Romerike Ultraløperklubb

Romerike Ultraløperklubb

Nytt medlem: Maren van Son

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Apr 2021

Maren van Son (42) fra Tofte i Asker har meldt seg inn i klubben. Forrige helg ultradebuterte hun i Hagemanns 24-timers med 54,76 km, ny distansepers.


Maren om seg selv:

Jeg er 42 år gammel og bosatt på Hurum med mann, to barn, bikkje og katt. Jeg har løpt aktivt i noen år og har det siste året begynt å snuse på ultradistanser. Løping i en travel hverdag er for meg litt som å ta på sin egen oksygenmaske først.  

Under Hagemanns 24-timers løp klarte jeg å passere 50 km for første gang og nå er jeg veldig klar for å prøve meg på fysiske løp når verden tillater det. Er påmeldt Romeriksåsen på langs og håper at det kan arrangeres i år. 

Jeg har møtt mange hyggelige mennesker fra Romerike Ultraløperklubb de siste årene og håper nå å bli enda bedre kjent med likesinnede. 


0 Kommentar

Cathrine Melsom Walle beste kvinne i Hagemanns 24-timers

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Apr 2021

Cathrine Melsom Walle var beste kvinne i Hagemanns virtuelle  24-timersløp 24.-25. april. Kun herrevinneren løp lenger enn Cathrines 177,19 kilometer. (Foto: Eirik Melsom)

Et par dager etter ble hun intervjuet av kondis.no: Cathrine Melsom Walle løp 177 kilometer på 24 timer

Totalt var det 12 fra klubben som løp 24-timers løpet mens 1 syklet.

Se også kondis.no: 101 løp eller syklet Hagemanns 24-timers


VÅRE RESULTATER:

Hagemann 24-timers løp
2Cathrine Melsom Walle177,19
7Daniel Salvesen127,56
11Hege Jeanette Henriksen111,52
22Henning Brøvig Hanssen92,21
23Iva Klara Vignjevic90,56
26Grepperud Schjelderup89,25
27Tone Yvonne Boye Killengreen88,93
28Lise Lysfjord Pettersen87,54
33Torunn Paulsen Brandt81,14
40Line Yang Stousland70,01
62Ottar Røed30,20
64Sten Einar Lunder21,00
Hagemann 24-timers ritt
10Svein Erik Bakke106,80


Noen av våre deltagere:


Distansepers for Maratonmamma

I Hagemann 24-timer var målet å sette distansepers, og det klarte hun. Det ble 87 kilometer løpt som ultraintervaller, dvs en runde hver 3. time. - Jeg løp i utgangspunktet 10 km hver tredje time, men tok noen ekstra kilometer for å få distansepers, sier Lise. Hun løp fire ganger samme runde (Jar til Bekkestua via Høvik), en lengre variant av samme + tre ulike (Lysakerelva, ned til Lysaker brygge/Vækerø og Jarmyra). 

Lise i klubbantrekk. Veldig godt fornøyd med distansepers på 87 kilometer. (Privat foto)


Daniel løp 127 km på bane i Risør

https://www.austagderblad.no/her-loper-daniel-49-i-24-timer-i-strekk-det-var-en-tung-natt/s/5-6-345593?access=granted

Daniel på friidrettsbanen i Risør (Foto: Marthe Kvernvik, Aust Agder Blad)


Tone og Edna løp sammen - 89 km ultraintervall

Tone skriver på facebook: - I går løp
Grepperud
og jeg ultraintervaller som en del av Hagemanns 24 timers løp.
Vi hanket inn gode 88,9 kilometer. Målet var 10 km hver tredje time, som gir 80 km i sum, men fordi dette var ett 24 timers løp, valgte vi å holde på frem til midnatt og fikk dermed 9 bonus kilometere.
Etter en lett analyse og innsjekk med hverandre så er vi enige om at dette var en god laginnsats og 
tallenes tale tyder på jevne løperunder. Vi klarte rett og slett å disponere tid og energi ganske så godt.0 Kommentar

Petter Vabog fikk med seg 24 andre på testløping av SMVE 50 miles!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Apr 2021

Natt til lørdag 17. april ble det arrangert en sprek treningstur i 50-milesløypa til SMVE. Det er åpenbart at mange er ivrige på å komme i gang med sesongen, og det var imponerende deltakelse på den ultralange treningsturen.  Petter Vabog (bildet) hadde håp om å få med et par medløpere, han fikk 24!

Even Nedberg var en av de som deltok, og nedenfor har han oppsummert opplevelsen:


Testløping av SMVE 50 Miles i baktroppstempo natt til 17. april?

Sånn lød innledningen av Petter Vabog sitt innlegg der han inviterte til tur. «Hvis det ikke er noen som har lyst til å tilbringe natten sammen med meg, så starter jeg på morgenkvisten på lørdag», fortsatte han.

Det var jo en grei tanke, for man vet aldri om noen kan tenke seg å løpe 80 km midt på natta. Lite visste han om at hele 25 løpere skulle møte opp ved Franzefoss Pukk på Hanekleiva for å løpe med ham – med smittevern ivaretatt.

Petter ordnet etter hvert med arrangement på Facebook og det ble gitt hyppige oppdateringer på forholdene i løypa. I tillegg ble alle deltagere kontaktet for å oppgi telefonnummer til smittevernslister, her skulle det ikke mangle på noe!

Den siste uke og fremover mot fredagen fikk vi alle påminnelser av Petter om å laste ned oppdatert gps-spor til klokkene våre og han informerte om butikker vi passerte og åpningstider, samt pakkelister og formaninger om hva vi måtte ha med oss. Ikke nok med det, han og kona Åse ordnet med boller, kaffe og vann på tre steder i løypa (godt hjulpet av Arne Nåtedal og Caspar Rieber-Mohn). Alt lå til rette for en flott tur i løypa!

For undertegnedes del var det klart at dette skulle bli en real utfordring. Jeg er i utgangspunktet ikke noen terrengløper, men siden «noen» har meldt meg på SMVE så må jeg trene litt på det også. Av en eller annen grunn havnet jeg i en gruppe som satte et kraftig tempo oppover Hvittingen. Jeg pustet og peset i bakkene og slet med å holde følge. Men jeg holdt halen på gruppa for å unngå å have alene allerede etter noen kilometer. Heldigvis ble det mer løpbart etter ca 11 km, men da var gruppa splittet veldig opp også. Jeg ble løpende med John F. Jahre fra 30 km og ut til Verden Ende. Det var en god støtte å ha noen å løpe sammen med.

Når sola dukket opp ble det klart at vi kom til å få en strålende dag i løypa og det var bare å glede seg over gode kilometer i ei flott løype!

Petter skal ha en stor takk for at han inviterte og ikke minst for all organiseringen. Å stå ved start ga litt følelsen av at det var konkurranse igjen selv om det meste ennå er avlyst. Det er helt strålende at det inviteres til turer på denne måten og vi håper vi kan få til flere treningsturer med folk i og utenfor klubben.

Dette sier Line Sevilhaug Caliskaner etter turen:

Testløp #SMVE - kl 23:59 fredag kveld møttes en gjeng glade ultraløpere på et grustak i Hanekleiva for å teste løypa til SMVE 50 miles. På med hodelykt og inn i skogen det bar. Et par hundre meter etter start ville ikke hodelykten mer 😱 Å ikke løpe videre var ikke oppe til vurdering. Jeg ble løpende sammen med @catherlor @run_fredrik_run , Felicia og Trine. Fikk løpe på deres lys. Ikke lenge etter kuttet også hodelykten til Fredrik. Vi introduserte nytt ultrautstyr: mobillykten. Ikke noe vi vil anbefale videre i ultramiljøet. Vi kom oss gjennom natten og ingenting er som når det begynner å lysne og solen står opp. Fra Tønsberg ble jeg fortsettende alene for å nå målet Verdens Ende. Ankom Vrengen bru og der ventet Åse med kaffe og boller 😍. Klokka som skulle ha en batteritid på inntil 24 timer bestemte seg for at det var nok etter 10,5. Godt jeg oppdaget dette nå og ikke under løpet i mai. Garmin kundeservice next... Glad og fornøyd ankom jeg Verdens Ende kl 13:00. Turen ble totalt på 87 km.  Når man snakker seg bort og har fint driv, pluss roter litt med GPS er det fort gjort at turen blir noen km lenger enn planlagt. Når turen går hele veien fra Oslo under #SMVE100 om 5 uker skal oppmerksomheten på sporet få litt mer fokus. Konklusjon etter helgens høydepunkt: Fin tur, fine mennesker. Nytt bekjentskap og løpevenn. Ingenting er som ultramiljøet.

Kan være et bilde av utendørsKan være et bilde av 2 personer, inkludert Cathrine Lorentzen og veiKan være et bilde av 1 person og utendørs

 

Mitt innlegg på Instagram og Facebook:

En flott tur denne helgen!

En god gjeng startet sent fredag kveld turen fra Hanekleiva til Verdens Ende. Strekningen ble drøyt 80 km og mesteparten på sti og terreng i mørket. @pettervabog hadde invitert til tur og ordnet med muligheter for påfyll underveis, noe som gjorde at dette ble en helt fantastisk opplevelse. Jeg hadde akkurat nok krefter til en liten spurt dem siste mila og kom frem på under 11 timer som var over alle forventninger for min del. Kanskje jeg må forkaste teorien om at jeg ikke hører hjemme i terrenget? @grosiljan vil vel nekte å kalle meg #asfaltløper fremover! Kanskje jeg må konverterte til #hybridkongen?

 

Kan være et bilde av Even Nedberg, utendørs og tekst som sier 'AVSTAND 81,86 km TID 10:44:15 TEMPO 7:52/k m 5 Testlop SMVE 50m les 6.'apr 2021 23:57 @ Sande'Kan være et bilde av tre, natur og vannmasse

 

Deltagere:

Anna Ryymin 

Arild Brudevoll Johansen 

Arne Nåtedal 

Bent Halling 

Carspar Rieber-Mohn 

Cathrine Lorentzen 

Cato Pedersen 

Edna Brun 

Even Nedberg 

Felicia Zachariassen 

Fredrik M Zachariassen 

Gro Siljan Hjukse 

Gunnar Næss 

Gunnar Rustan 

John F Jahre 

Kristian Jahre 

Line Caliskaner 

Marit Aamdal 

Petter Vabog 

Sidsel Mohn 

Stian Jørgensen 

Terje Hult 

Tore Hoff 

Trine Bjørgan Høiberg 

Trond Skuggedal


2 Kommentarer

Jon Asphjell ble Last Man Standing - Deimantė Ražukienė beste kvinne

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Apr 2021


Jon Asphjell har vist seg å være en backyard-spesialist, det får ellers raskere løpere merke når rundene blir flere enn mange. I den virtuelle utgaven av Østmarka Backyard Challenge ble han nok en gang "Last man standing" i et backyardløp. (Bildet er fra Kruke's Backyard Ultra som han i fjor vant for 2. gang)

I tillegg til at Jon vant (35 runder 235 km), fikk vi Harald Bjerke på 3. plass med 31 runder og Morten Fundingrud på 5. plass med 25 runder. 

Deimantė Ražukienė ble beste kvinne med 18 runder (121 km).

Vi hadde også med Jan Magnus Brevik (13 runder), Erik Bergersen (10 runder), Iva Klare Vignjevic (8 runder) Ingunn Ytrehus (7 runder) og Leif Foss(7 runder). Alle løp altså ultradistanse.

Les omtale på kondis.no: Jon Asphjell ble «Last man standing» i den virtuelle Backyard Ultra


Kondis skriver blant annet:
Etter at Backyard-konkurransen hadde pågått i ett døgn så hadde de alle fleste gitt seg søndag morgen, men det var noen gjenstridige og svært utholdende karer som ikke ville la sjansen gå fra seg til å få tittelen «Last man standing». Dette  var lenge en trio som bestod av Jo Inge Norum fra Hell Ultraløperklubb og Harald Bjerke og Jon Asphjell fra Romerike Ultraløperklubb. Den første som måtte gi seg var Harald Bjerke som ble stående med 31 runder, mens de to andre fortsatte utover søndagen. Til sist var det Jon Asphjell som fikk æren av å ta den siste runden alene, som er kriteriet for å vinne en last-man-standing-konkurranse. Han står da på toppen av resultatlisten med 35 runder, mens Jo Inge Norum ble stående på 34 runder. 

Se også: Etter runde 35 ringte den argeste konkurrenten og gratulerte ham med seierenDeimante, som var last woman standing skriver på sin fb-side:

For en helg! Hehe  
Flott helg - nye opplevelser
Min første bakgård. Lørdag deltok jeg i et virtuelt løp - Last Man Standing, hvor vi løper 6,7 km hver time, og den som holder ut lengst vinner, dvs. flest timer. Har aldri prøvd et slikt konsept, visste ikke hva jeg kunne forvente av meg selv så jeg bestemte meg for at 10 runder skulle være et bra mål og oppnåelig, men også en utfordring fordi jeg ikke løper hver dag i 67 km. Vi startet løpet med et flott selskap og de 10 rundene gikk enkelt og raskt. Fortsatte alene i mørket, tok totalt 121 km (18 runder x 6,7 km) så jeg er veldig fornøyd.

0 Kommentar

Nytt medlem: Ida Tidemand Slorafoss

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Apr 2021

Ida Tidemand Slorafoss (33) fra Kongsvinger har meldt seg inn i klubben. På de tre årene etter at hun startet å jogge har hun allerede rukket flere maraton- og ultraløp. Bildet viser Ida med medaljen etter fullført GUT Ultra i fjor (Grep Grenlandsløpet). 

Ida er forresten den 400. løperen som melder seg inn i klubben. Vi har selvsagt også hatt utmeldinger på de 11 årene, så netto er vi nå 280 medlemmer.

Ida i Kongsvinger maraton i fjor. (Foto: Janne Slorafoss)

Ida om seg selv:

Jeg er ei jente på 32 år, bosatt på Kongsvinger. Jobber som lærer på Eidskog Ungdomsskole, og har både løping og hestesport som hobby. 

Startet å jogge  sommeren 2018 etter å ha sett København maraton mai dette året. Med mål om å fullføre der selv i mai 2019. Med litt ekstra trening gjennom de neste månedene ble jeg bitt av løpebasillen. Høsten 2018 og året 2019 løp jeg flere halv- og helmaraton. Løp mine første ultraløp i fjor: Bislett 50k, Enivest Sunnfjord Ultra, GUT, Skåbu fjellmaraton (57km). 

På planen i år står Molde7topper NM i terreng ultra, Enivest Sunnfjord Ultra, Blefjell, muligens GUT og Skåbu. Om man holder seg skadefri! Også står jeg på venteliste til Rondane 100, så håper virkelig på å komme med der. Det er det store målet, om å en gang fullføre en 100 miles!

Ida og kjæresten Marius etter fullført Key West Marathon i 2019. (Privat foto)

Ida på facebook
Instagram: slorafossida


0 Kommentar

Seier til Øyunn og 3. plass til Håvard i Hagemanns høydemeterløp

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Apr 2021

Hagemanns høydemeterløp viser at galskapen lever i beste velgående selv i disse koronatider. For å skille deltagerne etter 31 dager med gjennomsnittlig 1600 høydemeter, ble det arrangert er 24-timersløp på selveste 1. april - og det var så visst ingen aprilspøk. (På bildet ser vi Øyunn under en kort drikkepause under 24-timersløpet som hun gjennomførte på  Lunderød stadion i Arendal)

Av de 109 som var påmeldt var det hele 19 løpere som klarte alle høydedistanser fra 100 meter til 3100 meter, noe som også medførte ulike distanser, men uansett et høyt antall hundre kilometer i mars måned.

Til finalen var det igjen 14 herreløpere og 5 kvinneløpere, og seieren gikk til favorittene Rune Hystad i herreklassen og vår egen Øyunn Bygstad i kvinneklassen.

I kvinneklassen fikk vi også Camilla Friseid Skaugerud på en 4. plass, mens Deimantė Ražukienė kom på delt 6. plass sammen med noen andre som holdt ut nesten til finaledagen.

Håvard Huru Bergene kom på en sterk 3. plass i herreklassen, der også Ottar Røed imponerte med å komme seg til finalen. 

Camilla på toppen av Vikersundbakken. For å klare sine 50 000 høydemeter løp hun 750 kilometer i mars, og plusset på med 100 kilometer første dagen i april. (Privat foto)

Våre løpere i finalen:

Menn:
3: Håvard Huru Bergene 169,67 km
8: Ottar Røed 50.07 km

Damer:
1: Øyunn Bygstad 172,69 km
4: Camilla Friseid Skaugrud 100,97 km
6: Deimantė Ražukienė

Kondis.no: 


Hagemann Eventer på facebook


Arrangør (og deltager en stund) Einar Hagemann sammen med Camilla i Vikersundbakken. (Privat foto)


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline