Romerike Ultraløperklubb

Romerike Ultraløperklubb

Nytt medlem: Mathias Lilleeidet

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Jul 2020

Mathias Lilleeidet (29) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Han debuterte på ultradistanse på DobbelTravern i fjor - der bildet ovenfor er fra.


Mathias om seg selv:
Jeg ble introdusert for ultraløp gjennom en kollega i fjor, og har blitt veldig hekta. Er 29 år gammel og bosatt på Årvoll i Oslo med Lillomarka som nærmeste nabo. 

Mitt eneste ultraløp foreløpig er DobbelTravern fra i fjor, men har meldt meg på Last Man Standing som går av stabelen 8.august. Skal også delta på DobbelTravern 5.september. Det store målet på sikt er Xreid, så får vi se om det blir i 2021 eller 2022. 

Ønsker å bli medlem for å komme tettere på ultramiljøet og delta på noen sosiale løpeturer.


0 Kommentar

12 løp Kristins Runde 27. juni, nytt løp søndag 13. september

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Jul 2020

Klubbens Ringerike-avdeling med Hilde Johansen og Terje Rundhaugen i spissen arrangerte mimretur i Kristins Runde 27. juni - og 12 deltagere møtte fram. Dette var å betrakte som en tyvstart på klubbløpet vi arrangerer 13. september (mer om dette senere).
Disse startet på Kristins Runde 27. juni: (fra venstre) Tom Johannessen, Knut Ivar Paalsrud, Per-Einar Roth, Erlend B Jenssen, Henriette Brynthe, Liss Johansen Vallestrand, Torbjørn Ruud, Neil Dreiland, Marit Ann Laulo, Terje Rundhaugen, Hubert Jacobsen og Hilde Johansen. (Hilde-selfie)

Nedenfor ser du hvem som har løpt KR i år, og enda lenger ned finner du referatet fra turen 27. juni som Hilde har lagt ut på facebook. De som har fullført KR i år mottar løpets unike Beltespenne - Norges første ultraløp-beltespenne. Fortsatt har vi 30 beltespenner til løpet 13. september.


KRISTINS RUNDE
I seks år, 2008-2013, arrangerte klubben «Kristins Runde» 50 miles over alle Nordmarkas 700-meterstopper. På klubbens hjemmeside finner du info om KR og de 6 løpesårene på siden for «tidligere nyheter»


Disse har løpt Kristins Runde i år:

KRISTINS RUNDE 2020RUDATOTIDBELTESPENNEMERKNADER


Rune Ougland
14.jun11:42Ja
Anders Haugvad
14.jun11:42Ja


Liss Johansen VallestrandRU27.jun11:30Ja
Henriette BryntheRU27.jun11:30Ja
Tom JohannessenRU27.jun11:30Ja
Hilde JohansenRU27.jun12:47Ja
Terje RundhaugenRU27.jun12:47Ja
Torbjørn Ruud
27.jun(12:47)
delvis sykkel
Neil DrylandRU27.junx
ikke 3 siste topper
Marit Ann Laulo 
27.junx
ikke 3 siste topper
Hubert Jacobsen
27.junx
ikke 3 siste topper
Per-Einar RothRU27.junx
ikke 3 siste topper
Knut Ivar PaalsrudRU27.junx
ikke 3 siste topper
Erland B JenssenRU27.junx
ikke 4 siste topper

Tom, Henriette og Liss mot mål ved Tverrsjøstallen.

TRENINGSTUR I KRISTINS RUNDE

Tekst: Hilde Johansen

For noen uker siden inviterte Terje og jeg via Romerike Ultraløperklubb til treningstur i Kristins Runde i Nordmarka.

Kristins Runde ble arrangert som konkurranse i regi av Romerike Ultraløperklubb fra 2008 - 2013. Lørdag 27. juni 2020 var det omsider igjen tid for å samle ultraløpere til denne fine og forholdsvis krevende 50 miles rundturen på grusveier og i terreng opp mot til sammen fem topper, som alle ligger drøye 700 m.o.h.

Tida frem til gjennomføringsdagen fra invitasjonen ble lagt ut var kort, og distansen for løypa er lang. I tillegg hadde mange ultraløpere deltatt i SMVE (100 eller 50 miles) helga før vårt arrangement, mens andre kanskje allerede hadde startet ferien. Vi var derfor spente på hvor mange som ville stille opp til start ved Tverrsjøstallen lørdag morgen kl 09:00.

Helt sikkert var det i hvert fall at Terje, Erlend og jeg skulle være med. Vi hadde med oss hengekøyer, og sov ved Tverrsjøen fra fredag til lørdag.

Erlend og Terje kvelden før....
Morgengry ved Tverrsjøen, snart start på Kristins Runde.

Det var faktisk en del som møtte opp til start 👍 Hele ni løpere, i tillegg til oss tre hengekøyesoverne. Det var fler enn jeg hadde trodd og håpet på 🙂

Av de tolv startende, var det tre av oss som hadde deltatt i konkurransen Kristins Runde da den ble arrangert. Det var opplagt at det ville bli spredning i gruppa underveis, og det var naturlig å be Per-Einar og Knut følge tetgruppa. Som initiativtaker og ansvarlig arrangør ville jeg holde meg bakerst for lettere å ha kontroll og oversikt over alle deltakerne. Sannsynligvis ville jeg heller ikke klare å holde tempoet som de raskeste ville holde. Det var derfor helt greit å ligge i bakerste pulje. Jeg skulle jo på treningstur....🚶🏼‍♀️🏃‍♀️

Per-Einar og Knut Ivar har løpt KR tidligere. Her møter de Hildegruppa på vei ned fra Ringkollen.

Henriette, Liss og Tom ned fra Ringkollen.

Hubert, Terje og Torbjørn på Ringkollen.

Det var veldig varmt denne lørdagen, noe som gjorde det ekstra krevende på flere måter å løpe de drøye 80 kilometerne i Kristins Runde. I motsetning til i konkurranseversjonen, der det var dropbagstasjoner med mulighet for skift av klær, refylling av sekker og servering av mat og drikke, løp vi nå hele runden basert på self support. Vi måtte derfor bære med oss alt vi kunne ha bruk for hele veien fra start. I utgangspunktet frarådet vi deltakerne mot å fylle vann fra bekkene i terrenget pga fare for tarmbakterier fra avføringa til alle beitedyrene i området, men jeg tror nok de fleste måtte ta sjansen på at det gikk greit å drikke bekkevann etter hvert.

Hilde henter bekkevann.

Den bakerste pulja besto av fem løpere fra start. Alle kom seg opp til den første toppen på Ringkollen. Neste topp var Oppkuven. Der var vi fire som gikk opp (ja, for det ble å GÅ opp til toppene, og også i bakker ellers på grusveiene mellom toppene). Erlend valgte å droppe toppen, og heller fortsette videre på grusveien.

Vel nede fra Oppkuven hadde vi gjort unna 30 km. Nå var det langt til neste topp, og nærmere 40(?) km stort sett bare på grusveier med mange lange motbakker og med en enormt trykkende varme hengende over oss. En av de fire som nå var igjen i bakerste følge fikk problemer med magen, så også han valgte forståelig nok etter hvert å følge grusveien til Tverrsjøstallen uten å gå oppom de tre siste toppene.

Fra svingtrappa til tårnet på Oppkuven.

Terje og jeg fortsatte videre i retning Helgehaugen. Sammen med oss var også Torbjørn, som dagen før hadde satt igjen en sykkel ved Oppkuven. Hans opprinnelige plan var å sykle tilbake til bilen ved Tverrsjøstallen etter å ha vært oppom turens andre topp, men nå fikk han lyst til å holde følge med oss med sykkel og ta de tre siste toppene til fots. Det var hyggelig 🙂

I et veikryss møtte vi plutselig på Erlend. Klokka hans hadde sluttet å navigere, så da fulgte han med oss igjen noen kilometer til vi fant ut at det var godt merket videre på grusvei inn til utgangspunktet. Dermed var vi igjen tre i følget, som i løpet av de neste to timene omsider fikk stabbet seg opp de siste tre toppene og inn til Tverrsjøstallen.

Det er fram/tilbake og opp/ned sti til alle toppene, så mange velger å legge igjen sekken i stikrysset.

Hilde hilser på "Kristins Gubbe" - der veien går opp mot Helgehaugen og Lamannshaugen.

Hoh! 🥵 12 timer og 47 minutter brukte vi på å komme oss gjennom 81,66 km i Kristins Runde! Selv om dette skulle være en rolig treningstur og det var veldig varmt osv, kan jeg ikke fatte at jeg klarte å løpe gjennom denne løypa på 9 timer og 9 minutter i 2013!Jeg lurer på hva jeg hadde klart å løpe Kristins Runde på i konkurranse nå i 2020, med godt restituerte bein og ellers alle andre konkurransetilpasninger? Jeg ville neppe klart det på ni timer 😀 Jeg har alltid sagt at resultatet og gjennomføringen av Kristins Runde i 2013 er min beste ultraløpsprestasjon og mitt beste ultraløpminne - landslagsdeltakelse i 24-timers og andre greit gode prestasjoner til tross. Etter helgas treningsøkt setter jeg prestasjonen i Kristins Runde 2013 enda høyere enn før. Det var stort faktisk - i hvert fall for meg 😀😉

Flaks for meg vil jeg sannsynligvis også for evig og alltid stå som offisiell løyperekordholder for damer i Kristins Runde, så sant ingen tar på seg å gjenoppta konkurransen som et arrangement. Da ryker i så fall rekorden min fort og kraftig, så mange sterke og gode kvinnelige ultraløpere som vi har her i landet nå 💪🏃‍♀️ Det hadde vært dem vel unt, og jeg skulle vært den første til å gratulere - antakeligvis da som en i arrangørstaben i målområdet 🤝🏆🥇

Yess, Terje har fullført KR.


0 Kommentar

Ragnar Nygård eneste deltager fra klubben på Kick-Master Ultra #18

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Jul 2020

Ragnar fullførte sitt 105. ultraløp da han deltok i KickMaster Ultra i Drammen 28. juni. Bildet er fra KickMaster #16 tidligere i år.

- En fin langtur, ultra #105 i boks, skriver Ragnar på Facebook.

Hvor våt ble du?

- På en skala fra 7 til 37.5 så vil jeg si 37.4 

- Det var så fin temperatur at det gjorde ikke noe at det regnet. Kastet av meg regnjakken etter en times løping, ble bare klam av den. Var faktisk gøy med litt vær

 Ragnar's tider på maraton og 50 km:

RAGNAR NYGÅRD Romerike UltraløperklubbH 50-543:53:594:40:300 Kommentar

Nytt medlem: Peter Lange

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2020

Peter Lange (36) fra Sverige og Lillestrøm har meldt seg inn i klubben. Han har løpt noen ultraløp tidligere, og det neste store målet er å løpe en 100-miler. Bildet er fra Oslo Ecotrail 80 km 2019. (Foto: Sportograf)


Peter om seg selv:

Jeg heter Peter Lange, er tyskfødt svensk statsborger og har bodd i Norge i 7 år, for det meste i Trøndelag. Det siste  halvåret har jeg bodd i Lillestrøm og det ser ut som om jeg er her for å bli.

Jeg har drevet med løping i 3 år, har aldri deltatt i noen kortere løp fjellmaraton. For to år siden begynte jeg å løpe ultra distanser og etter fullførte noen fullførte løp på 100 km distanse er målet å prøve å fullføre 100 miles+. Få se hvordan det går i år da jeg sliter litt med hamstringen. 

Ønsker uansett bli kjent med ultraløpere i området og delta i noen sosiale løpeturer, da virket det som en god ide å melde seg inn i en klubb.


0 Kommentar

Marius og Annette vant SMVE 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Jun 2020


Marius Stengle-Håkonsen og Annette Velde Sande sørget for seier til Romerike Ultraløperklubb i både herre- og kvinneklassen i årets Soria Moria til Verdens Ende. Klubben hadde 17 startende på 100 miles og 4 på 50 miles, dvs 16% av deltagerne.

Bildet er fra startpulje 8 av 10 der vi ser bl.a. Atle Bjørnerød og Leif Abrahamsen. Foto: Mona Kjeldsberg)

Det var spennende å følge årets SMVE via trackingen, det var skiftninger underveis og det var mange med hard åpning som måtte gi seg i det varme været (som senere gikk over til regnskyll). 

Marius løp et jevnt løp, men så ikke ut som vinner før begge fjorårsvinnerne fikk problemer. Han ene måtte gi seg i Tønsberg, mens han andre fikk det veldig tungt og ble tatt igjen av Marius med mindre enn 2 mil igjen til mål. Derfra og inn var Marius overlegen.

Annette ledet det meste av løpet, men på slutten fikk hun problemer med magen, og ca 10 km før mål var ledelsen nede i ett minutt - før hun fikk opp en bra spurt og vant klart.

I oversikten nedenfor kan du se resultatene til klubbens løpere, og vi gratulerer Sofiia spesielt med tapper innsats og målgang 13 minutter før fristen gikk ut.

Du kan lese mer om løpet på kondis.no:
Marius Stengle-Håkonsen og Annette Velde Sande vant SMVE 100 miles
Nedenfor resultatene kan du lese en en egen sak om Annette (som ble publisert som +sak på kondis.no).


- Jeg hadde håp om en god plassering etter mye og bra trening de siste månedene, men å vinne var over all forventning, sa Marius Stengle-Håkonsen etter løpet.

- Jeg holdt et jevnt tempo fra start, men merket at nedstigningene fra Kolsås og Skaugum satte seg i lårene, så første del til Drammen kostet mer enn jeg hadde håpet. Heldigvis løsnet det etter Drammen og jeg følte meg pigg lenge.

- Det var så klart noen tøffe perioder i løpet av natten, men jeg klarte å holde fokus og hadde troen på en bra plassering. I Tønsberg fikk jeg vite at jeg lå på andre plass kun fem minutter bak lederen så det ga en ekstra boost. Jeg lå i tet de siste 15 kilometerne, men jeg visste ikke hvor langt foran jeg lå, så det var bare å gi alt helt inn til mål.

- Det gikk ikke raskt mot slutten, men det var helt fantastisk å krysse mållinjen som vinner, sier en veldig glad løper som hadde  vært med i en del smågrupper underveis, men fra Hanekleiva halvveis løp han stort sett alene.

Hva med forholdene underveis, ville vi vite.

- Jeg takler som regel varmen bra, så jeg var ikke direkte plaget i går, men man merket det så klart. Ruskeværet som kom på kvelden/natten brydde jeg meg ikke om, men det er klart man måtte ta det litt piano på de våte steinene og røttene, sier Marius Stengle-Håkonsen som fra før har en 8. plass i Ecotrail 80 km som sitt beste ultraløpresultat.

Seiersgest fra Marius Stengle-Håkonsen. (Foto: Sebastian Mamaj)

Klubbens løpere i årets SMVE

Kvinner 100 miles (17 startet, 11 fullførte)

1.Annette VELDE SANDE1982Løpegruppa Jessheim24:28:00
5.Ninette BANOUN1964Romerike ultraløperklubb27:33:35
6.Cecilie Longva IGESUND1976Romerike ultraløperklubb28:32:38
11.Sofiia GRANHEIM1983Romerikeultraløperklubb34:46:45

Menn 100 miles (75 startet, 38 fullførte):


1.Marius STENGLE-HÅKONSEN1980Romerike Ultraløperklubb20:46:01
9.Harald BJERKE1974Romerike Ultraløperklubb24:07:33
11.Morten FUNDINGSRUD1974Romerike ultraløpeklubb / DFI Ski25:03:20
19.Øystein Jack NÆSS1971Romerike ultraløperklubb26:59:46
21.Peter JENSEN1978Romerike Ultraløperklubb27:31:11
24.Atle BJØRNERUD1962Romerike ultraløperklubb27:48:03
25.Jon ASPHJELL1976Romerike Ultraløperklubb28:21:00
33.Håvard Huru BERGENE1978Romerike Ultraløperklubb31:19:30

Tom Stephan JENSEN1978Flowrunners/ Romerike UltraløperklubbDNF

Lars MØLLER1972Romerike UltraløperklubbDNF

Asgeir HJORTHAUG1974Romerike ultraløperklubbDNF

Leif ABRAHAMSEN1969Romerike ultraløperklubbDNF

Marius SLETTINGDALEN1975Romerike Ultraløperklubb / Color LineDNF

Kvinner 50 miles (10 startet, 9 fullførte)


2.Marianne MOE1968Romerike Ultraløperklubb0,49191
5.June LIUM1989Romerike Ultraløperklubb13:29:16
7.Marianne NESJE1964Romerike Ultraløperklubb13:59:49

Menn 50 miles (22 startet, 21 fullførte):


4.Svein André HALS1985Romerike Ultraløperklubb09:48:31Ultralærling Annette til topps

I fjor ble Annette Velde Sande "håndplukket" til å være med 100 miles-spesialisten Henning Lauridsen som ultralærling i Soria Moria til Verdens Ende. Hun fullførte sammen med Lauridsen på en tid så vidt under 30 timer. 

I år skulle hun klare seg på egenhånd, og det eneste hun så av Henning Lauridsen var da han sto med fotoapparatet i bakkene opp mot Kolsås. Og, ultralærlingen er tydeligvis utlært; Hun vant kvinneklassen i årets løp på 24:28 under tøffere forhold enn i fjor.

37-åringen som nå løper for Romerike Ultraløperklubb er også en veldig sterk OCR-ultra utøver med tre deltagelser i OCR World Challende (7. plass, 3. plass og 5. plass). Ultradebuten var i 2017 da hun ble nest sist i DobbelTravern.

I årets SMVE ble hun først og fremst utfordret av Sidsel Mohn fra Kongsbergklubben Bergkameratene Ski - som etter 100 kilometer lå ca 40 minutter etter Annette. Det skulle bli jevnere: 

- Jeg hadde lyst til å løpe på 24 timer og hadde lurte litt på om det ville holde til topp tre. Jeg har aldri vunnet noe før. 2. og 3.plass har jeg opplevd, men jeg har ikke vært noen vinnerskalle. Jeg liker jo best å løpe på tur, sier Annette til kondis.no fra bilen på vei hjem til Jessheim etter løpet.

- Men, har hatt Didrik Hermansen som coach nå en stund, da jeg bestemte meg for å endre innstilling og gå for å vinne den europeiske ultraserien i OCR i år, og de norske løpene The Beast og Romerikes Råeste. Alt ble coronaavlyst.. Så da heiv jeg meg på SMVE, men uten vinnerambisjoner da det jo er Ultra OCR som er min spesialitet.

- Alt stemte i dag., sier Annette.

- Kroppen og beina og huet var bra. Jeg ba en bønn til Gud om overskyet og litt regn og litt hjelp, da jeg fryktet varmen og solsteiken som var meldt. Jeg har lett for å få gnagsår, særlig når det er varmt.

- Regnværet kom, og det kom jo noen skikkelig kalde regnskyll på natta, så jeg ble nedkjølt og somla bort fryktelig mye tid på Hengsrød. Jeg skalv sånn at jeg ikke klarte å holde koppen med buljong. Leda med 7 km og kunne bare cruisa i mål, men på grunn av den altfor lange pausen på Hengsrød (etter 115 km, red anm) måtte jeg henge i på slutten da hun som jaktet var 3 kilometer bak. På siste saftstasjon hadde jeg økt til 4,5 kilometer. Det burde gå fint, men da jeg hadde 12 kilometer igjen ble jeg dårlig i magen, klarte ikke løpe og fikk magetrøbbel. Måtte stoppe bak en busk og gjøre mitt fornødne. Tapte masse tid på dette! Jeg ble skikkelig stressa og regna ut at hun sannsynligvis var like bak.

- Og det viste seg at hun hadde vært bare 1 kilometer bak og tok innpå. Jeg tenkte at jeg har ikke leda hele veien for å gi fra meg seieren på slutten! Så jeg fant krefter jeg ikke visste jeg hadde og løp som en tulling siste 45 minuttene. Veldig spesiell opplevelse. Der fikk jeg igjen for intervalløktene jeg har fått av coach Didrik, så stor takk til han!

Wow, var det så spennende på slutten, repliserte undertegnede, som bare hadde sett oppdateringene via RaceTracker.

- Ja, det var skikkelig stress og jeg var så irritert på meg selv for at jeg hadde kastet bort så mye tid på Hengsrød, sier Annette etter sin første ultraløpseier.  

Lykkelig Annette etter seieren i SMVE. (Foto: Mona Kjeldsberg)

Vi tok kontakt med læremester Henning Lauridsen etter løpet for å høre hva han syntes om løpet til Annette: 

- Annette er utlært - nå skal jeg snart ta opp en ny lærling, sa Henning.

Følg 100-milesløpet Soria Moria til Verdens Ende, live fra lørdag 10:00

BLOGG: 100 Miles med verdens første ultra-lærling

Den norske 100-mileskongen Henning Lauridsen og lærlingen på Verdens Ende etter fullført løp i 2019. (Foto: Mona Kjeldsberg) 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline