Peter Jensen på 2. plass i Svanstul Fjelløp (43 km)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Aug 2019

Peter Jensen løp er sterkt løp da han ble nummer to i Svanstul Fjelløp ved Skien, et 43 km langt løp med 14-1500 høydemeter. Han løp på 5 timer og 9 minutter, og var bare 8 minutter etter vinneren, og 16 minutter foran nummer tre. Det er helt klart at dansken kan løpe fjelløp!

Peter på 2. plass på pallen etter 43 km. (Arrangørfoto)

Kondis.no: 101 løpere fullførte Svanstul Fjelløp på 43, 25  og 10 km

Peter skriver på facebook:

Noen matematiske likninger er naturstridige:
⛰ + 🇩🇰 = 🥈
2. plass i Svanstul Fjelløp, Telemark!
43K og 1500 høydemeter på en særdeles våt dag💦
Sterkt undervurdert løp som jeg anbefaler flere å melde seg på.


Thomas
En annen fra klubben som var med var Thomas Christohersen. Han kom i mål etter 8 timer og 12 minutter i "finværet".

Thomas, som fylte 42 år dagen før løpet, skriver på facebook:
- Tusen takk for alle bursdagsgratulasjoner 😃🙏. Måtte jo feire med en ultra. Løp, svømte, og skle meg igjennom Svanstul fjelløp i går i skikkelig møkkvær 😃😃.

Ingunn:
Vår tredje deltager i løpet var Ingunn Ytrehus som kom på 3. plass i kvinneklassen. Sist i mål, men en flott prestasjon av 69-åringen.

Ingunn med medalje og premie. (Arrangørfoto)

Arrangøren skriver om Ingunn på løpets fb-side:

Vi hadde mange fantastiske prestasjoner på Svanstul Fjelløp i går. Jeg mener alle som kom seg gjennom sin distanse i går har all grunn til å føle seg godt fornøyd. Uavhengig av tid og plassering. Jeg kunne nevnt flere, men i denne posten tar jeg bare med den løperen som kom aller sist over målstreken i går kveld kl 1830. Ingunn Ytrehus fra Romerike Ultraløpeklubb/Northernrunners kom i mål og så ut til å være i forbausende god form etter 9 timer og 30 minutter ute i vann, gjørme og regnvær. Hun fortalte bla.a. at hun var blitt 69 år! Bare å ta av seg hatten for en slik gå på vilje. Hun fikk tilbud om transport til mål, evnt en snarvei eller to. Men nei. Masse applaus vanket fra oss som var igjen




Simen Rustad på 2. plass i Ringeriksmaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Aug 2019

Ringeriksmaraton er et stort arrangement med nesten 3000 deltagere, men det er først og fremst takket være den fantastiske stafetten der man deler opp maratonløypa i 2, 4 eller 8 etapper.

På maraton var det 58 deltagere, og nest raskest av alle med soleklar margin var Simen Rustad. Han var 6 minutter etter vinneren med tiden 2:54:39 - og hele 14 minutter foran neste løper.

På bildet kan vi se Simen helt til venstre med startnummer 742. (Arrangørfoto)


Borge Røstum var også med og fullførte på 4:58:23.

Kondis.no:  Nesten 3000 løp Ringeriksmaraton, stafett og individuelt



Imponerende 13. plass til Cathrine Walle i UltraVasan90

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Aug 2019


Cathrine Walle var beste norske kvinne i UltraVasan 90 lørdag 17. august, der hun løp inn til en imponerende 13. plass med tiden 8:51:49. Nest beste norske kvinne var på 48. plass i en klasse der 297 løpere fullførte.

Her er Cathrines Race Report: UltraVasan 90 km

Cathrine har lagt ut denne videoen fra løpet:


Kenneth Dæhlen ble nummer 288 av 821 fullførende herreløpere. I tillegg fullførte Tanja og Bjørn Gudbrandsen UltraVasan 45.

Kenneths rapport på facebook:

@ultravasan90 gjennomført lørdag 17 aug, og det ble litt av en dag. Opp 03:45 og inntak av frokost. Ble kjørt til start og de siste forberedelsene ble gjort. Var veldig spent på en ankel som har vært skadet i 2 uker, men fikk tapet den opp og det kjentes bra.
Startskuddet gikk 05:00 og vi skulle klatre opp noen høydemeter de første 5-6 km. Fant fort flyten og holdt et greit tempo. Det kjentes så altfor bra og jeg bare kjørte på. Flyten varte til ca 45-50 km og kroppen begynte å fortelle meg at dette var fryktelig lite morsomt å drive med. Begynte å tenke negativt og det ble fryktelig mye gåing i lange perioder. Når jeg kom til Oxberg så var jeg på nippet til å bryte, men fikk overbevist meg selv om at jeg virkelig skulle fortsette når jeg var godt over halvveis.
Kom i mål litt over 15:00 og tiden ble 15:14:55. I bunn og grunn fornøyd med det, men litt synd at løpsfølelsen ikke var bedre i partier av løpet. At man er innom negative perioder skjer jo på lange ultraløp, men at det skulle bli så mye var litt kjedelig. I dag er beina støle. Ingen sår utenom der jeg hadde tapet ankelen. Må uansett få takke for et meget bra arrangement. Veldig bra support med latterlig mange mat/drikkestasjoner. Men det kom godt med underveis😃 @ultravasan90 gjennomført lørdag 17 aug, og det ble litt av en dag. Opp 03:45 og inntak av frokost. Ble kjørt til start og de siste forberedelsene ble gjort. Var veldig spent på en ankel som har vært skadet i 2 uker, men fikk tapet den opp og det kjentes bra.
Startskuddet gikk 05:00 og vi skulle klatre opp noen høydemeter de første 5-6 km. Fant fort flyten og holdt et greit tempo. Det kjentes så altfor bra og jeg bare kjørte på. Flyten varte til ca 45-50 km og kroppen begynte å fortelle meg at dette var fryktelig lite morsomt å drive med. Begynte å tenke negativt og det ble fryktelig mye gåing i lange perioder. Når jeg kom til Oxberg så var jeg på nippet til å bryte, men fikk overbevist meg selv om at jeg virkelig skulle fortsette når jeg var godt over halvveis.
Kom i mål litt over 15:00 og tiden ble 15:14:55. I bunn og grunn fornøyd med det, men litt synd at løpsfølelsen ikke var bedre i partier av løpet. At man er innom negative perioder skjer jo på lange ultraløp, men at det skulle bli så mye var litt kjedelig. I dag er beina støle. Ingen sår utenom der jeg hadde tapet ankelen. Må uansett få takke for et meget bra arrangement. Veldig bra support med latterlig mange mat/drikkestasjoner. Men det kom godt med underveis😃


Bjørn skriver på facebook:

Stolt av kona i dag, som løp Ultravasan 45 km.(Fra Oxberg til Mora)på 5 timer og 10 min. Imponerende med tanke på lite trening siste halvåret. ...men nu kör hun mot Valencia marathon👍 Selv ble det en real "fat burning" økt på meg. 5 timer og 59 min. i fin natur. Alt for store muskler til å holde følge med kona😁Beina verker!!! Nå blir det biff, rødvin, dans og kos💃🍷🥩😁


Kondis.no: Amerikansk og russisk seier i UltraVasan


 Våre løpere i UltraVasan:

ULTRAVASAN 90



13

Walle, Cathrine (NOR)

ASICSFrontRunnerNORWAY/ Romerike ultraløperklubb

08:51:49

W40

5

288

Dæhlen, Kenneth (NOR)

Romerike Ultraløperklubb

10:14:53

M40

59







ULTRAVASAN 45



159

Gudbrandsen, Tanja Christense (NOR)

05:10:33

W45

33

363

Gudbrandsen, Bjørn (NOR)

05:59:20

M50

41

Alle resultater



Øystein Jack Næss og Mariann Langås sikret seg grå trøye på Værstingen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Aug 2019

Øystein Jack Ness og Mariann Langås var to av fire løpere som fullførte 3 maraton i Værstingen og sikret seg grå trøye. De andre var Telemarkingene Kari Beate Hovde (nr 3 på RPL i 2018) og Dag Olav Tho - og Tho var den eneste som fortsatte ytterligere to tøffe maratonrunder for å sikre seg sort trøye. Det var 12 deltagere totalt. Øystein var altså førstemann i mål på tre runder, mens Mariann og Kari Beate kom sammen.

De 12 deltagerne ved start. (Arrangørfoto)

I Værstingen (Hjartdal, Telemark) løpes det 246 runder rundt et fjøs som åpningsmaraton før det løpes inntil 5 maratonrunder i hemmelig (inntil løpsdagen) løype i terrenget med 2000 høydemeter på hver. Tre maraton kvalifiserer til grå trøye, fem maraton kvalifiserer til sort trøye. I fjor klarte ingen sort trøye, i år klarte løpsleder Dag Olav Tho det med 45 minutters margin som eneste mann. Han brukte 34 timer og 15 minutter på 211 tøffe kilometer.

Hjartdal IL på facebook


Øystein med fortjent grå trøye. (Arrangørfoto)

Øystein skriver på facebook:

Drog ein tur opp til Hjartdal for å springe ein tur i skogen. Hadde ambisjoner om 5xmaraton (1 maraton rondt fjoset til Tho, og 4 på fjellet) Men som seg hør og bør hadde dessan telemarkingane satt nokon tøffe cutoff-tider, så eg måtte nøye meg med 3 maraton og grå værstingenskjorte 😊 Må vel si meg fornøgd med det 😀✌🏼 Veldig fint å være samman med orntlege telemarkingar igjen, skikkeleg hyggelege følk😁 


Mariann og Kari Beate med Værstingen-hilsen. (Arrangørfoto)

Mariann Langås skriver på facebook:

Det er mye rart som skal løpes, men Værstingen er vel noe av det rareste! Det er også et av de lengste, vondeste, våteste (i alle fall i år!!!) og ikke minst koseligste løpa! Må bare hive over en gedigen takk til Dag Olav Tho og Hjartdal idrettslag som stelte i stand den festen her 🤩 Uten dere hadde jeg sannsynligvis sitti varm og tørr i sofa’n på lørdagskvelden, og sovi godt hele natta...
I steden har jeg altså løpt 246 runder rundt et fjøs (var ei og anna ku som nok lurte på hva all den trampinga rundt og rundt og rundt var godt for) i lag med 11 andre trivelige løpere, før det bar ut på to særdeles fuktige maratonrunder i Hjartdals vakre terreng. Det var til tider både vondt og guffent, men aller mest var det faktisk litt stas og gøy 🙊 Og det skyldes to fjorårsværstinger; Kari Beate og Trine; dere to assa. Jeg hadde aldri hæla det her uten dere, tuuuusen takk for følget i km på km på km, dere er verdt deres vekt i gull og sjokolade 🤩❤️

Nå er jeg en Værsting jeg også 😁

Men... Den gjeveste trøya gikk til den største Værstingen av dem alle; mannen som fullførte 5 runder innen tidsfristens utløp; Dag Olav Tho.
Gratulerer igjen!!! 🙌👊👏😃

Fra løpsterrenget.



Vil du være med til Highland Fling i 2020?

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Aug 2019


Som vi fortalte på årsmøtet i mars har vi lyst til å arrangere en ny klubbtur til Highland Fling til neste år, løpsdato er lørdag 25. april 2020.

Vi hadde en veldig vellykket reise dit med 33 deltagere i 2014. 

Dere får mer detaljert info i midten av september.
Ragnhild Audestad er koordinator og reiseleder, hun var også med på turen i 2014.


• Påmelding til løpet åpner 29. september og stenger 13. oktober.
• Alle melder seg på selv
• Arrangøren lover startplass: The best way for all your runners to enter is individually during this entry window. As long as all the runners put down Romerike Ultraløperklubb in the club section of the entry form I can promise that they will all be offered place.

Ragnhild kommer til å lage et reiseforslag fra torsdag til søndag.
Dette gjelder både fly og hotell. Opplegget vil være at alle booker hotell og fly tidlig selv. Da er vi sikret felles reise og bosted for de som ønsker dette. De som vil dele rom med noen oppfordres selv til å ordne dette.

Samme info er også sendt til  alle medlemmer i e-post i dag, og vi hjar også lagt dette ut som "arrangement" på facebook for å få en rask oppfatning av hvor stor interessen er.



Øyunn Bygstad fullførte manndomsprøve på Hedmarksvidda med 25 km feilløping

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Aug 2019


Vi skriver ikke "manndomsprøve" for å si at Bérghem Ultra Trail egentlig bare er for mannfolk, men mer for å understreke at dette er grei skuring for kvinner av Øyunn's kaliber, men en real styrkeprøve for karene.

Bildet: Øyunn forserer Flagstadelva ved Tørbustilen sammen med en annen deltaker etter ca. 60 km. (Arrangørfoto)

Øyunn likte seg så godt i myrene på Hedmarksvidda, der hun har plasket enda lenger på et tidligere minnerikt løp, at hun like gjerne plusset på med 25 kilometer i tillegg til de egentlige 135 denne gangen. For dette hadde hun fortjent en notering i 100-milesstatistikken.

Les om feilløpingen i henne egen beretning nedenfor. Les og lær!

Bare 9 av de 21 startende fullførte Bérghem Ultra Trail, og det var løpsleder Fulvio så fornøyd med at han umiddelbart lovet uendret løype til neste år,.

En av de som måtte gi seg var klubbens andre deltager, Ottar Røed.

Kondis.no: Bare 9 av 21 fullførte Bèrghem Ultra Trail


Øyunn skriver på sin fb-side:

- Halvparten av oss ultraløpere fullførte de 135 kilometerne over Hedmarksmyrene. Det var et hardt løp.Været trenger vi vel ikke nevne, og vi alle sluttet å telle hvor mange elver vi måtte krysse opp til lårene da vi rundet tallet 10.

Litt over 37 timer brukte jeg etter en episk feilløping på over 2 mil

GPSen min begynte å tulle og jeg skjønte det ikke. Jeg hadde selvsagt oppdaget om jeg løp "off track". Men jeg gjorde ikke det. Jeg løp helt riktig....For ikke visste jeg at GPSen min ledet meg tilbake til start igjen. Og ikke mot mål. (Den hadde ikke "kvittert" for at jeg har løpt der før)

Jeg kjente ikke igjen landsskapet rundt meg fordi det var regn, mørkt og tett tåke. Det eneste jeg konsentrerte meg om var å sørge for at jeg fulgte ruta og å ikke tråkke feil og havne i myra for hundrende gang.

Det var mange mange timer siden jeg forlot Målia. Og plutselig kræsjet jeg rett i skiltet hvor det på ny stod Målia. Jeg var jo der seint i går kveld...?
Reaksjon: Egner seg ikke på trykk.

Jeg var uten telefondekning og hadde ingen analse om at arrangøren fortvilet forsøkte å få tak i meg.
Hvis jeg grubler for mye nå, ender det med brudd, så jeg nullstilte GPS, snudde meg og løp videre i pissregnet i kampen om å rekke cut-off.

Resten av historien om selve løpet blir oppsummert med ett ord: Hjerneslitasje.
Jeg var den siste fullføreren på en soleklar sisteplass.
Men med en stor seiersfølelse i meg.
Jeg har løpt 160 km..



Titina fullførte Orta 10 in 10 (10 x 50 km)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Aug 2019


Titina har deltatt i det italienske multimaratonarrangementet Orta 10 in 10, og i dagene 3.-12. august løp hun daglig 50 kilometeren med innlagt maraton på 10 dager - og vant kvinneklassen.

På det åttende av løpene passerte hun 300 maraton, og er nå på femteplass på den norske adelskalenderen / 100-klubben.

 Titina skriver på facebook:
For en fantastisk opplevelse å komme i mål som vinner i dameklassen og 4. plass total på 10 ultraløp på 10 dager (10x50km) i Lake of Orta Italia 👍. Tusen takk til Paolo Gino for et fantastisk arrangement. Jeg løp mitt maraton nummer 300 her . Også flere andre rundet runde maratontall her, og vi ble alle feiret på en verdig måte.

På toppbildet ser vi Titina og Christine med kakene sine, mens superjubilant Christian tar bildet.

Orta 10 in 10 arrangeres av Club Super Marathon Italia, og på årets løp hadde de flere jubilanter enn 300-Titina. Norgesvennen Christian Hottas fra Tyskland rundet 2800 maraton, og Christine Schrøder - som også har løpt på Bislett24 flere ganger jubilerte - med 900 maraton.


Orta 10 in 10 hjemmeside
Arrangørens facebookside

100-klubbens adelskalender
Titinas 302 maratonløp



Jon Asphjell på 7. plass i Säfsen sommerbackyard med 22 runder og 147,7 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Aug 2019


Jon Asphjell har vært i nabolandet og løpt et av løpene i den Svenska Cupen i Backyard Ultra, nærmere bestemt i Säfsen sommerbackyard. Det ble en sterk 7. plass med 22 runder og 147,7 km. Vinneren klarte 35 runder og imponerende 235 km.

Jon skriver på favcebook:

Helgas roadtrip- og Backyard Ultra-eventyr. Denne gangen møtte jeg min grense etter 22 runder (147,7 km). Da jeg kastet inn håndkleet gikk det fra syv til seks mann igjen i konkurransen. Vinneren, Daniel George, måtte løpe 35 runder for å være den som stod igjen om sistemann.

Säfsen sommerbackyard ble litt som forventet: en forsamling ultraløpere og «vanlige» løpere som samles langt inn i skauen for å løpe en runde på 6,7 km så lenge de gidder. En forholdsvis enkel og veldig sosial måte å arrangere løp på. Backyard er et perfekt løp for alle som vil vite hvor sin grense er. En konkurranse som ikke belønner fart, men utholdenhet. Også et fin måte og prøve å løpe en ultradistanse for første gang, om kan klarer å komme seg igjennom 7 runder.

Resultater:
Herrer
1) daniel george, danderyd, 35 runder
2) andreas falk, åkersberga klubb, 34 runder
3) filip andersson, degerfors, 29 runder
4) jonas brännmyr, naturen løper, 28 runder
5) krister hägg, team hägg-lahti, 27 runder
6) fredrik sundberg, kristinehamn mangekamp, 25 runder
7) jon asphjell, romerike ultralöperklubb, 22 runder
8) daniel johansson, lk grenseløs, 21 runder
9) christer broström, ok denseln, 19 runder
10) casper lynghei, eskilstuna, 17 runder
10) mikael jonsson, västerås lk, 17 runder
10) anders götmark, ashwell, 17 runder

Linda Bengtsson var best av kvinnene med 20 runder.

Mange bilder og oppdateruinger på fb-siden til Svenska Cupen i Backyard Ultra



Einar Hagemann fullførte Norseman (NXTRI)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Aug 2019

Einar Hagemann debuterte på Ironman triatlon med å delta på Norseman 3. august, og det ble en positiv opplevelse selv om utskillelsen av hvem som kan kjempe om sort vs hvit trøye ikke favoriserer de som har løping som beste distanse. De 160 beste halvveis på den avsluttende løpingen får fortsette til Gaustatoppen for å sikre seg sort trøye, de øvrige går i mål ved Gaustablikk og mottar hvit trøye, som uansett er en sterkt prestasjon.

Svømmeren Einar gjør seg klar til debut på NXTRI. (Privat foto)

Einar skriver på facebook:

- Endelig er min første ironman fullført. Og ikke en hvilken som helst, #norseman Men aller først. Dette kunne jeg aldri klart uten mine 2 fantastiske hjelpere: Maria Loe og Marie Veslestaul. Det finnes ikke nok fine ord om hva dere har bidratt med gjennom den helgen. Utrolig respekt for det dere gjorde for meg. Du har jaggu holdt ut fra november Maria Loe, elsker deg❤️❤️❤️

Einar og Maria. (Privat foto)

- Jeg har vært et nervøst vrak i 2 uker nå før start. Og da særlig for svømmingen. Har bare hatt en tur på 4000m. Men da jeg kom opp av vannet etter 1t 15 min med brystsvøm, trodde jeg at klokka var feil. Men det stemte 😊. Var noe småsvimmel da jeg kom opp av vannet og skulle skifte he he. Sykling gikk litt trått med min lengste tur på 105 km før start 😂😂. Men det løsnet litt etterhvert. Så ble utrolig fornøyd med det også. Var plutselig blitt en fjellgeit.

Her går det tungt i motbakkene. Men 5:16 på den avsluttende maratondistansen var sterkt.  (Privat foto)

- Jeg lå litt dårlig an da jeg kom inn på T2. Nå skulle det løpes. Hadde egentlig gitt opp svart trøye, 160 beste til cutoff ved Gaustablikk. Jeg lå på 205 plass. Men tenkte, det er jo bare å gi det et forsøk. Så jeg la ut i et bra tempo. Plukket 40 stykker frem til Zombie Hill. Men da var det bokstavelig talt veggen som møtte meg. Der var jeg på 165 plass. Det var helt tomt. Men resten av veien opp til en fullført Norseman og hvit trøye ble en tung med fin opplevelse allikevel. Må også takke Hermann Hagemann og fadern som heiet som gale fra imingfjell og til Gaustablikk. Og Frank Herbro og Øystein Johannessen som hadde fikset med hytte, middag og stamp etter målgang. Takk alle som fulgte med og heiet hjemme ifra.

- Dette var et stort øyeblikk 😊🏊‍♂️🚴‍♂️🏃‍♂
- Dette har vært min beste opplevelse som mosjonist
Ps: gikk ned 5 kg på lørdag 😂😂

Triatlet med hvit trøye. (Privat foto)

Kondis-reportasje fra NXTRI
Hjemmeside
Facebook
Alle resultater



Ingvill Merete Stedøy på 3. plass i Meråker Mountain Challenge

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Aug 2019

Ingvill Merete Stedøy har vært i Meråker der hun 3. august løp den tøffe 70-kilometeren i Meråker Mountain Challenge. 61-åringen - som nylig flyttet til Bæverfjord på Nordmøre - kom i mål på 13:56:24 til 3. plass i kvinneklassen.

Ingvill rett etter målgang. (Privat foto)

Hun er et råskinn på sykkelen, men har ikke lagt bort joggeskoene heller, dersom noen lurte på det. Egentlig hadde hun håpet å delta på Norseman denne helgen, men kom ikke med denne gangen. Hun har 4 sorte trøyer fra Norseman tidligere.


Ingvill skriver på facebook:

- Da var det store løpemålet nådd. Meråker Mountain Challenge Ultra ble en stor opplevelse på flotte stier og unikt fjellterreng. Med unntak av de siste 3 km, gikk hele det 70 km lange løpet på sti og myr i fjellterreng. 10 topper og ca 5000 høydemeter. Stolt 🥉💪🏃‍♀️. Og jeg var løpets eldste deltaker 😂.

Alle resultater
Kondis reportasje fra løpet

Ingvill sammen med Daniel Stedøy Holden og Jesper Seip på Kråkfjellet etter ca 15 km. (Privat foto)

Ingvill entrer pallen - i tre akter:Oi, det var høyt opp (sliten etter 5000 høydemeter og 70 km).

Snart oppe!

På plass på pallen!



Fire fra klubben løp Kongsvinger Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Aug 2019

Fire av klubbens løpere fullførte Kongsvinger Maraton 3. august i det som er en ganske kupert løypa, hovedsaklig på grusvei, men også litt sti og litt asfalt. Det var totalt 43 løpere med på maratondistansen.


Isabel svikter aldri, derfra får vi alltid bilder og rapport fra løpene på fb-siden hennes. Etter Kongsvinger Maraton skriver hun:

- Maraton nr 30 i boks på Kongsvinger Maraton med disse flotte gutta (se bildet ovenfor der hun er sammen med Jan Billy Aas, Jon Weydahl og klubbens Jørgen og Thomas). 

- Kom under 4:30 med 2 sekunder, det kaller jeg iskald beregning😉 og det holdt til 3. plass i min klasse, siden det bare var 3 deltagere😉 Pall er pall😂 Tusen takk for et fantastisk løp, anbefales 🙏

Etter raskt visitt i dusjen dro jeg opp til Grefsenkollen for å heie på og gå en runde sammen med gode løpevenner som løp Hope Challenge Oslo - 2019👍De løper i 24 timer frem til kl.11.45 i dag, så fremdeles mulig å heie dem frem👌(se egen omtale fra dette løpet)

Dette var en helt perfekt dag i min verden👍 Jeg fikk løpt maraton og tilbragt dag og kveld sammen med fantastiske flotte mennesker i løpemiljøet som har blitt gode venner❤ Jeg digger dere og føler meg så heldig som har mulighet til å holde på med denne løpingen og som har så mange flotte mennesker i livet mitt❤

Pall er pall!

Våre maratonresultater på Kongsvinger Maraton:
Kvinner 8. plass Isabel Aarnes 4:29:58
Kvinner 9. plass Jeanette Aurdal Aarstad 4:38:44
Menn 20. plass Thomas Willy Lindgren 4:10:00
Menn 32. plass Jørgen Oswald 6:15:13

Alle resultatene
Reportasje på kondis.no



Nytt medlem: Mats Frank

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Aug 2019


Mats Frank (46) fra Os utenfor Bergen har meldt seg inn i klubben. Mange av oss har jo møtt denne mannen på flere ultraløp allerede.

Mats om seg selv:

Jeg er en 46 årig travel 3-barnsfar (3 gutter: tvillinger på snart 2 år og en på snart 5 år) og sivilingeniør som likt å løpe siden midten av 90-talet da jeg studerte.

Jeg er fra Falun i Sverige men har bodd i Norge siden 2012. Bor på Osøyro 3 mil utenfor Bergen.

Løpte 5 st ultraløp i 2018, bla  Bislett 24 timers, Ringerike 6-timers, Bislett 50 km og 2 st Backyard ultra.

Har tidligere løpt maraton 10 ganger med bestetid 3.01 fra 2004, men begynte 2016 å fokusere på ultradistanser. Satser på å løpe lengre å lengre fremover J

Er allerede «kjent» med flere i klubben fra løp og sosiale medier og syns det er en kjempehyggelig gjeng som jeg vil være en del av.

Trener mest alene pga begrenset tid til trening, men håper på mye inspirasjon fra dere øvrige i klubben !


Mats Frank på facebook




Louise Skak vant Hadsel Maraton på 3:09:44

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Aug 2019

Louise Skak har vært i Nord-Norge og løpt maraton, og nå løper hun fort igjen. Hun vant kvinneklassen i Hadsel Maraton lørdasg 3. august på 3:09:44, en tid som bare tre av herreløperne matchet.

Bildet er hentet fra Louises fb-side ledsaget av denne teksten:

😁....se på det smilet 😁
Løper som en jente 🏃‍♀️ - men er nå tilbake etter en lang ufrivillig pause 😎
Jeg er heldig og glad!


ALLE RESULTATER




4 av 5 på Hope Challenge 24-timers var fra klubben

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Aug 2019


Fundraisingløpet Hope Challenge Oslo ble arrangert i Grefsenkollen 3.-4. august med totalt 67 deltagere, de fleste på sykkel, men i år også med 24-timersløp for første gang.

Fire av de fem som deltok var fra klubben, og en av dem, Hege Henriksen var ledsager for den femte. De tre andre fra klubben, som løp sdammen og delte seieren, var Andrea Liebe, Marianne Grøstad Nesje og Lars W Møller.

De løp 31 ganger opp/ned Grefsenkollen, til sammen 130,2 km og 5270 høydemeter.

Se reportasje på kondis.no: Suksess for Hope Challenge Oslo - ett døgn opp/ned Grefsenkollen

Hege Henriksen sammen med sterkt svaksynte Kai Glenn Borgersen.



Therese Falk vant maraton på Møkster

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Aug 2019

Therese Falk kom til den lille øya Møkster i havgapet sørvest for Bergen med nesten 400 konkurransekilometer i kroppen de siste 12 dagene (Rallarvegsløpet og Bømlo Ultrafestival) - uten at noen merket det i Møkster Maraton der hun vant i den kuperte løypa og varmt vær på 3:27:03.

Therese på ett av de tre gresspartiene i løypa. (Foto:Olav Engen)

I kvinneklassen var det spennende hele tiden. Kristin Husby åpnet litt hardere enn Therese Falk, men etter 3-4 runder var Therese i tet, og ble der resten av løpet - men aldri lenger foran enn at det var spennende for både løperne og publikum. Therese vant til slutt med 3:27:03, bare 1:41 foran Kristin Husby som har vunnet løpet flere ganger og som beholdt rekorden fra 2017 (3:24:43).

Therese takker arrangøren for en fantastisk helg og arrangement på den lille øya. (Foto:Olav Engen)

Øya er ikke større enn at løypa som går på kryss og tvers av øya bare er 4,2 km. Dermed må maratonløperne løpe 10 runder og ultraløperne 15 runder. Hver runde har 69 høydemeter, så totalt er det 700 høydemeter på maratonløpet som går 25% på gress og resten på asfalt.

Therese runder målområdet etter fire runder, nå er hun 50 meter foran Kristin Husby. Foto: Katharina Møgster Frydenbø

Se stor reportasje på kondis.no: Eventyrløpet Møkster Maraton med 200 deltagere totalt

KrampeGammeln runder ved målområdet etter 21 km. (Foto: Astrid Sunde)

Undertegnede - som var invitert til Møkster - fullførte også maraton, joggende/gående i 6,5 runder og nesten bare gående deretter. Tiden på min første maraton etter hjerteoperasjonen i 2014 ble dermed 5:35:46. - Det ga faktisk litt mersmak, men jeg må få trent litt mer.

Undertegnede sammen med 95% blinde Eline Øidvin. Vi var begge invitert som hedersgjester - en utrolig fin gest fra arrangøren. (Foto: Britt_Hege Nicolaysen)



Fin 36 km fellestur fra Blaker med Sofia & Roy

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Aug 2019

Søndag 4. august arrangerte Sofiia Granheim og Roy K Støle klubbtur fra Blaker stasjon. Åtte løpere var på tur i "Glommaland".

- Tusen takk for fint selskap og knallgod innsats på dagens fellestrening! 7 raske menn og ei heldig dame tok seg gjennom skog og mark på ruten Blaker-Rånåsfoss-Glommastien-Hammeren-Sørumsand-Blaker.
- 36 nydelige km og fine 4:35 timer. Takk for idag og på gjensyn, skriver Sofiia på vegne av seg selv og Roy på facebook

Nedenfor er en del bilder fra turen:

Kryssing av gamlebroa over Glomma ved Rånåsfoss, som i sin tid ble reddet i siste liten fra riving, og nå fungerer som turvei.

Langs Glommastien

Hengebru over ei evje ved Glommastien. Toppbildet er også fra samme området.

Utsikt mot Bingen Lenser fra Hammeren.

Den veien! Nei, DEN veien!

Det ble denne veien.

En topp på turen.