Romerike Ultraløperklubb

Romerike Ultraløperklubb

Nytt Medlem: Tommy Lennartsson

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Aug 2020

Tommy Lennartsson (32) fra Jessheim har meldt seg inn i klubben. Som dere kan se av forrige nyhet på hjemmesiden har han allerede debutert på ultradistanse i klubbløpet vårt Romeriksåsen på langs (se bildet).

Sammen med seg på ultradebuten hadde han naboene Per Einar Roth og Tor Inge Skau, de bor i samme veien på Langslandsfjellet øst for Jessheim sentrum, i nr 30,32 og 40. Mon tro om naboene i 34, 36 og 38 følger etter?

Naboene: Per-Einar, Tor Inge og Tommy

Tommy om seg selv:
- Jeg heter Tommy Lennartsson og er 32 år gammel. Ble introdusert i ultraløp av nabo Per-Einar Roth, som også vært en slags mentor for meg. Han var med når jeg i går fullførte Romeriksåsen på langs, mitt aller første ultraløp. Gleder meg allerede til neste løp 🙂


0 Kommentar

Stor trafikk fra nord til sør i Romeriksåsen på langs

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Aug 2020

I går var det hele seks løpere som fullførte Romeriksåsen på langs på en vanlig onsdag. Gunnar Fæhn og hans to nyinnmeldte døtre var den ene trioen på tur. Per-Einar og to kamerater utgjorde den andre trioen, og debutanten av dem meldte seg inn i dag.

På bildet ser vi Ragnhild Hertzenberg Fæhn, Gunnar Fæhn og Sigrid Marie Fæhn Oftebro øverst, og Per-Einar Roth, Tor Inge Skau og Tommy Lennartsson nederst.

Dermed var det tre medlemmer på tur på en hverdag med strålende sensommervær. Tre av dem altså nyinnmeldt denne uka. 

Hittil har vi 31 registreringer på 30 løpere (Gunnarx2) i årets virtuelle RPL50. Kan vi klare 20 til i september?

Gunnar sendte denne meldingen etter turen:
- Må bare meddele. Flott tur i dag. Temmelig spesielt å gjennomføre med to døtre. Og litt overraskende at vi kom i mål sammen med Per-Einar Roth og to løpere han hadde fulgt på turen. Stor opplevelse for unge og gamle! Sleit litt med batterikapasiteten til klokkene og løp litt feil en gang, ellers alt perfekt!

-Må bare få legge til. Per-Einar Roth med to følgesvenner passerte oss da vi hadde to hundre meter igjen. De hadde brukt 2,5 timer mindre enn oss, men så hadde de ikke en olding å dra på!

Ragnhild og Gunnar.

Sigrid Marie og Gunnar.

Kryssing av Smalgjermenningen.

Tommy skriver på facebook:
-Mitt første ultra maraton - Romeriksåsen på langs 50 km. 
-Stort takk til mentor
Per-Einar Roth
, uten deg hadde det ikke vært mulig. Og stort takk til Tor Inge Skau, dere gjorde turen til en fantastisk opplevelse. En ære at få løpe mitt første ultra sammen med dere.

Tommy og Tor Inge ved Skomakerputten.


0 Kommentar

Kristins Runde 13. september endres til vituelt klubbløp med frist 31. oktober.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Aug 2020

Vi har tidligere annonsert at vi skal arrangere et klubbløp i Kristins Runde" 13. september. Dersom dette skal bli aktuelt må noen melde seg som arrangør. Undertegnede har ikke anledning til å arrangere dette på den annonserte datoen, på grunn av skade og derav flytting av ferie.

Dere skal likevel få mulighet til å løpe Kristins Runde i år og kvalifisere til den særegne beltespenna. Dere kan løpe når dere vil fram til utgangen av oktober, og rapportere inn resultatet til undertegnede på epost olav@samgla.no 

Vi gjør altså dette om til et virtuelt løp med fritt starttidspunkt, men håper er jo at flere samler seg via klubbens treningsside på fb.

Disse startet på Kristins Runde 27. juni: (fra venstre) Tom Johannessen, Knut Ivar Paalsrud, Per-Einar Roth, Erlend B Jenssen, Henriette Brynthe, Liss Johansen Vallestrand, Torbjørn Ruud, Neil Dreiland, Marit Ann Laulo, Terje Rundhaugen, Hubert Jacobsen og Hilde Johansen. (Hilde-selfie) 

Fra nå til 31. oktober
Løypa startet de siste årene fra Tverrsjøstallen, men dere kan starte hvor dere vil langs løypa bare dere løper hele runden. Flørste året gikk løpet fra Svartbekken p-plass ovenfor Harestua, og året etter ved Mylla. Disse alternativene gjør at du er tidlig ferdig med terrengpartiene/toppene, og følger skogsbilveier til mål slik at de siste timene blir på skogsbilvei i mørket dersom du ikke rekker alt i dagslys.

17.oktober?
Det kan bli aktuelt å arrangere et løp 17. oktober, men siden det da er kortere dager vil det være praktisk å starte ved Mylla, slik at de siste timene blir på skogsbilvei i mørket. Kommer evt. tilbake til dette.

Tidligere omtale:
12 løp Kristins Runde 27. juni, nytt løp søndag 13. september

LØYPE:
KR_nord 001.jpg
KR_soer 001.jpg
Loypebeskrivelse_KR_2011.pdf
Kristins-runde.gpx
Kristins-Runde_Rune_Ougland_juni2020.gpx


KRISTINS RUNDE
I seks år, 2008-2013, arrangerte klubben «Kristins Runde» 50 miles over alle Nordmarkas 700-meterstopper. På klubbens hjemmeside finner du info om KR og de 6 løpsårene på siden for «tidligere nyheter» 0 Kommentar

Vi forlenger Klubbløp 2-2020 Romeriksåsen på langs til 30. september

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Aug 2020

25 løpere har foreløpig lagt inn resultat i vårt klubbløp 2-2020 i løypa til Romeriksåsen på langs". Det er et bra deltagertall, men nå vil vi gi enda flere muligheten til å fullføre.- og forlenger fristen til 30. september. 

Det hadde vært flott om en eller flere ville arrangere en fellestur i september, slik at de som ikke føler seg komfortable med å følge GPS-spor eller kart, kan komme rundt løypa. Det kan jo gjerne være noen som allerede har registrert seg, men som vil ha en ny tur i løypa.

Undertegnede vurderer en supersakte tur i slutten av perioden, men det er usikkert pga en skade. Dette varsles evt via klubbens treningsside på facebook.

Se tidligere nyheter:

- 16+2 har hittil løpt RPL50 medlemsløp, halvparten har registrert seg
- Åtte fra klubben på Kristi Himmelfartstur i RPL50-løypa - Bli med på "Medlemsløp 2-2020" du også
- Medlemsløp 2-2020 - Romeriksåsen på langs 23. mai - 30. august

ROMERIKE ULTRALØPERKLUBBS MEDLEMSLØP I RPL50-LØYPA:

  • Gratis klubbløp med løpets medalje* til de som løper hele RPL50 + uttrekk 2 par Altra sko
  • Alternativ konkurranse uten medalje til de som løper rett fram på vei mellom de to matstasjonene (ca 34 km) + uttrekk 1 par Altra sko
  • Konkurransen er åpen også for ikke-medlemmer, men de premieres ikke 
  • Løpet dokumenteres ved å registrer resultatet: https://forms.gle/rvxTeNwUJCc2UBsW8 
    • De som ikke har GPS-klokke eller relevant app må løpe sammen med en annen.
  • Resultatlisten publiseres fortløpende, men listene rangeres ikke.
  • Kan ikke kombineres med andre konkurranser
  • Tidsperiode: lørdag 23.mai – søndag 30. september


 Disse har registrert seg per 25. august:

Terje Rundhaugen
Håvard Huru Bergene
Roy Støle
Hilde Johansen
Sofiia Granheim
Håkon Rekstad
Terje Sand
Gunnar Fæhn
Line Gjelstad
Stig Andy Kvalheim
Thomas Willy lindgren
Halvor Steinsholt
Peter Laskowski
Isabel Aarnes
Siri Bergfald
Karianne Ekern
Gudrun Elvira Gudmundsdottir
Alexandra Patriksson
Helge Eide
Jarl Odin Herland
Lars Møller
Graham Brownlie
Ole Christian Bekken
Kevin Hughes
Øivind Rooth0 Kommentar

Nye medlemmer: Sigrid Marie Fæhn Oftebro og Ragnhild Hertzenberg Fæhn

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Aug 2020

Mandag kveld tikket det inn to innmeldinger med en times mellomrom, det var søstrene Sigrid Marie Fæhn Oftebro (38) og Ragnhild Hertzenberg Fæhn (27). De bor nå i Oslo og Elverum, men kommer fra Algarheim i Ullensaker.

Noe kjent med den ene etternavnet? Joda, dette er to av døtrene til Gunnar Trailrunner Fæhn, som var med på å stifte klubben for 11 år siden, og selvsagt fortsatt er medlem.

- Jeg er en 27 år gammel hobbymosjonist, glad i trening (spesielt løping) og friluftsliv, skriver Ragnhild, og vi supplerer med at hun i så fall er en god hobbymosjonist: I fjorårets Romeriksåsen på langs ble hun nummer 23 på tiden 6:49:11. Halvveis var hun på 33. plass - så avslutningen var sterk.

Sigrid har flere veldig sterke resultater å vise til, blant annet seier i Nordmartkstravern 30 km i 2017 og 2. plass i Ecotrail Oslo 31 km året etter. Hun vil fortsette å konkurrere for Bøler IF i kortere løp.

Sigrid løper inn til seier på Nordmarkstraver'n i 2017. (Foto: Runar Gilberg)


0 Kommentar

Louise vant maraton på Fornebu Cannonballs 23. august

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Aug 2020

Louise Skak var i særklasse raskest på maratondistansen i Fornebu Cannonballs, og da inkluderer vi både kvinner og menn. Tiden ble 3:18:22 der hun så de andre deltagerne hver gang hun passerte dem. På bildet som Louise la ut på fb-siden sin ser vi henne sammen med arrangørene Heidi og Ragnar.

Også Isabel Aarnes - som har blitt maratonsamler - fullførte maraton, mens Runar Thorstensen var vår eneste deltager på 50 kilometer.

Isabel Aarnes sammen med Hewnfrik Aasbø fra Rindal IL og vår egen Runar Thorstensen.

Det første av to Fornebu Cannonballs nå på ettersommeren ble terminfestet på kort varsel, og konkurrerte blant annet med Ringerike 6-timers om deltagerne. Arrangør Ragnar Nygård kunne likevel oppsummere 14 deltagere, hvorav 3 fra klubben. Det er nytt Cannonballøp på Fornebu om to uker.

 

Maraton kvinner:

Maraton
1.Louise SkakRomerike Ultraløperklubb40-443:18:22
5.Isabel AarnesRomerike Ultraløperklubb35-395:00:41


Ultra menn:

Maraton50K
2.Runar ThorstensenRomerike Ultraløperklubb45-494:48:505:47:100 Kommentar

Arild Bjarkø imponerte i Trømsø Mountain Challenge

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Aug 2020

Arild Bjarkø var vår eneste deltager i årets Trømsø Mountain Ultra og i trippelen Tromsø Mountain Challenge. I et løp uten klasseinndeling kan vi ikke skrive om klasseseier, men det ville han fått i M60 begge steder.

På lørdagens fjellultraløp over 50 km var superveteranen nummer 18 av 68 herreløpere, mens han i trippelen, som også omfattet to tøffe motbakkeløp, kom på 8. plass.

- Jeg er kjempefornøyd med alle løpene. Det gikk over all forventning. Det verste var å løpe forbi all den fine molta og komme seg ned fra Tromsdalstind, skrev Arild i en melding etter løpene.

Årets arrangement gikk i flott vær helgen 21.-23. august.

Kondis.no: 248 løp Tromsø Mountain Ultra, Erland Eldrup og Thea Hanssen vant 50K

Resultatet trippelen

Resultater ultraløpet


Arild har sendt oss denne rapporten etter løpshelgen:

2 uker før løpshelga satt jeg løyperekord på Tusna rundt i Aure to dager på rad, det var ikke noe spesielt lurt da jeg fikk et vondt kne og trodde jeg måtte skrinlegge hele Tromsøturen. Det gikk seg til med litt gåing og småløping 2-3 dager før løpet. Spenningsnivået var i høyspent da jeg var usikker på om dette ville holde.....

Fredag, Extremløpet,  klikka i hue...
Ekstremløpet startet i solskinn fra TUIL Arena i Tromsdalen. 25 startet i puljer. Det gikk i spurtfart gjennom byggefelt med slak stigning, deretter på brei sti et par tre hundre meter. Så begynte den nye sherpatrappa med 1203 trinn. Ikke noe vanskelig å følge med da det var skrevet inn trinn for hvert 100. Det sto folk oppover hele løypa med god avstand og heia. Den første dagen skulle en jo bare ta det med ro for det var lite å hente på sammenlagttiden enten man løp på 20 eller 30 min, men med startnummer og dame foran meg så klikka det i hue mitt og jeg dro på som om det skulle være livet om å gjøra! Det er alltid blide fjes å se på toppen av et motbakkeløp. Hadde ikke vondter et eneste sted!

Fra Extremløpet. (Foto: MSM, Zoltan Tot)

Lørdag, ultraløpet, molter, lomper og Nugatti...
Neste dag var det 50 km'ern. Vi ble kjørt nordvestover en god halvtime i to busser med antibakk og masker. Det så ut som det var en gjeng med leger og sykepleiere som var ute på tur! Trippeldeltagerne starta i første pulje først hver dag. Ingen smerter i kneet så det var bare å gi på i pur løpeglede. Litt kronglete gjennom bjørkeskau og bekkekryssinger de fem første km. 

Deretter nærmest sammenhengende myr både opp og ned fram til 19 km ved Blåkoia. Mye moden molte å se men jeg klarte å holde meg. Så på klokka at vi hadde brukt 2:05. Kryssing av elv ved bru og et steinete parti , der måtte jeg slippe gruppa på 6-7 løpere da jeg begynte å bli ustø. Fikk i meg lompe med nugatti og noen kopper med vann. 

Roa det hele ned fram til "Dreper'n" som var ei bratt bakke på gode 400 hm. Der begynte jeg å plukke løpere og seig ifra frem til Skarvassbu som er oppe i fjellet. Litt kjøligere blei det og da fikk jeg fint driv ned til Tromsdalselva som er 32 km løpt. Der møtte vi på halvultran med spreke bein. Dem bare løp forbi oss oppover en lang stigning på 700 hm før vi seig nedover mot Fjellheisen. Der møtte vi mye folk som var på tur og da skulle det bare være nedover 10 km med 420 m fall. Sånn var det absolutt ikke for det gikk opp og ned 3-4 km men veldig fint å løpe der en klarte å løpe. 

Mer lompe og nugatti måtte til for å ta det siste jafset ned til mål. At de siste 4 km på delvis flat grusvei kan være så langt hadde jeg ikke forestilt meg. Det var jo så klart en løper foran meg som jeg ikke klarte å la vær å ta igjen uten å tenke en tanke på at denne veien skulle vi løpe neste dag motsatt vei!

Det var mange i målområdet  som lå strødd utover fotballbanen. Beina føltes ut som jeg hadde vært igjennom ei kjøttkvern og skjønte ikke hvordan jeg skulle kunne løpe opp til Tromsdalstind dagen etterpå.

Fra ultraløpet (Foto: MSM, Zoltan Tot)

Søndag, Tromsdalstimden 1238m uten å være andpusten på toppen...
Søndag kl 12:00 startet 20 trippeldeltakere med gode unnskyldninger for at dette ikke ville gå fort og at en skulle bruke laaang tid. Men neida, rundt den andre svingen så forsvant den første gruppa i et mesterlig tempo og vi andre halsa etter. Etter to km kjente jeg at beina begynte å fungere igjen men lengta etter bratt nok motbakke sånn at jeg slapp å løpe mer før jeg kom til toppen. Men det var allikevel noen partier oppover som det gikk an å lure seg til noen løpesteg. Ved 7-800 moh var det siste sjans for å få i seg væske fra en bekk og en liten nugatti. Derfra og oppover var det stort sett stein, flata ut mot toppen og der skulle en tro det gikk an å løpe men det var så steinete at en en ikke klarte å få opp pulsen en gang. Tenk å komme på Tromsdalstind etter en helg med løping uten å være andpusten?

Trippelen var et artig konsept med det norsk natur har å by på. For min del gikk det over all forventning.

I mål på Tindløpet og trippelen. (Foto: MSM, Zoltan Tot)

Bilde fra lokalpressen...
Arild var veldig fornøyd med nr 1012!

Praten etterpå er alltid hyggelig. Knærne holdt ...


0 Kommentar

Therese Falk vant suverent på Ringerike 6-timers, 7 kvinner i topp 10

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 24. Aug 2020

Therese Falk var som ventet overlegent best i 6-timersløpet i Hønefoss, men at vi skulle få ytterligere 6 kvinner i topp 10 var mer enn forventet. Med 73,230 km var ikke Therese langt bak sin pers (74,019 km) fra Skövde 6-timmars tidligere i år. Akkurat løpet i Skövde hadde vi ikke fanget opp, så det er ikke tidligere omtalt her på klubbens hjemmeside.

Toppbildet:
Hele 19 av de 69 startende i Spar Ringerike 6-timers representerte RULK - Romerike Ultrløperklubb. Her er 11 av de svarte og gule etter løpet: Bak fra venstre: Håvard Huru Bergene, Hilde Johansen, Tone Yvonne Killengreen, Thomas Willy Lindgren, Sofia Granheim, Line Callskanner. Foran fra venstre: Marianne Nesje, Edna Grepperud, Isabel Aarnes, Erlend B Jensen og Roy Støle. (Foto: Andrea Liebe) 

Therese passerte maraton på 3:19, og på det tidspunktet var hun på 2. plass. Men både Rita Nordsveen som ledet og løperne på 3. og 4. plass hadde åpenbart ingen planer om å løpe i 6 timer. Snittfarten på maraton var 4:45 min/km, og etter fullførte 6 timer 4:55 min/km, så Therese holdt farten veldig bra. (Foto:Bjørn Hytjanstorp)

Sofiia Granheim endte på pallen med ny pers 65,366 km, og dermed var det de samme tre løperne på pallen i år som i fjor. (privat foto)

På herresiden var det selvsagt knyttet spenning til Didrik Hermansens start, etter nesten tå år på sidelinjen med skade. Han holdt ikke 6 timer, men løp bra i 60 km på 4 timer og 20 minutter før han valgte å stå av. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

- Når det ikke gikk som ventet stod jeg  av slik at jeg kan trene normalt igjen fra uken, sa Didrik etter løpet.

Den som dermed løp lengst av våre herrer var Thomas Willy Lindgren som kom på 6. plass med 63,436 km. (Privat foto)

- Det ble tøft etter kun 3 uker etter jeg løp 100 miles. Men 63,436  er en distanse jeg er meget godt fornøyd med. Her fikk jeg virkelig svar på at jeg er god for over 70 km med restituerte bein, sier Thomas.

Annette løp inn til 5. plass med 62,485 km. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Is - abel.  (Foto: Bjørn Hytjanstorp) 


 Kondis.no: Therese Falk og Håkon Urdal klart best i Ringerike 6-timers


Våre deltagere på 6-timers:

Kvinner 6-timers (26 deltagere):


1
Therese Falk

Romerike Ultraløperklubb 

K45-49

73.230
3
Sofiia Granheim

Romerikeultraløperklubb 

K35-39

65.366
4
Ninette Banoun

Nordea / Romerike Ultralk.

K55-59

62.897
5
Annette Velde Sande

Romerike Ultraløperklubb 

K35-39

62.845
6
Hilde Johansen

Romerike Ultraløperklubb 

K45-49

60.292
7
Line Caliskaner

Romerike Ultraløperklubb 

K45-49

60.144
8
Isabel Aarnes

Romerike Ultraløperklubb 

K35-39

54.092
13
Marianne Nesje

Romerike Ultraløperklubb 

K55-59

51.932
16
Edna Grepperud

Romerike Ultraløperklubb 

K50-54

47.243
24
Tone Killengreen

Romerike Ultraløperklubb 

K45-49

41.717
26
Siw Nicolaisen

Romerike Ultraløpeklubb 

K50-54

22.758


Menn 6 timers (43 deltagere):


6
Thomas Willy Lindgren

Romerike Ultraløperklubb 

M23-34

63.436
8
Roy Støle

Romerike Ultraløperklubb 

M45-49

62.923
9
Håvard Huru Bergene

Romerike Ultraløperklubb 

M40-44

61.538
11
Didrik Hermansen

Rulk 

M40-44

60.490
17
Erlend B Jenssen

Romerike Ultraløperklubb 

M45-49

55.231
35
Sondre Halserud Stjern

Romerike Ultraløperklubb 

M35-39

43.195
41
Stian Fjellestad

Romerike Ultraløperklubb / Solidsq.

M40-44

40.625
43
Jan Sneisen

Romerike Ultraløperklubb 

M65-69

17.5110 Kommentar

Nytt medlem: Svenn Martin Søgaard

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Aug 2020

Svenn Martin Søgaard (32) fra Elverum har meldt seg inn i klubben. Han har solid bakgrunn fra sykling, men er fersk som løper. Ultraløpsdebuten forsvant i første omgang i en Covic19-avlysning.

Svenn Martin om seg selv:

- Startet med løping for to år siden etter mange år med sykling. Interessen har vokst gradvis og motivasjonen for løping øker. Jeg hadde mitt førte race i fjor, 10 km i  Hamarløpet på tiden 46,44, og etter det Birkebeinerløpet. 

- Etter at jeg fikk muligheten til å løpe med en ivrig ultraløper ble jeg også interessert i ultraløp. Meldte meg på Tromsø Skyrace i år, som dessverre ble avlyst. Motivert og trener mot nye løp, og nye opplevelser  i tiden fremover. Ønsker å være med i en løpeklubb da jeg ser på dette som motiverende for treningen fremover.  


0 Kommentar

Einar Hagemann løp 100 km på Hardangerbrua

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Aug 2020

Einar Hagemann er stadig på nye eventyr, og i går var han i mål med sitt nyeste stunt: 36 ganger tur/retur over Hardangerbrua, 1380 meter hver vei. Det ble 100km og ca 800 høydemeter på 13 timer og 45 minutter.

Spekulasjonene går allerede vilt om hva han skal finne på neste gang...0 Kommentar

Fem sider om Sofiia Granheim i Romerikes Blad: Bitt av Ultrabølgen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Aug 2020

Det har ikke gått upåaktet hen på Romerike at Sofiia Granheim er bitt av ultrabasillen. Nå har trebarnsmoren fra Blaker - som hun beskrives som - fått sine fem sider i Romerikes Blads helgebilag 15. august.. Vi har tatt oss friheten å skanne inn disse sidene:


0 Kommentar

Imponerende andreplasser til Liv Richter og Marius Stengle-Håkonsen i Rondane100

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Aug 2020

Tre av våre medlemmer var med i tetkampen i den første utgaven av Salomon Rondane 100. Både Liv Richter og Marius Stengle-Håkonsen løp inn til flotte 2. plasser på 100-milesløpet, mens Margrethe Fjetland Løvold ble nummer tre på 50 miles.

Bildet ovenfor: Liv Richter passerer ved Straumbu. (Foto: Joakim Dokka Nordstad) 

Håkon i løypa. (Foto: Marianne Stengle-Håkonsen) Kona skriver på facebook: - 2. Plass i «Rondane 100 miles»! 161 km, 21 t og 42 minutter, én tånegl fattigere og veldig happy (og støl). Imponerende type

KAKE, JA TAKK!

Totalt startet 13 av våre medlemmer på Rondane 50/100, 12 av dem fullførte. For løpet totalt var det 144 deltagere og 100 som fullførte.

De som meldte seg på dette løpet fikk ikke bare et fantastisk løpsterreng å boltre seg i, men også strålende vær. Se reportasje på kondis.no: Molly Bazilchuk og Paul Ogier vant Salomon Rondane 100


Leif Abrahamsen i skumringen lørdag. (Foto: Joakim Dokka Nordstad) 

Kvinner 100 miles (13 startet / 11 fullførte):

2.Richter, Liv1988Romerike Ultraløperklubb25:26:28
11.Bygstad, Øyunn1984Romerike ultraløpeklubb34:58:23

Menn 100 miles (80 startet / 50 fullførte):

2.Stengle-Håkonsen, Marius1980Romerike Ultraløperklubb21:42:30
8.Stovner, Roar Bakken1987Romerike Ultraløperklubb27:02:19
17.Johannessen, Tom1969Romerike Ultraløperklubb28:04:33
48.Galaaen, Øistein Schmidt1976Romerike Ultraløperklubb35:47:43
51.Abrahamsen, Leif1969Romerike Ultraløperklubb36:27:11

Kvinner 50 miles (12 startet / 10 fullførte):

3.Løvold, Margrethe Fjetland1989
12:17:45
4.Moe, Marianne1968Romerike Ultraløperklubb15:38:36
8.Øksenvåg, Tone1972Romerike Ultraløperklubb20:09:07
10.Bringedal, Anne Britt1963Romerike Ultraløperklubb22:26:08

Menn 50 miles (34 startet / 29 fullførte):

6.Stensrud, Kristoffer1977Romerike Ultraløperklubb11:27:22

Marianne er klar for nattløping. (Privat foto)

Marianne skrover på fb:
- Min tur gjennom Rondane og Alvdal vestfjell🏃‍♀️ Først tusen takk for alle lykkeønskninger underveis 💚💙

Det ble en fantastisk tur på alle måter. Fra Dørålseter gikk turen gjennom Langglupdalen med ruvende fjell på hver side 🤩 Etter en god matpause og skifte av klær på Straumbu startet klatringen opp mot Gravskardhøgda og type steinrøys på begge sider 🤪Vel fremme på Breisjøseter ble det en ny pust i bakken. Derfra langs foten av Sølnkletten hvor solnedgangen var storslått 🌄 Videre gjennom natten med hodelykt og litt mer klær, men det ble aldri kaldt. Glad og fornøyd i mål etter 15.38 timer. 

Kort oppsummert: Ultraløp i særklasse 👍

Vakre omgivelser ved Breisjøseter .


0 Kommentar

Jon Asphjell på 3. plass i Last Man Standing - Østmarka Backyard

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Jon Asphjell var i ni timer en av tre gjenværende duellanter i Last Man Standing - Østmarka Backyard forrige helg (8.-9. august). Etter 28 timer innså han at konkurrentene var for tøffe, men det var en fantastisk flott innsats av Jon som løp 28 runder og 187,6 km. (Foto: Leif Abrahamsen)

Jon skrev på facebook etter løpet:
- Årets store ultraløpefest for meg! Last Man Standing - Østmarka Backyard Ultra. Løpet der det er om å gjøre å komme sist i mål. En runde på 6,7 km i terrenget skal løpes hver time. Den som holder ut lengst vinner. Jeg hang med til vi var igjen tre stykker. 

Løp 28 runder/timer og satte personlig rekord på 187 km. 


De to andre løperne
Jo Inge Norum
og
Luca Roncoroni
så veldig sterke ut og jeg mistet håpet om å være den som holdt ut lengst. Sånn er det psykiske spillet et slikt løp. De to fortsatte å kjempe til det ble mandags natt. Etter 42 timer og 281 km ble Jo Inge vinneren etter at Luca ga seg. En helt utrolig prestasjon.

De tre duellantene, Luca, Jon og Jo Inge. (Foto: Leif Abrahamsen)
Kroppen er som vanlig ganske mørbanket, men er stolt og glad over hvor langt jeg kom. Det har vært mye planlegging og tankevirksomhet for hvordan jeg kan holde ut lengst mulig og fortsatt klare å spise og drikke nok, og ikke minst hvile og kanskje sove litt mellom rundene. I 26 varmegrader og steiksol var det utfordrende. I dag skal jeg la kroppen komme seg og være fornøyd. Men snart begynner nok treningen og planlegging for hvordan jeg kan holde ut enda lengre. Sånn fungerer denne galskapen!
Takk til Einar og venner for support. Og ikke minst
Leif Abrahamsen
,
Anita Kråkmo
og alle frivillige på Siggerud stadion.
_________________________________________

Last Man Standing arrangeres av Østmarka Ultraløperklubb - som i praksis er Anita Kråkmo og Leif Abrahamsen. Se også reportasje på kondis.no:
Jo Inge Norum ble"The Last Man" etter 42 timer (281,4 km)

____________________________________ 


12 av klubbens 15 deltagere løp ultradistanse
12 av klubbens deltagere løp ultradistanse (7 runde+) mens 6 løp mer enn 10 runder. Av jentene holdt Ida Ringdal ut lengst med 11 runder, mens Ninette Banoun  og Annette Sande løp 10. I tillegg til Jon var det Morten Fundingsrud (14) og Asgeir Hjorthaug (10) som holdt ut lengst av gutta.

Rakel med tomler opp for ultradistanse.  (Foto: Lise Lysfjord Pettersen)


 Klubbens løpere + mest utholdende mann/kvinne:

MENN:1Jo Inge NORUM [27]1977Hell Ultraløperklubb42281,4


3Jon ASPHJELL [31]1976Romerike Ultraløperklubb28187,6
11Morten FUNDINGSRUD [16]1974Romerike ultraløperklubb1493,8
20Asgeir HJORTHAUG [126]1974Romerike Ultraløperklubb1067
31Øystein Jack NÆSS [23]1971Romerike Ultraløperklubb853,6
38Nikolai MARKEN [94]1980Romerike Ultraløperklubb746,9
52Leif FOSS [68]1981Romerike Ultraløperklubb426,8

Jørn Wangesteen LARSEN [135]1988Romerike Ultraløperklubb00


KVINNER:1Kirsti JOHNSEN SKÅTØY [26]1975Egersund Ik19127,3


4Ida RINDAL [77]1982Romerike ultraløperklubb1173,7
5Ninette BANOUN [130]1964Nordea1067
6Annette SANDE [37]1982Almås løpeklubb/team flopp1067
7Rakel Erla SÆVARSDOTTIR [20]1988Romerike Ultraløperklubb853,6
12Camilla Raade FAUSKE [121]1971Skjetten746,9
13Inga RYBAK [117]1975Romerike Ultraløperklubb746,9
14Marit IMSET [93]1977Romerike ultraløperklubb746,9
16Ingunn YTREHUS [79]1950Romerike Ultraløperklubb533,50 Kommentar

Nytt medlem: Sven-Inge Bergheim

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Sven-Inge Bergheim (48) fra Bergen har meldt seg inn i klubben. På bildet er han sammen med Isabel Aarnes på Steinsland Bygdemaraton.

Sven-Inge om seg selv:
- Jeg er mann bosatt i Bergen. Jeg bruker byfjellene her aktivt til trening, og nyter virkelig stillheten og roen oppe i fjellene her.  Samtidig trener jeg litt på bane med kamerater. Jeg løpte mitt første maraton løp i Stavanger maraton august 2009. Jeg begynte å trene igjen i februar 2009 etter nesten 20 år uten trening. Siden da har jeg løpt ca 2 maraton løp i året og trent 1-2 ganger pr uke. Fra mai 2019 økte jeg treningsmengdene til ca 4 ganger pr uke, og nå ligger jeg på rundt 6 maratonløp i året.

De fleste løpene har vært i Oslo ( blant annet Oslo maraton 9 ganger), og jeg har møtt mange hyggelige og inspirerende løpere opp gjennom årene. Spesielt Marianne Følling, Isabel Aarnes og Jeanette Solvang har vært motiverende  bekjentskap, og de bidro nok til at jeg har satset mer på løping.

Jeg har tenkt lenge på å melde meg inn i klubb, og Romerike Ultraløperklubb virker som en fin klubb å være i. Gleder meg til å bli medlem.


0 Kommentar

Liss Vallestrand totalseiret på 140 kilometer i VHUT, Halvor Steinsholt vant 80 km.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Det er vel bare i ultraløp dette skjer i løpssammenheng; at vi får kvinnelige totalvinnere. I det 140 kilometer lange Vestfold Historic Ultra Trail (VHUT) var det nettopp det som skjedde da Liss Vallestrand ble vinner av den tøffe langløypa etter 31 timer og 52 minutter. 

På bildet ser vi Liss sammen med Heidi Svartangen som kom på 2. plass i kvinneklassen. (Foto: Arne Nåtedal)

Liss har skrevet en rapport fra opplevelsen i VHUT, den kan du lese her:
Liss _Vallestrand_RaceReport.docx 

Øyunn Bygstad og Marianne Nesje var også med på den lengste løypa, men måtte bryte underveis.

Se også:
Kondis: Liss Vallestrand raskest av alle i VHUT 140 kilometer

The WINNER. (FOTO: ARNE NÅTEDAL)

Startfeltet på 140 km. (Foto. Arne Nåtedal)

Halvor og Per-Einar til topps på 80 km
På 80-kilometeren ble det dobbeltseier til Halvor Steinsholt (16:10) og Per-Einar Roth (16:28), mens Anne-Grethe Tillesen og Anita Kråkmo brøt løpet.

Nicolas Ross var best av klubbens løpere på 48 km der han ble nummer 10 på 6:41. Einar Iversen ble nummer 17 på 8:30.

Start 80 km. (Foto. Arne Nåtedal)

Halvor i mål. (Foto. Arne Nåtedal)

Per-Einar mot mål. (Foto. Arne Nåtedal)

Startfeltet 48 km. (Foto. Arne Nåtedal)


0 Kommentar

Oslofjorden rundt: 2. plasser til Harald og Line på 100 miles, Henriette vant 50 miles.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Det var mange av klubbens løpere som hevdet seg veldig bra i Oslofjorden rundt 1.-2. august. Både Line Caliscaner og Harald Bjerke løp inn til 2. plass på 100-miles, der vi også fikk Sofiia Granheim og Thomas Lindgren i mål på 4. og 6. plass og Lars Møller på 10. plass.

Spesielt imponert var vi av Harald Bjerke, som utkjempet en spennende kamp mot Simen Holvik om seieren... en kamp som ble avgjort bare få kilometer før målgang.

På "kortdistansen" fra Moss til Lysaker fikk vi seier til Henriette Brynthe i kvinneklassen. Hun løp sammen med Peter Jensen, Tom Johannessen og John Aslak Bø som delte 5. plassen i herreklassen. Kvartetten ser du på toppbildet (Foto: Tomas Pinås)

Enda litt raskere løp Kristoffer Stenrud som ble nummer fire.
---------------------------

Kondis.no:
53 av 64 løpere fullførte Oslofjorden Rundt, Simen Holvik og Mari Mauland vant 100 miles 
-------------------------------

Harald, et sted i løypa. (Foto: Tomas Pinås) Les mer om Haralds løp på kondis.no-saken.

Line, sammen med pacer Cathrine Haraldsen til venstre og medløper Hanne Kvisvik til høyre. (Foto: Tomas Pinås)

Sofiia sammen med medløper Wenche Johansen, lykkelige etter målgang. Les om Sofiias ku-skrekk på kondis.no-saken. (Foto: Tomas Pinås)

Thomas Willy like etter start. Han kom inn på en fin 6. plass. (Foto: Tomas Pinås)

Kristoffer etter målgang på Lysaker. (Foto: Tomas Pinås)

 
Klubbens deltagere - som utgjorde 1/3 av startfeltet:

Kvinner 50 miles (10 deltagere, 7 fullførte):
1
Henriette Brynthe08.51.54
6
Marit E. Imset10.58.55
7
Ragnhild Audestad11.39.12
Menn 50 miles (32 deltagere, 27 fullførte):
4
Kristoffer Stensrud08.21.16
5
Peter Jensen08.51.34
5
Tom Johannesen08.51.34
5
John Aslak Bø08.51.34
11
Even Nedberg09.54.26
17
Daniel Salvesen10.56.15
19
Kasper Kristoffersen11.15.23
20
Peter Lange11.15.23
21
Roy Støle11.16.57
22
Henning Brøvig Hanssen11.20.45
23
Erlend B Jenssen11.34.55
-
Nikolai Zahl MarkenDNF
-
Peter LaskowskiDNF
Kvinner 100 miles (6 deltagere, 6 fullførte):
2
Line Caliskaner21.34.12
4
Sofiia Granheim23.21.15
Menn 100 miles (16 deltagere, 13 fullførte):
2
Harald Bjerke18.31.52
6
Thomas W. Lindgren21.52.08
10
Lars Møller25.48.310 Kommentar

Therese Falk vant ultraløpet i Møkster Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Therese Falk løp inn til både suveren seier og suveren løyperekord på ultradistansen 63,3 km i årets Møkster Maraton 1. august, bare en uke etter at hun løp Bømlo Ultrafestival. Med 5:31:02 var hun bare 17 minutter etter herrevinner Bjørn Tore Taranger.

Når du har løpt vesle Møkster på kryss og tvers, har du løpt 4,2 km. Når du har løpt 15 runder er du i mål på ultraløpet, et av Norges mest særegne ultraløp.  I fjor vant Therese maraton - som "bare" er 10 runder

Kondis.no: Falk og Taranger vant ultraløpet i rekordstort Møkster Maraton


Pallen i kvinneklassen med med Annbjørg Haga, Therese Falk og Malin Bergset. (Bilde fra Malin Frøyen Bergset facebookside)


0 Kommentar

Isabel Aarnes på 6. plass i Steinsland Bygdemaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Steinsland Bygdemaraton er nok Norges eneste løp med "følletraktor", og den eneste av klubbens løpere som var med der i år var Isabel Aarnes. Hun løp inn til 2. plass i D35-39 og 6. plass totalt i kvinneklassen på tiden 5:06:06.

Isabel skriver på facebook:
- Steinsland bygdemaraton, 200 km i beina siste 7 dagene. Ikke beste oppladning til maraton, men måtte ta skippertaksløping for å nå 300 km i juli. Fjellvandring teller ikke.

Det var selvfølgelig en fest fra start til mål med Odd Gunnar (Tveit, arrrangør) i spissen. Tusen takk for et perfekt arrangementet som alltid.
Nybarberte legger, nye sko og briller holdt ikke til toppen i dag heller. Ble nr 2 i min klasse da. En veldig fin dag. Maraton nr. 36 i boks.


Kondis.no: Steinsland Bygdemaraton med blåfarget særpreg for 8. gang

Isabel sammen med Sven Bergheim som to dager senere meldte seg inn i klubben. 


0 Kommentar

Stian Fjellestad vant Kongsvinger Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Stian Fjellestad imponerte med seier på sterk tid (3:05:58) i den tøffe løypa i Kongsvinger Maraton lørdag 1. august. Han var 5 minutter foran neste løper i mål. (Foto: Rolf Bakken)

Det var 40 deltagere på maraton, og i tillegg til Stian - som med totalseieren også vant M40-44 hadde klubben tre andre deltagere på distansen:

Tore Mortensen ble 2 i M45-49 med 3:57:20, Jonas Jansson 4 i M35-39 med 4:20:41 og Unne Bente Norangshol Haugen vant K60-64 med 5:40:49.

Stian i fint driv i terrenget. (Foto: Janne Slorafoss)

Se også reportasje på kondis.no:
Sterke maratonjenter i 30-årsjubileet for Kongsvinger Maraton


0 Kommentar

Helge Reinholt fullførte Meråker Mountain Challenge

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Aug 2020

Helge Reinholt var den eneste deltageren fra klubben i årets Meråker Mountain Challenge 1. august, men det var jo en helg med veldig mange ultraløp. Han stilte selvsagt i den lengste løypa der han kom i mål på tiden 12:38:35.

Bildet: Han ser ikke akkurat misfornøyd ut etter å ha blitt ønsket i mål av'n HallgeirMartin.

Helge skrev på facebook etter løpet:
- Ut på tur, aldri sur, stemmer nesten alltid, om det er ultralangt eller ultrakort. Min fineste opplevelse i et terrengultra, tror jeg, totalt sett. Smilte om kapp med perfekt vær, mektig natur og kropp i superform fra soloppgang til solnedgang. Fikk "runners high" siste 30 km, løp fortere og fortere. Hvor kommer slike krefter fra? En ren nytelse, selv om jeg sikkert ikke kan gå som vanlig i morgen. Takk til Hallgeir Martin Lundemo og de mange blide og fantastiske folka i Meråker,  og topp service på alle fjelltoppene. Ble vel ca 62 km og over 4000 høydemeter på 12 og en halv time.


Kondis.no:
Kjersti Kvistad Dengerud slo alle gutta på 42 km i Meråker Mountain Challenge

Se også Helges flotte bildereportasje

MMC hjemmeside

Første topp besteget; Hermannsnåsen.


0 Kommentar

Bislett 24-timers 2020 er avlyst

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Aug 2020

Vi beklager:
Det blir ikke arrangert Bislett 24-timers i år

Som arrangør valgte vi ikke å åpne påmeldingen til Bislett 24-timers i mai på grunn av stor usikkerhet rundt Covid19-viruset. Nå er det klart at det ikke blir mulig å arrangere dette populære løpet i år. Fjorårets løp var jo utsolgt morgenen etter at påmeldingen åpnet, og forventningene var store også til årets løp.

For klubbens styre og løpsledelse var det egentlig ikke en vanskelig avgjørelse ut fra de gjeldende smittevernhensyn som må tas. Klubben rådførte seg faglig ekspertise, men med et innendørs løp der luften sirkulerer i en trang arene i 24 timer, ville det vært en voldsom smitterisiko dersom en eneste deltager hadde vært smittet. 

Selv et kraftig redusert deltagertall ville ikke gjort det mulig, da et løp inne på denne arenaen nesten blir som kontaktsport å regne. 

Neste løp
(dersom Covid19-situasjonen tillater det):
20.-21. november 2021

Påmelding åpner 1. mai
Maksimum 160 startplasser
Mer info kommer i begynnelsen av 2021.
Innbydelsen 2021 vil bli tilnærmet identisk med 2020-innbydelsen.

Det er trangt både i løpebanene (tunnelen) og i servicesonen på Bislett. Her puster "alle" inn den samme luften. (Begge bildene - Foto: Kjell Vogestad)


0 Kommentar

Maratonseire til Kenneth og Louise i Kickmaster Ultramaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Aug 2020

Både Kenneth Dæhlen og Louise Skak vant maraton under årets fjerde utgave av Kickmaster Ultramaraton søndag 26. juli. Ragnar Nygård ble nummer to på 50 kilometeren. I tillegg fikk vi Cato Hansteen på en 4. plass på maraton.

Bildet: Louise er like bli selv om været var av det svært våte slaget. (Foto: Marit Ryland)

Se også omtale på kondis.no: Per Ove Nordli løp sin 50. maraton på 50-årsdagen

Kenneth langs Drammenselva. (Foto: Marit Ryland)


Cato sammen med dagens dobbelte 50-jubilant, Per-Ove Nordli fra OPIL som løp maraton nr 50 på 50-årsdagen. (Foto: Marit Ryland)


Ragnar holder stand som Norges mestløpende ultraløper, her i sitt ultraløp nummer 106. (Foto: Marit Ryland)

RU-resultater: 

Menn ultra 50 km

MARATON50 KM
2. RAGNAR NYGÅRD ROMERIKE ULTRALØPERKLUBBM50-543.44.164.27.50

Menn maraton1. KENNETH DÆHLEN ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB M40-443.19.09
4. CATO HANSTEENROMERIKE ULTRALØPERKLUBB M35-393.49.50
Kvinner maraton1. LOUISE SKAKROMERIKE ULTRALØPERKLUBBK40-443.18.520 Kommentar

Per-Einar og Guro løp Kyststien Trail Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Aug 2020

Per-Einar Roth og Guro Skjeggerud løp Kyststien Trail Ultra fra Helgeroa til Larvik lørdag 25. juli.Per-Einar ble nummer 12 i herreklassen med 5:45, mens Guro ble 2 i kvinneklassen med 6:23. 

På bildet ser vi Guro sammen med to mannlige konkurrenter. (Arrangørfoto)

Per-Einar i løypa. (Arrangørfoto)

Det var strålende løpsvær, og store deler av løypa går i trakter mange fra klubben kjenner fra tidligere klubbsamlinger i Stavern.

Det var et forenklet arrangement med valgfri starttid, og mange valgte å løpe sammen. Våre to løpere løp i to ulike grupper med tre løpere i den 55 km lange løypa langs Vestfoldkysten.

Guro som var landslagsløper på 100 km og 24-timers ble skadet i 2017, hanglet gjennom noen løp i 2018 og ble deretter operert. Nå er hun på vei tilbake, og dette var første fullførte ultraløp på to år - en stor seier selv om tiden ikke er representativ for hennes egentlige kapasitet.

Guro på facebook:
- Om jeg er tilbake eller ikke.... et ultraløp gjennomført ihvertfall 😊 Veldig fornøyd, god opplevelse, dvs perfekt 😊

Se reportasje på kondis.no: Kyststien Trail Ultra (Larvik) i flotte forhold og med sterk løyperekord0 Kommentar

Therese Falk vant Bømlo Ultrafestival, Magnus Thorud på 3. plass

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Aug 2020

Therese Falk ble første kvinne til å fullføre fulldistansen på Bømlo Ultrafestival i fjor. 24. juli i år gikk hun i mål som vinner for 2. gang. Det var bare herrevinner Arvid Haugen som slo Therese etter 300 km på 5 dager rundt omkring på Bømlo. (Arrangørfoto)

Når dette skrives er hun i full gang (i ledelsen) på Møkster Ultra, mer om det senere.

Magnus Thorud (til venstre)  deltok for første gang på Bømlo, og kvitterte ut en delt 3. plass i herreklassen etter å ha løpt alle dagene sammen med Jeanette Vika og Ole Erik Flatin.
Magnus skriver bl.a. dette på facebook etter løpet:
- For en uke, for en gjeng og for en festival! 300 km på fem dager går som en lek når man har omgivelser og gode mennesker rundt seg som på Bømlo.

er mannen bak festivalen og løper selv 300 km i kombinasjon med at han fungerer som fotograf,sekretariat  og verdens beste vert!  I tillegg følger musikk og matopplevelser som perler på en snor hver eneste kveld ,selvsagt i regi av sjefen sjøl! Dette arrangementet, selv med koronatiltak, står som det beste jeg noen gang har deltatt på. Det skal MYE til for å toppe dette. Tusen takk for at jeg fikk lov å være med Peter! Og tusen takk for en fantastisk uke
Ole Erik Flatin
,
Jeanette J Vika
,
Therese Falk
,
Arvid Haugen
,
Terje Lyngstad
,
Anne Britt Bringedal
,
Fred Husøy Andersen
, Channel Vika og alle dere dere andre som gjorde denne uken så bra! 
Bømlove2020

Kondis.no: Therese Falk og Arvid Haugen vant Bømlo Ultrafestival
(Link til flere reportasjer fra løpet)
Vinnerne 2020 (Foto: Peter Tubaas)

2019: Therese Falk og Bjørn Tore Taranger vant etter 300 varme kilometer på Bømlo
Vinnerne 2019. (Foto: Peter Tubaas)


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline