Romerike Ultraløperklubb

Romerike Ultraløperklubb

Karoline Johansen på 3. plass i kvinneklassen og 6. plass totalt i Skövde Ultrafestival

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jul 2019

Karoline Johansen - vår yngste aktive ultraløper - løp inn til 3. plass i kvinneklassen (21 deltagere) på 6-timers under Skövde Ultrafestival som pågår denne helgen. Med 58,190 km var hun nummer 6 av totalt 52 deltagere kvinner/menn.

Karoline med medalje etter 6 varme timer i Skövde. (Privat foto)


Alt var ikke perfekt for 21-åringen, men det var varmt og mange som slet med å holde farten oppe.

Karoline skriver på facebook etter løpet:
Ingenting å utsette på supporten, Guro var som en puma som jaktet skilpadda. Vi gikk for gull, det så veeeldig bra ut første 4 timene. Så gikk jeg på en gedigen smell, krabbet videre...😬😬🙃 ble en 3 plass totalt av alle kvinnene. Ble også en rank 3 beste U-23 i Norge🙋🏼‍♀️ fikk også stekt kroppen i rolige 6 timer🌞

Alle resultater


Supporter Guro Engebretsen. (Privat foto)


0 Kommentar

Therese Falk vant Bømlo Ultrafestival

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jul 2019

Therese Falk vant som ventet Bømlo Ultrafestival, 300 kilometer på 5 dager i strålende sommervær og nydelig vestlandsk natur.  To og tre dager før løpene på Bømlo vant hun Rallarvegsløpet, hvor går egentlig grensen for Therese?

Therese på siste kveldens middag, premieutdeling og konsert. (Foto: Per Christian Anfinnsen)

Se kondis.no reportasje fra siste løp (link til de andre løpene)

300 kilometer til tross, det hun tilsynelatende er aller mest fornøyd med er den "lille" toppturen til Siggjo 474 moh. Vi andre er nok mest imponerte av alle kilometerne hun legger bak seg på asfalten.

Asfalten er Thereses hjemmebane. (Arrangørfoto)


Vi kontaktet Therese før siste dags løp og fikk en minirapport:

- Vi koser oss i nydelig natur og sydensk sommervarme. Vi får virkelig sett Bømlo fra sin beste side, og den siden er bra, sier Therese Falk.
- Når det er sagt er jeg mest fornøyd med å ha forsert Siggjo - et fjell med steinur og hengebroer. Ble en del aking på rompa ned, da jeg ikke akkurat er en fjellgeit, ler hun - og vi har jo sett det gjennom årene at hun skygger unna terrengløping.
- Når det gjelder kropp i forhold til løping og varme er vi flinke til å legge lista der den hører hjemme. Drikker mye og roer ned tempo. Så det går bra, sier Therese, som likevel sier:
- Det er tøft å skulle løpe 300 kilometer på seks dager uansett hvor god form man er i, og jeg hadde aldri gjort det på egenhånd. Så at dette er god trening med tanke på VM i Albi er det ingen tvil om.
- Når man i tillegg får dele musikalske og kulinariske opplevelser - i tillegg til all løpingen i den flotte naturen - med så mange kjekke folk er dette en sommerferie av det beste slaget.


Det var varmere enn varmt, og godt å kjøle seg ned. (Arrangørfoto)0 Kommentar

Titina Bakken på 3. plass i Hornindalsvatnet Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jul 2019

Titina Bakken kom på 3. plass i Hornindalsvatnet maraton lørdag 27. juli. Det var hennes maraton nr 292, mest av norske kvinner, på hjemstedet til mannen med flest norske maraton (584), Inge Asbjørn Haugen. Tilfeldighetene vil ha det til at hun i øyeblikket har akkurat halvparten så mange løp som Inge Asbjørn.

Titina sammen med bergenserne Ståle Danielsen og Ove Wolff som kom på 2. og 3. plass i herreklassen. (Privat foto)


Titina var fornøyd etter løpet, og skrev på facebook:

- Hornindalsvatnet maraton i strålende vær med temp opp til 31 grader🌞. Bonusen ble 3. plass i dameklassen og aldersklassevinner.


Kondis.no: Vera Nystad og Helge Hafsås vant maraton i gloheite Hornindal


0 Kommentar

18 deltagere på Evens Bursdagsmaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jul 2019


Styremedlem og løpstøygeneral Even Nedberg fylte 42 år onsdag 24. juli. Det feiret han med å arrangere Bursdagsmaraton fra hjemmet i Asker, et løp som også var lagt inn i Kondis' terminliste.
(Foto: Even-selfie fra løypa.)

Selv om det var veldig sosialt var det altså en offisiell konkurranse, men tidene var ikke det viktigste denne dagen. I den stekende varmen var det kanskje like greit.

Totalt var det 18 løpere på startstreken der noen løp halvmaraton og 13 løp maraton.  Av løperne på maraton finner vi 7 fra klubben (se komplett liste nedenfor):

Peter Jensen 4:02:38
Even Nedberg 4:58:48
SiW Nicolaisen 5:02:00
Marianne Føllinbg 5:02:48
Tone Øksenvåg 5:14:00
Isabel Aarnes 5:43:26
Jørgen Oswald 6:33:32

Glade deltagere. (Foto: Even Nedberg)
Alle deltagerne.
Se flere bilder på Evens fotoalbum fra arrangementet: Google Foto
0 Kommentar

Therese har fått det synlige beviset

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jul 2019

Therese Falk ble etter sesongen 2018 valgt til Årets Ultraløper for tredje år på rad, og befestet dermed sin posisjon som Norges beste ultraløper på kvinnesiden. På bildet ser vi Therese sammen med herrevinner Bjørn Tore Kronen Taranger. (Foto: Peter Tubaas)

I forbindelse med Bømlo Ultrafestival 23.-27. juli fikk Therese det synlige beviset i form av en statuett utdelt av Ultraløpsutvalget - for anledningen assistert av løpsleder Peter Tubaas på Bømlo.

Vi gratulerer Therese nok en gang!

Se også kondis.no: Da har Bjørn Tore og Therese fått sine statuetter

Årets ultraløper 2009-2018: (link til omtale av tildelingen):
2009 Jon Harald Berge
2010 Gjermund Sørstad
2011 Gjermund Sørstad
2012 Bjørn Tore Kronen Taranger
2013 Rita Nordsveen og Jarle Risa
2014 Rita Nordsveen og John Henry Strupstad/Sondre Amdahl
2015 Malene Blikken Haukøy og Didrik Hermansen
2016 Therese Falk og Didrik Hermansen
2017 Therese Falk og Didrik Hermansen 

2018 Therese Falk og Bjørn Tore Kronen Taranger 


0 Kommentar

Snorre Stray fullførte Eiger Ultra 51K

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jul 2019

Snorre Stray har vært i sveitsiske Grindelwald og løpt Eiger Ultra Trail der han 19. juli fullførte den tøffe 51 km lange løypa på 12.22.58 ( 586. plass).  Thomas Stordalen startet på den tøffe 101-kilometeren (6700 hm), men måtte gi seg etter 32 km.

Snorre skriver på facebook etter løpet:
- Da flere lurer på hvordan det gikk, så får jeg lage en siste post om Eiger ultra trail! Fantastisk løp og jeg har innsett jeg trives bedre oppover enn nedover.. 3100 høydemetere ned ble tøft for beina! Idag er kroppen totalt mørbanket🙄 Målgang på 12 timer, 22 minutter og 58 sek - veldig fornøyd🏆🤘🏻
Nå gjenstår bare å finne neste løp for så å gjøre plass i kalenderen🗓

Løpets hjemmeside
Alle resultater


Thomas skriver bl.a. på facebook:
- ”Without struggle and failure in life we cannot grow.”

- Idag var det slutt for min del etter 32 km, nesten 7 timer og 2000 høydemeter. Jeg har lært mye om meg selv de siste månedene, både når det kommer til grenser og begrensninger. Idag innså jeg endelig det siste og selv om jeg virkelig ønsket å fullføre dette løpet skjønte jeg tidlig at det ikke ville gå. Jeg har lagt ned utrolig mye arbeid, tid og penger i denne reisen men jeg angrer ikke et sekund. For meg er veien målet og løpet idag var bare et løp. Jeg har vokst som menneske dette året og tatt nye steg som løper men jeg har også innsett noe jeg burde innsett for flere år siden. Vandring og gåing i terreng og fjell er noe jeg kan gjøre uten startnummer. Etter ferien skal jeg sette meg ned med blanke ark og et tegnebrett.


0 Kommentar

Nytt medlem: Line Yang Stousland

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Jul 2019

Line Yang Stousland (42) fra Fjellhamar har meldt seg inn i klubben. Hun har allerede rukket å løpe tre ultraløp, blant annet Ecotrail80 der bildet ovenfor er tatt. (Foto: Ecotrail/Sportograf)

Line om seg selv:
- Jeg har alltid vært aktiv, men aldri likt å løpe. For fire år siden tenkte jeg at jeg skulle gi det en siste sjanse, og da ble jeg endelig omvendt! Siden da har jeg løpt en god del kortere løp, to halvmaraton, to maraton, Backyard Ultra i Sandefjord (8 runder), Ecotrail 80 km og Romeriksåsen på langs.

Jeg liker de litt lengre distansene bedre og bedre, og ble for alvor hekta etter Ecotrail 80 km, det var en helt fantastisk dag! Noe av det jeg liker aller best med ultraløp er alle de utrolig hyggelige menneskene man treffer, det er jo så mye mer sosialt enn et masete 10 kilometers løp… 😉 

Nå gleder jeg meg til mange flotte ultraløp fremover!


Line på facebook

Line på Ecotrail 2018.


0 Kommentar

Therese Falk vant Rallarvegsløpet for andre gang

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Jul 2019

Therese Falk vant kvinneklassen i Rallarvegsløpet for andre gang etter en totaltid på 81 km på 7:47:28. Etter første dags 57 km var det litt spennende med Maria Eriksen Øverland og Kirsti Johnsen Skåtøy 3 og 4 minutter bak Therese, men dag to økte hun forspranget til 8 og 16 minutter. (Foto: Bjørn Johannessen)

Det var tøffe værforhold første dag, men mye bedre dag 2.
- Det er det kaldeste jeg har vært med på, var det eneste Therese Falk sa da hun hadde passert målstreken dag 1 og strena mot dusjen uten å slå av særlig på tempoet.

Kirsti Skåtøy var den som hang på Therese Falk lengst. Her ser vi dem etter ca. 17 km, like før de berykta Myrdalssvingene begynner. (Foto: Bjørn Johannessen)  

I herreklassen ble Cato Hansteen nr 12 med 9:22:42 og Knut Kronstad nr 18 med 12:10:17.

Cato like etter start dag 2. (Foto: Runar Gilberg)


Helge Reinholt som ble nummer 10 på første dags 57 kilometer måtte gi seg like etter start 2. dag på grunn av sterke knesmerter, foreløpig uviss årsak.

Helge løp bra første dag. (Foto: Runar Gilberg)

Kondis.no:
Vått og kaldt da Therese Falk og Håkon Urdal vant 1. etappen av Rallarvegsløpet
Reportasje fra 2. dag, kortløypa
Reportasje Rallarvegsløpet sammenlagt0 Kommentar

4. plass til Louise Skak i Blefjells Beste

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Jul 2019


Noen trodde kanskje at Louise Skak bare kan løpe fort på flatt underlag, men i Blefjells Beste 20. juli  løp hun inn til en flott 4. plass i den 57 km lange og tøffe fjellultraløypa. (Foto: Sylvain Cavatz)

Ninette Banoun var nest raskest av våre fire kvinnelige løpere, selv om løypa ble litt lang. Jorunn Teigen ble nummer 15 og nyinnmeldte Jeanette Aarstad nr 23.

Marcus Smestad var eneste herreløper fra klubben på 57 km.Han kom en fin 24. plass av de 60 løperne i herreklassen som alle (!) fullførte.

Ninette skriver på facebook:
- Blefjells beste, noen bonus km og høydemeter ekstra etter feilløping, skikkelig nybegynner feil - løypa var godt merket. 60km og 2500høydemetre ble min fasit. Irriterende, men men uansett god ultratrening til sesongens store mål i september (Sparthatlon).
Ninettes GPS-status.
 

Jorunn skriver på facebook:
Blefjells Beste, 57 km ultraløp i nydelig og knallhardt fjellterreng. Innom Den hvite hesten, Viermyrnut, Åklinut, Eriksbu, Brørsteinan, Bletoppen, Sigridsbu, Sydstul, Gunnulfsbu og Krokstul. Start og mål på hytta til de godt over snittet ivrige ultraløperne og BB arrangørene Mona og Einar.
Tørt og fint vær i starten, vind og regnbyger fra Bletoppen og inn.
Det gikk tungt opp bakkene i starten, og jeg vurderte faktisk å kutte ned til 21 km, men fikk klar beskjed av medløper Gunnar at det kunne jeg jo ikke. Så da svingte jeg lydig opp mot Eriksbu. Opp bakkene sørover løsna det litt og jeg fikk bedre flyt. Etter hvert løp/gikk jeg alene og det gikk litt tyngre igjen. Men jeg kom i mål, på 10 timer og 19 min.
Etter at kroppen gikk til generalstreik i fjor, har den heldigvis begynt å samarbeide igjen. Er utrolig fornøyd med det, og gleder meg til mer artig galskap fremover.

Marcus skriver bl.a.:- Flott terreng. Men hard løype. Jeg tok det med ro fra start, men klarte å holde jevnt tempo hele veien. Løp inn til 27. plass på 8 timer og 16 min. De siste brukte vel opp mot 15 timer. Betydelig hardere enn romeriksåsen


Se også reportasje på kondis.no: Rekordstor Blefjells Beste var bra for de fleste

 

KLUBBENS RESULTATER PÅ 57 KM:

Kvinner (28 startet, 26 fullførte):


4.Louise SKAK1976Romerike ultraløperklubb8:23:37
12.Ninette BANOUN1964Romerike ultraløperklubb9:52:22
15.Jorunn TEIGEN1961Romerike Ultraløperklubb10:19:47
23.Jeanette AARSTAD1973
12:36:13

Menn (60 startet/fullførte):


24.Marcus SMESTAD1978Romerike ultraløperklubb8:16:46

0 Kommentar

Hans Kristian Smedsrød nummer 33 i Buff Epic Trail

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Jul 2019


Hans Kristian Smedsrød, som ble beste nordmann i VM terrengultra, ble nummer 33 i Buff Epic Trail, lørdag 13. juli. Han var best av seks norske som fullførte det krevende Skyrace-løpet. (Bildet: Arrangørfoto fra VM)

Skyrace-løpet  iPyrineene i Spania var 42 km langt med 2900 høydemeter.

Video fra løpet:


Se også omtale av løpet på kondis.no:
Andreplass til to Norge-bosatte i Buff Epic Trail i Spania0 Kommentar

Nytt medlem: Malin Ude Von Schantz

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Jul 2019


Malin Ude Von Schantz (44) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Hun har vært fast deltager på RPL50 de siste årene. På bildet passerer hun 10 km ved Råbjørnhytta under årets løp. (Foto: Håkon Rekstad)


Malin om seg selv:
Jeg er (snart) 45 år, har 3 barn i alderen 19-7 år og jobber som privatpraktiserende logoped i Oslo. Jeg er sosial, blid og skravlete.

Løp mitt første maraton i 2015. Har løpt RPL 3 de tre siste årene og deltatt på EcoTrail 45km og 50 km et par ganger. Jeg liker å løpe langt og du finner meg helst i baktroppen. Løper ikke fort, men gjennomfører. Jeg opplever løpemiljøet som svært inkluderende og positivt. Ønsker å være medlem av klubben da jeg syns det er fint å få et enda tettere fellesskap med andre løpere. Har allerede mange kjente som er medlem.

Ellers liker jeg å være ute, helst i skog og mark og elsker å gå på fjellturer.

Malin i Oslo Maraton 2018. (Arrangørfoto)

Spenstig målgang i årets RPL50, sammen med Mevlida Malkoc.


0 Kommentar

Jon Asphjell på 3. plass i Meldal 6-timers

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Jul 2019

Jon Asphjell kom på 3. plass i herreklassen med 62,195 meter i tidenes første 6-timersløp i Trøndelag. Det var ikke sluttmåling av sisterunden i Meldal 6-timers, hvis ikke kunne distansen ha vært litt lenger for Jon, som passerte maraton på 3:48:05. (Arrangørfoto)

- Når man er på hytteferie og hiver seg med på et lokalt løp. Takk til Meldal IL for dette lille ultraløpet i vakre omgivelser. Man må ikke reise langt og dyrt for gode løpsopplevelser, skriver Jon på facebook.

Se også omtale fra Meldal 6-timers på kondis.no

ALLE RESULTATER

Meldal 6-timers på facebook 

Fra starten med 29 løpere. Alle løp 44,2 km eller lenger. (Arrangørfoto)


0 Kommentar

Tom Johannessen på 12. plass i Hardangerjøkulen Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Jul 2019


Tom Johannessen kom på 12. plass med tiden 15:53:25 i det første offisielle Hardangerjøkulen Ultra. Roar Bakken Stovner fulgte på 17. plass med 18:19:26. 25 av 30 herreløpere fullførte løpet rundt Jøkulen i flott vær. Løypa var ca 97 km med 3200 høydemeter. (Foto: XtremEidfjord/Kai-Otto Melau)


Tom skriver på facebook:
- Avsluttet ferien med en «liten» tur rundt Hardangerjøkulen i fantastisk vær ☀️. Takk til #xtremeidfjord for flott arrangement - greit å være ultraløper når alt er så bra organisert

Tom har lagt ut dette bildet fra fjellturen, som vi ser er det strålende vær. Da tror vi også at det er Tom vi ser bakerst på toppbildet.Sølvi Hjelmeland Stensli lå an til en sluttid på 23-24 timer da hun og noen andre ble tatt ut av løpet, en avgjørelse hun var svært uenig i. 4 av 9 kvinner fullførte / fikk fullføre.

Sølvi skriver på facebook:
- Gjorde et tappert forsøk å gjennomføre 100 km rundt Hardangerjøkulen. Cut-off tiden på Finse var tøff, men den stod. Tok en lang pause for å få i meg godt med mat og skifte sko. Det var jo ikke annonsert flere cut-off tider så null stress tenkte jeg. Litt tungt å komme igang igjen, men det løsnet etterhvert og jeg følte at jeg hadde fin driv på veg mot Krækkja, så jeg blé mildt sagt forbauset da jeg fikk beskjed om at jeg ikke fikk fortsette fra Krækkja hytta av sikkerhetsmessige hensyn etter ca 64 km. Begrunnelsen var ene og alene at jeg og et par andre hadde brukt for lang tid. Da var klokken 22 på kvelden. Været var nydelig hele vegen med knallblå himmel og kun en mild bris utpå kvelden. Fantastisk å få tilbringe hele dagen i fjellet i optimalt vær, men litt surt å ikke få lov til å fullføre.Se også kondis.no: Askild Vatnbakken Larsen vant "spurtoppgjør" i Hardangerjøkulen Ultra

Race Tracker: ALLE RESULTATER


0 Kommentar

Nytt medlem: Jeanette Aarstad

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jul 2019

Jeanette Aarstad (45) fra Lillestrøm har meldt seg inn i klubben. Hun debuterte på ultraløp i RPL50 for to uker siden. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Jeanette om seg selv:

Energisk glad-løper fra Lillestrøm som hiver seg med på det meste av løp som virker gøy, bakkeløp, trappeløp, andre løp fra fra 5 km til halvmaraton distanser.

Kjærlighet for løping har først kommet i de senere år, noe jeg ønsker å utforske mer på.  Jeg debuterte i min første maraton og Ultradistanse på RPL i år.

Jeanette ønsker å inspirere til treningsglede gjennom sin Instakonto: Ptjeanette

Her ser vi Jeanette i Lørenskogløpet 2017. (Foto: Olav Engen)


0 Kommentar

Nytt medlem: Bjørn-Tore Gulbrandsen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jul 2019


Bjørn-Tore Gulbrandsen (36) fra Elverum har meldt seg inn i klubben. Han har nettopp gjennomført sine to første ultraløp, og deltar også i ultralange skirenn. (Foto fra Ecotrail50: Sportograf)


Bjørn om seg selv:

Jeg er 36 år. og bosatt i Elverum. Begynte å løpe for 6 år siden. Begynte etter hvert å delta på kortere løp opp mot 30 km. Ble tidlig fascinert av ultraløp gjennom NRK-serien ultraløperne og ønske om å delta på ultraløp ble større og større. Samtidig gikk jeg en del skirenn på mosjonsnivå ala Birkebeinerrennet og Holmenkollmarsjen. 

Fascinasjon av å løpe og gå langt på ski er i dag stor. I år tok jeg sjansen og prøvde meg først på 103 km og da 11 timer på langrenn. Deretter ble jeg med på mitt første ultraløp Ecotrail Oslo 50 km på 5 timer 12 min. Det var så gøy at jeg ble med på UltraBirken 60km også, med tiden 7 timer 17 min, en fantastisk opplevelse.

Planen fremover er først Frankfurt Maraton, deretter flere ultraløp og er allerede påmeldt UltraBirken neste år. Har også planer om å gå skirenn på 100-120 km.


0 Kommentar

Nytt medlem: Ida Rindal

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jul 2019


Ida Rindal (37) fra Nittedal har meldt seg inn i klubben. Etter å ha debutert som ultraløper under årets RPL* ønsker jeg å melde meg inn i klubben, skriver Ida.

*et fantastisk løp, så godt arrangert og nydelig løype. Artig terreng å løpe i. Det var en ren nytelse fra ende til annen. Takk. (Foto: Håkon Rekstad, fra 10 km i årets RPL50)

 

Ida om seg selv:

Ida Rindal 37 år, bor i Nittedal og jobber som vernepleier i Skedsmo kommune. Begynte for fult med løping for 3 år siden. Jeg har løpt et halvmaraton, Nordmarkstravern 30 km to ganger og debuterte som ultraløper under årets RPL 50 km.

Min store lidenskap er lange løpeturer i terreng. Ser frem til å løpe flere ultraløp.


0 Kommentar

Arild Bjarkø imponerte på Hornindal Rundt, tre andre i topp 10

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Jul 2019


Våre to SkyBlazere var raskest av klubbens medlemmer i Hornindal Rundt, men Arild Bjarkø imponerte enda mer med en 13. plass totalt på den imponerende tiden 12:20:14. Han er helt klart Norges beste fjellultraløper 60 år+ (Bildet viser Arild - startnummer 29 - noen kilometer etter start, arrangørfoto).

Patrick Stangbye og Johannes Rummelhoff som begge løper for SkyBlazers kom på sterke 5. og 7. plass i herreklassen, mens Helle Manvik ble nummer 9 i kvinneklassen

Fra starten der vi ser Johannes med nr 17 og Patrick med nr 123. (Arrangørfoto)


Helle Manvik kom på en sterk 9. plass. (Arrangørfoto)

Helle sammen med Marit og Nikolai før start. (Arrangørfoto).

Hans Olav registrerer seg på en av sjekkpunkene underveis. (Arrangørfoto)
Se også video med Hans Olavs målgang nedenfor.


Kondis.no: Paul Ogier og Julie Bøbel vant Hornindal Rundt 75 km

 Klubbens resultater 75 km:

9
Helle ManvikRomerike UltraløperklubbK40-4415:19:15


5
Patrick StangbyeSky BlazersM23-3410:53:25
7
Johannes RummelhoffSky BlazersM35-3911:21:27
13
Arild BjarkøRomerike UltraløperklubbM60-6412:20:14
58
Graham BrownlieHAKADALM40-4418:11:36
82
Hans Olav StensliRomerike UltraløperklubbM50-5428:42:28

I tillegg fikk tre av våre løpere som startet på 75 km godkjent resultat på "halvt løp": Margrethe Fjetland 6:12, Nikolai Marken 8:30 og Marit Imset 9:49.


Se denne:
Video med intervju av Hans Olav den siste biten inn mot mål: Han var siste fullførende på 75 km, men dette var veldig tøft bare å fullføre, Hans Olav!


0 Kommentar

Therese Falk på 2. plass i Unionsmarathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Jul 2019


Therese Falk løp inn til en flott tid og 2. plass i den tunge løypa i Unionsmarathon 6. juli. Vi fikk også Ninette Banoun inn på 5. plass, mens Borge Røstum ble nummer 24 i herreklassen. (Foto: Olav Engen)


Therese til Kondis.no:
- Jeg er kjempefornøyd med løpet og tiden, sa Therese. - Dette var fjerde konkurransehelgen på rad, og bena var litt tunge, men dette var en flott tur likevel, sa hun. Vi kan legge til at hun har løpt maraton, 24-timers (216 km) og halvmaraton de tre forrige helgene.

Therese og Håkon (vant maraton for herrer) har nå siktet innstilt mot det 81 km lange Rallarvegsløpet om to uker. Der har Therese fra før en seier og en 2. plass (2016 og 2017) mens Håkon Urdal vant både i fjor og forfjor og skal prøve seg på en trippel. (Foto: Olav Engen)


Se også kondis.no: Mari Gjølberg Ålerud satte løyperekord i Unionsmarathon

 

Kvinner maraton (13 fullførte):

2Therese FalkRomerike UltraløperklubbK40-443:21:05
5Ninette BanounRomerike Ultraløperklubb / NordeaK55-593:42:44

Menn maraton (38 fullførte):

24Borge RøstumRomerike UltraløperklubbM60-644:32:06

0 Kommentar

Nytt medlem: Marius Slettingdalen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Jul 2019


Marius Slettingdalen (43) fra Sandefjord har meldt seg inn i klubben. Marius har blant annet løpt SMVE 100 miles to ganger med 4. plass i 2018 og 9. plass (på bedre tid) i 2019. Bildet er tatt like etter start i 2018. (Foto: Olav Engen)


Marius om seg selv:
- Er blitt 43 år, samboer med 2 barn som er overbevist om at 40 års-krisa lever for fullt. Jeg derimot tenker at den i så fall skal nytes, aller helst med løpesko på bena eller på en sykkel.

Jobber som sjømann noe som gjør at jeg er veldig glad i utetid når jeg er hjemme.

Har noen ultra løp i banken og går med planer om noen fremover, løper også en halvmaraton eller andre løp skulle det passe sånn. Liker best de som er virkelig lange hvor pulsen ikke er altfor høy.

Ultra miljøet fremstår som veldig inkluderende, noe jeg verdsetter høyt.0 Kommentar

Nytt medlem: Paul Solberg

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Jul 2019


Paul Roger Solberg (47) fra Skjetten har meldt seg inn i klubben. Paul, som er født og oppvokst på Romerike debuterte på ultraløp i Romeriksåsen på langs for en uke siden. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Paul om seg selv:
- Begynte sånt smått med løping i begynnelsen av 2016, med ønske om bedre kondis og helse. Meldte meg på mitt første løp i april 2016 (Sentrumsløpet 10K), og har siden da blitt bitt av løpebasillen.

Har siden dag én syntes det har vært mest moro å øke lengden på løpeturene/løpene, en det å jage etter å kunne løpe fortere.  Løp mitt første halv maraton i 2017, og økte til 31K i EcoTrail Oslo i mai 2019, før jeg nå også i 2019 fullførte RPL 50K.

Har pr. i dag deltatt på 38 løp, og ser frem til å løpe mange flere i tiden fremover.

Paul Solberg i Ecotrail Oslo 31 km (Foto: EcotrailOslo / Sportograf)


0 Kommentar

Vidar Log Samuelsen har løpt TriCity Trail i Polen:

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Jul 2019


Vidar Log Samuelsen dro rett fra kjøkkentjeneste på RPL50 til ultraløp ved Gdansk i Polen, eller Maraton+ som arrangøren av TriCity Trail definerer distansen som er 47,5 km i terrenget.

Vidar kom på 105. plass av 168 løpere på tiden. 6:15:23

Han skriver på facebook: - Polen kunne by mektige skoger, deilige stier, flotte klopper, kobbelstein midt i skogen, monsterbakker og fin medalje.

Løpets hjemmeside

Resultater


Fra starten på Maraton+ (Arrangørfoto)


0 Kommentar

Iva Klara Vignjevic satte distansepers i Ecotrail Reykjavik 82 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Jul 2019


I den norske utgaven nøyde Iva seg med 50 km, men i Ecotrail Reykjavik var det den lengste distansen, 82 km som sto på programmet.  Iva kom i mål på 15:41:57 etter en tur i veldig spesielt landskap.

Mannen Rune (som sammen med Iva klargjorde startområdet på årets RPL50) kom på 3. plass i herreklassen med 10:24:55. (Bildet av paret er fra IOva's fb-side.


Iva skriver på facebook:

- Distansepers i den sjukeste ultraen jeg har vært med på så langt!💪🏻🏅🏃🏻‍♀️🌋Ecotrail Reykjavik assa!😮😱😍 85k på 15:41:57, gjennom solnedgang og soloppgang. Helt vilt terreng, nydelig vakker natur; et terrengløp av ypperste klasse😍 Kom i mål for egen maskin, med «god» margin: GPS-klokka døde etter 8 timer, men det ble bare tre feilnavigeringer💪🏻 Løpet er lite i Ecotrail-sammenheng, med rundt 300 deltakere på alle distanser. Den lengste distansen hadde bare 28 startende, hvorav 20 fullførte. Deriblant JEG! 🍾

Denne medaljen smakte godt!

Åpent landskap... (Foto: Iva)

Etter løpet var det mulighet for varmt utendørsbad. (Arrangørfoto)0 Kommentar

Jørgens Oswald's RPL 175 og litt til

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Jul 2019Ultraløpere er et seigt folkeslag, og Jørgen Oswald er definitivt en av disse. Når klubben etterlyste mannskaper til årets Romeriksåsen på Langs kom et av de aller første svarene fra Jørgen. Egentlig var det tre svar:

 -Jeg kan ta meg av merkinga.
- Jeg kan bli med på sluttpatruljen.
- Jeg kan hjelpe til på morgenen før løpet.

Han var sluttpatrulje sammen med Henning Lauridsen i fjor og syntes det var en artig oppgave. Det er også en veldig viktig oppgave både for å "samle" opp den/de siste løperne - men også for å rydde opp etter oss i skogen, dvs ta inn all merkingen umiddelbart etter løpet.

I år var han sluttpatrulje sammen med Per Einar Roth (se bildet som Bjørn Hytjanstorp har tatt etter 2 km), og takket være fantastisk merking unngikk vi feilløpinger med noen ubetydelige unntak i år, og siste løper var inne en time tidligere enn i fjor (10:23 vs 11:22).

Hvem som hadde merket? Jørgen - med selskap av Sofiia Granheim første 16 km og sammen med undertegnede siste 10 km. Med start 07 og målgang litt etter midnatt hadde han gjort det som var mulig for at deltagerne skulle finne greit fram to dager senere.

Merkingen har akkurat startet. (Foto: Sofiia)

Men, det var ikke ikke nok med de to turene. Etter en befaring i første del av løypa en drøy uke før løpet, bestemte han seg for å løpe gjennom hele løypa alene 6 dager før løpet, alene, for å gjøre seg bedre kjent før merkingen. Ingen av oss i klubben visste om dette, så det var ikke avtalt noen form for tilbaketransport. 

Jørgen hadde en fin tur gjennom RPL50-løypa og var på Veståsen skole godt ut på kvelden, men bilen var jo på Brovoll. Kanskje ringe for å bli kjørt tilbake? Men nei, mobilbatteriet hadde tømt seg. Ikke hadde han penger på seg heller. Derimot hadde han sko på beina og masse pågangsmot, og startet på joggeturen tilbake - den ruta bussene kjører + en omvei om Gardermoen, for han hadde jo ikke kart når mobilen var død.

Det var ikke bare morsomt å bevege seg i sommerhalvmørke langs landeveien, så de siste 9 kilometerne opp til Brovoll fikk han haiket med en bil langs E16, klokka 03 på natta!

Oppsummert ble det da på 6 dager: 75+50+50 km og litt til bare i RPL-løypa. Det er ingen tvil om att søknaden innvilges når han neste år ber om de samme oppgavene.

Olav

Høyt henger han båndet,men lite er umulig for Jørgen. (Foto: Sofiia)


0 Kommentar

Morten og Mona raskest av våre da 4 av 10 fullførte XREID Voss-Bergen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Jul 2019


Morten Fundingsrud (bildet) var raskest av klubbens løpere i årets XREID som gikk fra Voss til Bergen. Han kom på 43. plass av 156 herreløpere med tiden 30:21. Det var en tøff affære for de fleste, og bare 4 av våre 10 deltagere fullførte løpet. Men oppdateringer på facebook tyder på at de som ikke kom til mål likevel hadde en fantastisk naturopplevelse så lenge det varte.

Mona Kjeldsberg kom på 8.  plass i kvinneklassen med 31:54, etter en tur der hun stort sett gikk pga en skade. Det "gikk" åpenbart fort nok. Amund Totland (32:27) og Øystein Jack Næss (31:57) fullførte også.
- Jeg er godt fornøyd med «spaserturen»😅 sier Mona etter løpet.

Morten på facebook:
- Xreid Voss - Bergen med sine 130km og 7000 høydemeter ble tøffe greier. Men med fantastiske forhold og et topp arrangement, ble dette 30 timer vi sent vil glemme. Veldig fornøyd med resultatet
Morten var i team med Torgeir Kruke fra Malvik og Ketil Augustson.

Arne Nåtedal fra IL Ivrig og Gro Siljan Hjukse var i team med Øystein. Her har Gro tatt en selfie sammen med Øystein og Arne.

Arne på facebook:
- Greide å karre meg igjennom Xreid2019 i helga. Veldig langt og veldig bratt til tider, puh 😅 I år hadde de lagt løypa fra Voss til Bergen, 130 km og en ca 7000 høydemeter, det tar på det for en gammel mann 😂

At dette sammenfaller med at jeg fylte 48 år i går er en ren tilfeldighet 🙄 Det ble den beste bursdagen ever, (selv om jeg til tider følte meg 1000 år gammel 😂)

Til neste år skal vi prøve igjen, hvis helsa holder✌🏼💪🏼🙏🏼


- XReid er ikke noe løp, det er en ekspedisjon! Det er helt magisk å kunne løpe i norsk natur gjennom nesten en hel dag, gjennom den norske sommernatta - uten lykt! - og gjennom hele neste dag, skriver Arne på facebook.


Amund Totland kom til mål på litt over 32 timer:
- Det er deilig å være tilbake, og se at kroppen fungerer så pass bra, sier Amund Totland, som vi ikke har sett i de lengste løpene på en stund.


Se også omtale på kondis.no: Marjo Liikanen og Øystein Røen vant XREID Voss-Bergen

114 av 182 startende løpere klarte sperretidene underveis og kunne løpe i mål på Festplassen i Bergen sentrum. Starten gikk fredag 28. juni og siste løper var i mål 36 timer senere, natt til søndag.

Bland alle disse finishers på Festplassen i Bergen finner vi fire løpere fra klubben. Finner du alle? 
(Foto: XREID / Bård Basberg)


Våre løpere: 

Kvinner: 26 startet, 12 (46%) fullførte


8.Mona Kjeldsberg1967Romerike ultraløperklubb31:54:30
DNFCecilie Longva Igesund1976Romerike UltraløperklubbDNF
DNFRagnhild Audestad1965Romerike UltraløperklubbDNF
DNFMarit Aamdal1979Romerike UltraløperklubbDNF
DNFØyunn Bygstad1984Romerike UltraløperklubbDNF
DNFHilde Johansen1973Romerike UltraløperklubbDNF

Menn: 156 startet, 102 (65%) fullførte


43.Morten Fundingsrud1974Romerike ultraløpeklubb / DFI ski30:21:00
58.Øystein Jack Næss1971Romerike Ultraløperklubb31:57:00
64.Amund Totland1988
32:27:00
DNFLeif Abrahamsen1969Romerike UltraløperklubbDNF

0 Kommentar

Fornøyde deltagere og stolte arrangører i rekordstort RPL50

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Jul 2019

Kjære medlemmer:

Nok en gang kan vi som arrangørklubb se tilbake på et vellykket arrangement, og målt i deltagere var Romeriksåsen på langs 2019 vårt største løp hittil med 297 startende.

Løpet var tidlig utsolgt, et tegn på at tidligere løpere har vært fornøyd, og at jungeltelegrafen (2019; SoMe) har fungert slik den skal. Hadde ikke deltagerne vært fornøyd ville de ikke kommet tilbake, og de ville heller ikke anbefalt løpet til andre.


Her er eksempel på én av veldig mange tilbakemeldinger fra deltagerne:
Vil bare sende en tilbakemelding fra gårsdagen!
Tusen takk for et fantastisk løp og flott arrangement!
Aldri løpt ultra før og ikke vært i nærheten av å løpe en slik distanse, det var veldig moro!
Løypa var merket veldig bra, ikke mulig å løpe feil.
Mat og drikke stasjoner var perfekt med hyggelige folk!
Bra timing, flott medalje, buss til start, "bagdrop" tilbake igjen til start og fantastisk løype trasé!
Alt i alt, perfekt opplegg. jeg står nok på startstreken neste år igjen, for dette ga mer smak!

Camilla

Både løpere og arrangører elsker oppmuntring! (Foto: Audun Morgestad)


Over 80 fra klubben
Alt i alt var over 80 medlemmer i sving denne dagen, 44 deltagere og 42 mannskaper! Mannskapene så jeg selv gjøre en fantastisk jobb, og jeg vet at også dere som løp, bidro til god stemning i løypa. Det er jo slik vi ønsker det skal være; at mange av medlemmene skal få løpe - og vi allikevel skal klare å stille med mange nok mannskaper.

 

Neste år?
Løpet kan nok ikke bli så mye større med dagens løype og dagens arena, og begge deler ønsker vi å beholde. Kanskje opp mot 400 løpere og absolutt maks 500 påmeldinger. Vi har gjort en del nyttigere erfaringer i år som er nedtegnet, og evalueringen vil bli fullført før vi inviterer til 2020-løpet som arrangeres 27. juni.

Bildet nedenfor representerer dere alle: Speakeren, deltageren og løplederen. Takk for denne gangen!


RESULTATER 2019

Reportasje på Kondis.no: Martine Ek Hagen med sterk løyperekord på 50 km i Romeriksåsen på langs


Bildeserier 2019:
TOTALT 2166 BILDER I 6 ALBUM

872 bilder fra start, terreng, 14 km og mål. 
Google Foto
Fotograf: Gry Løberg


126 bilder fra matstasjonene 16+34 km.
Google Foto
Fotograf: Arne Halvorsen


12 bilder fra matstasjon 16 km
Google Foto
Fotograf: Tom Stephan Jensen


716 bilder, de fleste fra 2 km 
Google Foto
Fotograf: Bjørn Hytjanstorp


343 bilder, de fleste fra 10 km og  noen fra 46 km
Google Foto
Fotograf: Håkon Rekstad Teten passerer 10 km:


Vinneren passerer 46 km:


97 bilder fra ulike steder i løypa
Romerike Ultra album
Fotograf: Audun Morgestad


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline