Romerike Ultraløperklubb

Romerike Ultraløperklubb

Nytt medlem: Peter Lange

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2020

Peter Lange (36) fra Sverige og Lillestrøm har meldt seg inn i klubben. Han har løpt noen ultraløp tidligere, og det neste store målet er å løpe en 100-miler. Bildet er fra Oslo Ecotrail 80 km 2019. (Foto: Sportograf)


Peter om seg selv:

Jeg heter Peter Lange, er tyskfødt svensk statsborger og har bodd i Norge i 7 år, for det meste i Trøndelag. Det siste  halvåret har jeg bodd i Lillestrøm og det ser ut som om jeg er her for å bli.

Jeg har drevet med løping i 3 år, har aldri deltatt i noen kortere løp fjellmaraton. For to år siden begynte jeg å løpe ultra distanser og etter fullførte noen fullførte løp på 100 km distanse er målet å prøve å fullføre 100 miles+. Få se hvordan det går i år da jeg sliter litt med hamstringen. 

Ønsker uansett bli kjent med ultraløpere i området og delta i noen sosiale løpeturer, da virket det som en god ide å melde seg inn i en klubb.


0 Kommentar

Marius og Annette vant SMVE 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Jun 2020


Marius Stengle-Håkonsen og Annette Velde Sande sørget for seier til Romerike Ultraløperklubb i både herre- og kvinneklassen i årets Soria Moria til Verdens Ende. Klubben hadde 17 startende på 100 miles og 4 på 50 miles, dvs 16% av deltagerne.

Bildet er fra startpulje 8 av 10 der vi ser bl.a. Atle Bjørnerød og Leif Abrahamsen. Foto: Mona Kjeldsberg)

Det var spennende å følge årets SMVE via trackingen, det var skiftninger underveis og det var mange med hard åpning som måtte gi seg i det varme været (som senere gikk over til regnskyll). 

Marius løp et jevnt løp, men så ikke ut som vinner før begge fjorårsvinnerne fikk problemer. Han ene måtte gi seg i Tønsberg, mens han andre fikk det veldig tungt og ble tatt igjen av Marius med mindre enn 2 mil igjen til mål. Derfra og inn var Marius overlegen.

Annette ledet det meste av løpet, men på slutten fikk hun problemer med magen, og ca 10 km før mål var ledelsen nede i ett minutt - før hun fikk opp en bra spurt og vant klart.

I oversikten nedenfor kan du se resultatene til klubbens løpere, og vi gratulerer Sofiia spesielt med tapper innsats og målgang 13 minutter før fristen gikk ut.

Du kan lese mer om løpet på kondis.no:
Marius Stengle-Håkonsen og Annette Velde Sande vant SMVE 100 miles
Nedenfor resultatene kan du lese en en egen sak om Annette (som ble publisert som +sak på kondis.no).


- Jeg hadde håp om en god plassering etter mye og bra trening de siste månedene, men å vinne var over all forventning, sa Marius Stengle-Håkonsen etter løpet.

- Jeg holdt et jevnt tempo fra start, men merket at nedstigningene fra Kolsås og Skaugum satte seg i lårene, så første del til Drammen kostet mer enn jeg hadde håpet. Heldigvis løsnet det etter Drammen og jeg følte meg pigg lenge.

- Det var så klart noen tøffe perioder i løpet av natten, men jeg klarte å holde fokus og hadde troen på en bra plassering. I Tønsberg fikk jeg vite at jeg lå på andre plass kun fem minutter bak lederen så det ga en ekstra boost. Jeg lå i tet de siste 15 kilometerne, men jeg visste ikke hvor langt foran jeg lå, så det var bare å gi alt helt inn til mål.

- Det gikk ikke raskt mot slutten, men det var helt fantastisk å krysse mållinjen som vinner, sier en veldig glad løper som hadde  vært med i en del smågrupper underveis, men fra Hanekleiva halvveis løp han stort sett alene.

Hva med forholdene underveis, ville vi vite.

- Jeg takler som regel varmen bra, så jeg var ikke direkte plaget i går, men man merket det så klart. Ruskeværet som kom på kvelden/natten brydde jeg meg ikke om, men det er klart man måtte ta det litt piano på de våte steinene og røttene, sier Marius Stengle-Håkonsen som fra før har en 8. plass i Ecotrail 80 km som sitt beste ultraløpresultat.

Seiersgest fra Marius Stengle-Håkonsen. (Foto: Sebastian Mamaj)

Klubbens løpere i årets SMVE

Kvinner 100 miles (17 startet, 11 fullførte)

1.Annette VELDE SANDE1982Løpegruppa Jessheim24:28:00
5.Ninette BANOUN1964Romerike ultraløperklubb27:33:35
6.Cecilie Longva IGESUND1976Romerike ultraløperklubb28:32:38
11.Sofiia GRANHEIM1983Romerikeultraløperklubb34:46:45

Menn 100 miles (75 startet, 38 fullførte):


1.Marius STENGLE-HÅKONSEN1980Romerike Ultraløperklubb20:46:01
9.Harald BJERKE1974Romerike Ultraløperklubb24:07:33
11.Morten FUNDINGSRUD1974Romerike ultraløpeklubb / DFI Ski25:03:20
19.Øystein Jack NÆSS1971Romerike ultraløperklubb26:59:46
21.Peter JENSEN1978Romerike Ultraløperklubb27:31:11
24.Atle BJØRNERUD1962Romerike ultraløperklubb27:48:03
25.Jon ASPHJELL1976Romerike Ultraløperklubb28:21:00
33.Håvard Huru BERGENE1978Romerike Ultraløperklubb31:19:30

Tom Stephan JENSEN1978Flowrunners/ Romerike UltraløperklubbDNF

Lars MØLLER1972Romerike UltraløperklubbDNF

Asgeir HJORTHAUG1974Romerike ultraløperklubbDNF

Leif ABRAHAMSEN1969Romerike ultraløperklubbDNF

Marius SLETTINGDALEN1975Romerike Ultraløperklubb / Color LineDNF

Kvinner 50 miles (10 startet, 9 fullførte)


2.Marianne MOE1968Romerike Ultraløperklubb0,49191
5.June LIUM1989Romerike Ultraløperklubb13:29:16
7.Marianne NESJE1964Romerike Ultraløperklubb13:59:49

Menn 50 miles (22 startet, 21 fullførte):


4.Svein André HALS1985Romerike Ultraløperklubb09:48:31Ultralærling Annette til topps

I fjor ble Annette Velde Sande "håndplukket" til å være med 100 miles-spesialisten Henning Lauridsen som ultralærling i Soria Moria til Verdens Ende. Hun fullførte sammen med Lauridsen på en tid så vidt under 30 timer. 

I år skulle hun klare seg på egenhånd, og det eneste hun så av Henning Lauridsen var da han sto med fotoapparatet i bakkene opp mot Kolsås. Og, ultralærlingen er tydeligvis utlært; Hun vant kvinneklassen i årets løp på 24:28 under tøffere forhold enn i fjor.

37-åringen som nå løper for Romerike Ultraløperklubb er også en veldig sterk OCR-ultra utøver med tre deltagelser i OCR World Challende (7. plass, 3. plass og 5. plass). Ultradebuten var i 2017 da hun ble nest sist i DobbelTravern.

I årets SMVE ble hun først og fremst utfordret av Sidsel Mohn fra Kongsbergklubben Bergkameratene Ski - som etter 100 kilometer lå ca 40 minutter etter Annette. Det skulle bli jevnere: 

- Jeg hadde lyst til å løpe på 24 timer og hadde lurte litt på om det ville holde til topp tre. Jeg har aldri vunnet noe før. 2. og 3.plass har jeg opplevd, men jeg har ikke vært noen vinnerskalle. Jeg liker jo best å løpe på tur, sier Annette til kondis.no fra bilen på vei hjem til Jessheim etter løpet.

- Men, har hatt Didrik Hermansen som coach nå en stund, da jeg bestemte meg for å endre innstilling og gå for å vinne den europeiske ultraserien i OCR i år, og de norske løpene The Beast og Romerikes Råeste. Alt ble coronaavlyst.. Så da heiv jeg meg på SMVE, men uten vinnerambisjoner da det jo er Ultra OCR som er min spesialitet.

- Alt stemte i dag., sier Annette.

- Kroppen og beina og huet var bra. Jeg ba en bønn til Gud om overskyet og litt regn og litt hjelp, da jeg fryktet varmen og solsteiken som var meldt. Jeg har lett for å få gnagsår, særlig når det er varmt.

- Regnværet kom, og det kom jo noen skikkelig kalde regnskyll på natta, så jeg ble nedkjølt og somla bort fryktelig mye tid på Hengsrød. Jeg skalv sånn at jeg ikke klarte å holde koppen med buljong. Leda med 7 km og kunne bare cruisa i mål, men på grunn av den altfor lange pausen på Hengsrød (etter 115 km, red anm) måtte jeg henge i på slutten da hun som jaktet var 3 kilometer bak. På siste saftstasjon hadde jeg økt til 4,5 kilometer. Det burde gå fint, men da jeg hadde 12 kilometer igjen ble jeg dårlig i magen, klarte ikke løpe og fikk magetrøbbel. Måtte stoppe bak en busk og gjøre mitt fornødne. Tapte masse tid på dette! Jeg ble skikkelig stressa og regna ut at hun sannsynligvis var like bak.

- Og det viste seg at hun hadde vært bare 1 kilometer bak og tok innpå. Jeg tenkte at jeg har ikke leda hele veien for å gi fra meg seieren på slutten! Så jeg fant krefter jeg ikke visste jeg hadde og løp som en tulling siste 45 minuttene. Veldig spesiell opplevelse. Der fikk jeg igjen for intervalløktene jeg har fått av coach Didrik, så stor takk til han!

Wow, var det så spennende på slutten, repliserte undertegnede, som bare hadde sett oppdateringene via RaceTracker.

- Ja, det var skikkelig stress og jeg var så irritert på meg selv for at jeg hadde kastet bort så mye tid på Hengsrød, sier Annette etter sin første ultraløpseier.  

Lykkelig Annette etter seieren i SMVE. (Foto: Mona Kjeldsberg)

Vi tok kontakt med læremester Henning Lauridsen etter løpet for å høre hva han syntes om løpet til Annette: 

- Annette er utlært - nå skal jeg snart ta opp en ny lærling, sa Henning.

Følg 100-milesløpet Soria Moria til Verdens Ende, live fra lørdag 10:00

BLOGG: 100 Miles med verdens første ultra-lærling

Den norske 100-mileskongen Henning Lauridsen og lærlingen på Verdens Ende etter fullført løp i 2019. (Foto: Mona Kjeldsberg) 


0 Kommentar

Einar Hagemann med Norges første ultraløp i en bobbane

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Jun 2020

Einar Hagemann elsker å gjennomføre litt (veldig) annerledes ultrastunts. Mandag 15. juni løp han 16 ganger opp/ned bobbanen på Hafjell, etter å ha varmet opp med 5 ganger opp/ned Skuggenatten åtte dager tidligere.

Olympiaparken skriver på facebook:
Ultraløper Einar Hagemann har i dag gjort noe ingen andre har gjort før. Løpe 50 km i bobbane. 🤩
Hvor lang tid tror du han brukte? Resultatet ser du i videoen. 😱

For en del år siden (fortsatt?) ble det arrangert ultraløp i en tysk bobbane uten at undertegnede klarer å google det fram... men dette har ingen gjort i Norge før Einar!

FØR LØPET:
Da er det 30 minutter til start. Norges første 50 km i en bobbane. 30 min to start. Gjelder meg. 32 lengder av 1581m, 16 runder. Blir artig😊❤️🏃‍♂️  Jan Oddvar Tangen i Olypiaparken er mannen som har gjort dette mulig. 😁🤗

ETTER LØPET:
Bobbaneløping ekstrem 50 km er da gjennomført. 50 km og litt over 2300 høydemeter på tiden 6.38. Ble hardt de siste 2 rundene. Men det gikk og jeg fullførte det jeg hadde satt meg som mål.

Stor takk til @olympiaparken, Miriam Delphin og Jan Oddvar Tangen. Takker for hotellrom Magnus Antonsen. Hadde aldri fått til dette uten deres hjelp. Og takk til #nrk som kom og tok masse fine bilder. 

TO FRA KLUBBEN I BOBBANEN:
På vei opp 12/16 runder. Går strålende. Fikk følge av Miriam Delphin opp runde 9 og 10. Fantastisk motivator det 0 Kommentar

Rune og Anders testet GPS-sporet til Kristins Runde - alt klart til klubbløpet 27. juni

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Jun 2020

Årets tredje klubbløp er som vi annonserte for en uke siden; et treningsløp i Kristins Runde - i vår smått legendariske løype som sist ble benyttet i konkurranse i 2013.  

Lørdag 27. juni kan du løpe denne løypa sammen med - eller delvis sammen med - Hilde Johansen og andre medlemmer fra region Ringerike. 

Det blir en ny mulighet senere i år, men det er ikke tidfestet ennå.

Vi har igjen 35 beltespenner... som de som fullfører får i premie.

Se også: Bli med på Kristins Runde 27. juni (50 miles)

Løypesjekk 

Rune Ougland - som løp KR i 2009 - fikk med seg en venn, Anders Haugvad, for et gjensyn med Kristins Runde søndag 14. juni. Dermed ble han prøvekanin for å sjekke at alt sto bra til med løypa to uker før turen vår. 

Rune skriver:
Jeg vil si det gikk bra hele veien. Vi brukte kanskje 5 minutter totalt på å sjekke kartet et par plasser, ellers løp vi kun på klokke/GPS.

Det var en HELT fantastisk dag!!🤩 Og ruta er jo veldig flott!! Burde absolutt arrangeres som konkurranse igjen😉Jeg er veldig glad jeg fikk med meg Kristins Runde når det ble arrangert som konkurranse. Faktisk var det første ultraløpet jeg var med på, så akkurat den løypa er litt ekstra spesielt for meg. Det er nok ikke siste gangen jeg løper den😊


Hilde og Terje var over de tre avsluttende toppene

Samme dag som Rune og Anders løp hele løypa, var arrangørene 27. juni over de tre avsluttende toppene; Helgehaugen, Lamannshaugen og Svarttjernshøgda.

Hilde skriver:
Terje og jeg løp de tre siste toppene av KR i dag. Startet ved Tverrsjøstallen og løp grusveien innover til stien opp mot den tredje siste toppen.
GPX-sporet ditt fungerte perfekt på min Suunto 👍🏻 

Hilde forts.: Jeg fikk litt hyggelig flashback til innspurten siste året, der jeg tok igjen hun nederlandske dama like før toppen av Svarttjernshøgda. Siste biten på grusen inn mot Tverrsjøstallen mimret jeg tilbake til jubel fra dere som sto der og venta, og til sønnen min Robert da han møtte meg langs veien og løp med meg de siste hundre meterne. «Du skal først i mål av damene, om jeg så skal bære deg», sa fjortisen med kamobukse og militærstøvler. Et av mine beste løp, og kanskje mitt beste konkurranseminne ❤️ Jeg måtte få Terje til å ta et jubelbilde av meg inn mot «mål», til ære for Kristins Runde.


0 Kommentar

16 har registrert seg på klubbens Medlemsløp 1-2020 - har du også løpt?

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Jun 2020


Det er ennå tre uker igjen av vårt Medlemsløp #1-2020 - i ei løype nær deg. Foreløpig er det 16 som har registert tid, men vi har en mistanke om at det er en del som ennå ikke har lagt inn resultatet sitt.

Distansene varierer fra 50 kilometer, som er minimum for å få en gratis klubbtrøye, til 165 kilometer. Alle typer løyper er representert.

På bildet ovenfor ser vi Sofiia Granheim, Even Nedberg, Kristoffer Stensrud, John Aslak Bø og Henriette Brynthe, alle fra klubben. Lengst til høyre ser vi Mari Kråkemo Finnerud (ikke medlem). Bildet er fra 50-milesturen i Oslofjorden Rundt-løypa 16. mai.

Tidligere nyhet:
Medlemsløp 1-2020 - i ei løype nær deg 1. mai - 5. juli


Disse har foreløpig registrert seg:

Dato:NavnDistanseTidHvilken løpstrasé løp du?
02.05.2020Øyunn Bygstad54,007:29 
03.05.2020Halvor Steinsholt50,006:21Ecotrail 50
07.05.2020André Gonstad Johansen54,504:17Perseløpet
10.05.2020Ragnhild Audestad50,007:00Ecotrail 50 km
10.05.2020Magnus Thorud165,024:47SMVE 100 miles
16.05.2020Even Nedberg80,010:00OFR 50 miles
16.05.2020John Aslak Bø79,109:39OFR 50 miles
16.05.2020Kristoffer Stensrud78,009:39OFR 50 miles
17.05.2020Philip Rakke50,005:49 
20.05.2020Terje Rundhaugen51,606:16Eggemomila
24.05.2020Hilde Johansen50,005:08Schjongs5er’n
29.05.2020Håvard Huru Bergene51,605:14Hytteplanmila 10K x 5
30.05.2020Siri Bergfald52,005:29

SkiLøpet sin 10 km løype +

30.05.2020Karianne Ekern50,007:08Grønliåsen rundt
30.05.2020Knut Kronstad53,009:30Ecotrail 50
31.05.2020Jon Asphjell82,013:09

Østmarka Trail Challenge t/r

12.06.2020Rakel Erla Sævarsdottir53,505:57Lørenskog Løpet 5km
13.06.2020Therese Falk65,007:21Lysaker - Sande #OFR0 Kommentar

16+2 har hittil løpt RPL50 medlemsløp, halvparten har registrert seg

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Jun 2020

Foreløpig er det 8 løpere som har registrert fullført til på Romeriksåsen på Langs, 2020 virtuell utgave. Det er ikke så verst det, men faktum er at mange flere har løpt, foreløpig uten å registrere seg.

På bildet ser vi Thomas Willy Lindgren, Isabel Aarnes, Halvor Steinsholt og Peter Laskowski som løp sammen 13. juni.

Totalt vet vi om 16 fra klubben (to har løpt to ganger) + 2 gjester
Vi har 63 medaljer på lager, og vi håper jo alle forsvinner...

Det er uansett god tid til å løpe den fine turen, og slik det ser ut værmessig vil det bli flotte forhold utover i juni. Siste frist er ikke før 30. august - så dere skal få flere påminnelser.

Se tidligere nyheter:
Medlemsløp 2-2020 - Romeriksåsen på langs 23. mai - 30. august

Åtte fra klubben på Kristi Himmelfartstur i RPL50-løypa - Bli med på "Medlemsløp 2-2020" du også

Stig Andy Kvalheim, Line Gjelstad og Terje Rundhaugen  i løypa 7. juni. (Foto: Hilde Johansen).


Hilde elsker vann og gjørme, og lot ikke muligheten gå fra seg til å bevege seg litt utenfor løypa. Fra turen 7. juni.


Disse har løpt RPL50 og registrert seg:

 

21.05.2020Terje Rundhaugen07:50
21.05.2020Håvard Huru Bergene06:37
21.05.2020Roy Støle07:50
30.05.2020Håkon Rekstad07:14
05.06.2020Gunnar Fæhn11:12
13.06.2020Thomas Willy Lindgren08:12
13.06.2020Halvor Steinsholt08:10
13.06.2020Peter Laskowski08:12

I tillegg har vi registret at følgende har løpt uten å registrere seg:

 • 21.05. Sofiia Granheim
 • 21.05. Hilde Johansen
 • 21.05. Annette Velde Sande
 • 21.05. Jon Asphaug
 • 21.05. Eirik Totland Pettersen (gjest)
 • 30.05. Karin Gjerde Viddal
 • 30.05. Knut Bøvre
 • 07.06. Line Gjelstad (gjest)
 • 07.06. Stig Andy Kvalheim
 • 07.06. Hilde Johansen 2. gang
 • 07.06. Terje Rundhaugen 2. gang
 • 13.06. Isabel Aarnes


Karin Gjerde Viddal i løypa 30. mai. (Foto: Knut Bøvre)


0 Kommentar

Ultratrio viste muskler langs Oslofjorden.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jun 2020

Mens vi venter på at konkurransesesongen skal komme skikkelig i gang er det mange som løper virtuelle løp eller lange treningsturer.

Vi kommer med egne oppsummeringer for klubbløpene våre.

Lørdag 13. juni la ni løpere avsted fra Lysaker for å løpe ultradistanse, noe alle klarte - selv om tre av dem løp lenger enn de andre.

Even har oppsummert:
9 løpere startet ved Lysaker kl 10:00 på det som skulle bli en svært varm dag. Vi fulgte løypa til "Oslofjorden Rundt" og pratet og koste oss i varmen. 6 stykker ga seg ved Drammen stasjon etter ca 46 kilometer, mens Magnus, Therese og jeg fortsatte til Sande og fikk 65,5 kilometer på klokka..

Her er alle ni løperne som startet ved Lysaker.
Vi ser stående fra venstre Magnus Thorud (RU), Line Sevilhaug Caliskaner (RU). Jon Harald Berge, Therese Falk( RU), Kristian Jahre, Mirsad Pandzic og Kristoffer Stensrud (RU). på huk er Erik Østerholt (på huk)

Her må vi nesten legge til at det er særdeles hyggelig å se Jon Harald (51) tilbake i ultramiljøet. Han var Norges beste ultraløper i flere år, med bl.a 7. plass i VM 24-timers (Seoul 2008) - da han også satte norsk rekord med 248,438 km. Han vant også de to første utgavene av Kristins Runde i 2008 og 2009. Sist vi så han i et ultraløp var i Spartathlon 2012 der han ble nummer 17.


0 Kommentar

Gunnar Næss (og Samuel Fredriksson) testet første 1/4 av Oslo-Bergen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jun 2020

Gunnar Næss er mer utholdende enn de fleste, det viste han blant annet i NUC 200 i 2017 og 2018. Han er nå en av overraskende mange som planlegger deltagelse i superultraløpet fra Oslo-Bergen Trail 2.-10. juli neste år.

Bildet: Gunnar og Samuel møtte tre mennesker på to dager i elendig vær. En av de var utrolig nok demotivasjonscoatch Henning Lauridsen - som de møtte på Oppkuven...


Gunnar fullførte (2. plass ) NUC200 i 2017
Han vant NUC 200 i 2018.

Helgen 6.-7. juni valgte han og makkeren i Oslo-Bergen, Samuel Fredriksson fra SK Kraft, å teste første fjerdedel av løype mot Bergen.

Første dag.

Andre dag.

Etter testen: Tidsmålet for Oslo-Bergen ble endret fra 5 til 7 dager!

Løpsrapport fra treningsturen har Gunnar lagt ut på fb-siden Norsk Ultra, og du ser den også nedenfor.

Et par dager etter turen snakket undertegnede med Gunnar på telefon, og fikk blant annet bekreftet det vi trodde; skogpartiene vil bli en tøff utfordring for mange, mye mer enn løpingen i fjellet. Det er jo å håpe at det blir betydelig tørrere forhold under løpet enn det Gunnar og Samuel fikk på testturen.

Erfaring: Det er lurt å ha en plan B og plan C

En ting som kan bli en utfordring er overnatting, sier Gunnar. Spesielt hvis det blir som i år da man må forhåndsbestille plass. Det blir derfor ganske sikkert nødvendig å ha med seg telt for overnatting, og en sekk på 8-10 kilo kan fort bli konsekvensen.

Dette kommer til å bli tøft, sier Gunnar, og regner med at han også vil prøve seg på strekningen fra Noresund og videre mot høyfjellet. Partiet Voss-Bergen blir jo mye likt fjorårets XREID, og Hardangervidda vurderer han som det letteste på ruta.

I dette løpet kan hva som helst skje og det er ganske umulig å gjette på hvem som kan vinne. Vi har ambisjoner, det har andre også, sier Gunnar - som ganske sikkert er en av deltagerne med mest erfaring fra ekstreme løp og også med kjennskap til løypa når starten går 2. juli 2021.

Det er nok mer enn maratonpers som teller her!


Gutta har så vidt startet, her er de ved Tryvann.

Testløp av første fjerdedel Oslo - Bergen. 
Tekst Gunnar Næss

Jeg og Samuel Fredriksson valgte helga med mest nedbør og la i vei. Trøsta var at det neppe kunne bli verre på løpsdagen(uka). Start lørdag morgen ved Soria Moria. Løypa skal Mona Kjeldsberg og Einar Iversen ha mye kred for. Her mangler ingenting. 

På vei inn mot Oppkuven snakket vi om at her var det ikke noe behov for noen de-motivator der vi plasket oss gjennom blautmyra. Snøflekkene som lå igjen varmet ikke akkurat opp vannet. Ikke før det var sagt dukket Henning Lauridsen ut av skogen, ute på en liten morgenjogg. Hva er sjansen liksom 😂.

Varm suppe på Løvlia.

På Løvlia tiltok regnet og lykken var stor da det viste seg at stua var åpen. To lykkelige karer kunne spise varm suppe mens hansker og buff tørket på ovnen. 

Ingen sak da å fortsette over Gyrihaugen, langs Krokskogstupet og ned til Sundvollen. Svær burger ble spist på bensinstasjonen der. Så var det innover mot Helgelandsmoen på først litt asfalt og deretter myke barnålstier. 

Så kom det uunngåelige asfaltstrekket til litt forbi Ask. 

Det uunngåelige asfaltstrekket. Oppakningen er av det tyngre slaget.

Inn i ukjent terreng. Ikke så kupert hadde vi sett for oss. Ja, sikkert... Men flotte stier fram til Hovinkoia der vi hadde forhåndsbestilt overnatting på DNT hytta. Vi drømte om fyr i ovnen og beina høyt de siste litt næringstomme km inn mot hytta. 

Nedturen var stor da det viste seg at DNT hadde tabbet seg og nøkkelen vår passet ikke til døra. Verst for Samuel som bare hadde survival blanket i sekken. Jeg var fullpakket med underlag, sovepose og minitelt. Redningen ble ei bålpanne, to dørmatter som underlag, en søplesekk og et overbygd inngangsparti.

Kaffekoking over bålpanne. Bålpanna bar de ikke med seg på turen!

80 km gjennomført på ca 13 timer. Neste dag var det sjarmøretappe til Noresund. Trodde vi. 

Hadde ikke fått med oss at vi skulle opp på ca 700 moh og gjennom litt stiløst terreng. Mindre bløtt ble det heller ikke. Men fram kom vi. To fornøyde karer ble plukket opp av kona mi, Yvonne Cecilie Bridget Bjerke, ved Kiwi på Noresund. Bare fire ganger så langt til Bergen...😅


0 Kommentar

Isabel, Thomas og Halvor testet Farris Ultra i samløp

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jun 2020

Farrisløpene med bl.a. Farris Ultra og Farris Maraton ble arrangert 7. juni uten RU-løpere på ultra, men derimot tre løpere på maraton. Maraton var testdistanse i år, derfor bare 7 deltagere.

På bildet ser vi Halvard, Isabel og Thomas sammen med Kolbotnløperen Stine Moesgaard.

"Maratonsamler" Isabel Aarnes fikk følge hele veien av kjæresten Thomas Willy Lindgren og nyinnmeldte Halvor Steinsholt. Det skilte noen sekunder mellom dem i mål, men i realiteten løp de sammen.

Isabel vant maraton på 5:05:54

Våre tre løpere  i tet like etter start. (Arrangøren / Morten Løvaas)

Reportasje på kondis.no: 173 løpere fullførte Farrisløpene og Farris Ultra

RESULTATER


0 Kommentar

Ruth Vingerhagen imponerte med 4. plass på Skuggenatten Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jun 2020

Ruth Vingerhagen (bildet) imponerte med en sterk 4. plass og god tid i Skuggenatten Opp 6. juni. Dette er det første ultraløpet hennes som medlem etter at hun meldte seg inn i januar, men den skotske Askerjenta løp jo også to sterke ultraløp i fjor (RPL og OTC).

Fem av de 45 deltagerne i Skuggenatten Ultra var fra klubben.

Skuggenatten Opp var korona-avlyst, men i stedet ble det på kort varsel invitert til et korona-tilrettelagt ultraløp i samme løype. Da var det ikke snakk om å løpe opp én gang, men opp og ned 5 ganger.

Fem ganger opp/ned Skuggenatten betyr 43 km og 2469 høydemeter, altså like høyt som Galdhøpiggen. Store deler av løypa går på glattskurt berg, så deltagerne var heldige med det tørre og fine været.

- Værmeldinga sa regn, men det kom 24 dråpar, sa løpsleder Helge Reinholt, som innimellom organisering kom seg opp og ned Skuggenatten fem ganger han også.

Helge, løpsleder og deltager. (selfie)

Øyunn elsker denne løypa! Noen dager etter løpet var hun på treningstur opp her. (Arrangørfoto)


Einar Hagemann på vei ned etter en av toppturene. (Arrangørfoto)


Ragnhild fjellgeit! Tilbake etter skade...

Se også reportasje på kondis.no: Ingrid Ukkelberg og Kristoffer Nielsen vant Skuggenatten Ultra


KVINNERPl
NrNamnKlubbFøddTid
4
17Ruth VingerhagenRomerike Ultraløperklubb19856,15
10
1Øyunn BygstadRomerike Ultraløperklubb19848,18
12
11Ragnhild AudestadRomerike Ultraløperklubb19659,50MENNPl
NrNamnKlubbFøddTid
17
25Helge ReinholtTreungen IL/RULK19677,22
20
26Einar HagemannSportsmanden/RULK19767,57

De fantastiske svabergene oppover Skuggenatten måtte passeres fem ganger for de som løp Skuggenatten Ultra. (Arrangørfoto)


0 Kommentar

Fire fra klubben fullførte KickMaster Ultra #17

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jun 2020

Vi er sent ute med nyheten, men 1. juni var fire av klubbens medlemmer med på årets andre utgave av KickMaster Ultra i Drammen, det 17. KickMaster Ultra totalt.

Bildet: Ragnar Nygård sammen med Marit Kråkemo Finnerud og Heidi Grønvoll. Trioen holdt sammen i 50 kilometer i sola - uten å krangle. (Foto: Marit Ryland) 

I tillegg til Ragnar og Heidi som løp 50 km, var Isabel Årnes og Morten Granli med på maratondistansen. Dermed har Isabel sikret seg et napp til i sin jakt på 20 offisielle maraton i 2020.

...endelig mer enn bare virtuelle løp... tenker nok flere enn Isabel!

Morten underveis på sin maraton i finværet.

Isabel omkranset av to ikke RU-løpende herrer, totalvinner Nils Hjelle og Halvor Been. (Foto: Marit Ryland)Tidligere har løpet vært omtalt på kondis.no: Ultraløp- og maratonsesongen re-startet i Drammen


ULTRA 50 km:
Maraton50 km

MENN


3RAGNAR NYGÅRD Romerike Ultraløperklubb4:05:364:52:31

KVINNER


1HEIDI GRØNVOLL Romerike Ultraløperklubb4:05:364:52:31


Maraton:MENN


5MORTEN GRANLI Romerike Ultraløperklubb4:45:50

KVINNER


1ISABEL AARNES Romerike Ultraløperklubb4:18:33

0 Kommentar

Romerike Ultra på Impossible Games

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2020

Romerike Ultraløperklubb var selvsagt på Bislett under Impossible Games, selv om det bare ble løpt kortdistanse der. På bildet ovenfor ser dere klubbens banner der løperen vår ligger litt foran langdistansekongen Sondre Nordstad Moen i løypa. (Foto: Samuel Hafsahl)

På dette bildet ser dere at Harald Krogh - i klubbens bunad - var blant tilskuerne på Bislett. På plass var også kloningen Harald den 2.  (Foto: Samuel Hafsahl)

Bislett 24-timers
Nå venter vi spent på om det også lar seg gjøre å arrangere løp inne på Bislett i november. Retningslinjene som kom i går gir åpning for 200 deltagere, men gjeldende avstands- og hygieneregler som gjelder nå vil være helt umulig å følge. Vi må håpe på god smitteutvikling - slik at regelverket gjør det gjennomførbart, og vi trenger ikke bestemme oss endelig før i begynnelsen av september.


0 Kommentar

OPPDATERT 19.6.: Bli med på Kristins Runde 27. juni (50 miles)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Jun 2020

 
Kristins Runde - 50-milesløpet over alle Nordmarkas 700-meterstopper - gjenoppstår i 2020. Ikke som ordinær konkurranse, men som et treningsløp / treningstur i klubbens regi. Løpet ble arrangert i 6 år fra 2008 til 2013, men ble droppet på grunn av manglende arenafasiliteter. På det meste (deltagerbegrensning) var det 54 deltagere.

I løpet av året er det planlagt to treningskonkurranser i Kristins Runde. Den første i regi av klubbens Ringerikeavdeling, som jo er hjemmehørende i KR-land, og senere på året med  andre initiativtagere.


Invitasjon:
Terje og jeg inviterer til trening i Kristins Runde lørdag 27. juni, 50 miles med start fra Tverrsjøstallen kl 09:00. Denne helgen hadde jo mange satt av til å løpe XREID eller RPL50.

 • Muligheter for overnatting ved Tverrsjøstallen i medbrakte telt/hengekøyer for de som ønsker det.
 • Selvsupport, umerka løyper. Traseen kan følges via kart, detaljert skriftlig løypeforklaring eller ved nedlastning av GPX-fil. 
 • De som ønsker det, kan holde følge med Terje og meg gjennom løypa. Rolig tempo, med gange i motbakker/stigninger.
 • Løpets unike beltespenne til de medlemmer som dokumenterer fullført løp (begrenset antall, telles opp senere)
 • Si gjerne fra om du planlegger å være med på turens arrangementsside: https://www.facebook.com/events/721557921971774/ 

Hilsen Terje Rundhaugen og Hilde Johansen

Løypekart:  KR_nord   KR_sør
Løypebeskrivelse: Loypebeskrivelse_KR.pdf      Route_description_eng.pdf
GPS-tracking: http://connect.garmin.com/activity/187202112 
Finn fram til Tverrsjøstallen:  Finn_Fram_til_Tverrsjostallen.pdf

_____________________________

Les alt om KR på klubbens hjemmeside under Klubbinfo/tidligere hjemmesider 

Løypa i Kristins Runde og de 50 toppene
Kristins Runde 1999-2007, før KR ble konkurranse
Det første året, 2008
Det siste året, 2013
Egne sider også for de andre årene...

_______________________________

Oppdatert info 19. juni:

TRENINGSTUR I KRISTINS RUNDE LØRDAG 27. JUNI

Tekst: Hilde Johansen

Terje og jeg løp deler av Kristins Runde forrige søndag. Vi startet ved Tverrsjøstallen, og løp i motsatt retning av den ordinære løypa noen kilometer, før vi løp tilbake til Tverrsjøstallen via de tre siste toppene i Kristins Runde.

På tilbakeveien fulgte vi gpx-sporet som Olav Engen har lagt ut i invitasjonen til Romerike Ultraløperklubb sin klubbtrening i Kristins Runde lørdag 27. juni. Via klokka mi viste gpx-sporet veien perfekt (noe det sikkert gjør i den resterende delen av løypa), og det kan trygt anbefales å følge navigasjonen fra denne gpx-fila gjennom løypa.

Selv om Romerike Ultraløperklubb har invitert til klubbtrening denne lørdagen, er det naturligvis fullt mulig å bli med gjennom Kristins Runde også for løpere som ikke er medlem av Romerike Ultraløperklubb.

Terje og jeg tenker å overnatte ved Tverrsjøstallen fra fredag til lørdag, enten i telt, hengekøyer eller biler, avhengig av været.

Vi starter å løpe fra Tverrsjøstallen lørdag kl 09:00. Løypa er ikke merka. Det anbefales å ta med utskrift av kart og detaljert løypebeskrivelse, samt å legge inn gpx-sporet i klokka om man har mulighet til det. Alt dette finnes i invitasjonen på hjemmesiden til Romerike Ultraløperklubb (se link i forrige innlegg i denne gruppa).

Det er basert på self-support hele veien. Det er mulig å fylle vann fra bekker, men grunnet fare for smitte fra avføring fra beitedyr i området bør man se an dette.

Ved mange deltakere er det sannsynlig at det vil bli noe spredning i gruppa underveis. Terje og jeg vil holde et tempo på 6-7 min pr km på grusveiene mellom toppene. Opp mot toppene beveger vi oss for det meste i gangfart, og ned igjen tilpasses tempoet etter terrenget.

Det anbefales å ta med noe førstehjelpsutstyr i sekken. Powerbank og ladekabler til telefon og evt til klokke kan også være lurt å ta med.

Alle som deltar på treningsturen i Kristins Runde må legge inn telefonnummerne til Terje og meg i sin telefon før oppstart.

Vi gleder oss til lørdag 27. juni, og håper mange vil være med og løpe denne fine runden 🙂

Startfeltet 2008

Heiagjengen 2013

 


0 Kommentar

Stig Andy Kvalheim er tilbake i klubben

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jun 2020

Stig Andy Kvalheim (51) fra Hønefoss har meldt seg inn i klubben. Han var også medlem hos oss i perioden 2014-2016. 

Stig Andy kjenner vel svært mange av dere som arrangør av Ringerike 6-timers og Røyse Ultraintervall. Ellers er han jo profilert som speaker og arrangør for masse lokale arrangementer og en av speakerne på Bislett - der bildet ovenfor er fra. (Foto: Olav Engen)

Ultradebuten hans var i 2014 på Romerike 50 km Sommerultra, som ble arrangert fra Sessvollmoen året før vi startet opp med Romeriksåsen på langs. Samme året løp han også Halden Ultraintervall, og fikk inspirasjon til sitt eget Røyse Ultraintervall som han arrangerte første gang i 2015. Fra og med 2016 kom også Ringerike 6-timers til, slik at han nå arrangerer to årlige ultraløp.


Stig Andy på treningstur (33 km) 30. mai. (Privat foto)

Han later seg heller ikke på treningssiden, og nå er han inne i en seksukers-periode der han skal gjennomføre 3 virtuelle ultraløp på 6 uker; Virtuelt Røyse Ultra, Schjongs5er'n x10 og Romeriksåsen på langs. 

Det neste  store treningsmålet er Oslotrippelen 2021, han er jo en av Oslo Maraton ambassadører.

(privat foto)

Her ser vi Stig Andy som sekundant for kjæresten Hilde Johansen under Bislett 24-timers i fjor. Den siste timen av løpet overtok han også speakerjobben. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)0 Kommentar

Nytt medlem: Halvor Steinsholt

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jun 2020

Halvor Steinsholt (30) fra Ås har meldt seg inn i klubben, og som dere ser av oppsummeringen nedenfor er han er allerede en erfaren ultraløper. Han vil fortsatt løpe "kortere løp" for Team Sportsmanden.

Bildet er fra starten i RPL50 i fjor. (Foto: Gry Løberg)

Halvor om seg selv:
Jeg er 30 år og kommer ifra Ås. Har løpt en del ultraløp blant annet RPL 2 ganger, Ecotrail 80km 5 ganger, Dobbelttravern 2 ganger, Ultrabirken 1 gang. Det mest spektakulære ultraløpet jeg løp var på Færøyene i 2019. 67 km i sol, regn og tåke samtidig. Løper litt orienteringsløp og gateløp.

Synd det ikke ble noe RPL i år, men stiller opp på den virtuelle utgaven 13 Juni.

Håvard i Ecotrail 2016. (privat foto)

Sammen med innmeldingen skrev Halvor:
Jeg liker godt draktene deres og kjenner flere som er med i klubben. Jeg skal allerede i morgen løpe deler av Ecotrail løypa sammen med minst en fra RULK (Isabel Aarnes) så da var det på tide at jeg meldte meg inn.

Her ser vi Halvor sammen med Isabel og andre fra klubben i Ecotrail-løypa 30. mai. (foto fra Isabels fb-side)


0 Kommentar

Nytt medlem: Karin Gjerde Viddal

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jun 2020

Karin Gjerde Viddal (44) fra Skjetten har meldt seg inn i klubben. Til daglig jobber hun som undervisningsinspektør ved Luhr skole i Lørenskog. Debuten på ultradistanse skjedde fire dager etter innmeldingen og før vi rakk å skrive dette. 

Bildet er etter fullført RPL nå i pinsen. (Foto: Knut Bøvre)

Karin om seg selv: 
Jeg er 44 år, gift, mamma til tre gutter og jobber i skolen.
Jeg er opprinnelig fra Bud i Romsdal og er vant til et litt åpnere, men røffere terreng i fjella der oppe, så det tok en del år før jeg ble skikkelig glad i marka. Nå derimot, løper jeg rundt i Østmarka flere ganger i uken og blir stadig imponert over allsidigheten marka har å by på av opplevelser. Jeg løper aller helst sti, men synes det kan være en kjekk avveksling med en asfalttur også.

Jeg synes det er gøy å delta på løp innimellom, mest for at det er sosialt og for at det virker skjerpende å ha et konkret mål å trene mot. Jeg har løpt fire maraton, mange halvmaraton og noen andre kortere løp også. Jeg har merket med tiden at jeg trives bedre med å løpe de lengre distansene, så da var målet for denne sesongen å ta steget opp til et ultra. 🙂

 Privat foto

I e-posten sammen med innmeldingen 27. mai skrev Karin:
Jeg var egentlig påmeldt årets Romeriksåsen på langs, noe som skulle være mitt første ultraløp. Jeg har derfor ikke løpt et ultra ennå, men håper jeg likevel kan bli medlem slik at jeg kan benytte meg av tilbudet om å delta i det virtuelle alternativet dere har ordnet i stand.

Allerede i pinsen løp hun denne turen, sammen med Knut Bøvre:
Vi løp turen i helgen og den var helt fantastisk. Hjelpe meg, for en fin løype! Så all ære til den som har satt sammen den! Midt i blinken for meg som liker aller best å løpe sti.  Jeg likte godt det var noe nytt som skjedde hele tiden. Være seg et vakkert vann, breie fine stier, snø eller myr som omtrent sugde av meg skoene 😊. Kjempetrivelig tur! Vi løp helt inn i skolegården og inn den «buen» og i mål, så det var i alle fall et veldig fint område.

Bilder fra turen:


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline