Nytt medlem: Knut Arne Hundal

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jun 2022

Knut Arne Hundal (42) fra Drammen har meldt seg inn i klubben. Etter en skade i 2018 startet han opp å løpe, og i 2019 debuterte han på ultra i Sandefjord Backyard Ultra. Bildet er fra Røyse Ultra tidligere i år.

Nå er han en av oss, men vil fortsatt løpe for Team Superselma (lysglimt for kreftsyke barn) på kortere løp.


Knut Arne om seg selv:
Jeg er 42år fra Drammen. Gift og har 3 barn. Har stort sett vært ganske aktiv opp igjennom livet med variert trening når jeg har fått tid og har bestandig elsket de lange turene, men frem til 2018 forgikk det mest på sykkel. Etter et akilles brudd bestemte jeg meg for mer struktur og kontinuitet, noe som har vart noen år nå. Jeg er en gladløper som ikke nødvendigvis trenger startnummer på brystet for å holde motivasjonen oppe og håper på å bli gammel med løpegleden.


"Med et virtuelt løp i april 2021 på 133 km kvalifiserer jeg meg i henhold til kjernen av ultramiljøet som mellomdistanse-ultraløper. "


De som er Kondismedlemmer har kanskje også lest Knut Arnes historie på kondis.no i februar i år:

Mange lange treningsturer med tanke på ultraløp, har også gjort Knut Arne Hundal raskere på kortere løp som Hytteplanmila. (Foto: Hytteplanmila)

Mange lange treningsturer med tanke på ultraløp, har også gjort Knut Arne Hundal raskere på kortere løp som Hytteplanmila. (Foto: Hytteplanmila)

Med krykker, crocks og pågangsmot til ultra

Om du er en som setter pris på reisen og ikke destinasjonen, om du er en som liker å løpe helt uten fokus på å vinne løp, men elsker å løpe og nyter alle de andre gevinstene ved løpingen, da kan du fortsette å lese. Med denne holdningen tror jeg også faren for å kunne vinne et løp eller flere er til stede. Dette er en holdning jeg hadde selv før jeg begynte å lese om andre, og det er en holdning jeg ofte ser gå igjen, spesielt i ultramiljøet.
Publisert 18. februar 2022


Jeg er en selvlært gladløper, og som ivrige løpere i mosjonistklassen flest, har jeg lest noen aktuelle bøker, rundet internett to ganger i søken etter alt fra ernæring, VO2max, tester av løpesko og mye mer.

Jeg vil kanskje ikke si at kunnskapen er stor nok til å gi andre ekspert-tips om løpeteknikk, utstyr eller kosthold, men en ting er jeg sikker på: Min kropp er jeg blitt godt kjent med, og mange av de tingene jeg selv har opplevd og utforsket med løping, stemmer overens med det jeg leser fra de lærde.

Jeg hørte en gang at det fantes fire trinn på veien til kunnskap. Ubevisst inkompetent – bevisst inkompetent – bevisst kompetent – ubevisst kompetent. Når det gjelder løping, føler jeg meg for øyeblikket godt plassert på nivå 2 – bevisst inkompetent – der hvor du begynner å forstå litt, men forstår selv at det ligger masse elementer bak du ikke har greie på.

I løping som i mye annet er det store individuelle variasjoner for hva som funker og ikke funker. Mye er likt, men slettes ikke alt. Skulle jeg ønske meg en «oppstartsbok» om løping, skulle jeg gjerne hatt en bok som oppsummerte mange forskjellige løsninger til samme utfordring. Et sted hvor man kunne hatt en type «verktøykasse» å lete i, på søken etter løsninger for egen kropp og egne ambisjoner, slik at en i stedet for masse påstander, heller fikk oppsummert mange forskjellige alternativer. Enigheten og konsensusen ser for meg ut til å vingle en del selv om det finnes mye bra informasjon tilgjengelig. For eksempel fikk jeg for min del først vondt i knærne og beina av maksimalist-sko, noe som kunne fremstå som litt ulogisk for meg.

Kanonball

Etter flere år med urytmisk og varierende perioder med trening, sykling, jogging, padling og tilfeldig mosjon startet jeg opp igjen litt mer systematisk. Kone, tre barn, jobb – og typisk en mann som nærmer seg 40-årskrisa, så røk jeg akilles’n! Du vet den harde landingen du får ved fallskjermhopping når du lander på et ujevnt jorde når bakken er hard som stein? Vel, det hadde ingen verdens ting med dette tilfelle å gjøre! Jeg spilte kanonball.

Under Drammenslekene i mars 2018 stilte vi opp med lag for Team SuperSelma. Dette er et prosjekt for å gi lysglimt og opplevelser til barn under kreftbehandling. En nydelig gjeng med folk som engasjerer seg på Birken, Trondheim-Oslo og mye mer. Alle stiller opp uselvisk som ambassadører for en god sak. Under dette arrangementet i Drammenshallen stod jeg stolt igjen som kongen på banen. En liten vending for å unngå treff var det som skulle til før akillessenen røk og jeg kollapset som en potetsekk. Ca. 2 sekunder senere forstod jeg hva som hadde skjedd, med et smil om munnen. Lettere irritert tenkte jeg – få meg til sykehuset og få sydd disse greiene sammen igjen fort som mulig, men så lett er det ikke. Å sy sammen akilles er ikke tingen lenger, dette må gro selv! I hvert fall for de som ikke er betegnet som aktive idrettsutøvere.

Stoevel_3.jpg
Det ble noen uker i "stølve" for at sena skulle få tid til å gro. (Foto: privat) 


I sofakroken

Sykmeldt i sofakroken med spissfot-gips får man tid til å tenke litt. Skulle jeg tillate meg å bli så skjør? Jeg hadde jo ikke blitt «førr» enda. Skylde på tidsklemma er virkelig lov, men det avhenger litt av hvilke ambisjoner man setter. Jeg har bestandig tidligere vært glad i skikkelige treningsturer. Sykkelturer på under 2 timer var bortkastet. Kunne jeg ikke gønne skikkelig på, kunne jeg like gjerne la være. Men her måtte jeg vende litt på substansen i hodet, noe er da vel bedre enn ingenting?  

Det startet med krykker, crocks og pågangsmot. Rundt og rundt i nabolaget, noen få hundre meter tre ganger om dagen i en fart som brunsneglene kunne flire av, etterfulgt av treningsøkter i sofakroken med småstrikker rundt stortåa for styrkeøvelser. Litt etter litt gikk tempoet opp, og her var allerede strategien satt: Et steg av gangen og øke litt etter litt. Dette kan også fortsette etter at akillessenen er rehabilitert.

Høsten 2018 var første Superselmaløpet i gang. 4 km runde i terrenget rundt Spiraltoppen i Drammen. Med en løpeteknikk som lignet mer på en gammel sjørøver med trebein travet jeg rundt og kom til mål. Her var fokuset skadefri gjennomføring, og fornøyd kom jeg inn et godt stykke etter mengden, men superfornøyd med tanke på at det kun var få uker siden gips og stølve (navnet på støtteskinnen!) var borte. Nå var det bare å fortsette utviklingen.

Superselma-lopet-1.jpg
SuperSelmaløpet ble gjennomført både første og andre året etter skadeavbrekket. (Foto: privat)
 

Tilbake i matchvekt

Med regelmessig løping og styrketrening av den spinkle leggen igjennom vinteren 2018/19 gikk både formen og biomekanikken i riktig retning. Var fortsatt ikke hundre prosent i beinet, men stadig mindre plaget av høyrebeinets underprestasjon. Og som en konsekvens av denne endringen var jeg over 10 kg lettere og tilbake i komfortabel matchvekt.

På nytt satte vi i gang Superselmaløpet, og i 2019-utgaven valgte jeg 8 km-runden. Tempoet var bedre, og resultatet ble andreplass. Dette var ikke et stort løp, eller noe ambisjon, men heller et tegn på at man begynte å bli frisk i beinet igjen. Etter dette ble det stadig noen påmeldinger til løp under 10 km.

Så kom første ultradistansen i løping. Sammen med kompis Bjørnar dro jeg høsten 2019 ned til Sandefjord Backyard Ultra, og igjen var fokuset gjennomføring uten skader. Bjørnar er mer erfaren enn meg og en fantastisk fyr å ha ved sin side under litt påkjenning. Vi sier at det er forskjell på vondt og vontvondt. Vondt er et deilig livstegn for løpere, og vondtvondt betyr «stopp, vi stikker og spiser burger i stedet for å løpe».

50 miles eller 80 km ble gjennomført etter backyard-metoden. Dette var en deilig tur. På siste runde la vi til og med inn en liten tempoøkning som planlagt. Mersmak umiddelbart!

Å løpe langt gir en sinnstilstand som man ikke kjenner til før man har prøvd det. Det vil ikke være sant om jeg sier at det gikk lett, men mye lettere enn hva jeg trodde, og det var et greit utgangspunkt for å sette høyere mål. Mer og mer av treningen herfra foregår på distanser på 20-30 km eller mer. Men dette krever igjen mer påpasselighet med belastningen på grunn av fare for skader, og skal man fortsette å drive med det man elsker, må man bruke hodet.

Sommer-6.jpgLite kan måle seg med en lang løpetur i naturen. (Foto: privat)


Ultradassing ga bedre tid på mila

Mila begynner å gå lettere etter all denne ultradassingen, selv om man har trent svært lite i høyt tempo eller med noe som helst fokus på VO2max. Løp som Sentrumsløpet, Winterrun, Furumomila og Hytteplanmila er hyggelige arrangement som ikke nødvendigvis er noe form for A-løp for meg, men ufattelig moro med alt oppstyr, liv og røre. Som oftest legger vi opp til litt sosialt med venner etter løpene også.

Tidligere gikk mila på i overkant av 50 min med dødsangst de siste 2 km. Jeg er nå nede på under 40 min, men med fortsatt litt overskudd. Etter en del langdistanse har man lissom indoktrinert en mental greie hvor man ikke tømmer helt, men holder en liten skvett krefter tilbake for å takle uforutsette bakker og smeller som måtte komme. Halvveis på 10 km er jo 5km, men halvveis på for eksempel 80 km kan føles å være på 30 km, hva angår anstrengelse i alle fall, og da er det fortsatt langt igjen til målstreken.

Flere løp blir kansellert på grunn av covid-19, men siden gleden ligger i selve løpingen og ikke i konkurranse er ikke dette noe stort problem; det er jo bare å sette opp noen løp selv. Så med noen egne langturer og med gleden av å bli kjent på nye steder i flott natur, er motivasjonen for løpingen godt ivaretatt.

Med et virtuelt løp i april 2021 på 133 km kvalifiserer jeg meg i henhold til kjernen av ultramiljøet som mellomdistanse-ultraløper. 100 miles / 160 km står dermed fortsatt på ønskelisten, men fokuset vil bestandig ligge i løpegleden. 


Ultrakar-5.jpgKnut Arne Hundal

Alder: 42 år
Bosted: Konnerud, Drammen
Sivil status: Gift, 3 barn
Yrke: Generalsekretær
Klubb: Team Superselma
Idrett: Løping
Perser/meritter: 39.12 på 10 km og foreløpig lengste løpte distanse: 133 km
 




Nytt medlem: Janne Balberg Kvisvik

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2022

Janne Balberg Kvisvik (49) fra Stavern har meldt seg inn i klubben - på sin 49-årsdag. Janne har løpt ultradistanser siden 2014, så i ultrasammenheng har hun allerede mye rutine. (Bildet er fra fjellterreng ved Møsvatn)

Her ser vi Janne til venstre sammen med Line Caliskaner i midten og Marianne Årdalen (Eidanger IL) i England (The Wall) tidligere i juni.


Janne skriver:
Til bursdagen min i år (i dag) ønsker jeg, ifølge Line Caliskaner; å bli medlem i Romerike Ultraløperklubb. Definerer meg ikke som løper, men løper likevel og da helst ultraløp som stadig blir lengre. Gleden ved å kunne være ute og løpe i mange timer, gjerne sammen med massevis av hyggelige folk - både gamle og nye løpevenner er helt uvurderlig. Løp vel mitt første ultraløp, Ultrabirken, i 2014. Deretter har det blitt noen løp hvert år. Sist The Wall fra Carlisle til Newcastle. Liker best hardt underlag - les: asfalt og betongdekke. Så 100 miles på Oslofjorden Rundt og 24 timer på Bislett passer meg bedre enn terrengløp. Håper på mange flere år med løpeglede :-)

Janne Kvisvik til høyre sammen med Line Caliskaner i midten og Cathrine Lorentzen til venstre - før start på Oslofjorden Rundt i 2021. (Foto fra Lines fb-side)



Ninette klarte tidsfristen i varmere enn varm Western States (WSER) 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2022

Fire minutter og 29 sekunder før fristen på 30 timer løp Ninette Banoun i mål på Western States Endurance Run (100 miles). Hun er en ekte finisher i det kanskje mest berømte av alle ultraløp. Og det var et av de varmeste WSER noensinne.

På bildet ser vi Ninette sammen med mannen Torgeir (tror vi) fem minutter etter at hun nådde noe som lenge har vært et stort mål. I WSER er kravet til beltespenna, beviset på fullført løp, det samme enten du er en mann på 25 år eller en kvinne på 57 år.... så dette er enormt imponerende av Ninette.

Se også kondis.no:
Ninette Banoun fullførte Western States 100 miles med 5 minutters margin

Henning Lauridsen måtte bryte:
Selv måtte jeg dessverre kaste inn håndkleet på Western States Endurance Run tidlig i løpet pga høy koronapuls. Desto mer gledelig var det at Ninette Banoun klarte å fullføre på flott vis i heten i California og sørget for at det ble norsk beltespenne i år. Hurra for Ninette

Den berømte beltespenna er sikret med "minsta möjliga marginal"!

Ninette skriver på facebook:
Takk for alle hyggelig meldinger i forbindelse med løpet. Jeg skal lese alle. 
Det ble en rimelig heftig avslutning for å komme i mål. De siste 4-5 km fra «no hands bridge» kom en av arrangørene og løp ved siden av meg. Pushet  på meg - her må det løpes på, pisket meg opp bakker - you need to run here, jeg var dypt inn i pain cave. Jeg tok ut alle krefter jeg ikke visste jeg kunne ha igjen på slutten av et ultraløp. Kan garantert si at uten den pushingen på slutten så hadde det blitt en DNF. Av ultralegender fikk jeg lykkeønsker fra Scott Jurek ca 20 km fra sjekkpunkt  før mål, med beskjed om at - you can do it, but it will be a close call. Veldig spesielt for meg iom boken hans Eat  and run, om hans ultraløp karriere, og spesielt kapittelet om Western States er litt av grunnen til min fascinasjon av dette løpet.  Ellers slet jeg som vanlig med å ta til meg næring grunnet varmen på lørdagen - alt kom opp. Slet således med elekrolyttmangel med dertil muskelkrampe fra lysk til under foten. Så først etter mørkets frembrudd og veldig rolig løping fikk jeg i meg næring som jeg levde på på søndagen også.  Jeg er utrolig glad for at jeg kom meg i mål. WSER er et flott og historisk løp og en once in a lifetime experience!


Tidligere under løpet la mannen Torgeir ut denne meldingen:
Det begynner nå å mørkne her i Auburn.  Det har vært en trykkende varm dag med over 40 grader. Ninette Banoun har snart løpt 60 av sine 100 miles. Hun ligger godt an til å klare seg innen fristen. Dette har vært den varmeste løpsdagen noensinne her, fortsatt er det snø på noen av toppene.

x

x



Andrea Liebe og Gunnar Fæhn fullførte 250 kilometer på 6 dager i Georgia

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2022

Andrea Liebe og Gunnar Fæhn har vært på et realt 250-kilometers eventyr over 6 dager i Georgia, der de deltok i Racingtheplanet special edition Georgia 2022 19.-25. juni. 

På bildet ser vi Andrea med datter Ayla, som var med som frivillig og jobbet hele uken for at deltakerne skulle ha det bra. Beste support man kan få. Sønnen Liam var også med som frivillig.

Gunnar har tidligere vært med på alle de ulike ørkenløpene til Racing The Planet, mens det for Andrea var en ny opplevelse. Løpstidene ble 55:45:14 for Andrea og 56:50:35 for Gunnar, men her var nok opplevelsene viktigere enn tiden (?).

Kanskje en av dem tar utfordringen med å skrive en Race report fra opplevelsen?

Gunnar på den avsluttende seremonien... (arrangørfoto)

Andrea skriver på facebook etter løpet:

250 km tilbakelagt i Georgia. Fantastisk natur og mye vær. Det har vært tøffe timer og få flate strekninger. Til tider litt vanskelig å puste oopover fjellsidene opptil 2600moh.
En minneverdig tur. Såre føtter. Noen kilo lettere og veldig møkkete. Gleder meg til dusj og masse mat.
Takk for alle hilsningene jeg har fått. Tok dem med meg hele veien. Og Georgia må være en av verdens vakreste land med blomsterenger som tar pusten fra en.


(Foto: Andrea Liebe)



Ruth Vingerhagen løp inn til 3. plass i XREID Ryfylke, John F Jahre 10 i herreklassen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jun 2022

Fire løpere fra klubben startet i årets XREID som gikk i Ryfylke i et utfordrende terreng med 7700 høydemeter på 125 kilometer. Ruth Vingerhagen løp inn til 3. plass i kvinneklassen med tiden 30:39:10 mens John F Jahre ble 10 i herreklassen med 28:06:42. (Foto: Sebastai Mamaj)

Morten Fundingsrud (bildet) ble nr 22 med 32:42:43, mens Alexander Aurdahl måtte bokføre DNF.

Vi fant ikke noe bilde av Ruth...

Totalt var det 79 startende og 50 som fullførte.

Alle resultater


John skriver på facebook:
Måtte jo være med på dette, først og fremst var startlisten fylt opp med kjente og løpet går i flotte Ryfylke. Jeg kan vel si at det var her Ultra J ble født,  Lysefjorden inn i 2018 var starten på ultralivet. Værmeldingen var vekslende i dagene før og fasit ble sol, regn, vind og torden. 

125km og 7000 høydemeter i terreng. 
Start Årdal og målgang i Tau. 
Vi kan oppsummere enkelt og si varmt, bratt, krevende og fantastisk.
Det var magisk å komme inn på CP1 og 2. Det som muligens var den største gleden var frivillige som hadde laget ekstra matstasjoner, tusen takk for cola, smågodt og grillpølse. 
Det var en fantastisk opplevelse og en stor glede å passere målstreken etter 28 timer. Det ble 12 plass av ca 90 startende. 
Takk til alle som var med under Xreid og hjalp oss løpere til å komme oss gjennom. Spesielt takk til Jim Amdal  og Lene Simonsen Amdal som var overalt under løpet, tror jeg kan si fra alle løpere at vi elsker det.
Har er film jeg tok: https://youtu.be/oz0rh0T5zZw

John med flott utsikt fra Ryfylkeheiene. (Foto: Joakim Dokka)


Morten skriver på facebook:

Denne gangen hadde Xreid flyttet seg til Ryfylke. For en fantastisk natur vi fikk oppleve på de 125 km, 7000 høydemeter og snaue 33 timene vi var ute på tur. Dagen derpå glemmer man fort all myr, gjengrodde stier, næringstrøbbel og en svært krevende varme. Takk til Cato Pettersen og Gro Siljan Hjukse for svært godt selskap siste halvdel. 
For en detaljert beskrivelse av turen kan man lese bloggen til Gro: https://grosiljanhjukse.wordpress.com/.../xreid-2022.../


 På bildet ser vi Morten til høyre, sammen med Cato Pettersen og Gro Siljan Hjukse.


125 km og 7500 høydemeter!


Fra pressemeldingen som XREID sendte ut:

En skikkelig utfordring på årets varmeste dag. Ryfylke visste seg fra sin beste side!
Salomon Xreid Ryfylke fra Årdal til Tau, en skikkelig tøft ultraterreng-utfordring på 127km og drøye 7000 høydemeter et «steinkast» unna Stavanger by.  

Salomon Xreid ultramaraton arrangeres av Xreid Norway og årets utgave er den niende i løpets historie og er med dette den nest siste utgaven. Det unike med løpet er at det flyttes rundt i Norge og byr deltakerne på nye storslåtte naturopplevelser hvert år.

Årets Xreid arrangeres i Ryfylke med start i Årdal og målgang i Tau. Gjennom 127km og drøye 7000 høydemeter fikk de 100 deltakerne bryne seg på mange topper, daler, stier og utfordrende terreng. Det var mange høydepunkter underveis, men den mest kjente var være et besøk på Prekestolen. Dette besøket kommer etter nesten to gjennomførte maraton, altså drøye 80km. 

Løpet hadde to sjekkpunkter underveis hvor Xreid stiller med mat og drikke. Fra starten tok deltakerne seg frem over fjell og daler, blant annet Trodal-Tysdal, frem mot sjekkpunkt 1 utfartsparkeringen på Nes etter ca 40km.  Terrenget er kupert og preget av mange høyder, daler og fjellterreng.   Mellom sjekkpunkt 1 og 2 som var på Prekestolshytta (etter ca 82km) løp deltakerne mot og langs Lysefjorden, før berømte prekestolen skulle til pers. Totalt var årets rute er omtrent 3 fulldistanse maraton med tøff stigning.

Første deltaker i mål var velmeritterte Tom Erik Halvorsen som «bare» brukte 20:39:52 på å komme igjennom løypen. Med hytte i Årdal og base i Stavanger hadde den lokalkjente mannen en fordel ved å kjenne terrenget godt. Første kvinne i mål var Therese Årvik som kom i mål på 25:25:01, som også var sjette beste tid totalt. Beste laget ble far og sønn Bolsøy med tiden 25:13:12. Siste deltaker i mål brukte 38:38:32 og ble tatt imot som en helt kl 02:38 natt til søndag.



Ida Slorafoss (2. plass) og Øivind Christian Thuen (8. plass) best av klubbens 36 deltakere i Romeriksåsen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jun 2022

Ida Slorafoss var involvert i tidenes første spurtoppgjør om seieren i Romeriksåsen på langs, en kamp som endte med 2. plass 9 sekunder fra seier. (Foto: Håkon Rekstad)

I herreklassen var Øivind Christian Thuen klart best av våre løpere på løpsdagen. (Foto: Håkon Rekstad)

36 fra klubben
Svein-Erik Bakke er lagt inn med tiden fra arrangørløpet fredag formiddag, da temperaturen var en god del snillere - men like fullt en imponerende tid bare 26 minutter svakere enn løpets totalvinner.

Det var 36 løpere fra klubben i startfeltet og dermed over 70 medlemmer i sving denne dagen. Bare Bislett24 overgår dette mtp antall medlemmer samlet.

Når det gjelder flere bilder henviser vi til løpets hjemmeside der det er link til over 1000 bilder. Der finner dere også link til video, kondis-omtale mv...

Takk for innsatsen
Hei alle som bidro til at vi landet nok et vellykket Romeriksåsen på langs, det syvende løpet på åtte år. Tilbakemeldingene er også i år strålende, og selv om det ble veldig varmt klarte løperne seg stort sett bra. TUSEN TAKK FOR INNSATSEN!


Svein-Erik med medalje for arrangørløpet...


Den populære medaljen...


Jannicke Andersen var en av mange debutanter på ultradistansen - klart det er stas! (Foto: Håkon Rekstad)

Det var et fantastisk arrangørkorps i sving, og her er han som tok alle løperne i mål med en fanfare!
(Foto: Håkon Rekstad)

Klubbens deltakere i RPL50:

KvinnerTOTKLASSE
NavnKlasseSluttidMerknad
2272
Ida SlorafossK 23-345:51:57
171075
Ida RindalK 40-447:13:08
181112
Isabel AarnesK 35-397:15:58
3516910
Inga RybakK 45-498:15:52Arr.løp
3918212
Hege HenriksenK 45-499:07:25
4219713
Jannicke AndersenK 23-3410:06:35
431992
Iva Klara VignjevicK 50-5410:19:50
442021
Unni Bente Norangshol HaugenK 60-6410:37:49
---
Tonje RudK 35-39DNF








MennTOTKLASSE
NavnKlasseSluttidMerknad
441
Svein-Erik BakkeM 55-594:46:42Arr.løp
991
Øivind Christian ThuenM 35-395:06:10
24242
Atle BjørnerudM 60-645:46:20
26283
Roger HæhreM 45-495:52:46
35385
Erlend B JenssenM 45-496:07:35
41448
Kevin HughesM 45-496:14:52Arr.løp
41452
Tom SæterengM 50-546:14:52Arr.løp
515617
Jan Magnus BrevikM 35-396:29:01
525812
Tom EikelindM 40-446:34:04Arr.løp
60678
Halvor SteinsholtM 23-346:39:32
61687
Lars MøllerM 50-546:39:41
738521
Magnus ThorudM 35-396:57:55
8710120
Stian LysakerM 40-447:07:04
9511522
Lars Erik LærumM 45-497:21:47
1001213
Eirik TrenchardM 55-597:26:00
10712929
Kristoffer ModellM 40-447:34:30
11313632
Ole Christian BekkenM 40-447:40:42
11814436
Vidar Bakkelund PettersenM 40-447:49:15
1221494
Håkon RekstadM 55-597:51:00Arr.løp
12315017
Torger SollieM 50-547:54:57
13717321
Robert SchouM 50-548:29:17
13917622
Stig Andy KvalheimM 50-548:51:48
14017830
Ole EngenM 35-398:57:03
1461854
Øivind RoothM 60-649:13:04
1622065
Hans LanganM 60-6413:58:28Sluttpatrulje
1622069
Jørgen OswaldM 55-5913:58:28Sluttpatrulje
---
Per-Einar RothM 60-64DNF




Line Caliskaner vant kvinneklassen i The Wall suverent, 3. plass totalt

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jun 2022

Line Caliskaner vant kvinneklassen i The Wall 2023, 70 miles på tvers av England mellom Carlisle og Newcastle. Hun ikke bare vant, hun vant suverent med over 1 times margin til neste kvinne. Dessuten kom hun på en knallsterk 3. plass totalt, mindre enn 5 minutter fra 2. plassen.

Det var 586 startende på det 112 km lange løpet, og 483 av dem fullførte.

Løpets hjemmeside

Resultater (klikk på excel-linken for å sortere resultater)


Line var på denne turen sammen med Janne Kvisvik og Marianne Årdalen, gode løpere som begge ble distansert med ca 2 timer.

Line skriver på facebook:

- THE WALL -
Endelig kom muligheten til å delta på «The Wall» et 70 miles (111k) løp fra Carlisle til Newcastle. Et nærmest perfekt løp for en som er over middels glad i asfalt. 80% på asfalt, 20% lett terreng og hele tiden med synet av flott landskap. Hørte tidlig (ca 25k) at jeg lå som kvinne nr 2 og etter ca 35-40k fikk jeg beskjed om at jeg lå som første kvinne og nr 10 totalt. Farten i bena var bra frem til 70k, deretter måtte jeg både justere fart og ta en liten mental kamp med meg selv. Jeg vant kampen og vel i mål visste jeg at jeg var beste kvinne og var temmelig sikker på at jeg ble nr 4 totalt.

Det viste seg at jeg tok feil. I går kom listen med alle resultater: 
Jeg kom inn på tiden 10:53:46 og ble raskeste kvinne og nr 3 totalt. Dette løpet er mer som et event og mange velger også å gå distansen. Resultatet teller ikke som kvalifisering til andre løp så det er nok ikke attraktivt for mange gode ultraløpere. Men man får ta til seg de plasseringene man kan.

Og jeg er uansett veldig fornøyd med tiden.



9 løpere fra klubben løp Nøsen Hundreds 100 / 50 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2022

160 løpere stilte til start i andreutgaven av Nøsen Hundreds i Valdres sist helg. Ni av dem var fra klubben, og de fordelte seg med 4 på 100 km og 5 på 50 km. På bildet ser vi Deimante Razukiene som løp deler av løypa sammen med Evgenij Rybak (mannen til Inga R i klubben - som var skadet).

Den lengste løypa er oppgitt til 103 km og 4380 høydemeter mens kortløypa er målt til 51 km og 1910 høydemeter.

Våre deltakere:

100km kvinner (14 deltakere):
    7. Deimante Razukiene 16:39:00
DNF Maren van Son

100 km menn (59 deltakere):
  14. Kennets Dæhlen 14:26:58
  29. Thomas Willy Lindgren 16:43:23

50 km kvinner (24 deltakere):
  17. Marianne Nesje 8:25:21
  19. Victoria Placht 9:36:37
  20. Tone Øksenvåg 9:38:05

50 km menn (63 deltakere):
  17. Kristoffer Stensrud 6:46:17
  51. Rudi Placht 8:48:44


ALLE RESULTATER

LØPETS HJEMMESIDE



Kenneth Dæhlen etter løpet:

Nøsen hundreds 100 km ble en meget fin tur i fantastisk natur. Fikk løpt gjennom områder som jeg var mye som ung. Startet 06:03 og holdt et bra tempo frem til CP1(Syndinstøga). Fikk i meg litt suppe, cola og Farris før turen gikk videre mot Kruk. Hadde gode bein opp til Kruk og ned til Helin, men derfra begynte kampen mot en kropp som var sulten og sliten. Karret meg gjennom «Stegan hass Knut» og videre nedover smådalen mot CP2. På CP2 ble det nok en gang suppe, cola og Farris. Smakte godt og jeg tok meg veldig god tid på den matstasjonen. 
Når pausen var over startet stigningen mot Gråkampen. Dette var brutalt. Rett og slett. Kom meg opp og startet nedløpingen til «Flyvatnet». Kom helskinnet ned og løp rundt Matkista og Movatnet før en ny jevn og fæl stigning opp fra Jaslangen skulle forseres. Her var det mye mer stigning enn jeg hadde sett for meg. Men kom meg opp og løp de siste meterne inn til mål. 105 km og 3800 høydemeter. 14 timer og 27 minutter i vakker natur.  Takk for denne gang. Kommer nok tilbake ved en senere anledning.

Deimante etter løpet:
Nøsen Hundrevis 100km - en av de vakreste og mest hyggeligste løpeturene jeg har hatt - kontrollert og bra fra start til slutt. Alt var topp, det var en glede å løpe, det var flott med næring, klær. 100% nøt hver km, ikke trøtt, ingen smerter, følte meg bare sterkere. Gjennom fjell, sumper, elver, skoger i fantastisk vær. Tusen takk Evgenij Rybak for selskap

Deimante har lagt ut bilder og video fra løpet HER 


Thomas Willy Lindgren etter løpet:
For en natur, og for en krevende tur. Dette er det hardeste jeg har vært med på og fra CP 1 til CP 2 ble man så brutt ned hvor det var en lengre periode man løp offsti.
Da merker jeg det var riktig og ha hode på riktig plass! det ble tøft fra CP 2 etter 73km og inn til mål, en kamp mot hode og kropp. Kom meg til mål til slutt etter å ha klatret flere fjell og 2 topper over 1500meter. Nå skal det bli godt med hvile

Thomas tok dette bildet fra en av de laaaange oppstigningene.


Victoria og Rudi Plackt om løpet:

To spente ferske ultraløpere stilte til start. Med Stranda fjordtrail friskt i minnet hadde i allefall jeg ikke altfor høye forventninger eller mål  Målet mitt var å overleve 🙈 Neida, målet var å fullføre. Med fin cut'off, ok vær og en god natts søvn var forutsetningene gode for at dette skulle bli en fantastisk dag i fjellet. En litt tung start på løpet, kroppen var ikke helt med, usikker på hvorfor. Garmin hadde vist peaking form 😳 Dette må vi ta en prat om Garmin 🤔 Uansett skulle vi ta det med ro frem til CP. En snill stigning førte til en liten topp som gikk greit, så litt nedover grusvei før det ble to klatreetapper som førte til 5-6 topper med kampestener. Superstolt av meg selv som klarte å jogge/hoppe på stenene over traversen. På Stranda var jeg skrekkslagen over terrenget 🙈
Utfordringen over traversen er at når du tror du er ferdig etter den neste toppen, kommer gjerne 2-3-4 til synet 😳 En skikkelig mental utfordring 🤯 etter kampestensetappene gikk det bedre på flytstiene, hamstringen begynte å krangle litt nedoverbakkene. Fremme ved CP på 29 km ble det litt cola og potetgull. Bena mine var døde, men crewet lovet en "koseetappe" inn mot mål. Mannen fikk gå/løpe fra meg. Han så sterk ut og ville nå målet sitt. Jeg gledet meg til koseetappen men var litt nervøs for navigeringen. Garminklokken min lever sitt eget liv noen ganger og etter noen km opp i lia begynte den å kødde skikkelig til. Jeg mistet synet av mannen på en liten topp og garmin viste løypen rett frem. Det ble en liten omvei gitt. Gudskjelov orienterte jeg meg i tide til å endre kurs og kom meg etterhvert på track. Koseetappen viste seg å være tung og seig. Bena streiket, hodet begynte å streike og jeg var kald 😳 Det falt meg ikke inn å ta på meg jakken og hanskene jeg hadde pakket i sekken, det var jo "bare" over toppen der.... 🤣 Over toppen brukte jeg laaaaang tid, men jeg nøt utsikten. Fikk selskap av en hyggelig løper på veien opp. Det var godt å skravle litt med noen andre i stedet for å synge for meg selv 🤣🤣 Siste nedoverbakken gikk overraskende bra og på grusveien frem mot mål gikk det bare på viljen. 




Øyunn ble trappedronningen i Vikersundbakken

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2022

1078 trappetrinn 34 ganger på litt under 21 timer klarte Øyunn da hun ble soleklar vinner av kvinneklassen i Vikersundbakken 24-timers. Totalt ble det 36.652 trappetrinn og 6.868 høydemeter på "bare" 75 kilometer på dette Hagemann-eventet. (Bildet: Herrevinner Jon Brunvoll og Øyunn med seiersbøttene)

Totalt var det 41 deltakere på de to distansene, og fra klubben hadde vi med John F Jahre på 12-timers i tillegg til Øyunn på 24-timers.

Arrangør Einar Hagemanns oppsummering etter løpet

Resultater 12- og 24-timers


Øyunn skriver etter løpet:

- Det var utrolig tungt (og gøy) å være med på. Ikke lett å beskrive.

Jeg løp opp skianlegget 34 ganger med 36700 trappetrinn. Over all forventning. Jeg tenkte nok litt for negativt om meg selv før start.
Men muskelsmerter?
-Æ kjennt dænn ja!
Bøtta vant jeg med en margin på 10 runder foran neste dame.
Et stort gratulerer til Jon Brunvoll med en enorm prestasjon på herresiden!
Nå er jeg veldig veldig glad. Og søvnig.
Takk Vikersundbakken 12/24 timers  #hagemanneventer
God natt.


John F Jahre med medalje etter innsatsen.
John kom på 6. plass på 12-timers ("bare" 8 timer for John) med 16 runder (17.248 trappetrinn).



Marit Aamdal på delt 3. plass i HHT Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2022

Marit Aamdal og Runar Thorstensen var klubbens deltakere i den andre utgaven av HHT Ultra. Marit (i par med Anna Ryymin) løp inn til delt 3. plass i kvinneklassen etter 9 timer og 15 minutter. (Foto: Thomas Pedersen)

Runar Thorstensen kom inn på 11 timer og 40 minutter.

Den 57 km lange HHT Ultra følger Rondanestien fra Pruterud i Romedal Allmenning til vokterboligen ved Morskogen nede ved Mjøsa. Starten var ved midnatt, og 20 "nattranglere" stilte til start.

Kondis.no: Sofie Johansson først også i den andre HHT Ultra

Om løpet på HHTs hjemmeside


Her løper Marit (nærmest) og Anna sammen inn under målseilet. (Foto: Thomas Pedersen) 



Frida Anette Sollid løp maraton på 3:31:31 i MSM

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2022

Frida Anette Sollid løp inn til en sterk 18. plass på maraton i Midnight Sun Marathon sist helg. Det var 261 deltakere i kvinneklassen. 26-åringen løp inn på tiden 3:31:31, åtte minutter raskere enn hun løp på i MSM 2021.

På bildet er hun på Tromsøbroa med Tromsdalen kirke (Ishavskatedralen) i bakgrunnen.


To andre fra klubben som startet på maraton var Svein-Erik Bakke som var med som ledsager for døvblinde Bedir Yiyit, og Sven-Eriks snart kone Torunn Tofteng som måtte bokføre DNF denne gangen.

Svein-Erik sammen med Bedir og en annen ledsager etter fullført løp.

Svein-Erik skriver på facebook:

Midnattssola skinte og Tromsø viste seg fra sin aller beste side. Det var som å løpe i et maleri der ute. Å løpe i mål i Tromsø sentrum litt ut på natten i et herlig folkeliv kommer vi til å huske en stund.
Bedir Yiyit imponerte fra start til mål. For en positiv innstilling og innsats. Selv når teknikken (høre-, stemme- og kommunikasjonsapparatene) sviktet halvveis kjørte vi bare på. Takk for et herlig samløp og en flott opplevelse. 
Torunn satte av gårde i et høyt tempo, men litt over halvveis møtte hun jaggu en som hun ikke hadde møtt på en god stund: Mr. DNF. Han ga henne et lurt tilbud som hun ikke klarte å takke nei til. Maraton er maraton, langt, hardt og lunefullt. Så hun har noe uoppgjort her oppe. Torunn kunne derfor gi oss verdens beste mottakelse når vi kom i mål.


Torunn i midnattssol... før hun måtte gi seg. (Foto: MSM / Zoltan Tot)

MSM på facebook

Kondis.no: Midnight Sun Marathon - Løpefesten er tilbake i nord!

Alle resultater



Ragnhild Audestad løp Big Five Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2022

Ragnhild har vært på et nytt Afrika-eventyr to uker etter turen til Uganda og maratonløpet der. Nå var turen kommet til Big Five Marathon i Sør-Afrika. 

"The Big Five Marathon is an exclusive event that combines a challenging marathon experience with a classic African safari vacation".


Ragnhild skriver etter løpet:

- Fornøyd med å fullføre Big five marathon i dag. Et av de tyngste maratonene jeg har løpt, bratte bakker, dyp sand i tillegg til at løpet går på cirka 1700 moh. Likevel en fantastisk opplevelse å løpe i parken. De «farlige dyrene» ble godt passet på under løpet og løvene hadde «barnevakt» siden i går, slik at man hadde kontroll over deres bevegelser. Elefantene ble lokket ut av løypa med fristende mat.

- Litt senere skriver hun: En fantastisk uke i Sør Afrika er snart overstått med et krevende maraton og ikke minst har jeg sett mange dyr. Teltcampen vi bor i ligger midt inne i parken uten gjerder for å holde dyrene ute. Flere netter har vi blitt vekket av lyder fra løvene. 

Løpets hjemmeside

Resultater kommer nok her: https://big-five-marathon.com/results


Kanskje ikke gå for langt tilbake for å ta en selfie?
— her: Entabeni Game Reserve.


Nytt medlem: Kjetil Lorentzen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2022

Kjetil Lorentzen (50) fra Lillestrøm har meldt seg inn i klubben, eller mer korrekt; han ble innmeldt av vennen Torger Sollie på 50-årsdagen 17. juni. Innmeldingen ble akseptert, og bakteppet er at begge to skal være med på turen vår til Sandefjord Backyard Ultra 22. oktober.

For kort tid siden var han med kameraten til Stockholm Marathon, da som supporter for Torger, men i oktober skal de altså begge løpe!




Nytt medlem: Christian Andersen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2022

Christian Andersen (44) fra Lillestrøm har meldt seg inn i klubben. Om noen dager er han klar for ultraløpsdebuten i Romeriksåsen på langs. (Bildet er fra Stravaprofilen hans etter Birken Fjellmaraton)


Christian om seg selv:

- Jeg begynte å løpe for litt over 3 år siden, i voksen alder. Har frem til i år løpt distansene mellom 5 og 21k. Men liker veldig godt å løpe i skog og mark, da blir jeg fort inspirert til å holde på litt lenger. I år var året for litt lengre løp og jeg har nettopp fullført Birken Fjellmaraton og gleder meg til Romeriksåsen på langs.

Fra årets Birken Fjellmaraton - med et sjeldent flott startnummer.



Vi minner om klubbtur med buss til Sandefjord Backyard Ultra 2022

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Jun 2022


Bli med på klubbtur med buss til Sandefjord Backyard Ultra 2022

  • Dato: Lørdag 22. oktober
  • Arena: Runarhallen
  • Løype: 6,7 km lett (?) løype x 12 timer
  • Ultraløp: Medalje til alle som løper minst 7 runder = ultradistanse
  • After Run: For de som gir seg før 12 runder blir det After Run i hallen
  • Transport: Buss t/r Oslo-Sandefjord, klubben betaler denne 
  • Avreise Oslo Bussterminal – bussen står på plattform A4 fra 07:10 til avreise 07:30
  • Hjemreise før midnatt
  • Antrekk: Klubbantrekk, la oss farge startfeltet gul/svart 
  • Profilering: Vi tar med klubbens beachflagg til markering i hallen + ute
  • Reiseleder: Jon Asphjell, backyardløper og backyardsanger (Johnny Aspen)

Meld deg på jo før jo bedre for å sikre plass på bussen og for å sikre plass i løpet som bruker å bli utsolgt eller nesten utsolgt med +/- 200 deltakere. 

Påmelding til turen i epost til: olav@samgla.no

Påmelding til løpet: https://racetracker.no/events/2022/backyard-sandefjord (141 påmeldte per 14.10.)
Løpets hjemmeside      
Arrangørens facebookside

Vi har nå åpnet opp for at også ikke-medlemmer kan bli med på turen.

 
Påmeldte, status per 14. oktober:

NavnPåmeldt løpPåmeldt buss
Bekreftet
Borge Røstum1

x
Cecilie Longva Igesund11
20.sep
Eirik Trenchard11
20.sep
Ellen Bech Spangelid11
21.sep
Espen Skyberg 10
23.sep
Frode Pettersen11
20.sep
Henning Hanssen10
23.sep
Jannicke Andersen10
20.sep
Jon Asphjell11
15.sep
Kjetil Lorentzen 11
16.jun
Knut Kronstad11
18.jul
Line Caliskaner11
20.sep
Liv Richter01
15.jun
Magne Bondkall10
x
Ole Engen 10
20.sep
Ragnhild Audestad11
20.sep
Scott Kerrison11
19.sep
Stian Øidvin11
20.sep
Tone Øksenvåg11
29.sep
Torger Sollie 11
20.sep
Unni Bente N. Haugen11
24.sep
GJESTER:



Lasse Gerhardsen11
05.okt

2116

Løypa:

 Løypa i Sandefjord.



Seier til Ida Slorafoss og 2. plass til Magnus Thorud på Ringerike 6-timers

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2022

Ida Slorafoss løp inn til en klar seier i Ringerike 6-timers, mens Magnus Thorud ble nummer to i herreklassen. I tillegg kom Hilde Johansen på pallen med sin 3. plass i kvinneklassen.

Ida løp 66,241 km og vant med en margin på godt over 3 km. Hilde var drøyt 5 km bak Ida etter 6 timers løping på Helgelandsmoen, og ytterligere to kilometer bak kom Siw Benonisen på 5. plass.

Magnus var drøye 4 km fra seier da han løp inn til 2. plass i herreklassen med 70,765 km. På 5. og 7. plass fulgte Daniel Salvesen og Roy Kenneth Støle.

Det ble klasseseire til Ida i K23-34, Hilde i K45-49, Siw i K50-54 og Magnus i M35-39.

Se mer fra løpet på løpsleder Stig Andy Kvalheims fb-side

Resultater for våre 10 løpere ser du lenger ned.


Alle foto: Janne Slorafoss
Se mange flere bilder fra Janne i hennes Google Foto album: Spar Ringerike 6--timers 11.06.22

Magnus Thorud

Pallen med Tone Solberg (Jakobsli), Ida, Hilde, Magnus og Sag Bern (SK Kraft).

Hilde Johansen

Siw Benonisen

Edna Grepperud

Marit Imset

Daniel Salvesen 

Roy K Støle

Nikolai Marken

Vidar Pettersen


Alle foto: Janne Slorafoss
Se mange flere bilder fra Janne i hennes Google Foto album: Spar Ringerike 6--timers 11.06.22

 

Klubbens løpere på Ringerike:

Kvinner (19 deltakere)



19IdaSlorafossRomerike UltraløperklubbK23-3466 241
373HildeJohansenRomerike UltraløperklubbK45-4959 969
538SiwBenonisenRomerike UltraløperklubbK50-5457 519
1439EdnaGrepperudRomerike UltraløperklubbK50-5442 207
1872MaritImsetRomerike UltraløperklubbK45-4931 821







Menn (29 deltakere)



215MagnusThorudRomerike UltraløperklubbM35-3970 765
545DanielSalvesenRomerike UltraløperklubbM50-5459 224
748RoyStøleRomerike UltraløperklubbM50-5455 291
2226NikolaiMarkenRomerike UltraløperklubbM40-4436 536
2425VidarPettersenRomerike UltraløperklubbM40-4443 138

ALLE RESULTATER



Nytt medlem: Terje Adolfsen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2022

Terje Adolfsen (50) fra Sandefjord har meldt seg inn i klubben. Det er 6 år siden han debuterte på ultraløp, og nå er han klar for å løpe for oss. Bildet er fra Ecotrail Oslo 50 km.


Terje om seg selv:

Begynte å løpe i godt voksen alder, for ca. 10 år siden. Første ultraløp var i 2019, deretter 2021 (50 miles) og nå sist 50 km Ecotrail Oslo. Utenom det så har jeg deltatt på en rekke kortere løp i tilknytning Ecotrail og Oslo Maraton. Har også deltatt i et løp i Valencia i 2018. Synes ultraløp er spennende og gøy. Og kommer til å fortsette så lenge vilje og mulighet er til stede.



Det ble DNF på Leif Abrahamsen i VHUT 147 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2022

Vestfold Historic Ultra Trail i kuperte (!) Vestfold hadde bare en løper fra klubben på startstreken, men det var jo en helg med mange andre ultraløp. Vår mann på start var Leif Abrahamsen, som var en an ni startende på den lengste av de tre ultraløpdistansene, 147 km i terreng med 5000 høydemeter.

Det gikk ikke helt etter planen, Leif måtte innkassere en DNF. 

Bildet: Printscreen fra startvideo, se videoen lenger ned


Leif skriver på facebook:
VHUT 147km gikk ikke helt etter planen.
Når det mørknet og jeg skulle ta på hodelykten viste det seg at jeg hadde mistet batteriet til Lupine lykta. Så da var det ingen annen mulighet enn å komme seg korteste vei ut av skogen før det ble helt bekmørkt.
Vi får ta det på konto for tings iboende faenskap, ingen vits å irritere seg over ting man ikke får gjort noe med. Men det ble en fin treningsøkt på drøyt 90 km og 4000 hm på masse deilig teknisk sti  

Løpets hjemmeside

VHUT på facebook

Resultater




Helge Eide klassevinner i Nordmarka Skogsmaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2022

Helge Eide var klart raskest av våre løpere i tradisjonsrike Nordmarka Skogsmaraton sist helg. Han løp på 3:38:48 og inn til 21. plass totalt, og seier i M55-59.

- Nordmarka skogsmaraton fullført for 14.gang i dag. Det var nok litt tynnere startliste oppover i aldersklasser- siden en ganske ordinær tid var nok til å få klassevinnerpremie i M55-59, skriver Helge på facebook. Det var veldig beskjedent sagt; 3:38 for en  57-åring i denne løypa er ikke så veldig ordinært, synes vi.

I tillegg til Helge Eide var disse med fra klubben:
Eirik Trenchard ble nummer 70 på 4:23:56 og Thomas Stordalen nummer 75 på 4:35:16.

I kvinneklassen kom Siri Bergfald på 28. plass med 4:39:44, Isabel Aarnes på 29. plass med 4:47:43 og Iva Klara Vignjevic på 41. plass med 6:23:04.

Se også tidligere nyhet: Peter Jensen på pallen i andreutgaven av Nordmarka Skogsmaraton ultra

Kondis.no: Nordmarka Skogsmaraton fikk fine forhold
ALLE RESULTATER


Isabel løp UltraBirken dagen før:

- I helgen løp jeg maraton nr 57 og 5
Birken fjellmaraton, tid: 4:47
Nordmarka skogsmaraton, tid: 4:47
En flott helg


Miriam Delphin er den eneste som har fullført alle UltraBirken, Ruth Vingerhagen vant årets løp

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2022

Ruth Vingerhagen vant kvinneklassen i UltraBirken overlegent, nesten en halv time før neste kvinne. Hun løp på sterke 5:56:34. Kun åtte av de 63 fullførende herreløperne løp raskere enn Ruth.

Nesten like mye oppmerksomhet fikk Miriam Delphin som er den eneste løperen som har fullført alle utgaver av UltraBirken siden 2009. Hun løp inn til 10. plass og klasseseier i K50 med 8:16:50. (Bildet av Miriam i årets løp er tatt av Rolf Bakken, Kondis)

I herreklassen ble det 29. plass til Magne Bondkall på 7:03:57 og 51. plass til Piotr Laskowski på 7:54:48.

ALLE RESULTATER

Kondisreportasje fra Birkebeinerløpet


5. plass til Mari Jørgensen på maraton

Mari Jørgensen kom på en flott 5. plass i kvinneklassen på maratondistansen (2. plass i K40) med tiden 3:52:32. 

Isabel Aarnes ble nummer 24 med 4:47:32.

Isabel på fb:
I helgen løp jeg maraton nr 57 og 58
Birken fjellmaraton, tid: 4:47
Nordmarka skogsmaraton, tid: 4:47
Ble med løpevenner ut å spiste på Lillehammer, helt om dagen - helt om kvelden
En flott helg Tusen takk





Peter Jensen på pallen i andreutgaven av Nordmarka Skogsmaraton ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Jun 2022

Tre av de 19 deltakerne på ultradistansen på Nordmarka Skogsmaraton var fra klubben. Peter Jensen løp inn til en sterk 3. plass på 1,5 maraton (63,3 km) med tiden 5:01:04 i det som var førsteutgaven av ultradistanse på Skogsmaraton. (Foto: Tom-Arild Hansen, Kondis)

Tiden er 21 minutter raskere enn da han i fjor vant førsteutgaven av ultraløpet.

Vi fikk også Lars Møller på 11. plass med 6:40:42 og Øistein Schmidt Galaaen på 15. plass med 7:21:29.

Løperne løp først maratonløypa, deretter halvmaratonløypa.

ALLE RESULTATER

Kondis.no: Nordmarka Skogsmaraton fikk fine forhold



15 løpere var med i RPL-løypa 1. pinsedag

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Klubbens treningsarrangement i RPL-løypa trakk 15 deltakere som løp enten 50 km eller en forkortet versjon på 35 km. Løpet gikk i strålende sol.

På bildet ser vi 14 av løperne før de fraktes med maxitaxi til start; Fra venstre ser vi Ole Engen, Amund Brudal, Kristoffer Modell, Jannicke Andersen, Eirik Trenchard, Tina Haraldsen, Evgenij Rybak, Inga Rybak, Tom Eikelind, Per-Einar Roth, Andreas Gossner, Line Caliskaner, Tom Sætereng og Kevin Hughes. Simen Rustad løp til start (fra Harestua). Foto: Olav Engen

Tom Eikelind tok masse flotte bilder fra løypa, hvem får ikke lyst til å ta denne turen flere ganger?


13 av de 15 løperne startet på Brovoll, mens Ole og Jannicke startet på CP1 - de løp de første 15 kilometerne dagen før.  Av de som startet på Brovoll løp seks løpere hele løypa til RPL50, seks løp 35 kilometer (dvs RPL50 unntatt Hakkimrunden) og to avsluttet på Hakadalsiden.

Åtte av løperne som er klare til start fra Brovoll.... (Foto: Tom Eikelind)

Andreas i løypa etter Snellingen.... (Foto: Tom Eikelind)

Inga og Jevgenij på tørre stier... (Foto: Tom Eikelind) 

Løypemotiv.  (Foto: Tom Eikelind) Se mange flere bilder  i linken lenger opp.


Kevin Hughes i løypa. (Foto: Tom Sætereng)

Kevin og Tom i mål i Hundremeterskogen. (Foto: Tom Sætereng)


Jannicke og Ole ved CP1 der de avsluttet dagen før, nå skulle de siste 35 kilometerne løpes, og det endte med lengste sammenhengende løp noensinne for begge to.  Etter turer på Prekestolen, Kjæragbolten og Trolltunga tidligere i uka, ga disse turene beskjed om at begge er klar for ultraløpedebuten i RPL50 om tre uker.



Scott Kerrison måtte bryte 100 miles i Lofoten Ultra Trail

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Scott Kerrison holdt ut et drøyt døgn, men måtte likevel bryte løpet i Lofoten Ultra Trail100 miles. Sesongen hittil har ikke gått helt på skinner.

- Unfortunately, Lofoten Ultra-Trail has defeated me once more. No fault of the scenery or weather. In the end, too little quality training with too much work, injuries and illness.

Se mange flotte bilder i Scotts fb-album

...ett av Scotts mange bilder...

The Arctic Triple hjemmeside



Leif Foss løp 10 runder i Hell Backyard Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Leif Foss har vært i Stjørdal og løpt Hell Backyard Ultra i pinsen samme med 70 andre. Han endte med 10 runder, altså 67 kilometer - som ga en delt 29. plass. (Arrangørfoto)

For en måned siden var han svært uheldig da han etter oppdraget som flaggbærer (og sprintdistanse i orientering) i Døve-OL (Deaflympics) i Brasil måtte reise hjem med forkjølelse og positive Covid19-tester: Leif måtte reise hjem

Interessant i løpet var at det var kvinnelig totalvinner med 27 runder, mens ektefellen fulgte én runde bak.
Se løpets fb-side



Barbro Lindkvam vant Fjellmaraton, Marius Nakkeid på 5. plass

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Ekteparet Barbro Lindkvam og Marius Nakkeid imponerte på Fjellmaraton på Beitostølen lørdag 5. juni. Barbro løp inn til klar seier over 8 minutter foran neste kvinne (16 deltakere) på tiden 3:27:11. Marius kom på 5. plass av 37 deltakere i herreklassen med 3:15:56.

Ellers løp Hilde Johansen inn på 6. plass med 3:56:05 og Isabel Aarnes til 10. plass på 4:19:13. I herreklassen kom Stig Andy Kvalheim inn på 31. plass på ny pers; 4:10:16.

Alle resultater
Løpets hjemmeside

Marius skriver på facebook:
- Innom med en løpsrapport fra Beitostølen fjellmaraton. 

Start Besstrond 42 km til  Beitostølen: Flatt første 10km til avkjøring Gjendesheim. Deretter ca oppover i 10km til Valdresflya; med 5-6km utforløping ned til Bygdin, stigning 3km opp til Båtskaret før utfor ned til Beitostølen i ca 7km. 


-Selvom løypeprofilen innbyr til negativ splitt, er løypa krevende i både opp og ned løping her gjaldt det å disponere krefter og bein for komme til mål på en anstendig måte. 
Begge klarte å komme over Valdresflya og løp inn i halvmaraton feltet som startet da vi passerte. 
Godt løpevær med endel sidevind /medvind, eneste negative var å glemme solkrem.

-Barbro ble først av damene på 3:27. 
Jeg klarte endelig å løpe løpe med negativ splitt, ca 1:45/1:30, og kom i mål på 3:15.


Hilde Johansen har også skrevet løpsrapport, men den var så lang at vi velger å linke til den: FJELLMARATON er alltid like vakkert og trivelig


Stig Andy på facebook:
- NY PERS PÅ MARATON  - likevel ikke helt fornøyd asså
Føler meg i kanonform og forventet under 4 timer, nærmere 3:45 faktisk ! Ble 4:10:16, ny pers med 2 min 30 se.  Enkelt og kort fortalt, var ikke bedre i dag. 

- Vel, må forklare litt ; var jækla mykje motvind i de lange motbakkene. Løp den lengste, men siste km, før Valdresflya bare slo vindkastet meg omtrent sidelengs avgårde. Videre over flya og nedover varierte det med motvind. Når det var 16 km igjen måtte jeg stoppe for å tøye leggene som stod og dirret.  Måtte gjøre dette litt vel ofte helt til Bygdinbakken . Da ble det taktisk gåing og jogging om hverandre. 

- På toppen erklærte jeg dirring som over, så på klokka og bestemte meg for ny plan. Siden planen A røyk. Holdt grei fart til det var 5 km igjen, økte farten og økte ytterligere de siste 2 km (4:40 fart, se video) og greide da plan B.


Startfeltet på maraton med Isabel i midten! 

- Fjellmaraton over Valdressflya - Beitostølen.  Fin løype med fjellutsikt. Maraton nr 56 på et nytt sted. 4:19 ble tiden i dag



Didrik åpnet hardt i Ultra Trail Dinarides (171 km / 8430 hm), for hardt!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Didrik Hermansen åpnet knallhardt i Ultra Trail Dinarides i kroatiske Sinj denne helgen, og etter 1600 høydemeter i starten og enda en stor stigning hadde han en ledelse på 30 minutter! Det hadde nok gått for fort, for han måtte senere gi seg med oppkast og tegn på dehydrering. (Arrangørfoto)

Likevel så vi jo at han åpenbart må være i knallform...

Didrik deltok på den lengste og tøffeste av fem distanser:
Kings Race - 171,2 km - 8430 høydemeter.

Løpets hjemmeside: Ultra Trail Dinarides "Run on the Wild side"

Etter løpet skriver Didrik på facebook:
- Late update. Short story: DNF🥵 The longer version: Starting at 1 pm, over 30 degrees with 1600 meters climb ahead was hard. I started out quite comfortable but should probably had gone out even easier. After the first two climbs I had managed to create almost 30 min lead and felt warm but still ok. 

- Then I started vomiting and that continued for several hours. My kidneys where actually hurting, a typical sign of severe dehydration🥵 I tried to sleep in a cabin for a few hours just to restart the system but on my way to the next aid station I felt it wasn’t any better. 

- At least I was able to experience a beautiful sunrise in fantastic mountains. Hope to be back next year. Thanks @ultra_trail_dinarides for the opportunity🙏 And thanks to all of you for the support.

Didrik er en stjerne i internasjonal ultraløping, i Sinj fikk han startnummer 1. (Arrangørfoto)



Arne Martinus og Svein-Erik raskest av våre løpere i Stockholm Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Vi finner seks løpere fra klubben i resultatlisten fra Stockholm Marathon, og raskest av av våre var Arne Martinus Lindstad med 3:19:42 og 686. plass. Fartsholder Svein-Erik Bakke (3:30) var som alltid fornøyd. (bilde fra Svein-Eriks fb-side) 

Stockholm maraton
Alle resultater

Men, Arne var ikke fornøyd, det var ikke hans dag: 

- Adidas Stockholm Marathon 2022. Ville gi det en sjanse og åpnet hardt, men skjønte fort at det ikke fungerte i dag. Kan ikke skylde på noe annet enn dårlige forberedelser og at det definitivt ikke var dagen for en rask maraton. Ingenting fungerte, men det setter jo dette tullet vi holder på med litt i perspektiv òg. Og det var mye fint å se på, og veldig trivelig å jogge (og tilogmed gå litt) i finværet. All ære til det fantastiske publikummet og arrangementet, Stockholm imponerer hver gang.

- 3:19 kan jeg ikke leve med, så jeg reiser litt skamfull hjem og har allerede meldt meg på til 2023. I dag var jeg ikke bedre. 



Svein-Erik var fornøyd etter 3:29:54 (brutto) - 3:29:07 netto. Han var 3:30 fartsholder.

- Stockholm Marathon. Takk for en fantastisk opplevelse og en folkefest på å høyde med det aller beste jeg har opplevd. En helt nydelig visuell løype, men også en hard løype med mange bakker. Her måtte folk virkelig kjempe i varmen. Så her måtte vi bare levere. 

- For en ære og glede å pace hele løpet sammen med løpemaskinen Emir Halalkic. Samarbeidet satt fra første meter. Det ble en kjempehyggelig tur. Vi kom i mål på stadion ca. 6 sekunder før bestillingen, så det får vel være innafor

Lise Lysfjord Pettersen (5:59:01):
- 42195 meter i Stockholms gater. Stockholm maraton i boks

Malin Ude von Schantz (5:04:45):
- Stockholm maraton; - du var fin, varm og litt mer kupert enn jeg hadde forestilt meg. Jeg var for så vidt ganske godt forberedt på å møte deg, men sola var til tider så steikende at jeg virkelig måtte mobilisere alle krefter underveis. Det var første gang jeg under et maraton valgte å stille uten drikke eller proviant, så jeg måtte stole på at jeg fikk det jeg trengte ved drikkestasjonene. Det var mange og gode stasjoner, men supersalt stor sylteagurk kunne gjerne vært erstatta med noen annet for min del. 

-Helgen har vært strålende med latter, cafe og restauranter, shopping og venninnetreff. Takk til alle som har sendt meldinger og som alltid heier på meg. Det hjelper alltid å vite at man har noen i ryggen. Nå er beina lagt høyt og det blir sen frokost før avreise til Oslo i morgen.


Torger Sollie (4:20:40).

Kameraten Kjetil har lagt ut dette bildet av Torger etter løpet :
- Når bestekompis har nailet maraton.  
-7 år siden sist.
- Da er det lov å chille litt på senga før dusj og middag.
- At vi deler dyne i en 140 seng er bare gøy. Vi bor jo på hotell!


Borge Røstum (4:35:56): - Stockholm Marathon check. 



Ragnhild løp Uganda Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Ragnhild Audestad har vært på et nytt eksotisk reisemål med innlagt løp, denne gang Uganda Marathon. I forkant av løpet hadde hun noen fantastiske dager i et fargerikt land, se mer på Ragnhilds fb-side.

Foto: Carsten Dybevig



Løpets hjemmeside

Ragnhild skriver på facebook:
Uganda maraton 2022. For en opplevelse, løpet gikk på støvete landeveier, gjennom små landsbyer og med stort oppmøte av lokale som heiet. Løypa var tung, med bakker som ble kalt «the beast og lignende. Maraton var to like runder. Heldigvis klarte jeg å disponere kreftene godt slik at jeg passerte mange løpere på siste runden. Dette løpet var en opplevelse som man sent glemmer

Ragnhild sammen med løpevenner etter målgang. Foto: Carsten Dybevig

Ragnhild og spanske Maria ble nummer 2 og 3 i aldersklassen. Foto: Carsten Dybevig



Øyunn Bygstad løp 6 ganger opp/ned Skuggenatten

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Øyunn Bygstad var på vei til seier i kvinneklassen i Skuggenatten Opp, men en vondere enn vond tå ville det annerledes, så hun ble nummer to etter venninnen Liv-Anna. Øyunn løp seks ganger opp/ned Skuggenatten - totalt 51,6 km og 2880 høydemeter.

Se lenger ned hva hun skriver etter løpet.

Resultater

Alle bilder fra arrangørens fb-side

Det var denne galningen som fekk ideen til 12-timars då han ein dag i 2014 trente fem gonger opp og ned til terrengultraløpet Hornindal Rundt seinare den sommaren.

Helge er altså primus motor for løpet, men fikk også med seg 4 runder opp/ned Skuggenatten under konkurransen. Han konkurrerte for arrangørklubben Treungen IL, men var altså den andre av våre medlemmer som deltok.

I Treungen er det tradisjon for sosial sammenkomst etter målgang på ultraløpene. Vi ser Øyunn midt i bildet og Helge lengst til høyre.


Øyunn skriver etter løpet:

Skuggenatten 12-timers er over for denne gang☀️ Så utrolig kjekt å dele pallen med min gode venninne Liv-Anna.
Vi løp begge 6 runder, selv om skjema (og tid) tillot å klare 7 runder. -Men det ble ikke slik da en tånegl gjorde livet surt for meg på siste runde. (For å formulere meg mildt).
Lå i ledelse de første 5 runder, men på runde 6, kunne jeg rett og slett ikke brydd meg mindre da Liv Anna toget forbi. Jeg satt på svabergene og måtte jobbe med meg selv. Lurte på hvordan det skulle gå å løpe ned det bratte fjellet når tåen skvises mot tåboksen i nedoverbakkene. Nei, det var bare å kvinne seg opp, bli ferdig med fjellet, og få seg ned til pleie og grønnsåpebad. Vinneren av hele sulamitten Rune Hystad, som løp forbi meg, skjønte greia, og donerte stavene til meg😅Runde 7 ble slettet fra skjema, det samme gjaldt for min venn. Hun slo meg med 10 minutter, og jeg unnet Liv Anna det stort. Hennes første palleseremoni, megakult💪 Jeg slapp å stresse med de 4 resterende kvinnene i løpet, de var ferdig på runde 5.
Kjempevarmt vær, kjempegod stemning.
Det er slike løp som dette jeg er så glad i.
Sosialt og morsomt, selv om det er blytungt.
Jeg trengte dette løpet.
Jeg har hatt et miserabelt løpeår med corona og diverse antibiotikakurer.
Jeg mistet løpsselvtillit og lurte på om jeg i det hele tatt skulle gidde å forsøke meg på det hysterisk lange løpet jeg skal delta på i september.
Derfor ble jeg glad og lettet. Maskineriet gikk som en klokke, ingen melkesyre, ingen kvalme, jeg har trent riktig i april og mai, og har tydeligvis noe muskelhukommelse.
I dag føler jeg meg sterk og motivert igjen, og ser frem til Vikesundbakken 24-timers om 2 uker.
Som vanlig, etter løpet, er det noe godt å drikke, mens arrangørene byr på hjemmetørket hjortekjøtt rundt bålet.
Sånn skal det være! Helge Reinholt, du er god.



Lisa Amundsson vant Viadal Ultra 48-timers

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 2. Jun 2022

Lisa Amundsson - som har masse 24-timers erfaring- prøvde seg siste helgen i mai på 48-timers løp i Viadal Ultra i Förslöv (mellom Halmstad og Helsingborg). Det gikk svært bra.

Etter 157 km første døgnet la hun på 109 km andre døgn, og landet på 266,079 km. Det ga klar seier i kvinneklassen med fem deltakere, og kun 2 av 12 herreløpere løp lenger på de 48 timene.

(Foto: Henrik Roos / Viadal Ultra)


Lisa skriver på facebok etter løpet:
- 26-28maj var det dags för mig att testa ett 48h lopp och det blev Viadal 48h distansen blev 266.079 km och en första plats. Ett väldigt trevligt lopp med glada löpare och funktionärer 

- Vädret var inte helt på vår sida blåste hela tiden men lite sol fick vi mellan regnskurarna
- Om jag gör om det hm hm...🤔

Kunne nok vært heldigere med været... (Foto: Henrik Roos / Viadal Ultra)

Viadal Ultra på facebook

ALLE RESULTATER: https://my.raceresult.com/187319/results




Har du vurdert coaching for å bli en bedre løper?

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 2. Jun 2022

Har du vurdert coaching for å bli en bedre løper?

Vi har flere solide trenerressurser innen klubben, to av disse presenterer vi nedenfor.

Vi vil også prøve å involvere treningsveilederne våre i forbindelse med en eller flere endags treningssamlinger i vinterhalvåret.

 

DIDRIK HERMANSEN

… tilbyr treningsveileding til aktive løpere som ønsker en tettere oppfølging og mer struktur i treningen sin.

  • I over 5 år har jeg jobbet med utøvere i Norge og utlandet. Det har i hovedsak vært løpere som ønsker å prestere bedre fra halvmaraton og opp til lengre ultraløp. De fleste av de jeg samarbeider med er mosjonister mellom 30 og 60 år.

  • Jeg benytter meg av et online treningsprogram som heter Coachya. Denne siden fungerer som en treningsdagbok. Her legges all informasjon om de ulike øktene og konkurransene inn. Du kan enkelt se statistikk over treningen din, samt kommunisere med meg om det du måtte ønske.

 Du får:

  • Treningsplan hver 14.dag (som endres og oppdateres fortløpende)
  • Oppfølging via e-post der jeg er tilgjengelig for å svare på alle relevante spørsmål i forbindelse med treningsplanen til enhver tid.
  • Forslag på løpsspesifikke øvelser
  • Forslag på styrke og bevegelighetsøvelser basert på behov og sesong
  • 20 % rabatt på behandling hos meg på Majorstuen Naprapatsenter.

 

  • Det er mulig med videomøter mot et tillegg i månedsprisen. Det er ingen binding og en kan avslutte avtalen når en selv ønsker.

 Kontakt: Didrik@majorstuen-naprapat.no

 

ANDREAS GOSSNER

… tilbyr treningsveileding og treningsprogrammer gjennom sitt selskap Løpetrening.no

  • Løpetrening.no tilbyr treningsprogram inkludert sparring med personlig online PT. Treningsprogrammene gjelder for alle de klassiske distansene 5k 10k 21k 42k samt Ultradistansen 50-100k. Med sparring fra personlig PT menes at du kan stille spørsmål som er myntet på akkurat deg og dine ønsker underveis i et treningsprogram. Programmene har varighet som er fastsatt og varierer mellom 12 og 30 treningsuker.
     
  • Løpetrening.no drives som en online tjeneste, ansvarlig for den faglige delen er Andreas Gossner. Treningsprinsippene og treningsfilosofien er enkel, og den skal primært passe inn for alle som er positive til løping men som samtidig har vanlig jobb, familie og venner.
     
  • Løpetrening.no tilbyr kartlegging/coachingsamtaler både før oppstart for de som ønsker det, men også underveis i medlemskapet. Coachingsamtaler er ikke inkludert i medlemskapet og er noe man booker separat. Det kan gjøres enten om du er medlem eller ikke medlem. Les mer om coachingsamtaler på denne linken.
     
  • Løpetrening.no er et medlemskap. Du er medlem akkurat så lenge du selv ønsker, og du melder deg inn selv - og du melder deg selv ut akkurat når det passer for deg. Når du melder deg inn betaler du 99,- per uke. Når du melder deg ut så stopper det ukentlige trekket. Medlemskapet inkluderer tilgang til det aktuelle treningsprogrammet og Din Online PT som du til enhver tid følger. Det er enkelt å bytte program underveis, og etter at et program er ferdig så veiledes du videre til neste nivå på din treningsreise.

 Har du spørsmål så tar du kontakt på andreas@lopetrening.no