Magnus Thorud fullførte Spartathlon på 33 timer og 33 minutter

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Sep 2021

Bare det å delta i Spartathlon er en enorm opplevelse, og når man da også fullfører og kan markere det ved å kysse foten til statuen av kong Leonidas i Sparta er ultraløpsopplevelsen fullkommen.

Sist helg var Magnus Thorud en av to norske som fullførte det 256 kilometer Spartathlon - som vanlig i ekstrem varme - i alle fall for en nordboer. Halvveis i løpet så vi Magnus rundt 125. plass, men han avanserte stadig i feltet, og løp i mål som 70. mann på 33 timer og 33 minutter. 165 av 281 deltakere klarte maksimaltiden.

På bildet ser vi Magnus sammen med Simen Holvik (20. plass) før start. Foto: Eiolf Eivindsen)



Magnus skriver på facebook sammen med bildet ovenfor:
Kongen og meg
- Et ufattelig stort øyeblikk for en liten ultraløper fra Norge 


Jeg løp de 246 km med et bilde av barna som jeg la på kong Leonidas fot før jeg kysset den. Helt magisk

Video fra siste del av løpet til Magnus:


Han skriver på facebook:
-Noen flere øyeblikk fra gårsdagen! Det kommer en ordentlig RP siden for de som er interessert i det.
Bilder og film tatt av Sparathlon legenden Eiolf Eivindsen som med sine 15 gjennomføringer er nummer fire på listen over løpere med flest gjennomførte Sparathlon.
Straks skal Simen Holvik, jeg og resten av alle som fullførte i går ut å løpe the spartan mile, førstemann rundt løpebanen bak king Leonidas statuen i bare boksern.
Så er det retur med buss til Athen. Glad jeg slipper å løpe tilbake som Pheidippides

Og altså: 
Når Magnus får skrevet en race report etter hjemkomst vil vi dele den her.

Løpets hjemmeside: www.spartathlon.gr/en
Resultater



Rita Steinsvik løp Berlin Marathon på 3:19:11

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Sep 2021

Rita Steinsvik løp inn til tiden 3:19:11 i Berlin Marathon - en tid som ga 27. plass i aldersklassen (W45) og 222. plass totalt av kvinnene. (Bildet er fra Bisett 50K i 2019, foto: Olav Engen)


Knut Bøvre løp på 3:56:42 og ble 7139 av herrene og 456 i M55. (Privat foto)

Knut skriver på facebook:
- Endelig tilbake i et stort marathon. Merker det er to år siden sist. Men du verden så gøy!.

 

Svein-Erik Bakke var også med, som ledsager for svaksynte Kai Glenn Borgersen (M60) . (Privat foto)

Svein-Erik skriver på facebook:
- Juhuu. Vi er i mål. For et rått løp. For en fantastisk heiing på oss der ute. For et varmt sommervær. Ingen uhell underveis. Fy søren hvordan Kai løp og kjempet. Det gikk som en drøm til 24 km. Så fikk han kjenne på den berømte slegga etter 28 km. Etter det kjempet vi oss mot mål kilometer for kilometer, vannstasjon for vannstasjon. Tror Kai følte han «døde» der ute, men han kjempet seg gjennom det og gjenoppsto fra de «døde» på slutten. Vi hadde en helt herlig finish den siste km hvor vi «fløy» opp Unter den Linden, gjennom Brandenburger Tor og inn i mål. Berlin Marathon 2021🏅



Peter Jensen vant Nordmarka Skogsmaraton Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Sep 2021

Peter Jensen vant tidenes første ultradistanse i Skogsmaraton, der løperne startet med maratonrunden og avsluttet med halvmaratonrunden, altså 63,3 kilometer. 5 løpere fra klubben startet på ultraløpet i tillegg til 5 på maraton.

På bildet ovenfor ser vi Peter og Tom etter ca 800 meters løping. (Foto: Runar Gilberg, Kondis)

Ultraløpet
Peter løp på 5.22.46 og var vel 3 minutter foran Kjetil Myklebust på andreplass. 6 av deltakerne i ultraløpet var kvinner og 30 var menn.  

Even Nedberg løp inn til 6. plass med 5:56:57 mens Tom Johannessen ble nummer 10 med 6:12:26. Morten Granli og Leif Foss måtte bryte løpet.


Maratonløpet
Helge Eide var raskest av våre på maraton med sterke 3:34:31 i den tunge løypa, noe som ga 2. plass i M55-59 og 31. plass totalt av 192 herreløpere.

Isabel Aarnes løp på 4:29:28 og ble nummer 33 av 60 kvinner (6. plass i K35-39).

Lars Møller løp på 4:05:45 som ga 95. plass og 19 i M45-49, Magne Johansen løp på 4:11:42 som ga 110. plass og 6 i M55-59 mens Runar Thorstensen løp på 5:25:23 og inn på 181. plass og 30i M45-49.

Helge på facebook:
- Forrige gang jeg løp maraton (i starten av juli) slo kramper inn og førte nærmest til full stopp. Snakk om forskjell til dagens Nordmarka skogsmaraton! Lette ben hele veien, og negativ split (raskere på andre halvdel av løpet enn på første). Det gir litt ekstra motivasjon til å komme seg ut på treningstur etter jobb i kveldsmørket utover høsten. Og bonus i dag: et Nordmarka i strålende høstsol!

Isabel på facebook:- Nordmarka skogsmaraton. Tid: 4:29, grusa tiden fra 2019 med 33 min. Maraton nr 43 i boks. Variert løype med opp og ned passer meg nok bedre enn flat og kjedelig.


Kondis: Sommerlig da Nordmarka Skogsmaraton ble høstløp



Sven-Inge Bergheim fullførte Sunnhordland Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Sep 2021

Sven-Inge Bergheim fullførte Sunnhordland Ultra lørdag 25. september - som eneste deltaker fra klubben. Løpet arrangeres i Leirvik på Stord.

Svein-Inge kom i mål på 4:47:42 til en 22. plass totalt.
En uke tidligere fullførte han Rekordløpet Gardermoen på 4:47:42 der bildet ovenfor er tatt.

Start på maraton. (Foto: Tom Roger Johansen)

Kondis: Publikum tilbake da Johan Løve Gjersvik vant Sunnhordland Maraton



Louise Skak suveren vinner når Ålesund Maraton var tilbake i byen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Sep 2021

Louise Skak imponerte med 3:15:46 og seier med 10 minutter på neste kvinne i Ålesund maraton 18. september. Hun kom på en sterk 7. plass totalt av 45 deltakere på full distanse.

For 30 år siden hadde Ålesund Maraton start på Sjøholt og mål på Kiperviktorget i Ålesund. Så fulgte noen tiår med løping i Brusdalen. I år var heile arrangementet lagt til sentrum av byen, og det ble suksess på første forsøk, skriver kondis.no etter løpet.

I bildeteksten til toppbildet (arrangørfoto) skriver Ålesunder Helge Fuglseth: - Loise Skak har bosett seg på Dyrkorn og blir snart reknet som ekte sunnmøring. Hun vant maratondistansen på det første bynære maraton i Ålesund. 

Veldig fin dag i løpeskoene, skriver Louise under dette bildet på facebook.

If you can’t beat them - join them ! Alltid kjekt å treffe Louise Skak, sjølv om ho knuste meg med en time og førti minutt. Ho vann kvinneklassen og vart nr sju totalt. Tid: 3.15.46, skriver Norges maratonkonge, Inge Asbjørn Haugen på facebook. (Fot0: Helge Fuglseth) 



DNF på Øyunn i Norges desidert tøffeste 100-milesløype med Rope-på-mamma-garanti

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Sep 2021

Sandnes Ultratrail er ikke for hvem-som-helst, en av de som fikk erfare det i år var Øyunn Bygstad som måtte gi seg etter bare ett døgn... På bildet ser vi Øyunn - med blå lue - på en tidlig matstasjon sammen med løpere både på 50 og 100 miles. (Arrangørfoto)

Fire av 15 startende fullførte den lengste distansen på tider mellom 27 og 44 timer.  28 av 35 fullførte 50 miles.

100 miles i Sandnesterrenget med 9000 høydemeter! Neida, det er ingen høyfjell, men de som tror det er flatt i Sandnes kan glede seg til en gedigen overraskelse. Undertegnede prøvde seg på den mye kortere Riska Trailrun i samme området for noen år siden... og holdt ut til jeg møtte et stup jeg ikke våget å klatre ned!

Denne teaseren laget av Sebastian Mamaj gir et visst inntrykk av løypa:

Se video over løypa fra lufta... puhhh, man blir sliten bare av å se dette: YouTube


Dette må være akkurat det som får Henning Lauridsen på 100-milesbanen igjen, han har jo sluntret unna med 10.000 stolpeposter i år.

...og Øyunn må vel tilbake, kan ikke ha bare DNF på en løype-CV...(?)

RESULTATER
Løpets hjemmeside
Løypa

Bilde fra "løypa", tatt av Jørgen Slettvold Tellefsen - som løp sammen med Øyunn gjennom natten.
Jørgen har også en grei beskrivelse av løypa: Facebook


Øyunn skriver på facebook:

Har du løpt et par tre fire eller ti 100-miles løp de siste årene? Syntes du at du har forsøkt det meste Norge har å by på hva angår denne distansen og tenker at det får holde? At kanskje du bør vende snuten mot utlandet for å finne noe mer "hardcore" der? 
Det koster jo penger...Så fortvil ikke: 
Sandnes Ultra 100 miles har alt en kresen og eplekjekk ultraløper søker:
-Reduserte odds for å fullføre.
-En "Rope på mamma-garanti" visse steder av løypa
-Lårmassakre 
-Teknisk terreng som kan virke teknisk umulig i bekmørket. (I svimle øyeblikk)
-Serviceinnstilte løypefolk som sørger for at oksene ligger unna
Dette løpet anbefales på det sterkeste med andre ord. Ikke bare på grunn av dét, men også på grunn av profesjonalitet og suveren oppfølging fra arrangør.
Dere er knallgod med en slik debut!
Alt gikk som smurt fra deres kant, alt gikk til helvete for 80% av oss i løypa.
Nei folkens, meld dere på neste år😃
Og et ydmykt stort gratulerer til de 4 fullførende.
Jeg er veldig fornøyd med distansen jeg tilbakela før tidstyven kom, og jeg vet at flere av de andre deltakerne også følte det samme.
Godt jobba Sandnes Ultratrail 100 miles ❤


Mari Nustad Mauland, som også måtte akseptere DNF skriver bl.a.: Stiller meg 100 % bak det Øyunn sier. Kan i tillegg legge til at vi fikk light varianten av løypa i år, pga en usedvanlig tørr sommer og høst. Til vanlig er løypa 30 % stein, 30 % myr og 30 % gjørme.



Marianne Moe på 2. plass på Hinderskogen Bakcyard Trail

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Sep 2021

Marianne Moe løp inn til 2. plass etter 8 runder i Hinderskogen Backyard Trail forrige helg. Runden som løpes er 6,26 km med 156 høydemeter.

I dette løpet - som arrangeres av RU-medlem Camilla Raade Fauske var det bare tre løpere fra klubben på startstreken - der det totalt var 53 løpere. Det er premiering basert på tid på 6. runde (37,56 km) og 8. runde 50,26 km. 17 løpere klarte ultradistanse, dvs 7+ runder.

Marianne Moe kom på 2. plass i kvinneklassen både etter 6 runder (se bildet) og 8 runder, Rakel Erla Sævarsdotter var på 5. plass etter 8 runder og Cathrine Lorentzen på 8. plass etter 6 runder.

Løpets hjemmeside
Facebook

Alle bilder: Arrangørfoto

Marianne i mål etter en av rundene.

Rakel er ferdig med en av sine runder.

Cathrine fullførte 6 runder.



Siri Bergfald totalvinner i Skullerud Backyard Ultra for andre år på rad

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Sep 2021

Siri Bergfald løp 9 runder i andreutgaven av Skullerud Backyard Ultra. Dermed vant hun løpet for andre år på rad, i fjor vant hun med 7 runder. (Bildet er fra fjorårets løp, foto: Karianne Ekern)

Skullerud Backyard Ultra holder en veldig lav profil, men hadde 11 startende i år, det samme som i fjor.

Løpet går i en kjempefin men tøff runde på Skullerud. Løypa går mest på sti, har noe grus, og 187 høydemeter per runde.

Løpets hjemmeside
Resultater

2020: Siri Bergfald totalvant Skullerud Backyard Ultra



Nytt innlegg: Lauren Jensen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Sep 2021

Lauren Jensen (38) fra Oslo og Texas har meldt seg inn i klubben. Ultraløpsdebuten kom på Ringerike 6-timers i august, og det blir garantert ikke siste ultraløpet. (Bildet er fra Ørsta Fjellmaraton 2020)

Lauren om seg selv:

Jeg er 38 år og bor i Oslo. Jeg er opprinnelig fra Houston, Texas men flyttet til Norge for en viking i slutten av 2004. Jeg begynte å løpe i 2019 og hadde først mål om å løpe en halvmaraton. Jeg løp mitt første løp, Oslo halvmaraton,  i september 2019 og etter det så var jeg hektet. Neste mål var å bli en vinterløper. Så løpe full maraton. Jeg meldte meg på Amsterdam maraton i oktober 2020 men det ble utsatt pga korona så jeg løpe Oslo maraton virtuelt og fullførte sub 4. 

Neste mål var å bli en ultraløper så jeg meldte meg på Ringerike 6 timers i august 2021. Det var skikkelig gøy og jeg løp nesten 56 runder. Jeg har mange tanker på hva neste mål bør bli men kortsiktig har jeg meldt meg på to maraton til. Løping er gøy og jeg elsker følelsen jeg får både under og etter en lang tur.

Lauren på Ringerike 6-timers.



Nytt medlem: Ole Engen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Sep 2021

Ole Engen (38) fra Fenstad i Nes har meldt seg inn i klubben. Noe kjent med navnet? Ja, det er altså undertegnes sønn. For 20-30 år siden løp vi masse o-løp sammen, men at han skulle følge etter til ultraløperklubben har ikke ligget i kortene de siste 15 årene.

Optimistgammelns blogg 9. september: En dag for minneboka for far og sønn!

Etter mange år med alt for mange kilo på kroppen har han nå halvert vekta,  begynt å trene regelmessig og ikke minst fått troa på å bli ultraløper - som fatter'n. 

En første "test" var turen vi hadde sist uke fram til CP1 i Romeriksåsen på langs. Konklusjonen var at dette kunne han fullført allerede nå - og i 2022 er målet at vi står på startstreken samtidig (men gamlefar blir knust i konkurransen, selvsagt!). 

Det er ikke helt vanlig at noen melder seg inn i ultraløperklubben før de har løpt et eneste løp, men selv om han og samboeren (som har vært like flink på slankefronten) skal løpe Norgesløpet senere denne måneden - er det ultraløp som skal gi Ole den ultimate mestringsfølelsen. Det spørs om han klarer å vente til juni 2022?




15 løpere fra klubben deltok på Hell 24-timers

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Sep 2021

Vi har mange løpere i klubben som elsker å løpe 24-timersløp. Helgens andreutgave av Hell 24-timers var ikke noe unntak; nesten en tredel av løperne representerer klubben. 

Bildet: Tre klubbvenninner som var med på å farge løpet gul/svart; Lise Lysfjord Pettersen, Tone Yvonne Killengreen og Edna Grepperud. (Foto: Eivind Killengreen)

Den store snakkisen under og etter løpet var selvsagt Therese Falks fantastiske løp med 255 kilometer, men i år representerer hun altså Hareid IL.

De beste resultatene fikk vi på kvinnesiden der Sofiia Granheog og Deimante Rakuziene begge løp over 170 kilometer og endte på 5. og 6. plass. Av gutta var det Lars Møller som løp lengst med drøye 162 kilometer og en 9. plass blant gutta.


Sofiia, sovende(?) og løpende! (Foto: Eirik Yven)

Sofiia skriver på facebook:

🔥24 h in Hell
En sann kamp fra start til slutt.
I hode og kropp.
Men jeg sto i det.
24 timer, 170,6 km.
Race rapport kommer:  https://www.facebook.com/sofiia.granheim  


Deimante langt ut i løpet... (Foto: Eirik Yven)

Deimante skriver på facebook:
24 hours in Hell - 170km - Survivor 

Want to know how it feels to run 24 hours after night shift and flight to another city?  It's hard to tell - for the first time I saw hallucinations and fell asleep while running.  It’s probably unhealthy and I don’t recommend trying.  Although the goal was 161km, I managed 170km - it makes me very happy.  The last hour I gritted my teeth and pretended that nothing hurt, it was the best running hour of all 24.  
What an experience. Thanks to Hell Ultraløperklubb and everyone for a wonderful event 


Ingrid med sin Tailwind-drikke. (Privat foto)

Ingrid skriver på facebook:
24-h in Hell: Gav meg på 100-miles (161km).

Fikk dermed godkjent løp, og ny pers på 100-miles distansen forbedret med 11 min.
Ikke akkurat mye å skryte av - men når de første timene ble som de ble (problemer med mye 💩💩💩 og 🤢🤮🤮). Jaja - man er enda ung i dette gamet og får ta til takk med bestetid på distansen nasjonalt i min aldersklasse. Beina var ikke såå ødelagte som sist 😅👍 men så blir man da mer herdet og klar for mer etterhvert 🤷‍♀️Takk til mamma som var support denne gangen også og takk til arrangører!!
🙌
💜


Lars med tomler opp... (Foto: Eirik Yven)

Lars skriver på facebook:
24-timers løp i Hell (bokstavelig talt). Glemmer fra gang til gang hvor brutalt dette er. Etter fire timer begynner man å gå lei, men så går det seg til. Gode samtaler med seg selv og venner. Pompøs filmmusikk på ørene. Bytte sko osv. Det ble 162km på en litt dårlig dag, men skal være fornøyd med dette. Takk for et veldig bra arrangement Lars Erik Gylland. Kommer tilbake!  


Jørgen og Edna i godt humør! (Foto: Eirik Yven)

Marit og Nikolai, kjærester på langtur... (Foto: Eirik Yven)

Mats rundet 60 km, men kommer sterkere igjen senere. (Foto: Eirik Yven)

Borge løp135km+ (Foto: Eirik Yven) 


 Våre resultater:

Kvinner (19) deltakere:


5
SofiiaGranheimK35-39       170 704
6
DeimanteRazukieneK35-39       170 074
7
IngridLidK23-34       161 064
10
ToneKillengreenK45-49       131 121
11
EdnaGrepperudK50-54       128 120
13
MaritImsetK40-44       101 040
14
Lise LysfjordPettersenK50-54       100 040
15
Anne BrittBringedalK55-59         80 032
Menn (35 deltakere):


9
LarsMøllerM45-49       162 636
10
HaraldBjerkeM45-49       149 059
12
BorgeRøstumM60-64       135 400
14
JørgenOswaldM55-59       133 842
27
NikolaiMarkenM40-44         68 027
30
MatsFrankM45-49         61 024
34
Thomas WillyLindgrenM23-34         33 013


Thomas Stordalen løp 30 maraton på 30 dager

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Sep 2021

Thomas Stordalen har på imponerende vis fullført sitt ultrastore maratonprosjekt, 30 maraton på 30 dager, for å fremme åpenhet rundt psykisk helse. Søndag 12. september løp han i mål på sitt 30 maratonløp etter å ha løpt 1260 maratonkilometer på én måned. Imponerende gjennomføring og en imponerende profilering av en viktig sak.


Underveis har Thomas oppdatert daglig på https://www.facebook.com/UltraThomas/  
og ukentlig på https://www.facebook.com/ThomasRStordalen

Dersom du ikke har fulgt reisen hans, kan du gå til disse sidene og lese om prosjektet og gjennomføringen.


13. august skrev Thomas på Facebook:
I morgen er dagen jeg har drømt om i flere år. Hele livet mitt har ledet opp til dette! 

30 maraton på 30 dager for å fremme hjertesaken min. Mer åpenhet rundt psykisk helse.
Jeg aner ingenting om hva som venter meg. Men jeg skal nyte, være tilstede og være takknemlig. 
Dere kan følge prosjektet på følgende linker:
Instagram: Thomas Stordalen
Jeg har også satt meg som mål å samle inn 500.000,- til Right To Play Norway og dere kan lese mer om det her:
Det blir daglige oppdateringer både på instagram og FB-siden min samt en stor oppdatering på hovedsiden min her på FB en gang i uken. 
Nu kjør vi! 😃


Det 29. maratondistansen løp han i terrenget på Nesodden.



9. + 10. plass i NM terrengultra til Ruth og Steffen . Veterangull til Arild og Charlotte.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Sep 2021

Steffen Brufladt (bildet) kom på 10. plass i herreklassen i NM terrengultra i Molde 11. september. Ruth Vingerhagen løp inn til 9. plass (sølv i K35-39). (Foto: Stian Drogseth)

Videre fikk vi veterangull til Arild Bjarkø i M65-69 og til Charlotte Rubberdt i K45-49.  Vår femte deltaker Ingunn Ytrehus ble stoppet av makstiden i en tøff sølete løype.

Våre deltakere i NM: 

Kvinner (19 deltakere i NM):


949RuthVingerhagenKvinne 35-397:05:57.0
1466CharlotteRübberdtKvinne 45-498:48:47.0
-53IngunnYtrehusKvinne 70-DNF






Menn (56 deltakere i NM):


1065SteffenBrufladtHerre 23-345:35:18.0
2999ArildBjarkøHerre 65-696:53:43.0

Kondis: Tobias Dahl Fenre og Sylvia Nordskar vant NM terrengultra


Arild på toppen av pallen i M65-69 (privat foto)

Arild skriver på facebook:

To nordøsterdøler på pallen i Molde 7 toppers NM Ultra. Et skikkelig gjørmeløp som passer godt for oss med erfaring fra det som Norsk natur har å by på. 

Det var rett å slett moro å se alle som sklei seg igjennom. Og hva var det vi prata om når vi kom til mål..., gjørme!  


Charlotte med gullmedaljen i K45-49. (privat foto)

Charlotte skriver på facebook:

Hurra meg rundt for en dag! Ta va fole, som de sier i Molde. Tusen takk for et virkelig strålende fint løp og arrangement @molde7topper ! Regn, yr, tåke og masse gjørme satte ingen demper. For all del, dette ble tungt, og ja, kan skilte med at jeg løp feil i verdens best merkede trasé. Det endte med 2 ekstra «straffekm» og norgesmestertittel i min veteranklasse.🏆 og litt senere:
Tusen hjertelig takk for alle gratulasjoner alle sammen! Jeg blir litt flau også, for det var ikke så veldig god tid jeg presterte her og jeg må innrømme at jeg begynner å bli litt pysete. Jeg turte ikke å dundre på nedover gjørmete bratta, slik som de råeste gjorde. Jeg fatter ikke hva de er laget av damene og herrene i teten.  Men jeg slapp unna bruddskader og flerrer som måtte syes, slik flere andre pådro seg. Så er jo litt glad for det da.  Jeg kjente fra start at jeg kom til å få en tung dag, og det hjalp ikke på når Helge og jeg oppdaget at vi hadde løpt feil og måtte nøste oss tilbake og deretter ta den riktige veien. Men Moldeheia er sabla artig å løpe i, og Helge er min beste motivator og løpepartner, så når ultrabeina mine endelig begynte å løsne etter ca 37 km, så ble det en fest inn til mål.

 Charlotte i fjellet. (Foto: Stian Drogseth)

Ingunn på vei ned fra Tusenårsvarden. (Foto: Stian Drogseth) 



Nytt medlem: Stian Lysaker

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Sep 2021

Stian Lysaker (40) fra Lillestrøm har meldt seg inn i klubben. Sist helg debuterte han på ultradistanse i Romeriksåsen på langs der han fullførte på 6:43:13. (Foto: Håkon Rekstad)

Stian skriver:

- Takk for et veldig bra arrangement på Romeriksåsen på langs. Det var mitt første ultraløp. Det gav mersmak. Må bare få fikset neglen på den ene stortåa, så er jeg klar for flere løp. 

- Stort sett drevet med sykling – både landevei og stisykling, samt litt triathlon tidligere.  

- Har ingen store ambisjoner utover å gjennomføre flere ultraløp i tiden fremover. Ikke så veldig opptatt av sluttiden, men heller det å få en fin tur. Veldig glad i utstyr til alle type idretter.



Tore Mortensen løp Trondheim Maraton på 3:23

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Sep 2021

Tore Mortensen ble nummer 4 i aldersklassen (45-49) i Trondheim Maraton. Tiden 3:23:05 ga 73. plass totalt av 281 startende herreløpere.

I kvinneklassen løp Unni Bente Norangshol Haugen på 5:24:16 (2. plass i K60-64 og 58 av 59 totalt).

Arrangørbilde fra starten på maraton.


- Ja, eg kom om sider i mål. Ja, det var tungt, fire runder, hel maraton andre helga på rad. Eg tok ikkje skrekken, så eg kan gjere det igjen. Siste runden var et forferdelig slit, men eg gjekk kun på drikke stasjonene og halve av den tunge bakken, skriver Unni på facebook.

ALLE RESULTATER

Løpets hjemmeside
Facebook

Kondis: Nesten 3000 løp Trondheim Maraton




3. plass til Frederik Bjørnstad og 5. plass til Atle Bjørnerud i DobbelTravern

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Sep 2021

Frederik Bjørnstad (45) løp inn til 3. plass i DobbelTravern - som ble arrangert samme dag som Romeriksåsen på langs. Tiden på de 60 kilometerne ble 5:48:11.
På bildet ser vi Frederik underveis i løypa. (Arrangørfoto)

Minst like imponerende var Atle Bjørneruds 5. plass. 59-åringen brukte 5:56:55, og hadde 15 av de 20 herreløperne bak seg på lista.

Atle Bjørnerud. (Arrangørfoto)

Ninette Banoun ble nummer 5 i kvinneklassen med 7:49:24, men det burde vært 2. plass uten feilløping (se kartet nedenfor).

-Lå bra an på Dobbeltravern, før feilløp med 5km ekstra.  Da gikk "piffen" ut av ballongen.  Likevel, en meget fin dag i marka.  Dog skulle det vært nedlastbare GPX filer.  Løypa var ikke godt nok merket for oss "Dobbel-travere", skriver Ninette på facebook.


ALLE RESULTATER

Løpets hjemmeside
Facebook



Lars-Kristian Eriksen nær seier på Hardangervidda Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Sep 2021

Det manglet bare 1:34 på seier i Hardangervidda Marathon i det som var ettersommerens store mål for Lars-Kristian Eriksen. Tre mann skilte seg ut og fikk kjempestor luke til resten av feltet - en av dem var Lars-Kristian. (arrangørfoto)

På en 37. plass av de 157 i herreklassen kom Håvard Huru Bergene med tiden 5:28:15.

coach_eriksen (Instagram)
- 3. plass på @xtremeidfjord Hardangervidda Maraton, kun 94 små sekunder bak førsteplassen 🏃🏻🤷🏼‍♂️
Løpsrapport kommer, men happy med pacing og gjennomføring 💯

- 3. plass på Xtremeidfjord Hardangervidda Maraton. Happy, men surt å bare være 90s bak vinneren etter 4:17:23, skriver Lars-Kristian på facebook.

Løpets hjemmeside
Facebook

ALLE RESULTATER




Nytt medlem: Tina Haraldsen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Sep 2021

Tina Haraldsen (47) fra Nittedal har meldt seg inn i klubben. Tina har aldri løp ultradistanse, men gleder seg veldig til å prøve. (Bildet er fra stolpejakt i fjellet)

- Jeg er litt i startfasen med min planlegging av litt lange løp etter hvert. Jeg gleder meg så utrolig mye til den dagen jeg står på startstreken til et ultraløp, sier Tina noen dager før hun sendte innmeldingen.

- Men tviler på at jeg kan hevde meg høyt i løping. Sykling er min greie, sier Tina.

"Stolpedronningen"
I disse dager er hun mest profilert som "Stolpedronningen" - og er den i Norge som har besøkt flest stolpeposter i år av totalt 219239 deltakere!

Hele 9245 stolpeposter i alle landets fylker har hun besøkt hittil, og har en solid ledelse på de som kommer nærmest - og ender sannsynligvis året på toppen av lista. 

På den samme lista har vi klubbens Henning Lauridsen på 6. plass med 7903 stolpeposter, og tidligere medlem Marita Hernandez på 5. plass med 8102. Litt lenger ned ligger undertegnede med 4036 stolpeposter på 32. plass. Her er det snakk om real ultrastolpejakt av flere!


Sakset fra lokalavisa Varingen (juni 2021):

Tekst og Foto: Kristin Haagensen
Tina (47) fra Rotnes er best i landet på stolpejakt


Tina Haraldsen finner stolper i et rasende tempo, og reiser land og strand rundt i jakten på disse. Det har gitt flotte naturopplevelser – og som en bonus er hun kommet i ekstremt god form.

I årets utgave av Stolpejakten er det en Nittedalskvinne som ligger helt på topp, nemlig Tina Haraldsen (47) fra Kruttverket. Hun er tidligere aktiv syklist og har alltid vært glad i å trene, men har tatt det til et helt nytt nivå i år. Hun har hovedsakelig løpt i jakten på stolpene, men også gått og syklet.

– Jeg har løpt mer enn jeg gjorde tidligere, opptil 5-6 mil om dagen, forteller hun. Faktisk har Tina holdt på opptil 15-17 timer på én dag. Så dette er ekstremsport.

– Jeg liker å være med og knive i toppen. Men det er også viktig å stoppe opp for å nyte naturen. Dette gir meg en boost, forteller hun.

Lukter på ultraløp

Tina synes at Stolpejakten er et utrolig flott tilbud.

– Stolpejakten får folket ut på tur. Det er jo et lavterskeltilbud, der alle kan være med og delta på sin måte. Samtidig er det et konkurranseelement for de som ønsker det, sier hun.

I Norge er det registrert over 163.000 deltakere på Stolpejakten – så å være på toppen av lista er en stor prestasjon. Pandemien har nok gjort sitt til at interessen har økt, tror Tina. Hun har også inntrykk av at mange konkurranseutøvere deltar i år, deriblant ultraløpere (et ultraløp er betegnelse på et løp som er lengre enn maraton i distanse, red. anm.)

– En av dem sa til meg nylig: Nå er du klar for ultraløp vet du, Tina.

– Er du det?

– Ja, jeg tror kanskje det. Jeg skal ikke utelukke at jeg kommer til å prøve meg på ultraløp, smiler Tina.


GOD UTSIKT: Stolpejakten gjør at Tina har oppdaget utallige nye turområder, både nært hjemkommunen og lenger unna. Her er hun på Rykkinåsen i Bærum. Foto: Privat

– En berikelse

Hun har tatt bilen og reist av gårde til nye turområder, og har oppdaget kriker og kroker av Norge som hun aldri før hadde vært. Det har gitt flotte naturopplevelser. Bergen, Trondheim, Midt-Telemark, Porsgrunn og Haugesund er bare noen av stedene 47-åringen har reist til for å lete etter stolper. Kartene ligger ofte litt utenfor allfarvei.

– Det har vært en berikelse, må jeg si. Det er så mange flotte steder. Det som overrasket meg mest, var Ulefoss som ligger i Telemark, der jeg var nylig. Et veldig naturskjønt område, forteller Tina.

Gjennom Stolpejakten har hun blitt mer kjent med landet vårt.

– Bergen er utrolig fint for å gå på stolpejakt, men området har også de tøffeste kartene, som kan være tunge og krevende. I Åsane er det for eksempel en stolpe på toppen av fjellet Lyderhorn, og den var det krevende å ta. Jeg liker en utfordring, konstaterer Tina.

Hun må nok reise tilbake til Bergen og sikkert bruke fem dager til for å få tatt alle stolpene der, legger hun til.

Sommerferien skal selvfølgelig også brukes til stolpejakt. Tina har satt av hele juli til å ta kartene i Nord-Norge. Det blir mange stoppesteder – blant annet Mo i Rana, Bodø, Lofoten, Harstad og Sørreisa.

– Jeg har ikke vært så mye i nord, så jeg gleder meg veldig, smiler hun. På reisene sine kjører hun bil og overnatter på hotell.

– Det er en dyr hobby dette her, ler hun. – Men det er verdt det, faktisk.

I TOPPEN PÅ ULIKE FELT: Tinas sønner heier på moren og følger med på hennes innsats i Stolpejakten. Her med eldstesønnen Joachim, som gjør suksess på et helt annet felt, nemlig gaming og Youtube. Foto: Privat

Rørende tilbakemeldinger

Rotnes-kvinnen er sikker i sin sak: Hun skal ta alle stolpene i landet – det er hele 10.133 av dem, foreløpig. Hittil har hun tatt halvparten. Noen av dem er ganske vanskelige å få tak i, kan hun fortelle.

I Austrheim, nord for Bergen, er det for eksempel et kart der man må padle kajakk for å nå alle stolpene. Noe som er nytt for Tina – men heldigvis har hun gode støttespillere rundt om i landet. På stolpejaktens facebook-gruppe er det nemlig mange som har lagt merke til den spreke nittedalskvinnen som topper lista over landets stolpejegere.

– Jeg fikk melding fra en som hadde bekjentskaper i Austrheim, som skulle hjelpe meg med å ta stolpene der, om det ble behov for det, forteller Tina.

– Slike tilbakemeldinger er rørende. Folk er så hjelpsomme og engasjerte, og man opplever at det er flere som heier på en. Det hender jeg treffer på damer i skogen som aldri har vært ute og gått tur før, og forteller at de føler seg motivert av meg. Det er jo veldig hyggelig.


FLOTT NATUR: Tina har vært ute på mange tureventyr som følge av denne aktiviteten. Her på Vestlandet. Foto: Privat

Hvordan får hun tid?

I fjor var første gang Tina deltok på stolpejakt, men da var hun bare med i halvannen måned. Likevel: aktiviteten ga mersmak, og i år satte hun seg mål om å vinne hele greia. Hun begynte ved påske. Årets stolpejakt avsluttes 31.desember – men det er den som først har funnet alle stolpene som vinner.

– Jeg synes det har vært fint å ha en positiv aktivitet å fylle coronatiden med. Denne perioden har vært tung for mange, men jeg har bare kost meg gløgg i hjel. Jeg har skapt meg gode dager i en litt merkelig tid, sier Tina.

Hun er trebarnsmor. Guttene hennes er blitt 19, 21 og 28 år gamle. Alle tre har flyttet hjemmefra, og dermed hadde Tina plutselig masse tid for seg selv.

I tillegg har hun en arbeidssituasjon som er relativt fleksibel. Tina er deleier i Parken barnehage på Skyset, og kan styre dagene selv. Noen ganger har hun jobbet lange dager, og deretter avspasert for å dra på stolpejakt.

– Dette er krevende og tar nær sagt all min fritid om dagen. Jeg har jo ikke noe sosialt liv om dagen; jeg rekker jo ikke det, humrer hun.

Men med tanke på pandemien har det vært greit å ha en tidkrevende aktivitet å fylle dagene med, påpeker hun.

– Jeg jobber og er på stolpejakt. I tillegg tilbringer jeg selvsagt tid med barna, og det har blitt noen vennetreff. Men mye av tiden har gått til dette, fastslår hun.

Eldstesønnen Joachim er en kjent norsk youtuber som driver med gaming og gjør stor suksess.

– Det dere driver med er ganske forskjellig, men dere er i toppen i hver deres greie?

– Ja, vi har litt ulike interesser. Men Joachim er også opptatt av å holde seg i god fysisk form. Yngstemann driver forresten med motorsport, og mellomste med fotball. Barna synes det er kjempespennende at mor er med på stolpejakt og de heier på meg, forteller Tina.


VAKKERT: Soloppgang i Bamble, i Vestfold og Telemark fylke. I dette området er det mye fin natur, forteller Tina. Foto: Privat

Sterkt konkurranseinstinkt

Tina har som nevnt idrettsbakgrunn - og er glad i både skiturer, styrketrening og toppturer på fjellet. I sin ungdom var hun landeveissyklist i CK Nittedal, og ble kretsmester åtte ganger.

– Jeg har veldig konkurranseinstinkt, og synes det er gøy å være med og kjempe i toppen, sier hun. Med Stolpejakten blir det ofte lange dager med trening.

– Både kondisjon og styrke er blitt bedre, og utholdenheten min har forbedret seg veldig, forteller Tina. Hun kan bare holde på og holde på, kan det virke som – men innrømmer at det også har vært tøft til tider.

– Det har vært noen lange turer hvor jeg har grått fordi jeg er så sliten. I Trondheim stod jeg på toppen av et fjell klokka elleve om kvelden. Det var fullt av tåke, det blåste og jeg sleit med å finne den siste stolpa, forteller hun.

– Kommer du til å fortsette med dette neste år?

– Nei, jeg gir meg uansett. Jeg kan ikke gjøre dette igjen, for det er jo ganske ekstremt. Jeg har lyst til å ha et sosialt liv også!



Cathrine og Kristoffer har løpt Oppdal Fjellmaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Sep 2021

Cathrine Lorentzen løp inn til 2. plass i aldersklassen (40-49) i Oppdal Fjellmaraton 28. august. Med tiden 7:04:47 var hun 23. kvinne i mål. (Foto: Stinius Hoseth Skjøtskift) 


I herreklassen kom Kristoffer Stensrud på 9. plass i M40-44 og 29. plass totalt av herrene. (Foto: Stinius Hoseth Skjøtskift) 

Det var alt i alt 133 deltakere på maratondistansen.

arrangørens hjemmeside kan vi lese:
Oppdal Fjellmaraton byr på en fantastisk trasé hvor 80 % av løypa går over skoggrensen. Løypa går på teknisk sti gjennom fjellområdet Trollheimen og byr på nydelig fjellterreng. Med mange høydemeter blir traseen en solid utfordring, men samtidig en helt unik opplevelse! Målgang for alle distansene er i Oppdal sentrum. 

Kondis: 754 deltakere i Oppdal Fjellmaraton


Fra startområdet (Foto: Stinius Hoseth Skjøtskift)



Pallplasser til Ida, Sofiia og Marius på Ringerike 6-timers

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Sep 2021

Ida Slorafoss kom på 2. plass i Ringerike 6-timers, med Sofiia Granheim, Hilde Johansen og Deimante Razukiene på de neste plassene. Det var 34 deltakere i kvinneklassen. På bildet ser vi Ida og Sofiia sammen med vinneren Annette Velde Sande.

I herreklassen ble det 3. plass til Idas kjæreste, Marius Taugbøl. Her kom Magnus Thorud på 4. plass. Det var 39 deltakere i herreklassen.

Topp 3 kvinner og menn, fra venstre Sofiia, Annette, Ida, Håkon Urdal, Rune Kvikstad og Marius. (Foto: Hilde Johansen)


Vi finner bare rundetall (1001 meters runde), men ser at Ida løp over 67 km og Marius over 70 kilometer.

Alle resultater (EQ-timing uten kilometer)

Ringerike 6-timers på facebook

 

Kvinner:

ClassLapTotal TimeRank Class
2
Ida SlorafossK23-346705:55:431
3
Sofiia GranheimK35-396505:58:562
4
Hilde JohansenK45-496105:55:091
5
Deimante RazukieneK35-396105:56:363
14
Tove HøvikK45-495205:54:545
20
Edna GrepperudK50-544705:54:522
28
Ninette BanounK55-594203:45:064
31
Lise Lysfjord PettersenK50-544105:59:113
32
Tone KillengreenK45-494005:59:368







Menn:





3
Marius TaugbølM23-347005:58:451
4
Magnus ThorudM35-396905:58:011
9
Vidar PettersenM40-445805:57:034
14
Roy StøleM50-545605:57:532
31
Eivind KillengreenM45-494605:56:238


3. plass til Ruth Vingerhagen i GREP Grenlandsløpets 47 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Sep 2021

Ruth Vingerhagen løp inn til en sterk 3. plass i GREP Grenlandsløpet. Hun var bare et drøyt minutt fra klasseseier (K35-39) og 2. plass totalt. Det var 22 deltakere i kvinneklassen i det 47 kilometer lange løpet med 1900 høydemeter over 7 Grenlandstopper. (Bildet er fra RPL50 i 2019)

I herreklassen fikk vi en fin 9. plass (57 deltakere) i herreklassen til Nicolas Ross, vårt franske medlem.

Alle resultater

Kondis: 700 deltakere gjorde GREP Grenlandsløpet til en fest




Tom Johannessen og Asgeir Hjorthaug fullførte UTMB

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Sep 2021

Tom Johannessen løp inn til en flott 381. plass i årets UTMB i franske Chamonix med tiden 37:08:07 på 170 km og over 10.000 høydemeter.

Asgeir Hjorthaug fulgte opp med å fullføre på 1176. plass etter 44 timer 48 minutter og 8 sekunder. Kun 1521 av 2347 startende fullførte løpet.

Kondis: François d'Haene vant Ultra-trail du Mont Blanc for fjerde gang


Tom skriver på facebook:
Avsluttet en opplevelsesrik uke i Chamonix med å løpe UTMB - og for en avslutning. Dette er et løp jeg har hatt på lista lenge og som har vært noe av drivkraften bak alle timer med trening og lange løp de siste årene. En magisk løpetur gjennom tre land, 170 km og 10000hm, over fjell og gjennom små landsbyer, mennesker som heiet hele veien. Stemningen ut fra start var helt euforisk, og det var først da det gikk opp for meg hvor stort dette egentlig var. Vanskelig å beskrive turen og opplevelsen underveis med få ord, men rå natur, brutalt hardt og fint på samme tid, alle de fine menneskene - deltagere, funksjonærer og tilskuere - er noen. Tror jeg løp med et smil rundt munnen hele veien - dette var en opplevelse som tar tid å fordøye. 

Tom-selfie før start. 


Asgeir skriver på facebook:
- UTMB2021.
Et av de aller største målene med løpingen ble virkelighet - trent for dette i 6,5 år og nå er det fullført 

Dette så mye større enn jeg har drømt om, og jeg har drømt mye 
Mye å ta innover seg, vanskelig å finne ord som rettferdiggjør fjellene, løperfellesskapet, jubelen fra publikum såvel i byene som på fjelltoppene, hele arrangementet. Dette var, i ordets rette forstand, helt magisk 
Se gjerne UTMB2021 Best Of video for å få en smakebit av atmosfæren, naturen og arrangementet: https://youtu.be/miP2Mylnq1E
Tusen takk for alle heiarop og lykkeønskninger i forkant og underveis!
Ekstra stor takk for at dere alltid støtter galskapen, kjæreste Anett, Fanny og Tidemann, min familie, de beste 
Og, ikke minst, hjertelig takk til Sondre Amdahl, beste coachen, uten deg, dine råd, din hjelp med treningen, hadde dette ikke blitt som det ble

Asgeir før start.


Asgeir i løypa.


Hans Kristian nummer 64 på TDS

I den noe kortere TDS -145 km og 9200 høydemeter - kom Hans Kristian Smedsrud på 64. plass. I dette løpet var det bare de 293 første løperne som fikk fortsette etter en tragisk dødsulykke.

Kondis: Norsk seier, men tragisk dødsfall og avbrutt løp for de fleste i TDS


DNF på tantene i PTL

I det lengste av løpene, PTL på 3200 km med 24.000 høydemeter skulle tantene Mona og Monica prøve å fullføre for andre gang, denne gang sammen med Cecilie Longva. Men, det ble dessverre en kort tur på "tantene" denne gangen. 

Mona skriver på facebook:
Snipp snapp snute, så var eventyret ute for MonicaCecilie og Mona. Eventyrtantene la i vei med friskt mot og mye energi ut fra start. Vi forserte den første bakken med 2300 meter stigning og klatret over et fjell på 3000 meter med en smal egg til stor fornøyelse for alle tre. Da vi så begynte på neste bakke som hadde «bare» 1500 meter stigning, begynte Cecilie å streve med pusten og hun fikk etterhvert en dyp hoste. Pustebesværet økte på ytterligere og farta gikk ned tilsvarende. Hennes fysiske form gjorde at det ikke var forsvarlig å fortsette løpet, så vi ga oss på første hytte, kun 40 km ut i løpet. Etter et par timer søvn, ruslet vi de neste 16 km til Arolla og ble transportert tilbake til Chamonix av arrangøren. Dette var selvsagt en stor skuffelse for oss alle tre. På tross av dette har vi hatt gode dager og flotte opplevelser i fantastiske omgivelser. I ettertid er det sannsynlig at det som skjedde med Cecilie var at hun fikk vann i lungene ( HAPE/high altitude pulmonary edema) og påfølgende lav oksygenmetning i blodet som en reaksjon på høyden. Det eneste som hjelper mot dette er å komme seg ned i lavlandet. Vi er alle friske og raske nå - og gleder oss til å erobre og vinne over alpene ved neste korsvei. 

Alle bildene er fra Monas fb-side.

Cecilie

Monica

Mona




En fortelling om livet som crew på drikkestasjoner i Romeriksåsen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Sep 2021

Peder Bjugn var med som mannskap på matstasjonene ved 16 og 34 km på Romeriksåsen på langs. Opplevelsen har han skrevet om her. På bildet ser vi fem av de åtte mannskapene.

Tekst og foto Peder Bjugn

På lørdagsmorgenen, like før løpsstart kriget en svart Audi A6 seg gjennom Romeriksåsens hullete grusveier for å få bragt en tilhenger med mat og drikke til stedene hvor det skulle etableres to drikkestasjoner, henholdsvis 16 og 34 km. Bak fulgte en liten kortesje med tre biler. Til sammen åtte medlemmer som skulle forsørge ultraløperne gjennom 50 km.

Ku-okkupasjon
Først svingte de innom 34 km passeringen og lastet av halvparten av alt, før kursen ble satt mot svingen hvor stasjon 16 km skulle være. Dit skulle nemlig deltakerne komme først. Det er jo ofte sånn at 16 kommer før 34. I noen minutter var det for øvrig usikkert om crewet skulle rekke å komme fram fordi noen kyr, egentlig ganske bra plassert langs veien, bestemte seg for å gå ut på den istedenfor. De okkuperte rett og slett veien på den måten som egentlig var reservert av løpsarrangør Olav Engen. 

For øvrig viste det seg at crewet ikke behøvde hjelp fra sjefen sjøl fordi de hadde kompetanse på feltet; – Jeg har kunnskap om hvordan kyr beveger seg i flokk, kunne Jan Kåre fortelle fra baksetet i Audien. Det har seg nemlig slik at de plasserer ei rask ku type fremst, som kan fraløpe rovdyr, mens aller bakerst går lederen. – Se der ja, akkurat som jeg sa, sa Jan Kåre og pekte. Ei svær ku, den største av dem alle stoppet langs siden og lot resten gå og bilen kjøre. Det måtte kjøres og etter ett minutt kom faktisk lederen gående igjen, bestemt forbi bilen. Den stoppet opp i det kyrne, forresten meget bedagelig og rolige, begynte å gå opp i skogen. Lederen så til at alle kom seg opp og fulgte deretter rolig etter.

Red anm: Akkurat denne kua var en del av flokken som underholdt deltakerne ved start, den samme kua som sleika rent panseret til løpslederens bil. Det var noen i samme familie som Peder skriver om.

Heldigvis var det god tid igjen til de første deltakerne var ventet og kyrne kunne dermed få diktere. I en bil med en coach, en terapeut og en lærer var dette selvfølgelig svært interessant å følge med på i et pedagogisk perspektiv. Mon tro om det ikke var interessant i et løpeperspektiv også, tenkte de. Nå var det for øvrig om å komme seg frem og etablere matstasjon, ikke for kuflokken, men saueflokken som skulle komme. Nei da, ultraløpere er ingen saueflokk. I hvert fall ikke de fire første, men mer om det snart; 

Salami eller jordbærsyltetøy?
Parkering ble funnet langs veien med bredest grøft, kjørende med fronten inn – ingen fare for å måtte rygge litt med henger da sjåføren var oppvokst på gård og hadde bred erfaring med å rygge med tilhenger. Nå gjaldt det å sette ut bordene – fire i antall og plassere brødskiver, bananer, energibarer, cola, sportsdrikke og vann på plastbordene. Påleggsalternativene var salami og jordbærsyltetøy, og forhåpentligvis smør, men med den utfordringen i at det var for kaldt til å smøre på fordi solen hadde ikke begynt å ta ordentlig.. ennå. Leif hadde med seg drill for å få fart på blandingen av sportsdrikke. Peder lot seg begeistre av lukta, men en ørliten smakstest senere, endte med en toer. Tom gav den en femmer. 

Masse brød med salami!

Et interessant spørsmål for crewet (et gjeng som selv bedrev ultraløping) var hvilket pålegg som ville bli tatt mest av. Et annet spørsmål var om deltakerne i det hele tatt ville spise brødskiver eller energibarer, eller om de ville kjøre på med bare sportsdrikke. – De bør jo ta brødskiver for å holde ut hele løpet, mente Peder, som derfor ble skuffet da den første deltakeren fosset gjennom drikkestasjonen uten å ta med seg noe som helst! Hvordan han så ut? Han så akkurat ut som en mann som hadde fått beskjed av kona om at han hadde 3 timer og 47 minutter på seg til å trene i dag! Deltaker nummer to hadde det også travelt, men ga et lite nikk til sin Strava-kompis som stod for litt fotografering. For de som lurer, så er Strava-kompis en man kjenner gjennom den sosiale media-appen Strava, egentlig uten å kjenne vedkommende personlig. Lesere av denne reportasjen er nok for øvrig ganske kjent med fenomenet! 


Lederen bare suste forbi enda det luktet salamipølse!

Deltakerne fikk drikke servert i de sammenleggbare koppene de ble utstyrt med - og som de skulle bruke både på matstasjoner og i mål.

Første brødskivemann utpekt til favoritt
Første deltaker som tok ei brødskive var nummer fire, ergo Peders utnevnte favoritt til å vinne løpet (noe som ikke viste seg å skje – ikke i nærheten faktisk, selv om vedkommende gjorde en meget habil prestasjon). Generelt var det mange som tok brødskiver blant resten, og spesielt med salamipålegg. Faktisk var det så mange som tok brødskiver at det på et tidspunkt begynte å oppstå bekymring blant crewet for om det ville være nok brødskiver til at alle kunne få. Energibarene var ikke like populære. En teori på hvorfor var at kanskje deltakerne hadde sekken full av slike. En annen teori var at de er så fæle å få mellom tennene, og så har man ikke tid eller motivasjon til å bruke tannpirker. Dette høres kanskje ut som litt spesielle teorier og tanker i en slik situasjon, men ultraløpere er nok kjent med fenomenet "alle-de-rare-tankene-som-dukker-opp-når-man-er-ute-i-skogen-i-mange-timer".  


Energibarer, brødmat, bananer og drikke venter på deltakerne som nærmer seg...

"Heia pappa!"
Nå ble det plutselig varmt da sola stakk seg fram mellom skyene. Stakk gjorde den nok ganske hardt på enkelte, som var svette. Svettest av alle var kanskje løperen som løp i fleece? En annen deltaker må også ha vært varm fordi han stod og fylte ei hel drikkeblære. Mon tro om han virkelig hadde drukket 3 liter i løpet av 16 km?

Plutselig oppstod det voldsom hoiing og heiiing på stasjonen, fra noen av publikummerne som hadde satt seg på der. – Heia pappa, heia pappa, begynte ei mamma. Dattera på cirka syv-åtte år kastet seg på, og plutselig gjorde også en eldre mann det. Til slutt stod alle, i alle aldre og ropte og det ljomet "heia pappa". Stemningen var på topp nå, og deltakerne regelrett kastet seg over brødskivene med salami. Dette måtte Olav få beskjed til neste års løp, noterte crewet seg!

Brød med salami,  ja takk...

Ingen skadd, nesten...
Etter ei stund reiste halve crewet videre til drikkestasjon 34 km for å ta imot de raskeste løperne. De kom seg trygt gjennom bilflokken, som hadde blitt ganske stor, også bestående av Røde Kors – som var mest fornøyd med at ingen hadde blitt skadd, dernest mest glad for at årets tilskuere var smarte nok til ikke å tro at det faktum at Røde Kors stiller sin godt markerte bil midt i veien, betyr at de kan parkere rett bak! 

Nå begynte det å nærme seg at de siste deltakerne passerte 16 km, og Røde Kors hadde for få minutter siden kjørt av gårde til drikkestasjon 34 km da det hørtes sirener derfra. Bilen kom kjørende tilbake forbi crewet som undrende igjen og lurte på hva som hadde skjedd. Det fikk de raskt svar på. – Vi ble hengende litt etter fordi ei i følget vårt vrikka foten, fortalte en deltaker. "Heldigvis" var det altså ikke noe verre, og heldigvis viste det ikke å være noen uhell etterpå heller. Tydeligvis veldig rutinerte og erfarne ultraløpere, med andre ord? Nei, det medfølger ikke riktighet, ifølge to blide Stavanger-jenter. – Vi løper vårt første ultraløp vi, kunne de fortelle. – Faktisk virket det som de løp sitt første løp i det hele tatt, de hadde bare sett løpet og funnet inspirasjon til å delta. – Men det er jo akkurat sånn det er med Ultraløp, påpekte Asgeir. Sjarmen er at det er så åpent og tilgjengelig for alle!


Tenåringene Julie og Tea fra Jørpeland var dagens yngste deltakere.

Salami var det mest foretrukne ultraløperdiettpålegget 
I og med at alle deltakerne hadde kommet nå, gjenstod det bare å vente på løypepatruljen Øyunn og Jørgen, som skulle plukke opp løypemarkeringene og eventuelle igjenhengende deltakere. Crewet pakket sammen matstasjonen og satte kursen videre til matstasjon 34 km. Hvor mange brødskiver var igjen? Ingen! Heldigvis holdt det akkurat slik at alle deltakerne fikk. På 34 hadde de heldigvis mer igjen – også med salami, som den seriøse forskningen som hadde funnet sted, kunne antyde, var det klart mest foretrukne ultraløperdiettpålegget i Romeriksåsen på langs 2021 – i temperatur som varierte mellom -5 og +40 grader. Nei da, det var så ille, selv om det kunne oppfattes slik ettersom sola tittet frem mellom skyene, eller ikke.

Deltakerne kom frem, heldigvis, og fikk mat og drikke. Her valgte flere å ha en litt lengre pause før de løp eller gikk raskt videre. Nå kom også "pappa" og fikk energi. En annen pappa kom og fikk crewing av sin familie, der han satt i en campingstol og fikk det de hadde med. Det var nok svært deilig, selv om det ikke så veldig deilig ut å reise igjen og fortsette. – Skal vi sveive deg i gang, spurte crewet. Det viste seg heldigvis ikke å være nødvendig

Fint med en pause i campingstol...

Norsk terreng!
De raskeste var allerede i mål, og vinnertiden ble 3:47 av mannen som nok ikke hatt fått tidsfrist av kona, men bare hadde bestemt seg for å utnytte årets raske trase og knuse den daværende løyperekorden med ti minutter. For en prestasjon, var alle i crewet enige om. Faktisk var det med en viss vantro de mottok beskjeden. Hele 19 minutter ned var det faktisk til nestemann! For de som er kjent med km-tider, så hadde vinneren cirka 4:48 sekunder per km. For de som ikke har noe forhold til km-tider, det vil si de aller fleste – bortsett fra løpere; hvis det er usikkert hvor raskt dette egentlig er, så er det ikke veldig raskt for et gateløp, men så er ikke Romeriksåsen på langs noe gateløp. Det er et terreng. I Norge! 

Og hvordan det er å løpe på stier i Norge, kan Øyunns anekdote fortelle om. – Jeg løp Oslo-Bergen og møtte noen franskmenn. De var forbanna, de sa "it's beatiful, but this is not trails!" (det er vakkert, men dette er ikke stier!). Hvis denne forklaringen ikke gir et godt nok bilde, så kan man forenkle det til at med 4:48 i snitt per km i Romeriksåsen, har man et par skruer løs som gjør noe med det normale ønsket om å ikke ville skade seg alvorlig, i tillegg til stor aerob kapasitet og svært gode tekniske ferdigheter på stiløping.


Sist av alle inn til matstasjonen var Øyunn Bygstad og Jørgen Oswald, men det skyldes at det var oppgaven deres; å være bakerst - og samle inn all merkingen. Mat igjen var det også heldigvis!
 

Nok til alle
En god stund senere kom som sagt resten av deltakerne, og mot slutten viste det seg at det var knapt, men faktisk litt av alt igjen til de siste deltakerne. Det vil si, cola og energibarer kunne de få så mye de ville av. Crewet pakket seg sammen og satte kursen i retning målområdet ved Veståsen skole i Gjerdrum. En fin dag i Romeriksåsen var over, ingen større alvorlige hendelser verken på deltakere, biler eller kyr, tre deltakere totalt som ikke gjennomførte, og med det kom altså 206 deltakere seg gjennom ei rekordrask løype på 50 km i et utsatt Romeriksåsen på langs 2021



Romeriksåsen på langs - suksess for sjette gang

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Sep 2021

Vi er ubeskjedne nok til å konkludere med at årets Romeriksåsen på langs ble en suksessfull historie. Det er da også det eneste vi har fått av tilbakemelding fra massevis av fornøyde deltakere. 

Dette skyldes ikke minst 35 fantastiske arrangører... som bidro til å skape den flotte stemningen som løpet vårt har blitt kjent for.

- For et løp dere organiserer. Maken har jeg aldri vært bort i, skriver herrevinneren i en melding.
- Dette arrangementet banker blant annet Ecotrail ned i støvlene, var to andre samstemte om.
- Tusen takk for fantastisk flott og strøkent gjennomført konkurranse! Løypa var fabelaktig merket (tror ikke det er mulig å merke bedre), all logistikk var tipp topp og veldig fine matstasjoner samt målområde. En fryd å delta, skriver en annen. Er mange arrangører som har mye å lære av dere.

osv, osv... 

Ellers haglet blant annet det med meldinger om veldig godt merket løype og fantastisk service på matstasjoner og i mål. At løpsforholdene - vær og løype - var nær idéelt hjalp selvsagt også på stemningen.

Tusen takk alle i klubben som bidro til dette!

Takk også til de 34 medlemmene som deltok i konkurransen og bidro til stemningen i løypa.

Alt om løpet finner dere på Romeriksåsen på langs


Våre løpere:

21Peter JENSEN [124]197804:55:33
26Sigrid Marie Fæhn OFTEBRO [350]198205:04:52
27Svein-Erik BAKKE [339] arrangørløp196705:05:05
32Vidar PETTERSEN [328]198005:12:35
38Erlend B JENSSEN [81]197405:22:14
52Kjetil Sivesind GULLHAUG [29]198405:32:03
60Alexander BAUSTAD [5]198505:36:02
64Halvor STEINSHOLT [126]199005:38:18
76Roy STØLE [105]197105:49:34
91Ragnar ØIEN [321]198106:02:59
95Kenneth WARMING [131]198206:04:21
96Lars MØLLER [38]197206:04:29
100Lars Erik LÆRUM [199]197706:06:08
108Andreas GOSSNER [83]197306:11:47
114Jarl Odin HERLAND [271]197106:16:04
116Tonje RUD [229]198406:17:05
117Veikko LEHTONEN [340] arrangørløp197806:20:42
120Deimante RAZUKIENE [209]198206:21:27
135Torger SOLLIE [224]197206:40:45
139Isabel AARNES [147]198406:46:29
143Rudi PLACHT [255]197206:49:22
151Ida RINDAL [305]198206:57:45
159Henning MOHOLDT [66]197807:07:47
163Maren VAN SON [186]197807:08:00
168Jane NILSEN [144]196907:18:04
170Siw BENONISEN [37]197007:29:12
172Robert SCHOU [31]197107:31:44
173Knut BØVRE [236]196307:33:00
178Magnus THORUD [232]198607:41:21
185Camilla FRISEID [77]197807:53:17
190Øivind ROOTH [91]195908:10:57
196Marit K. B. BJERKNES [80]196308:36:05
200Iva Klara VIGNJEVIC [78]197108:47:06
202Malin UDE VON SCHANTZ [259]197409:04:19
206Jørgen OSWALD [111] sluttpatrulje196610:18:03
207Øyunn BYGSTAD [338] sluttpatrulje198410:18:04


Unni, Isabel og Sven-Inge fullførte Bergen City Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Sep 2021

Tre av klubbens løpere løp Bergen City Maraton samme dag som SRV gikk i fjellene rundt byen. 

Raskest var Isabel Aarnes som endelig løp sin første maraton for året, på tiden 4:17:34 som ga 8. plass i K35-39. Sven-Inge Bergheim ble 15 i M45-49 med tiden 4:58:27 og Unni Bente Norangshol Haugen nummer 3 i K60-64 med 5:29:33.

Alle tre ser du på bildet vi har hentet på Isabels fb-side.

Isabel skriver på facebook:
- Bergen maraton - årets første løp og maraton nr 41. Ikke løpt maraton på 10 måneder. Fornøyd med løp og tiden på 4:17 etter noen umotiverte måneder med lite løping. Tusen takk Fjordkraft Bergen City Marathon 2021 for et flott arrangement, fin og variert løype, god merking, nok drikkestasjoner, hyggelige folk og flott vær. Terningkast 6.


Alle resultater

Se også kondis.no: 306 løp 42,2 km i Bergen City Marathon - Tage Augustson løp raskest



Helge Eide fullførte Styrkeprøven Rett Vest

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Sep 2021

Helge Eide har vært på visitt til barndomsbyen Bergen der han 28. august fullførte Styrkeprøven Rett Vest (SRV). Han kom inn til 144. plass av 203 startende i langløypa over 8 fjell på tiden 10:17:02.

Nyinnmeldte Alexander Aurdal startet også, men måtte gi seg underveis.

Dette er en flott løype som mange flere i klubben burde prøve seg på.


Se også kondis.no: Filip Eidsheim og Sara Rebekka Færø vant Styrkeprøven Rett Vest

Helge skriver på facebook:

Ultraløpet Styrkeprøven Rett Vest over 8 bergenske fjell I dag  ble et fint gjensyn med mitt barndoms fjell -Gullfjellet, og  mange flotte utsiktspunkter underveis både til barndomshjemmet i Londalen, Arna og til Norges vakreste by!    

Alle foto: Helge Eide




Benytt anledningen til å fornye garderoben: Teamshop for kjøp av klubbtøy er åpen fra 2. -12. september

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 2. Sep 2021

Hei alle medlemmer i Romerike Ultraløperklubb

Nå kan du handle klubbtøy i alle størrelser, mange av produktene er subsidiert.
Se også hjemmesiden: https://www.romerikeultra.no/p/19052/klubbens-lopstoy

Teamshopen vår hos Trimtex er nå klar til bruk. Den stenger søndag 12.09.2021 med forventet levering hjem til deg i uke 43.  

Hurtigguide på hvordan man går frem (dersom du ikke allerede er registrert): 

  • Følg linken Nettbutikk for Romerike Ultraløperklubb
  • Velg “Ny konto” og registrer deg som ny kunde 
  • I tekstboksen som heter “Teamkode for innmelding” skriver/limer du inn teamkoden: romerikeultra2021  og trykker til slutt “Legg til ny bedrift/klubb”
  • Du kan nå starte med handlingen.
  • Hvis du først gå til linken «Min konto» i toppen får du en mer komplett meny – med topplink til både klubbens artikler og andre artikler*.