3. plass til Ruth i XREID, Arild og Tom nummer 14 og 16

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2021

Ruth Vingerhagen løp inn til en flott 3. plass i Salomon XREID Femunden sist helg bare 28 minutter fra seier i det 115 kilometer lange løpet. Vi fikk også sterke plasseringer av superveteran Arild Bjarkø på 14. plass og Tom Johannessen på 16. plass. (Bildet er fra en tidligere sammenheng)

Den som kanskje var aller mest fornøyd var likevel Petter "Melvin Tix" Vabog (64) som fullførte på litt under 29 timer. - Sliten, stolt og sårbeint, skriver han på fb.

Dette er noe av det man kan oppleve på ultraløp.... (Foto: Joakim Dokka)

Arild (65 år!) var også godt fornøyd, og har sendt oss denne løpsraporten:
- Føler meg priviligert og er svært fornøyd med løpet.

Over 2 timers busstur fra Røros til Elgå fredags morgen. Solskinn, vind og ikke altfor varmt. Startet kl 12:00 i 4 puljer a'30 stk. 

Var heldig og fikk 1 pulje. Løypa gikk sørover på en grusvei i en sløyfe på 4 km og videre til Svukuriset og videre til Haugen 20 km som var CP1 med dropbag. Høy fart og snubla to ganger på trynet. Videre til Røvollen over et steinrøisparti og der snubla jeg og to ganger til.! Da begynte jeg å lure på om det var gammel'n som begynte å bli for gammal eller om jeg manglet næring eller at det rett og slett gikk for fort..

2-3 km etter Røvollen klarte jeg ikke å holde følge med gruppa lenger og da tenkte jeg at nå får jeg kjøre mitt eget løp resten av turen for å komme helskinna til mål.

Det var en befrielse å løpe aleine og stoppe når jeg ville for å spise og drikke vann. Opp mot fjellet møtte jeg på et hav av stein igjen i flere km fram til Muggsjøen som er et idyllisk sted for friluftsfolk med telt og fiskestang. Hver gang jeg så folk som "kosa seg" ved bålet og bare lå på bakken og slikka sol så lurte jeg på hva jeg egentlig dreiv med og hva som var vitsen med å få skarpe steiner langt oppi beina mil etter mil.........Bildet endra seg da jeg kom til et stiparti som så ut som noen hadde lagt ut singel. Da var det bare å koste på fram til Muggsjølia som jeg har vært på så mange ganger med både hundespann, ski og fine løpeturer.

Slakt terreng fram til Ljøsnåvollen og vider opp mot Vigelfjella. Etter å ha snacka ved en bekk så kom det en med staver og skjegg. Og han bare dro forbi og jeg syntes det gikk altfor sakte gjennom steinrøsa under Tverrvigelen. Ikke bare det, men da kom tåka og - jeg så bare stein på stein. Kart og kompass måtte opp for å sjekke om GPS klokka stemte.

Gammaldags som jeg er så skjønte jeg at den digitale verden er kommet for å bli når jeg traff Vigelpiken. Oppå der var det bjeller og oppmuntrende ord før det gikk rett ned i Feragen bygd. Nedover der skulle det visstnok være en sti men den var det ingen som fant.......I Feragen var det andre dropbag CP2 med varm suppe og godsaker. Gruppa jeg ikke klarte å holde følge med var bare 20 min foran meg, og det gav meg nye krefter. Var lynrask på sjekkpunktet og ensa ikke all mygg og knott som surra rundt bein og hue. Nå var det bare 35 km igjen i kjente trakter og det blei natt og kjølig fin temperatur å løpe i.

Synes jeg hadde sånn passelig slapp fart helt til jeg så et menneske som kom mot meg i løypa.. og sa er det du Arild? Ja er det Helge orienteringsløper? Overraskelse 3:00 på morrakvisten og han hadde treffi på flere løpere som var foran meg og hadde sett at dem gikk og jeg løp.

Du må ha mye krefter igjen sa han og muntra meg opp. Da blei jeg så inspirert at jeg løp sammenhengende inn til mål. Den gruppa som jeg slapp etter 35 km var jeg bare 5 min etter. Hadde det vært 5 km lengre så hadde jeg tatt dem igjen.......

Føler meg priviligert og er svært fornøyd med løpet. Bare etter et døgn så gleder jeg meg til neste løp.............

Arild Bjarkø

Vi har ikke funnet bilde av Arild fra årets XREID. Her ser vi han i Tromsø Mountain Ultra i fjor. (Foto: Zoltan Tot)
 

Se også kondis.no: Morten Antonsen og Janne Dahle vant XREID Femunden

Kvinner (17 deltakere, 14 fullført):

376IndVingerhagen, RuthRomerike Ultraløpeklubb18:11:04


Menn (82 deltakere, 74 fullført):

14102IndBjarkø, ArildRomerike Ultraløperklubb17:04:34
1658IndJohannessen, TomRomerike Ultraløperklubb17:40:59
73104IndVabog, PetterRomerike Ultraløpeklubb28:56:14


Marit Aamdal på 3. plass i HHT Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2021

HHT Ultra med arrangør Hamar og Hedemarken Turistforening som arrangør ble arrangert ble arrangert for første gang 25.-26. juni med 18 deltakere, to av dem fra klubben. Marit Aamdal ble nummer tre i kvinneklassen og Gunnar Fæhn nummer åtte i herreklassen.

Bildet: Trioen (fra v.) Patrick Åserud, Marit Aamdal og Jo Reistad holdt sammen hele turen. (Foto: Thomas Pedersen)
 

Løypa var 94 kilometer etter standarssporet, med vinnertid på 12:50 i herreklassen og 12:44 i kvinneklassen. Marits tid var 17:29 mens Gunnar kom i mål på 23:14.

Bilde fra løypa. (Foto: Gunnar Fæhn)

Smal sti, andre steder var den nærmest usynlig. (Foto: Gunnar Fæhn)

- Løypa var brutal, sier Gunnar etter løpet.
- Det var definitivt ikke lettløpte stier. Variabel merking av Rondanestien, som stedvis var vanskelig å få øye på. Mest misvisende var høydeangivelsen. I invitasjonen stod det 1000 meter, det var over 2 tusen. Jeg målte 1800, men valgte omveier og snarveier. Alle de oppgitte hyttene måtte passeres, ellers var det helt legalt å velge egen trasé.

Se også omtale på kondis.no: Sofie Johansson vant HHT Ultra i debutenDeimante på 8. plass (vant K35) i Midnight Sun Marathon. Frida på 15. plass.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Jun 2021

Deimante Rakuziene løp inn til seier i K35-39 og 8. plass totalt i kvinneklassen da Midnight Sun Marathon ble arrangert 19. juni. Det var 72 løpere i kvinneklassen. Tiden til Rakuziene ble 3:30:40 i en by hun elsker og besøkte for 6. gang. (Foto: Zoltan Tot)

Samme døgnet figurerer hun med 80 kilometer på Hagemann 24-timer (virtuelt) - som altså omfatter både maratonløpet og flere småturer samme døgnet (se egen sak om Hagemann-løpet).

Frida Anett Sollid ble nummer 15 totalt med tiden 3:39:18 etter et veldig jevnt løp det andre halvdel gikk 6 sekunder raskere enn første halvdel.(Bilder fra Fridas instagramprofil)

Deimante i Tromsø havn... (Foto: Zoltan Tot)

Dagen før MSM skrev Rakuziene på fb:

"Please stop asking me what I am doing this weekend - Running. I'm running. This weekend. Next weekend. Every weekend. FOREVER."
Tomorrow I am running #MidnightSunMarathonHenning Brøvig Hanssen vant Hagemann 24-timers

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Jun 2021

Det er ikke helt slutt på de virtuelle løpene, og 19. juni ble Hagemann 24-timers arrangert med 31 deltakere, hvorav 8 fra klubben. Det ble klar seier til Henning Brøvig Hanssen (bildet) med 133,17 km og tre andre fra klubben over 100 km.

"Drittlei den runden her nå" skrev Henning på arrangørens fb-side.

- 6,71 km. Min egen backyard-runde. Har en annen også, og vurderte å veksle mellom de to, men så ble det denne ene hver gang. Først fire runder den ene veien, så byttet vi retning de fire neste (eller det ble fem siden jeg tok en runde alene mens de to andre sov) og sånn fortsatte det en stund før jeg byttet retning hver runde de siste timene, skriver Henning.

Line og Håkon. (fra Lines fb-side)

Line skriver på facebook:
- Andre forsøk på Hagemanns 24-timers løp endte med 100,3 km, nytt utrolig hyggelig løpebekjentskap, 673 myggstikk og noen fantastiske opp- og nedturer mentalt og fysisk natten og dagen ble tilbragt sammen med Håkon og Henning, som var helt avgjørende for å komme gjennom det her! Dere er superhelter!

Håkon kommenterer: - Det var strålende innsats og resultat Line Yang Stousland, og du var minst like viktig for min gjennomføring skal du vite. Jeg er veldig lite erfaring med ultraløp, men nå har jeg plutselig et 100km løp på lista og noen nye ultraløper-venner.

RESULTATLISTA:

Fra klubben ser vi Henning på topp, Håkon med distansepers på 7. plass og Line på 8. plass. Disse tre løp på samme sted. Tone feiret 5 år runstreak med 9. plass, Deimante kom på 11. plass (MSM + 38 km diverse før og etter maratonløpet), Maren på 12. plass, Edna G på 26. plass og Mevlida på 27. plass. (...og Øyunn Bygstad slet seg gjennom 8,75 km til 44. plass, hun sparer krefter til Oslo Bergen Trail).Backyardspesialisten Jon Asphjell vant Hell Backyard etter 26 timer

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Jun 2021

Jon Asphjell har utviklet seg til å bli en skikkelig backyardspesialist, og i tidenes første Hell Backyard Ultra vant han nok en gang. Etter 25 runder var han alene på startstrek i den 26. runden - som han løp mye raskere enn de 25 foregående, så her hadde det åpenbart vært mulig å holde på lenger - og det var vel det konkurrentene forsto også (?). Det holdt altså med 174,2 km denne gangen. (Foto: Åge Sjølstad)

På den første runden (6,7 km) løp Jon 3. saktest (48:00) av samtlige 43 startende, og han fortsatte med tider mellom 46 og 49 minutter det neste døgnet, før han løp siste runden på 40:30. Luringen!

Leif Foss reiste sammen med Jon oppover, og holdt ut i 15 runder - dvs 100,5 kilometer, noe som ga en fin 13. plass totalt.

Jon og Leif ved klubbteltet før start. (Foto fra Jons fb-side)

Jon sammen med andremann Arild Moen. (arrangørfoto)

Resultatene...Didrik Hermansen og Liv Richter til topps i Nøsen Hundreds

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jun 2021

Det ble klar seier til våre løpere i både herre- og kvinneklassen i Nøsen Hundreds, et nytt 100 km fjelløp i Valdres. Didrik Hermansen viste at han er for fullt tilbake etter et par skadeår og opptrening, mens Liv Richer (som konkurrerte for SkyBlazers i dette løpet) fortsetter den fine trenden i terrengultra med nok en seier. (Bildet: Paul Ogier og Didrik Hermansen, privat foto).

Nykommeren Nøsen Hundreds var tidlig fullbooket med litt over 100 påmeldte, og siste helg sto 90 løpere på start i fint sommervær.

Liv vant kvinneklassen

I kvinneklassen tok skiløper Maren Wangensteen ledelsen, og ved første sjekkpunkt etter 4 timer var hun nesten 10 minutter foran Liv. Men, det ble DNF på Maren og klar seier til Liv - 22 minutter foran neste kvinne.

Ida Slorafoss fra Kongsvinger - som meldte seg inn for to måneder siden - fullførte sitt lengste løp noensinne og kom inn til en flott 7. plass av 21 startende kvinner.

Charlotte Rübberdt fra Nesodden - nest siste innmeldte i klubben - løp inn til 14. plass.

Ida var en av flere som satte distansepers. (Privat foto)

Didrik vant herreklassen

Heller ikke Didrik var i tet fra start. Ved CP 1 etter drøyt tre timers løping kom det fire løpere på tre minutter, med Didrik som tredjemann. Han skriver på facebook:
- I had a great day at the trails today. First race of the season and I was so happy to be able to compete again. The young guys @ultra_polo @aasmundks @hanserino started out fast and I barely managed to keep up with them Throughout the day I managed to build up a big gap and was cruising to victory. The @hokaoneone guys delivered with first and second place

Det ble altså en klar seier hele 28 minutter foran Paul Ogier (du ser begge på toppbildet).

Når andre internasjonale stjerne på herresiden, Hans Kristian Smedsrød, kom på 4. plass, men måtte se at differansen fram til Didrik ble på én time.

Nikolai Marken løp sitt lengste løp noensinne, og kom fornøyd inn til 20. plass av 69 herreløpere. Noen minutter senere løp Kristoffer Stensrud inn til 24. plass mens Svein André Hals ble nummer 34.

Nikolai og Kristoffer på vei ned fra Grønnsennknipa, det første fjellet. 📷: Marius Bache Wold

Relive - animasjon fra løypa (fra Kristoffers fb-side)


 Klubbens deltakere:

KVINNER (21 startet / 15 fullførte):
1.98Richter, LivSky Blazer / Salomon Norge12:00:36
7.26Slorafoss, IdaRomerike Ultraløperklubb14:36:50
14.47Rübberdt, CharlotteRomerike ultraløpeklubb17:38:25
-4Tone ØksenvågRomerike UltraløperklubbDNF
-24Marit ImsetRomerike UltraløperklubbDNF
-30Ingrid LidRomerike Ultra. / BFG Bergen Løpekl.DNF

MENN (69 startet / 59 fullførte):
1.108Hermansen, DidrikRULK09:52:20
4.77Smedsrod, Hans KristianASICS & Sky Blazers Running10:52:52
20.20Marken, NikolaiRomerike Ultraløperklubb13:08:07
24.61Stensrud, KristofferRomerike Ultraløperklubb13:26:55
34.9Hals, Svein AndreRomerike Ultraløperklubb14:56:56
-97Kenneth DæhlenRomerike UltraløperklubbDNF


Nytt medlem: Barbro Lindkvam

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Jun 2021

Barbro Lindkvam (38) fra Sørumsand har meldt seg inn i klubben hvor mannen er medlem fra tidligere. (Bildet er fra Kongsvinger Maraton 2019 der hun vant halvmaraton K35-39. Foto: Rolf Bakken/Kondis)

Barbro om seg selv:
Jeg er straks 39 år, bor på Sørumsand med to barn og mannen min (Marius Nakkeid, medlem av klubben).

Jeg har løpt flere maraton, og div kortere løp. Var påmeldt Bislett 50km i 2015, men ble syk i forkant og deltok ikke. Håper på å debutere på ultra etterhvert!