag mens du kan ha en dårlig, og det motsatte kan skje neste dag. Det sier Hans-Kristian etter 2. plassen i UTMR 4.-5. september.


Denne saken er tidligere publisert på kondis.no.

Hans Kristian Smedsrød - den tidligere skøytesprinteren som har blitt terrengultraløper - imponerte med en sterk 2. plass i fjellultraløpet Ultra Tour Monte Rosa som går dels i Sveits og dels i Italia med 4 dagsetapper på totalt 170 km med 11 500 høydemeter.

Nå ble det ikke fire etapper i år, siden været satte en stopper for de to siste etappene, men en offensiv Hans Kristian mener han kunne vunnet - selv med ribbensbruddene han fikk på 1. etappe som han vant. Neste utfordring for 30-åringen som er fra Tromsø, bor i Oslo, og løper for vekselvis SkyBlazers og Romerike Ultraløperklubb, er et nytt etappeløp, nemlig Everest Trail Race i Nepal i november.

Hans Kristian Smedsrød sammen med Hallvard Schjølberg under årets VM terrengulttra. (Foto: Gustav Vasdal)

Vi tok kontakt med Hans Kristian for å høre litt om sesongen så langt, og Monte Rosa i særdeleshet.

- I år har jeg løpt flere løp på en sesong enn jeg har gjort tidligere. Jeg startet med et skyrace i Japan i april, så Transvulcania i mai, VM terrengultra i juni, så Buff Epic Trail i juli, etterfulgt av Comapedrosa Skyrace for et par uker siden. Målet mitt med sesongen var å bli topp 10 sammenlagt i Skyrunner World Series. Skyracet i Japan, og Transvulcania og VM gikk kjempebra, men Buff Epic Trail og Comapedrosa var under pari og ødela mye av motivasjonen for resten av sesongen, sier den ambisiøse ultraløperen som i juni sa opp "A4-jobben" for å leve et løpeliv i Alpene.

- Etter dette fant jeg meg et nytt prosjekt som var ulikt noe jeg har gjort tidligere, nemlig etappeløp. UTMR (Ultra Tour Monte Rosa) - et 170km langt løp rundt fjellet Monte Rosa i Sveits og Italia. Jeg har trent solid hele sommeren og hatt mange lange dager ute i høyden. De beste øktene har vært rundt Zermatt/Matterhorn på rundt 3000 moh, noe som gjorde meg ganske selvsikker før jeg stilte til start på UTMR ettersom store deler av løpet er godt over 2000 moh.

Fra starten (Foto:UTMR):

Ledelse tross feilløping og ribbenbrudd
- Første etappe gikk fra Grächen til Zermatt (ca 40km med 2600 m stigning). Jeg åpnet ganske hardt og fikk fort en ledelse på et par minutter. Etter ca 10 km løp jeg feil ca 1 km utenfor løypa og tapte ca 5 plasser. Jeg brukte mye krefter på å hente igjen den tapte tiden, men klarte å hente igjen teten etter ca 25 km. Da falt jeg ganske heftig i et teknisk steinparti og fikk noen kraftige brystsmerter. Jeg løp videre, men skjønte at noe ikke var som det skulle. Adrenalinet gjorde at jeg ikke kjente så mye smerter, så jeg løp videre og dundret inn til Zermatt med 2 min ledelse til nestemann. Etter målgang kom smertene, og jeg kjente at jeg hadde to ribbein som ikke satt som de skulle. Jeg tenkte at siden jeg klarte å løpe de siste 15 km av første etappe med noe som mest sannsynligvis var to brukne ribbein, skulle jeg klare å løpe 130 km til.

- Dagen etter bar det fra Zermatt til Gressoney, Italia, over et pass på 3300 moh. Jeg skjønte ganske tidlig at det kom til å bli en lang dag med smertehåndtering. Men med å stramme løpevesten så hardt jeg klarte, klarte jeg å løpe ganske effektivt. Opp første fjellet måtte jeg la en Bikash, en kar fra Nepal, løpe i forveien, ettersom han tydeligvis taklet høyden bedre enn meg. Men jeg klarte å karre meg til mål snaue 10 min bak han på den 41 km lange etappen med 2500 høydemeter.

Hans Kristian i et lettløpt parti. (Privat foto)

De to siste dagene ble avlyst grunnet snø og uvær
- Etter målgang begynte det å regne, og vi skjønte fort at det betydde at det kom som snø høyere opp i fjellet. Etter hvert fikk vi beskjed om at etappe 3 var avlyst grunnet snø og uvær. Dagen etter fikk vi beskjeden om at fjerde etappe også gikk i vasken. Jeg satt da igjen med en andreplass og to brukne ribbein.

Antiklimaks
- Det hele er litt antiklimatisk, ettersom jeg var innstilt på å løpe rundt hele fjellet på fire dager. Bikash Tamang hadde nok et ekstra gir mtp lungekapasitet, men jeg var innstilt på å gi han en kamp de neste dagene.

- Nå har jeg testet ut en del forskjellige type løp i fjell/terreng/ultra-sjangeren, og etappeløp er det morsomste jeg har gjort hittil. Jeg har gjort en del skyrace, og UTMR var effektivt et skyrace om dagen. Det er bare synd vi kun fikk gjort to stk.

Premieutdelingen.jpgFra premieutdelingen. (Privat foto)

Ny utfordring
- Nå gjør jeg meg klar til å reise til Nepal for et nytt etappeløp, nemlig Everest Trail Race i november. Jeg reiser dit i god tid i forveien for å akklimatisere meg. Det er også god tid til å lege ribbeina. Jeg er sikker på at jeg kan gjøre det bra der. Jeg takler høyden bra og restituerer raskt mellom etappene.

Det blir forresten en full race report i podcasten min, “Nå er det alvor”. Episoden kommer til helga.
Hans Kristian er også en av Kondisbloggerne.

Jeg tenker å vende tilbake til Monte Rosa neste år og enten gjøre et nytt forsøk på etappeløpet eller prøve meg på endags 170km-distansen. Men etappeløp er en sjanger innen løping jeg har blitt fascinert av. Det er akkurat som sykkelritt, hvor man må spille kortene riktig. En konkurrent kan ha en bra dag mens du kan ha en dårlig, og det motsatte kan skje neste dag. Det er kjempemorsomt, og jeg anbefaler alle å teste det ut.

Løpets hjemmeside: Ultra Tour Monte Rosa
Alle resultater totalt og pr etappe

Topp 10:
Resultater.jpgVi tar med at det var tre andre nordmenn med i løpet der Ruben Espeland kom på 42. plass med 14:33:16, Stian Løvseth nr 109 med 17:45:22 og Peder Hanssen nr 114 med 18:01:51. Det var 223 som startet og 195 som fullførte de to etappene som ble avviklet.

LØYPA:

Course data    
KeyStage IStage IIStage IIIStage IV 
Distance39.7 km41.2 km46.5 km44.1 km
D+/D-+2850,m / -2,870m+2,720m / -2,700m+3,140m / -3,460m+2,830m / -2,510m
StartGrächen CHZermatt CHGressoney ITMacugnaga IT  
FinishZermatt CHGressoney lTMacugnaga ITGrächen CH
Time Limit12 hrs12 hrs12 hrs12 hrs

 



Cathrine Melsom Walle vant kvinneklassen i Vestfold Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Sep 2019

Cathrine Melsom Walle vant kvinneklassen i Vestfold Maraton med tiden 3:21:54. Dette arrangementet er først og fremst en bedriftsstafett på maraton, mern det er også individuelle klasser med rekordmange 38 startende på maraton denne gangen. (Foto: Christian Berg-Henry )

For Cathrine var det ny pers, og hun skriver på facebook:

- Ganske gøy og ganske vondt å perse med over 7 minutter på hjemmebane. Det hadde jeg jammen ikke trodd 3 uker etter Vasa'n og i ei relativt kupert løype. (Hun kom på en imponerende 13. plass i det 90 km lange UltraVasan).

Underveis mellom Larvik og Tønsberg hadde hun følge med Thomas Stordalen som kom på 4. plass i herreklassen på ett sekund dårligere tid (av ren høflighet).

Den tredje fra klubben som deltok var Borge Røstum som løp poå 4:35:50

 

Thomas hilser på en av stafettløperne underveis på sitt løp. (Foto: Christian Berg-Henry )


VÅRE RESULTATER:

1Cathrine Melsom WalleFAsicsfrontrunnerK40-4403:21:54
4Thomas StordalenMRøa ILM40-4403:21:55
25Borge RøstumMRomerike UltraløperklubbM60-6404:35:50

Vi ser Cathrine  med nr 442 og Thomas med nr 443. (Foto: Christian Berg-Henry )


Se også kondis.no: Vestfold Maraton med 801 fullførende på stafett og individuelt



Mona Kjeldsberg fullførte det 360 kilometer lange Swiss Peaks Trail

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Sep 2019

Fredag 6. september fullførte Mona Kjeldsberg det 360 kilometer lange Swiss Peaks Trail etter 128 timer og 17 minutter i ei løype med over 25 000 høydemeter i de de sveitsiske alpene. I omtalen på kondis.no kalte vi henne Norges ukronede dronning på ekstremultraløp i fjellterreng. (Foto: Arno Lux)

Se hele omtale: Mona Kjeldsberg fullførte Swiss Peaks Trail 360k

Nå har vi fått Mona til å formidle inntrykk fra den fantastiske turen, skrevet på mobiltelefon på hjemreise til Norge og Gjerdrum:
(Tidligere lagt ut på kondis.no som innloggingssak)

6 dagers all-inclusive i de sveitsiske alpene

Jeg har akkurat avsluttet et 6 dagers langt all-inklusive opphold i Sveits- nemlig Swisspeaks 360. Dette ‘oppholdet’ inkluderte først og fremst 362 km non-stop løping og 26500 meter samlet stigning. Løpet går fra Oberwald øverst i Rhône dalen til Bouveret ved Lac Leman.
Løpet endte overraskende bra for min del. Jeg ble nr 60 totalt (242 startende), 5. dame totalt og vinner av damer master 2 (red anm: 50år+). Jeg brukte 128 timer og 17 minutter.

Swisspeaks tilbyr 5 distanser: 21, 42, 90, 170 og 360 km, alle har merket løype. 360 km gir 6 ITRA-poeng, har 32 matstasjoner og maksimaltid på 160 timer.

Løpets slogan er ; «From glacier to lake».For å være sikker på iallefall å ha sett breen som tidligere kunne sees fra Oberwald, tok vi tantene ( Monica Strand og jeg.) en turisttur med damptog opp til Furka-passet og byen Gletsch to dager før løpet. Jeg var nemlig svært usikker på om jeg ville klare å komme helt til sjøen.


Dersom løypa ikke gikk rett oppover, gikk den rett nedover.
Det jeg derimot visste med sikkerhet allerede fra påmeldingen var i boks, var at dersom løypa ikke gikk rett oppover, gikk den rett nedover. Når forberedelser til noe slikt ikke blir helt som tenkt, kan man gi opp eller tenke nytt, men samtidig mest mulig spesifikt. En kort liten alpinbakke er f.eks god trening til denne typen løp dersom du går den mange nok ganger og gjør det ofte nok.

All-inklusive-løp er fine saker. Det er bare å begynne å løpe, og så være mottagelig for alt man kan FÅ underveis. Inkludert her var det f.eks døgnåpen buffet på hele 32 matstasjoner med et variert utvalg av mat og drikke. Her var det alt fra øl til svarte bønner og røsti. Man tilbys også overnatting på forskjellig sted hver natt, der man kan velge mellom flatseng eller madrass med et ullteppe over seg i en stor gymsal med fullt lysarmatur på, eller man kan velge å sove ute ved å sette seg rett ned der man er, når (ikke hvis) det oppstår et akutt behov for søvn. I tillegg kan man få massasje og spa-behandlinger av såre føtter på de 6 life-bases (all respekt for de frivillige som utfører dette!)

Red anm: Alle bildene er tatt i dagslys, men løperne forserte samme terrengtypene også i nattemørket.

Av andre inkluderte opplevelser jeg FIKK under løpet var blant annet :
-passering av 25 fjellpass og fjelltopper på over 2000 moh
-fikk sett steinbukker på nært hold
-fikk balansere på smale rygger og egger med skjelvende, slitne bein midt på natta
-fikk krysse spektakulære hengebroer
-fikk nye bekjentskaper med løpere fra mange land
-fikk mange vondter og blå negler og blemmer..
-fikk oppleve mektige soloppganger og solnedganger
-fikk alle værtyper: sol, regn,tåke, vind og snøvær
-fikk flere ganger en tilstand av ‘mindfullness’- mens omverdenen er totalt avskrudd i ei uke
-fikk en ‘indre reise’- ble ekstra godt kjent med meg selv, særlig mot slutten av løpet
-fikk mye og mange ulike følelser av alle valører og styrkegrader uten alltid å forstå hvor dette kom fra
-fikk oppleve gjentatte indre oppover- og nedoverbakker
-fikk oppleve ukulelespill og energisk sang fra en løper som bar med seg instrumentet hele veien
-fikk møte mange forskjellige mennesketyper
-fikk bruk for alt jeg hadde i sekken
-fikk løpe i alle mulige terrengtyper, med spennvidde fra myke jotdbakkestier til steinørkenen Le Grand Desert.

Ukulelespilleren som også var deltager.

Luftig bro

Red.anm. vedr. tantene: Mona og venninnen Monica kalte teamet sitt for "The adventurous aunts" da de i fjor - som eneste rene kvinnelag - fullførte det 300 km lange PTL (lengste løpet i UTMB-arrangementene)

Løpet
I kjent stil åpnet jeg løpet rolig, og hadde sammen med tante Monica god kontroll på baktroppen av feltet. Vi lå ca en time foran sperretid ved første mulighet for å få tauet. Etter å ha forsert de tre første fjellene valgte makker Monica å gi seg og jeg fortsatte videre alene. Beina kjentes lette og fine, og jeg koste meg på tur, men lurte på når lufta skulle gå ut av meg. Høy på majestetisk landskap, svevde jeg avgårde ( det så helt sikkert ikke slik ut!) de første 3 dagene.


Det hadde til da vært mange sviende vakre fjellpass, knallblåe vann, passering av et par spektakulære hengebroer og noen litt bratte nedstigninger med vaiere til å holde seg fast i. Så kom den vanskelige 4. dagen. Trøttheten gjorde seg da sterkt gjeldende, det var litt vondter her og der, og flere esker med Compeed var allerede brukt opp. Hva er hensikten med å fortsette, liksom..
Jeg hadde en alvorsprat med meg selv og identifiserte blant annet akutt behov for mer søvn som en faktor det var mulig å gjøre noe med, før jeg tok beslutning om å fortsette eller ikke. På dette tidspunktet var det nemlig slik at jeg beveget meg relativt sett mer sideveis enn fremover, ikke ulikt folk på byen en sen lørdag kveld. To korte power-naps den dagen, en gang i en grøftekant og en inntullet i nødteppet på 2400 m høyde, gjorde at viljestyrken kom tilbake (les: ikke undervurder behovet for søvn!). Jeg ville til Lac Leman, og jeg hadde rikelig med tid ifht sperregrenser. Jeg innvilget meg derfor også hele to timer søvn den påfølgende natten og våknet som et nytt menneske kl 03. Belønningen ble å komme opp til et av de fineste passene - Col de Parafleuri 2985 moh- ved soloppgang!

Mye flott natur. (Foto: Arno Lux)

De siste dagene av et slikt løp blir en transeliknende tilstand (også det er inkludert) der dager og tid på døgnet og steder flyter sammen, farger blir klarere og sterkere og følelsene sitter løsere. Men 5. dagen var god da jeg innså at dette klarer jeg, og 6. dagen ble litt lang da jeg lengtet etter å endelig komme i mål.

Det var vondt å løpe innspurten på 1100 negative høydemetre med allerede ganske såre føtter. Men utrolig nok blir dette fortrengt og overskygget av euforien og gleden over å løpe i mål og motta hyllest fra publikum og små barn som gir high five. Ekstrabonus og overraskende var det også å få en pen plassering.

På pallen som vinner av Master 2

Finisher

Jeg hadde ikke bestilt overnatting til etter løpet da jeg ikke visste om/når jeg ville komme til mål, men arrangøren bød generøst på sovesaler og fellesdusj i byens bomberom. Der ble det etterhvert rene taterleiren og ingen visste lenger hvilket rom som var forbeholdt hvilket kjønn.

Selv om fellesskapet i ultramiljøet er unikt, er det ikke alle aspekter ved ultraløp som er like nydelige. Utpå ettermiddagen sovnet jeg på en benk i sola med mine såre tær til lufting. Da jeg våknet innså jeg at fluene hadde hatt tåfest mens jeg sov...

Nå er det oppklipte sko og svarte nylonstrømper som gjelder på hjemreisen, mens jeg funderer på hva som skal bli neste eventyr.

Mona

Oppklipte sko...

Fra målbyen Le Bouveret



Arne Martinus Lindstad nummer to på Anholt maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Sep 2019

Arne Martinus Lindstad har igjen vært på den lille øya Anholt midt i Kattegat og løpt maraton i ørkenen. Han vant Anholt Maraton i fjor og forfjor, mens det i år bare (!) 2. plass.

2018: Arne Martinus forsvarte fjorårsseieren i Anholt Maraton med solid margin


Arne Martinus har skrevet litt om løpet på facebook:

- Finvær og kanskje kneppet for varmt, var ikke helt i form og løp med snittpuls på 160, det er ikke så vanlig. Veldig tungt og slitsomt. Men det var fine forhold i ørkenen og på stranden, så det gikk greit å ta seg til mål på 3:10. (Fikk grundig juling av vinneren, som løp inn til 2:55!)

- Det viktigste på Anholt er den gode stemningen, og det var en strålende fin dag med bare blide folk, felles salatbuffet og øl på kvelden. Bad (fikk nesten selskap av en sel) etter målgang var også et høydepunkt. Alle gode ting er tre, håper å se en landsmann eller to på startstreken neste år 🙂

Bildene er tatt av @moabjornson og @annamajalovisa @ Anholt Marathon

Løpets fb-side

Alle resultater 
Arne nr 2 av 34 startende på maraton



Anholt: De fleste forbinder ørken med varmere himmelstøj, men på den lille Kattegatø Anholt ligger Nordeuropas største lavhede ørken.



Åshild Nilsen på 2. plass i Tromsø Mountain Challenge

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Sep 2019

Åshild Nilsen fullførte Tromsø Mountain Ultra på 17. plass av 25 deltagere i kvinneklassen, og konkurrentene foran henne på lista var alle yngre løpere - tildels mye yngre, så det var et solid løp av Tromsø-medlemmet vårt.

På Trippelen i Tromsø Mountain Challenge som omfattet Ekstremløpet fredag og Tindløpet søndag kom hun på en imponerende 2. plass. Hun var en av de som våget seg på alle løpene i trippelen.

Sammen med bildet som dere ser overfor skriver hun på fb-siden sin:
I godt driv opp sherpatrappa under fredagens første løp i trippelen. Må innrømme at æ e litt stolt av meg selv som har klart å gjennomføre trippelen i Tromsø Mountain Challeng 5 ganger

Pallen etter trippelen. Den tyske damen på 3. plass er ikke i mål ennå da bildet ble tatt.

Åshild på fb etter ultraløpet:
Dag 2 av 3 gjennom.ført. I dag 50 km i tåkeheimen. Gikk meg heldigvis ikke bort 😊, kunne lett gjort det rundt Bønntuva, hvor tåka lå ganske tett

Se også kondis.no: Tromsø Mountain Challenge: Trippelgutter best på 50 km fjellultra



Soria Moria til Verdens Ende 100 Miles på terrengsykkel

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Sep 2019

Henning Lauridsen er Norges ukronede 100-milskonge, men vi kan jo late som om sykkelhjelmen på bildet er en krone. Når vi snakker om 100-milere er det vanligvis løping i terrengløyper vi snakker om. Det gjelder også for Henning, men han har jo tidligere vist at han også behersker ultraskiløping og ultrasykling.

For en måned siden ville han teste ut sitt siste 100-mileslløp fra sykkelsetet, og da er jo spørsmålet; hva er vest eller sprøest?

Det kan du lese om i bloggen han har lagt ut etter sykkelstuntet i begynnelsen av august: Soria Moria til Verdens Ende 100 Miles på terrengsykkel

Tur/retur neste år?
Til slutt i blogginnlegget" truer" han med å sykle Lofoten Ultra Trail neste år, men vi har et bedre forslag: Når du kommer i mål på SMVE neste år hiver du deg på sykkelen og sykler samme løypa tilbake til Soria Moria. Såpass bør det være!



Nytt medlem: Unni Bente Norangshol Haugen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Sep 2019

Unni Bente Norangshol Haugen (60) fra Frogner har meldt seg inn i klubben. Hun har blant annet løpt Ecotrail 50km tre ganger, og mange av dere har også truffet Unni på ulike maratonløp.

Unni om seg selv:

- Jeg er 60 år, og bor på Frogner i Sørum.

- Mitt førte maraton var 2013 i Berlin. Har løpt i Amsterdam Maraton, to ganger i Roma maraton, 3 ganger Oslo Ecotrail 50 km. 2018 var første gang i Oslo Maraton, skal løpe i år. Trondheim Maraton to ganger, skal løpe til helgen. 2018 løp jeg Athen Maraton, og New York Maraton i 2017. Paris Maraton ble det i år. 

- I år løp jeg Hornindal rundt, hadde planer om 70 km, men var veldig glad for at det ble 38 km. Det var et kjempetøft løp. 

- Har løpt mange halvmaraton, 10 km og bakkeløp opp igjennom årene. Som sagt, elsker jeg å løpe. Til lenger det er, til bedre er det.

- Gleder meg til å bli medlem i klubben, som jeg har hørt så mye bra om.

Unni har vært på tur med RU tidligere, på en fellestrening på Lørenskog i 2015.



Øistein Schmidt Galaaen fullførte UTMB på 42 timer

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Sep 2019

Øistein Schmidt Galaaen fullførte UTMB 1. september på 42 timer til en 818. plass av 1412 fullførende herreløpere. Veldig bra tatt i betraktning at han var uheldig og pådro seg en luftveisinfeksjon. Bildet er fra ROPL50 i 2016 (Foto:Bjørn Hytjanstorp)

Vi snakket med Øistein noen dager etter løpet, og nå vurderer han noe som er enda lenger; Jepp, hviler nå, så får vi se – egentlig står Langt og Lenges 200 km i Nordmarka på programmet om en liten måned!


Øistein har sendt oss denne rapporten:

- Det ble mye tid på beina og tiltagende krøll med pustesystemet for min del. Det kjentes ganske fort som om jeg jobbet med "håndbrekket" på og jeg ble nærmest astmatisk på det som "burde vært" rolig og lett. Mot slutten i de flate bygatene i Chamonix hadde jeg virkelig lyst til å hive etter pusten under mildt sagt rolig jogg. Vel hjemme tror legen jeg virkelig klarte å få fart på en begynnende luftveisinfeksjon med runden rundt Mont Blanc og beordret ro og hvile – så dette løpet kan være en bra inkubator for sånt.

- Litt surt, men helt sekundært egentlig. Kommer til å leve lenge på å ha beveget meg kontinuerlig rundt (Vest-)Europas høyeste fjell, gjennom tre land, nydelige fjellpass, stekende sol, kvalme og oppkast, hagl, øsregn, søvndemoner, endeløse oppoverbakker og quadricepsmørnende nedoverbakker. Soloppgang nr. 2 var en helt fantastisk bonus, selv om jeg gjerne skulle vært raskere. 

- Jeg hadde tenkt at det kanskje ville bli lettere å bryte 100 milere nå som jeg har gjort distansen noen ganger, men lurer på om det egentlig blir vanskeligere – fordi jeg vet hvor mye distansen gir tilbake i etterkant uansett resultat og dagsform?

- Stemningen, sirkuset og naturen rundt UTMB fremheves ofte og var ganske riktig fantastisk. Men det som gjorde at jeg allerede har lyst til å komme tilbake er kanskje vel så mye at det er så sammensatte og varierte utfordringer – som skifter hele veien med vær, høyde og underlag. Anbefales!


Offisiell tid / distanse: 171 km- 42:03:15

Resultatside / splitter (løper nr. 2801) https://utmb.livetrail.net/coureur.php

Se også kondis.no: Svensk 2. plass da 4 norske fullførte hovedløpet i Ultra Trail du Mont Blanc

UTMB starter i Chamonix fredag kveld, og de fleste kommer tilbake dit en gang utpå søndagen. Løypa er 170 km lang og har en samla stigning/fall på 10 000 høydemeter. Her får en virkelig brynt seg på bakker som "aldri" tar slutt, nattløping, tynnluft og temperaturer som svinger fra det ubehagelig varme til det temmelig kalde.



Patrick Stangbye med sterkt løp i CCC (101 km / 6100 hm)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Sep 2019


Patrick Stangbye, løp inn til en sterk 96. plass av 1329 fullførende herreløpere i det 101 km lange OCC 30. august. Han konkurrerer vanligvis for SkyBlazers,men er også medlem hos oss. Bildet er fra EcoTrail i 2018. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Med tiden 14:54:43 manglet han bare 7 minutter på å være raskeste nordmann i feltet.

CCC-løypa går fra Courmayeur til Chamonix via Champex-Lac og har fått navnet sitt fra de tre byene. Den er med sine 101 km den tredje lengste løypa i Ultra Trail du Mont Blanc. Løperne må forsere 6100 høydemeter.

Patrick skriver på Instagram:
 



Se også kondis.no: 14. plass til Molly Bazilchuk da 6 norske fullførte det 101 km lange CCC



Dan Boye Nilsen fullførte OCC

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Sep 2019


Dan Boye Nilsen fullførte OCC 29. august. OCC er den korteste løypa i UTMB, men like fullt et veldig tøft løp på 56 km med 3500 høydemeter.

Dan Boye har sendt oss denne rapporten:

- Etter å ha samlet nok ITRA poeng og deltatt i to loddtrekninger skulle jeg endelig få  løpe OCC løypa som er på 56 km med 3500 høydemeter stigning. Vi startet tidlig om morgen i Orsieres i Sveits og løp via Champex-Lac til målgang i Chamonix i Frankrike.  

- Løypa var til stor del bratt opp og ned med kuperte stier. Brukte staver mesteparten av tiden. Været var med oss denne dagen og hele løpet ble en fantastisk opplevelse i flotte omgivelser. Som relativ uerfaren fjelløper hadde jeg mindre fokus på sluttiden enn det å komme helskinnet i mål innenfor sperrefristene. 

- Kom inn på 12:50:45 som nummer 1319 av de 1605 som startet. Stemningen i Chamonix denne uka var fantastisk. Kan anbefales på det sterkeste. 

- Løpet ble for øvrig vunnet av Stian Angermund-Vik fra Norge.

Løpets hjemmeside

Resultater

Kondis.no: Stian Angermund-Vik vant OCC-løypa i Ultra Trail du Mont Blanc

Tilsammen 1474 løpere fullførte OCC. 1135 av dem var menn og 339 kvinner. 1605 starta, noe som vil si at drøye 8 prosent av løperne enten brøt eller ble tatt av maksimaltidene.

Dan Boye underveis i OCC.



NM-gull K55-59 til Marianne Følling (Stavanger Maraton), bronse til Therese Falk og Isabel Aarnes.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Sep 2019

Marianne Følling manglet et drøyt minutt på klasseseier i Stavanger Maraton, men når vinneren var britisk ble Marianne likevel veteranmester på Maraton i klasse K55-59. Isabel Aarnes og Therese Falk fulgte opp med bronse i K35-39 og K40-44.

Raskest av løperne våre i Stavanger var Therese Falk som kom på 9. plass for kvinner totalt (7. plass i senior-NM og 3. plass i veteran-NM) med 3:27:47. Marianne brukte 4:18:45 og Isabel 4:24:35.

I herreklassen løp Cato Hansteen på 3:35:51 og Knut Bøvre på 3:59:51.


Gullvinner Marianne skriver på fb:

Gøy å stå på pallen for en gangs skyld - sammen med to andre jenter i min klasse👍🏻🥇NM i maraton i Stavanger - flott, men litt tung løype og mye vind (sikkert ikke for en rogalending🤪). Som alltid masse fine folk, og god stemning i byen🥳Stavanger maraton frister til gjentakelse - om et års tid...😊 

Bronsevinner Isabel skriver på fb:

NM i Stavanger Marathon 2019 (5km, halv- og helmaraton + NM Maraton)👌 Jeg kapret 3.plassen i min klasse = NM medalje i boks🥉Selv om jeg burde vunnet med startnr 1😉 Forbedret dog maratontiden min med 1t og 15min fra forrige helg🤣 Det sier jo sitt om at jeg ikke hadde dagen på Ringerike😱 Et flott arrangement, med en fin løype👍 Anbefales👍 


Cato i 3:30-flokken til Svein Erik Bakke.

Fartsholder Bakke sammen med Therese som litt dfortere og Cato som løp litt saktere. (Foto: Torunn Paulsen Brandt)


Startnummeret til Isabel, slikt forplikter!



Klasseseier til Ingvill Merete Stedøy i Oppdal Fjellmaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Sep 2019

Oppdal Fjellmaraton har vokst seg stort de siste fem årene, og det er ikke fordi det er rekordraske løyper. Her snakker vi fjellmaraton og veldig tunge løyper. På maratondistansen var det 204 startende. 

På bildet ser vi Ingvill sammen med de andre familiemedlemmene som løp og ett av barnebarna. Alle foto fra Ingvills fb-side.

To av klubbens løpere var med, og Ingvild Stedøy vant K60 med tiden 7:20:56 (38 av 50 kvinner totalt), mens Roar Bakken Stovner løp inn til 55. plass (av 154) i herreklassen med tiden 5:15:35.

Ingvill på facebook:

Nesten hele familien i aksjon på Oppdal fjellmaraton. Daniel, Mads og jeg løp hel, Annette halv, og Christian, Even og Jens var heiagjeng. Jeg gleda meg i flere kilometer før mål til å høre to guttestemmer rope "heia Farmor!" Det var så stas!! ❤❤

Snart mål.

Ingvill med fortjent medalje.

Alle resultater
Løpets hjemmeside
Facebook

Kondis.no: Over 1000 deltakere og løyperekord i Trollheimen



Louise Skak nummer 44 på VM 50 kilometer

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Sep 2019

Louise Skak var eneste norske kvinne (ok, hun er dansk) i VM 50 kilometer. Hun var tatt ut på det danske laget, og kvitterte med en fin 44. plass. Løpet gikk i Brasov i Romania 1. september.

De danske kvinnene løp jevnt og kom på 41. 42. og 44. plass, og Louises tid var 3:51:58.
Alle resultater

Det danske "holdet" på VM 50 km. 
Alle bildene er fra Louises fb-side

Louise på fb:
Nr. 44 i verden på 50km ......varmt, vanvittig og en STOR oplevelse som sætter spor.

Louise sammen med den danske lederen og "ultralegenden" Jesper Kenn Olsen.


Her er Louise sammen med IAU-presidenten Nadeem Khan.

Nedenfor er en faksimile fra Sjællandsk avis 3. september:


NORGE
Det norske ultraløpsutvalget sender i utgangspunktet ikke løpere til VM 50-kilometer, men åpner for at løpere på et gitt nivå kan stille mot å dekke kostnadene selv.

Omtale av den norske innsatsen på kondis.no:
17. og 36. plass på de to norske i en varm VM 50 km i Romania



Therese Falk vant da 25 fra klubben løp Ringerike 6-timers

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Sep 2019

25 av 98 startende på Ringerike 6-timers 24. august var fra klubben. Therese imponerte - som vanlig - med å vinne kvinneklassen (2. plass overall) med 71,411 km. 1,6 km etter pers, men et flott løp igjen.

Bak Therese var det tett med klubbens kvinneløpere, hele 5 løpere i topp 6 - med Sofiia som nest beste på 3. plass,og deretter Rakel, Ninette og Hilde opå de neste plassene.

I herreklassen ble det fin 4. plass til Magnus, mens Tore kom på 9. plass. 

Se alle resultatene våre lenger ned.

Kondis.no: Therese Falk og Dag Bern vant Ringerike 6-timers


Sofiia har sendt oss dette bildet med åtte av klubbens løpere. Sofia skriver samtidig:

3. plass! TJOHO! Den slitne gamle trebarnsmoren her som knapt får inn noen trening i det hele tatt! Kan du tenke deg det!? Crazy!🤪

Tone og Edna i første sving. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Heidi hopp og sprett. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Pallen i kvinneklassen med Therese, Sofiia og  Marianne Årdalen (Bilde tilsendt fra Sofiia).


Tore - i blått/sort. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Magnus langt framme i starten. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Klubbens 25 løpere på Ringerike 6-timers:

 KVINNER:

1117Therese FalkRomerike UltraløpeklubbK40-4471 411
332Sofiia GranheimRomerikeultraløperklubbK23-3963 932
495Rakel Erla SævarsdottirRomerike UltraløperklubbK23-3962 870
59Ninette BanounNordea / Romerike UltraløperklubbK50-5461 338
61Hilde JohansenRomerike Ultraløperklubb/Hytteplan SportK45-4961 257
1069Siw B NicolaisenRomerike UltraløpeklubbK45-4956 791
1130Marianne FøllingRomerike UltraløperklubbK55-5955 023
1225Karianne EkernRomerike UltraløperklubbK45-4954 019
2235Heidi GrønvollRomerike UltraløperklubbK23-3948 547
2833Edna GrepperudRomerike UltraløperklubbK45-4946 014
292Isabel AarnesRomerike ultraløperklubbK23-3945 428
3351Tone KillengreenRomerike ultreallperklubbK45-4942 812
39112Elisabeth WestengenRomerike UltraløperklubbK45-4921 155


MENN:



4100Magnus ThorudRomerike UltraløperklubbM23-3964 813
965Tore MortensenRomerike UltraløperklubbM45-4961 139
1367Even NedbergRomerike UltraløperklubbM40-4458 033
1892Fridtjof StalsbergRomerike UltraløperklubbM23-3953 973
2182Daniel SalvesenRomerike Ultraløperklubb/Gjerstad ILM45-4952 787
2272Ragnar NygårdRomerike Ultraløperklubb/Høvik Jogg/SportsmandenM50-5452 229
2338Peter LaskowskiPrivatM51 593
2481Borge RøstumRomerike UltraløpeklubbM55-5951 206
3256Knut KronstadRomerike UltraløperklubbM65-6949 426
4753Kasper KristoffersenRomerike UltraløperklubbM23-3931 675
5361Thomas Willy LindgrenRomerike UltraløperklubbM23-3926 415
5544Bjørn HytjanstorpRomerike UltraløperklubbM50-5425 363


Harald Krogh og Morten Haukeland fullførte 100Meilen i Berlin

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Sep 2019

Seks norske løpere stilte opp i årets Berlin 100 Meilen - Mauerweglauf - 17.-18. august. Tre av dem fullførte, blant annet de to løperne fra Romerike Ultraløperklubb.

Harald Krogh og Morten Haukeland fullførte på henholdsvis 27:17:43 (394. plass) og 28:59:58 (438. plass). Det var 577 deltagere og 468 som fullførte.

Løpets hjemmeside
Alle resultater

Harald skriver på fb:

Murløp nr2 gjennomført. For et eventyrdøgn! 13 mil med godfølelse, siste 3,5 pur vilje. 1 time saktere enn i fjor, men løp litt feil nedi Potsdamtraktene,....
Uansett: Kom i mål under 30 timer, og fikk en egen back-to-back medalje som følge av å ha løpt løpet to år på rad🤗

Terje Holter var i år som i fjor avgjørende som support på sykkel fra ca 5 mil, og støttet med alt som måtte dukke opp underveis. Hadde ikke startet uten han👍 Så støl under premieutdelingen, at Terje tok på seg stand-in rollen for å hente premie😁
Frister ikke til gjentagelse i dag....men time will show..😉

Harald passerer mål i Berlin.

Harald sammen med sykkelsupporter Terje .






Morten skriver på fb:

Berlin 100 Miles - Der Mauerweglauf 🧱

Det ble en vond opplevelse i år også som forventet 😅 Men selvfølgelig elsker jeg hver eneste lille bit og følelse av smerte jeg kan få 😆I år gikk det helt fint, eller jeg var i allfall nogenlunde løpbar frem til 110 km. Hadde vekslende knesmerter fra 60 km.

Ved 110 km var det så store laterale smerter på venstre kne at jeg ble tvunget ned i gange. Høyre kne verket og var betent på innsiden. Dette var kun en pirrende god smerte som fint var mulig å gå med sammen med litt hjelp fra mange artige grimaser 😵😫😲😂

For meg handler ikke denne 100 miles primert om å prestere på en god tid, det får jeg ikke trent nok til. Selvfølgelig hadde en god prestasjon vært stas å ta med seg om det klaffet. Jeg satte meg jo et tidsmål som ikke holdt, men det er helt ok 😊 For dette handler aller mest om å klare en "reise" som dette er for meg. Det å stå i det helt frem.

Å ikke gi meg når motgangen kommer og ting ikke går som jeg hadde sett for meg. Jobbe med det å fokusere på et skritt foran det andre og bevege meg fremover. Overvinne kampen mot meg selv og "reisen" har å by på. For det å krysse den målstreken i viten om at jeg gjorde alt det jeg kunne for å komme dit og aldri gav opp. Det gir mestring og en seiersfølelse ingen kan ta ifra meg 🙏

Morten med Finishertrøya.


Morten og Sacharow.