Nå er det tid for å kjøpe NFIFs helårslisens

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Des 2022

To dager før nytt år har 15 av klubbens medlemmer kjøpt helårslisens for 2023. Det er noe vi anbefaler alle de mest aktive av våre medlemmer.

Med helårslisens slipper du engangslisens i løpene du deltar i (inntil 50 kroner per løp). For noen kan dette alene forsvare utgiften.

Enda viktigere er forsikringen som kan være svært god å ha dersom du blir skadet under trening eller konkurranser. Her er det viktig å sette seg inn i reglene for forhåndsgodkjenning før behandling. Skaden meldes til Skadetelefonen, utøver bestiller selv time når bekreftelse fra Idrettens helsesenter foreligger.

Vår samarbeidspartner Klinikk Frogner er "Godkjent behandler".

Forsikringsvilkår

For de aller fleste vil Grunnlisensen til 475 kroner være bta nok.
Den utvidede lisensen til 1050 kroner har større tak på operasjoner, men ellers nesten identiske vilkår.

Lisensen kjøper du her: https://www.friidrett.no/ 
Harald Bjerke nummer to i Ålesund Nyttårsmaraton, Isabel Aarnes vant kvinneklassen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Des 2022

Harald Bjerke (bildet) ble nummer to totalt , mens Isabel Aarnes vant kvinneklassen i Ålesund Nyttårsmaraton onsdag i romjula. Det var vinterlige forhold og nullføre. Totalt var det 30 deltakere på maraton.

 • Harald løp på 2:56:37, og var 57 sekunder fra seieren.
 • Isabel vant altså kvinneklassen, hun løp på 4:13:22
 • Vibeke Bergsletten - som meldte seg inn rett før jul - fulgte opp med 3. plass på 4:45:58 - ny pers med 12 minutter.

Isabel, the winner!!

Vibeke mot mål ved Moa.

Vibeke med pokalen for 3. plass.

Alle resultater

Kondis.no: Ålesund Nyttårsmaraton på vinterføreNi løpere fra klubben fullførte Löplabbets Ribbemaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Des 2022

Ni av 47 deltakere i Löplabbets Ribbemaraton 3. juledag var fra klubben. Dette er et løp med sosial profil der det viktigste er å delta - og helst fullføre. På bildet ser vi pulja til Asgeir Hjorthaug på en matstasjon underveis.


Kondis.no: 45 fullførte Löplabbets Ribbemaraton

Like før start kl 10:00. Vi ser Siri særmest fotografen.


Noen tyvstartet" kl 09:00. Vi ser bl.a. Runar midt i feltet.

 DISSE VAR MED FRA KLUBBEN:

FornavnEtternavnTid
AsgeirHjorthaug4:21:56
JeanetteSOLVANG5:11:00
LarsMøller4:46:01
LavranThorstensen4:01:00
Lise LysfjordPettersen7:16:34
NinetteBanoun3:59:59
RunarThorstensen5:45:00
SiriBergfald5:11:00
Unni Bente NorangsholHaugen7:16:34
Kontingentkrav for 2023 er sendt ut: Alle som betaler før 1. februar er med i medlemslotteriet

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Des 2022

I dag har vi sendt ut krav om medlemskontingent for 2023*.  Noen har betalt sent i 2022 og får ikke nytt krav nå, men er med i medlemslotteriet som omfatter alle som betaler kontingenten innen 1. februar 2023.

MEDLEMSLOTTERIET:


Det blir 10 fine premier i år også, men pga nylig sponsorendringer er det foreløpig ikke avklart hva premiene blir. Det blir senest kunngjort når vi foretar trekningen.

 

*Dette inkluderer 14 medlemmer som ikke har betalt for 2022 og ikke meldt om utmelding. Disse vil bli strøket som medlemmer om ca 2 måneder om de ikke betaler kontingenten.Nytt medlem: Lene Krogvold Jonasson

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Des 2022

Lene Krogvold Jonasson (46) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Hun har lenge drømt om å bli ultraløper, og i år skjedde det - i Colorado. Bildet er fra Desert RATS 50k i Fruita i Colorado 2022.

Lene om seg selv:

Løp mitt første og hittil eneste ultraløp (50 km) i Colorado etter å ha vært med i sesong 11 av podcasten Becoming Ultra, som jeg skrev litt om i Ultrarunning Magazine: BECOMING AN ULTRARUNNER

Det ga absolutt mersmak, og i 2023 håper jeg å løpe enda lengre!

Lene Jonasson at the Børvasstindan Classic trail run in Norway. Photo courtesy Lene Jonasson.Nytt medlem: Anita Sletten

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Des 2022

Anita Sletten (42) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Anita har vi blant annet sett i Romeriksåsen på langs to ganger, og i mai var hun med noen av oss på testløping i Ecotrail-løypa.

Anita om seg selv:

Jeg begynte å løpe våren 2020 da treningssentrene stengte ned. Løper aller mest på sti i Østmarka (se de to øverste bildene), året rundt. Først og fremst ser jeg på løpingen som en turinteresse hvor jeg gjerne har en markastue som mål på langturene. Har blitt et lite prosjekt å løpe alle blåstier på Østmarkakartet, nå mangler kun noen få km.

Debuterte på min første ultradistanse høsten 2020 under Hinderskogen Backyard. Siden har det blitt en Hagemann 24-timers og 6 ultraløp inkludert RPLx2. Saksumdal Ultra ble siste løpet i høst, kan varmt anbefales. 

Naturopplevelser, lufting av hode og en god løpevenninne er det som motiverer meg aller mest. I august løp vi fra hytte til hytte over Hardangervidda, ny tur er under planlegging.

Litt skummelt å stille på løp alene, har lyst til å prøve meg på Nøsen i juni og håper jeg kan mingle litt med noen gule og sortkledde. 

Anita 10 km ut i årets RPL50 . Hun kom på 15. plass i kvinneklassen. (Foto: Håkon Rekstad)

Anita på fjelltur...Foss Sport er klubbens nye hovedsponsor

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Des 2022

Foss Sport er klubbens nye hovedsponsor fra 1. januar 2023
Nettbutikken: www.foss-sport.no

Romerike Ultraløperklubb og Foss Sport har inngå et forpliktende samarbeid med sikte på klubbavtale i butikk og nettbutikk. Partene har som målsetning at Romerike Ultraløperklubb sine medlemmer skal kunne få personlig service og følelse av trygghet på valg av riktig utstyr.

Foss Sport holder til i Strømsveien 55 på Strømmen. Foss Sport er butikken for deg som er aktiv konkurranse løper, aktiv mosjonist eller turgåer innenfor løp, langrenn og sykkel. Vi er en aktiv og serviceinnstilt gjeng, som har som mål å gi deg som kunde hjelp til å finne riktig utstyr i forhold dine ambisjoner og ønsker.  Vi har alle drevet aktivt innenfor ski, løp og/eller sykkel, både på internasjonalt og nasjonalt nivå, og har gode kunnskaper innenfor disse fagfeltene. Foss sport har eget verksted for både ski og sykkel og støper såler til alle typer sko.

Medlemsrabatter fra 22. desember

Foss sport gir medlemmene gode rabatter som dere vil finne oversikt over på hjemmesiden vår. Ved handel i nettbutikken oppnår dere fri frakt ved handel over 1000 kroner (inkl klubbtøy). Ved handel i butikken må dere huske å si fra at dere er medlemmer i Romerike Ultraløperklubb.

Les mer om avtalen og se rabatter og rabattkode her: https://www.romerikeultra.no/p/19062/medlemsfordeler

I samarbeid med Foss Sport vil også Altra være med videre som en av våre sponsorer, og begge vil bidra med premiering både i forbindelse med våre løp og i interne sammenhenger. Vi satser også på samarbeid om klubbtreff og annet.

Klubbtøy fra ca 1.mars

I tillegg til butikkens ordinære vareutvalg vil du fra våren 2023 kunne handle klubbens løpstøy både fysisk i butikken og i nettbutikken. Du kan altså komme innom og prøve tøy dersom du er usikker på størrelse, eller bestille enkelt via nettbutikken. Det er kundeparkering foran butikken (innkjøring fra Støperiveien, se kart på nettsiden). Handel direkte via Trimtex eller via klubbens representant utgår.

Løpstøy med de nye sponsorlogoene vil være i butikken fra ca 1. mars – og løpstøyet vil fortsatt være kraftig subsidiert og tilgjengelig året rundt.Nytt medlem: Svein Roger Fossum

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Des 2022

Svein Roger Fossum (56) fra Våle i Tønsberg kommune har meldt seg inn i klubben. I korte løp vil han fortsatt konkurrere for det lokale fleridrettslaget IL Ivrig. (Privat foto)

Svein Roger før start på Oslofjorden Rundt 45 km sist sommer. (Privat foto)

Mye har endret seg for Svein Roger på et drøyt år, og Jarlsberg Avis hadde denne saken om han tidligere i år: Svein Roger (55) kjempet mot angsten i 28 år. Maratonløp i Holmestrand var med på å endre livet hans

VG hadde et tilsvarende oppslag i juli, og nå som angsten er et tilbakelagt stadie kan han trene videre mot nye mål på distanser fra halvmaraton til lange ultraløp. 

Han er allerede påmeldt til flere løp i 2023, bl.a.; Holmestrand Maraton, Ecotrail 80 km, Romeriksåsen på langs (den startplasssen vant han nylig på facebookgruppa Løpeprat) og Oslo Maraton.

Svein Roger på Vikerfjell Challenge. (Privat foto)Frode Lein nominert til Årets Eventyrer 2022

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Des 2022

Frode Lein gjenopptok løpinga i 2012 - og meldte seg inn i klubben samme året. At han 10 år senere skulle bli nominert til Årets Eventyrer hadde han nok ikke trodd den gangen, men det er han altså.

Han er en av åtte nominerte til tittelen «Årets Eventyrer 2022» - og blant de øvrige nominerte finner vi Kristin Harila og Erik Bertrand Larsen som kanskje de mest kjente. Avstemningen foregår på nettet, og vinneren utropes på «Eventyraften» i Chateau Neuf 27. januar.

Nedenfor er omtalen vi delte med kondis.no tidligere i dag:

Ultraløper nominert til «Årets Eventyrer 2022»

I fjor var det Teresie Hommersand som ble kåret til Årets Eventyrer, etter fire år "Alene på sykkel fra sydspissen av Afrika til nordspissen av Europa". Nå er nye 8 eventyrere nominert til tittelen "Årets Eventyrer" - og en av dem er ultraløper Frode Lein fra Hakadal. 

De fleste av Frodes ultraløp er ev den mer ekstreme sorten - nesten som ekspedisjoner - og vi tror absolutt at han har mulighet til å bli kåret som Årets Eventyrer 2022. Blant de øvrige nominerte finner vi Kristin Harila og Erik Bertrand Larsen som kanskje de mest kjente. Avstemningen foregår på nettet, og vinneren utropes på «Eventyraften» i Chateau Neuf 27. januar.

Årets Eventyrer / Eventyraften hjemmeside
Stem HER   

Frode Lein.jpg
Frode Lein. (Foto: Maharaja ultra Marathon / Daniele Frediani)

I forbindelse med nominasjonen svarer Frode blant annet på:
- Hva er noe av det viktigste du har lært om deg selv etter at du startet med ultraløping?

– Jeg har lært at jeg kan. At jeg får det til det jeg vil. Jeg er så heldig som har en frisk kropp, som er mer eller mindre skadefri og som responderer på trening. Og at gjennom variert og kontinuerlig trening og med god planlegging, så kan jeg gjøre det som kan oppleves som umulig eller svært vanskelig, mulig.

Hele intervjuet/nominasjonen leser du her:
Frode Lein – Evighetsmaskinen  

Frode søker risiko i eventyrene sine, men jobber også med risikohåndtering i hverdagen som sikkerhetssjef i NAV IT. Du kan lese om eventyrene hans på https://exploringthelimits.com

Frode i Jungle Ultra, Amazonas 2019. (Arrangørfoto)

Fra 110 kilo til evighetsmaskin
Bakgrunnen er ikke ulik mange andre ultraløpere og eventyrere:

- Å springe tok eg opp at i vaksen alder når vekta hadde bikka 110 kilo. Eg ønskte å ha ein sunnare livsstil, betre sjølvkjensle og få eit energioverskot som skulle smitte over på omgivnadene mine. Alt eg trengde for å springe var eit par gode sko og å være i naturen har alltid vore ei tiltrekkingskraft som ga meg ei indre ro.
Med ein arbeidssituasjon der alt hastar av garde og eg tidvis flyt over til å fungere meir enn å leve –begynte eg å ta pausar. Dette er pausar som bryt opp den daglege rytmen med utfordrande eventyr som mål., sier Frode som opprinnelig kommer fra Valderøya utenfor Ålesund – og det høres godt på dialekten ennå.

Mer om Frode:


De fleste av eventyrene til Frode har vi skrevet om på Kondis, bl.a. disse:

Video fra Yukon:

Av «vanlige» ultraløp har Frode blant annet vunnet Oslofjorden Rundt 175 kilometer i 2015, bare tre år etter at han tok opp løpingen og meldte seg inn i Romerike Ultraløperklubb.

Nye eventyr:
I år skal Frode og kjæresten Liss Johansen (samme klubb) på nye eventyr, blant annet et nonstop vinterløp på 400 km i Yukon og 250km høyt oppe i Tianfjellene til sommeren.

Liss og Frode på The Highland Ultra – Knoydart, et tredagers etappeløp i Skottland der de vant  teamklassen. (Foto: The Highland UltraNytt medlem: Vibeke Bergsletten

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Des 2022

Vibeke Bergsletten (45) fra Svinndal i Våler kommune har meldt seg inn i klubben. Hun løp sin første konkurranse i april 2022, og imponerte med nesten 150 kilometer på Bislett i november. Bildet er fra årets Bislett 24-timers. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

En ekte ultraløper!!
Men, det var så vidt hun kom til start. Hun løp Fredrikstad Maraton en måned tidligere, i hyggelig selskap med klubbens Runar Thorstensen, og fikk lyst til å se hvor langt hun kunne komme på Bislett. Hun fikk kjøpt et startnummer og ble registrert som deltaker 2 minutter før fristen utløp!


HVEM ER JEG: Vibeke Bergsletten
Er ei impulsiv, konkurransepreget og friluftsglad dame bosatt I Østfold/Viken. Trives best I hverdagen med litt krevende personlige utfordringer, enkelt friluftsliv og en energisk fritid sammen med vår hund og min aktive mann.

Er en utpreget uteperson, og liker godt aktiviteter som gåturer, skogsturer, bålkos, jogging, kano, turskøyter, isbading, sykkelturer, bilturer og generell overnatting ute gjennom hele året,

Opplevde enorm løpeglede, fikk møte fantastiske mennesker og kjente en utrolig mestring I min aller første løpekonkuranse i halvmaraton i Fredrikstad april 2022. Og har I løpet av en intens periode av høsten 2022 også kunne komme i mål på 6 halvmaraton, et 20 km løp og en helmaraton.

Søndag 27 november opplevde jeg det aller største, å kunne gå ut av Bislett stadion som en ekte ultraløper med 148.8 kilometer I joggeskoa på 24 timer.

Min livs mest magiske og fantastiske eventyr, var bryllupsreisen vår sommeren 2022 med sykkeltur fra Nordkapp til Lindesnes. En uforglemmelig og krevende tur, med 310 mil og 40 dager på sykkelsete.

Jeg synes uteaktivitet og løping er utrolig moro, og ønsker å kunne fortsette utfordre meg selv I forhold til hva jeg har lyst til, beina mestrer og hode takler....…. og i tillegg så blir jeg nok litt ekstra motivert av å få startnummer på brystet og motta kule deltakermedaljer.

(Er allerede påmeldt flere løp fremover, og gleder meg masse...)

Fra halvmaraton i Ørsjødilten

Vibeke på Jessheim Vintermaraton, halvmaraton.

Eventyrreisen er over. 40 dager på sykkel sammen med ektemannen, fra Nordkapp til Lindesnes.
Målgang 21. juli.Svein-Erik Bakke løp West Coast Challenge (NL) - 62 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Des 2022

Svein-Erik Bakke har vært i Nederland og feiret bursdag med å løpe 62-kilometeren i strandløpet (!) West Coast Challenge. Løpet har også en lengre distanse på 130 km.

Svein-Erik løp inn til 6. plass i solo-klassen "Halfway Challenge solo" på 5:25:40. En sterk tid i sanden, som tilsvarer 69 km på 6-timers!

West Coast Challenge har forøvrig et interessant konsept for parløp i tillegg til soloklassene. I parklassene må én av deltakerne løpe, mens den andre sykler ved siden av, og de bytter på akkurat når de vil, f.eks hver 5 km.

Løpets hjemmeside

Alle resultater

Bilder fra årets løp

Svein-Eriks beskrivelse på facebook:
- Tusen takk for alle hyggelige bursdagshilsener i de ulike kanalene. Takk for at dere tok dere tid til å sende noen ord og tanker. Hver og en hilsen varmet.

Torunn spurte meg for et par uker siden hva jeg hadde lyst til å gjøre på bursdagen. Løpe Nederlands hardeste strandløp svarte jeg. Så da endte vi opp her nede. Føringen fra Torunn var å komme i mål i Den Helder slik at vi rakk kveldstoget tilbake til Amsterdam og bursdagsmiddagen hun hadde planlagt.
West Coast Challenge er et ultraløp hvor hele løpet går nede på stranden, kysten opp i Nederland, arrangert av KNMR - det Kongelige Nederlandske Redningsselskapet. En utrolig hyggelig og proff arrangør. Følte meg virkelig velkommen. Takk til Raimond Schikhof og Walter Pennekamp for helt utsøkt mottakelse/service. 
Løpet gjennomføres som duoer (løp/sykkel) hvor duoene veksler på å løpe og sykle, som det passer duoen. La merke til at de fleste byttet hver 5-6 km. Syklisten har da alt utstyret mens løperen løper fritt. De lar også sololøpere stille til start, men de har de samme cutoffidene som duoene og må løpe med alt utstyret. Dog kan du som sololøper ha egen sykkelstøtte/pacer/support. 
Jeg stilte med sekken min og løp uten support, men mange av sololøperene hadde egen support, pacer og sykkelstøtte. Arrangøren sa på «spøk» til meg før start at dette kommer du ikke til å ville gjøre igjen når du kommer i mål for dette er blytungt.

Et virkelig flott løp. Strendene i Nederland er jo bare helt nydelige. For et flott lys. Det var som å løpe i et maleri hele veien. Legger ved noen arrangørbilder fra tidligere år. 
Dagens beste opplevelse var da «alle» sang bursdagssangen for meg ved redningsstasjonen på stranden utenfor i Petten. Det varmet et ung mann veldig.
Skal ikke legge skjul på at det var litt småkaldt og blåste mye, men helt fine forhold, og jeg kom meg til mål. Torunn frøs nok mye mer enn meg. Hun var gjennomkald når jeg kom i mål. For meg var det bare vondt i hamstringen, enkelt og greit. Hadde ikke løpt på en uke pga. hamstring, men fysioen ga meg grønt lys hvis jeg stolte på kroppen min, ikke pushet hardt og tålte smertene i hamstringen. Som sagt, så gjort. Vondt var det, hele veien, men jeg ville og skulle til mål. Mitt første ultraløp på strand er boks. Det er jeg ganske happy med. Kan bekrefte at et ultraløp på sand er litt tungt. 
Dermed holder jeg fortsatt lovnaden til min yngste datter om å holde meg i god form. At jeg lignet mer og mer på et dieseltog småhaltende der nede i vannkanten får så være. Ungene kaller meg titt og ofte «gal», men tror de er litt glad i og stolt av meg også.
Vi avsluttet dagen med en nydelig bursdagsmiddag i Amsterdam. Uansett, takk nok en gang. En riktig god førjulstid ønskes alle.
Magnus Thorud løp 210 km - Lisa Amundsson løp 168 km - i Personliga Rekordens Tävling

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Des 2022

Magnus Thorud satset på både pers og automatisk Spartathlonkvalifisering når han sist helg løp Personliga Rekordens Tävling i Tipshallen i Växjø.

Persen er 215,467 km, mens Spartathlonkravet er 225 km. Med 210,771 km kom han på 2. plass i herreklassen, men manglet litt på de andre målene. Han fikk også tjejdeng av to løpere, men likevel et veldig bra resultat!

Alle bildene er hentet fra Magnus' fb-side.

Oppdatert 15.12.:
Lisa Amundsson (62) var klart beste kvinne i aldersklassen sin - også best av alle kvinner over 45 år, og nummer 7 av 39 kvinner totalt. Hun løpen noen små kilometer kortere enn på Bislett - men det ble imponerende 168,318 km likevel.

- Denna veckan startade jag med lite lätt  "fotgymnastik" riktigt skönt efter helgens "långpass"  PRT 24h i Växjö distansen blev 168,318 km. Väldigt trevligt arrangemang med glada löpare, funktionärer och en publik som "lyfte" fram löparna . Nu blir det bara vila inga fler tävlingar iår .


Kanskje skuffet? Nei, ingen grunn til det...

Magnus skriver på facebook:

- PRT Växjö! Målet var 225 km og AQ til Spartathlon. Det gikk ikke helt slik. Men Ranveig Hansen lærte meg betydningen av å grave dypt ned i kjelleren og da gikk det sånn dugelig greit allikevel. Mitt nest beste 24-timers og 210 km. Tusen takk for laget Ranveig

- Og takk til Bjørn Tore Kronen Taranger som hjalp meg med en startplass. Takker også Daniel Westergren for et supert arrangement helt på høyde med Bislett (de spilte Främling bare en gang. Lite tips til festkomiteen på Bislett)!🇸🇪

To uker tidligere skulle Magnus løpt Bislett 24-timers, men slik gikk det ikke:
- En perfekt timet forkjølelse setter punktum for 2022 sesongen. Bislett må derfor gå uten meg for første gang siden jeg begynte å løpe ultra i 2015. Vemodig, men null poeng i å starte når kroppen har annet å jobbe med. 

Men, heldigvis fikk han en annen mulighet...

Alle resultater

Løpets hjemmeside (lite oppdatert)

Facebook

Nytt medlem: Hans Matthias Hild

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Des 2022

Hans Matthias Hild (56) fra Hakadal har meldt seg inn i klubben. På bildet ser vi en glad løper som har fullført sitt første ultraløp, på årets RPL50. (Foto: Håkon Rekstad)

Hans om seg selv:

Jeg er opprinnelig fra Frankfurt i Tyskland men bodde mange år i England hvor jeg gjennomførte maraton og ironman triatlon. Nå, i godt voksen alder sier kroppen «nei» til svømming og sykling, og det som er igjen er den udødelige løpegleden jeg har hatt gjennom alle årene. Etter en kompis fortalte meg om Romeriksåsen på langs ble jeg med på min første ultramaraton i år. Det var en fantastisk opplevelse med utrolig hyggelige mennesker.

Hans i Frankurt Marathon i oktober.


Enda et målbilde av Hans i RPL (foto: Håkon Rekstad)Isabel og Tore løp Magni Maraton 10. desember

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Des 2022

Magni Maraton - et løp i Cannonballkategorien - arrangeres hver måned i Trondheim , et miniarrangement hvor det gjerne er fra 1-10 deltakere på maratondistansen - og spesielt godt likt av maratonsamlere.

I desemberløpet (10.12.) var to av tre deltakere fra klubben: Tore Mortensen i herreklassen og Isabel Aarnes i kvinneklassen.

Isabel: Maraton nr 70 i 14 minusgrader. Maraton nr 25 i 2022 og definitivt det kaldeste jeg har løpt. Magni maraton ble en kald affære, måtte innom Kiwi flere ganger for i tine meg opp, så det tok sin tid, men kom i mål i dag også. "Bare" 30 igjen til januar 2024 (100 maraton). Dagens tid: 4:58-


Resultater komplett for de 75 arrangerte Magni Maraton hittil.

Resultat

2022-12-10: Magni Maraton nr. 75

Maraton kvinner
1Isabel Aarnes
Romerike Ultraløperklubb
4:58:57diplom
Maraton menn
1Tore Mortensen
Romerike Ultraløperklubb
3:53:47diplom
Arild Bjarkø suveren vinner i M60 på Maxi Race Madeira 55 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Des 2022

Som mange ganger før var det ingen i aldersklassen som kunne hamle opp med Arild Bjarkø i et tøft terrengultraløp. Denne gangen gjelder det 55 kilometeren i Maxi Race Madeira 3. desember.

Med tiden 10:23:21 var han over 2 timer foran neste mann i M60, og på en imponerende 16. plass av 40 herrer totalt.

- Maxirace Madeira. Artig lokalt løp på tampen av året. 58 km, 3800 hm, tid 10 t 23 min. Madeira er magisk! Denne løypa var på nordsida av øya og enda mer teknisk enn MIUT. Dropfoten begynner å bli bedre. Tør å løpe bedre nedover. Det hadde regna 3 dager i forveien så det ble sklier nedover med lauv og gjørme, oppsummerer Arild.

I april ble Arild nummer 3 i M60 på 85 km i det mye større MIUT (Maderia Islabd Ultra-Trail).

Bildene er fra Arilds fb-side.

Løypa: https://tracedetrail.fr/fr/trace/trace/202673 

Alle resultater

Løpets facebookside med mange bilder

Arild på topp i M60

Snart jul...

Madeira er kupert!Bli med på klubbens 10x10 nisseutfordring i jula

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Des 2022

Vi hadde stor suksess med flere virtuelle klubbutfordringer forrige vinter, så nå kommer første av tre utfordringer denne vinteren: Romerike Ultra 10x10 Nisseutfordring 23.12. - 01.01.        

ROMERIKE ULTRA 10X10 NISSEUTFORDRING

10x10 KM 23. DESEMBER - 1. JANUAR

Vi hadde stor suksess med flere virtuelle klubbutfordringer forrige vinter, så nå kommer første av tre utfordringer denne vinteren: Romerike Ultra 10x10 Nisseutfordring 23.12. - 01.01.

Du skal altså løpe 10 km (minst) på 10 dager fra lille julaften til 1. nyttårsdag.

 • Dette er ingen superultrautfordring, men jula er jo travel for mange.
 • 10 km daglig er en tross alt overkommelig distanse for oss alle.
 • Ved vanskelig logistikk kan 10 km rett før og rett etter midnatt være en bra to-dagers løsning.
 • Du kan også dele opp dagens 10 km i flere turer.
 • Du kan løpe eller gå, og skigåing godskrives 50%.
 • Dokumentasjon; bilde av klokke, app eller tredemølledisplay som viser distanse og dato: 
  • Legges i kommentarfeltet til Nisseutfordringen på klubbens treningsside på facebook. 
  • Direkte link til registrering
  • Legg gjerne med bilde og en beskrivelse av turen.
  • Hvis du ikke er på facebook, send dokumentasjon til olav@samgla.no
 • PÅMELDING skjer ved at du legger inn den første av 10 løpeturer på facebooksiden.


Premie til alle som dokumenterer at de har løpt 10x10 km:

KLUBBTØY - BUFF - ICEBUGS

 • 10 stk trekkes ut - og kan velge plagg fra klubbens løpstøy:
  • Gjelder plagg på lager den dagen premie bestilles, med forbehold om feil i lista
  • Dette er tøy med dagens logosett*
  • *Vinteren 2023 kommer tilsvarende løpstøy med andre logoer
 • Alle øvrige mottar klubbens buff.
 • Icebugs løpesko med pigg tilfaller den kvinne og mann som laster opp det fineste løpejulebildet i forbindelse med innrapporteringen på facebook. Klubbens styre er jury.


RESULTATER:

Resultater og bilder legges ut på klubbens hjemmeside og på undersiden Aktiviteter/Trening… etter at konkurransen er avsluttet.
www.romerikeultra.no/p/19050/trening


NB: I påskekonkurransen vår lovet vi klubbens nye løpscaps til alle som løp 100 miles eller lenger. 
Capsen kommer!!! 
Men, det har tatt lang tid med produksjonen fordi de to første vareprøvene ikke ble godkjent...Øivind Christian Thuen løp Valencia Maraton på 2:46:04

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Des 2022

Øivind Christian Thuen løp sist helg Maratón Valencia Trinidad Alfonso på sterke 2:46:04. (Arrangørfoto)

Den sterke tiden holdt likevel "bare" til 1631. plass totalt - for Valencia trekker til seg enormt mange eliteløpere og supermosjonister. Eksempelvis løp 135 av ca 350 norske under 3 timer!!

Også Andreas Gossner deltok, og løp under 3 timer selv om han var forkjølet. Tiden ble 2:57:37.

Andreas-video

Kondis: Mange norske løpere med gode prestasjoner i Valencia MarathonMaratondronning Isabel løp sin 24. maraton i 2022 i Hans-Jacobs minneløp

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Des 2022

Hans-Jacobs minneløp lørdag 3.12. var det 6. og siste løpet i Maratonkarusellen 2022 - og en av mange som fikk pokal for å ha deltatt i fem av løpene var Isabel Aarnes.

Dette var samtidig hennes 69. maratonløp totalt og 24. bare i år. I tillegg har hun løpt 5 ultraløp.

I Bergen løp Isabel på 4:01:52 som ga 4. plass i kvinneklassen. Sven-Inge Bergheim fulgte opp med 32. plass i herreklassen på 4:37:38

Kondis.no: Tor-Aanen Kallekleiv tok løyperekorden i Maratonkarusellen

Isabel og Sve-Inge etter fullført maratonkarusell. (Privat foto)