Romerike Ultraløperklubb

Romerike Ultraløperklubb

Bildeserie fra Bislett 24-timers kåret til Årets bilde i kategorien Sport reportasje

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Mar 2020

Fotograf Stig B. Hansen i Aftenposten vant kategorien "Sport reportasje" med bildeserien UTMATTET da Årets bilde ble kåret torsdag kveld. Bildeserien på åtte bilder er fra Bislett 24-timers og et 24-timersløp i Barcelona. 


Torsdag 26. mars ble vinnerne av Årets bilde 2019 kåret. Kåringen som skulle vært på Litteraturhuset i Oslo for to uker siden ble foretatt digitalt. Det var totalt 15 kategorier (foto og video).

For kategorien Sport reportasje vant bildeserien "Utmattet" av Stig B. Hansen, Aftenposten. Det er åtte bilder der fire av dem er tatt på Bislett 24-times i november og fire er fra et 24-timersløp i Barcelona.

Både Bislett-bildene og bildene fra Barcelona er tatt i forbindelse med en 14-siders reportasje i A-magasinet om "Løperjenta" (Therese Falk) det Stig B. Hansen var fotograf og Bjørn Egil Halvorsen sto for skrivinga.

Sport reportasje, vinner: «Utmattet»

24-timers løp innebærer simpelthen å løpe så langt du klarer på ett døgn – den mest nådeløse øvelsen innen ultraløp.
Foto: Stig B. Hansen, Aftenposten
Juryens begrunnelse: Fotografen vet hva han vil fortelle og har en tanke bak serien. En bra måte å nærme seg en løpekonkurranse på.

Les mer og se bildene på VG.no: Dette er Årets Bilde 2019 
eller Journalisten.no: Årets bilde 2019: Se alle vinnerbildene


Kondis.no på Bislett 24-timers:

Kondis var selvsagt også tilstede på årets Bislett 24-timers, og de to NM-vinnerne er begge med på Stig B. Hansen bildeserie:
Arvid Haugen og Therese Falk vant NM 24-timers
Halvveis på Bislett 24-timers er det spenning om NM-titlene
Bislett 24-timers er i gang med 159 løpere
Følg Bislett 24-timers live fra lørdag kl 10:00 og send hilsen
Jarle (69) debuterer på 24-timers
10 ting du ikke trenger å vite om Bislett 24-timers
Slik forbereder Odd Edøy seg til Bislett 24 timers (innlogging)
Bislett 24-timers utsolgt på 33 timer

To av de utmattede løperne - som altså var fjorårets NM-vinnere på 24-timers - orker å vise muskler like etter avslutttet løp. (Foto: Per Inge Østmoen)

En time etter målgang var det medaljeseremoni for NM-vinnerne på 24-timers løp. De ser ikke mye utmattet ut her, men det vet vi at de var. (Foto: Per Inge Østmoen)


0 Kommentar

Frode Lein fullførte Iditarod Trail Invitational - 563 km på truger med pulk på slep

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Mar 2020

Frode Lein har vært ute en vinternatt før - ja tropenatt også - men deltagelsen i Iditarod Trail Invitational er sunnmøringens (bor i Hakadal) lengste konkurranse noensinne. 563 km på truger - med pulk på slep - i svært varierende vær og snøforhold. Mon tro om andre i klubben vil prøve seg på denne?

Frode på første dagen av ITI350. (Foto: Mark Smith)

Denne saken har også vært publisert på Kondis.no:

De fleste sportsinteresserte har nok hørt om Iditarod, og da er det selvsagt hundeløpet man tenker på. 1569 kilometer gjennom Alaskas villmark i temperaturer ned mot 50 minusgrader. Men visste du at det også fantes en konkurranse for tobente?

Iditarod Trail Invitational heter den ekstreme utfordringen der man kan sykle, gå på ski eller løpe (med truger) i samme trase som hundespannene benytter. Løpet ble første arrangert i 2000, og i år var en nordmann med for første gang, ikke overraskende var det eventyreren Frode Lein (51) fra Hakadal.

Starten for ITI 350 som Frode deltok på var i Anchorage (Knik Lake) og med målgang i McGrath 563 kilometer senere, et eventyr som varte i nesten 9 døgn. At hele 46 av de 78 deltagerne fullførte må tilskrives det faktum at det er strenge krav til tidligere erfaring for å få være med. (Vi nevner bare i parantes at det også er en distanse på 1000 miles - altså samme distansen som for hundeløpet)

Nå er Frode Lein tilbake i Hakadal og i full sving med ansvaret for krisehåndtering for it-driftssystemene hos Arbeidsdirektoratet. Da han reiste var det ingen "corona-krise", men underveis i løpet utviklet seg seg raskt, og noen italienske deltagere ble beordret hjem for å hjelpe til. Etter hvert fikk man også merke amerikanernes tiltak, men løpet ble ikke stoppet. Hjemreisen fra Alaska skjedde med militær transport - til hjemmekarantene, masse jobb og lite trening.

ITI 350

På Frode Lein's blogg "Exploring the limits" kan du lese om forberedelsene og gjennomføringen: Iditarod Trail Invitational
..og om utstyret han benyttet...

Et par avsnitt fra bloggen:

Stygge_føtter.jpg

- Når man drar en pulk etter seg blir bena hele tiden trykket bak i skoen. Med våte sko hadde både strømper og hæler frosset fast i skoenes hælkappe – noe som var nytt for meg. Jeg måtte brekke sko, strømpe og fot fra hverandre og deler av skinnet på hælen ble revet av.

- Etter å ha passert Rainy Pass ble jeg nok en gang påminnet om å hoppe raskt ut av løypa når snøscootere kom – og denne gangen suste fem scootere forbi med forskjellige oppgaver. Den fremste satte løypestikker for hundeløpet, to brøytet og havret opp hardpakket snø og de bakerste kuttet trær samt ryddet traseen. Da de hadde passert var det straks tyngre å løpe og trugene måtte på igjen.

- Etter hvert så sto jeg i åpent landskap og alle spor var fokket igjen – men dette hadde jeg allerede forutsett. Erfaringen tilsa at de fleste snøscooter traseene over åpne landskap var rette linjer, så med enkel navigasjon hvor jeg brukte stjernene til hjelp gikk det forholdsvis greit å finne igjen traseen i hvert skogholt, men det tok litt ekstra tid.

Les hele bloggen her

Frode_Lein_klar_til_dyst.jpg


Alle som abonnerer på en av Amedias 70 aviser får fra nå og ut april tilgang til samtlige aviser. Det betyr at mange også kan lese denne saken fra lokalavisa Varingen:

Hakadøl Frode Lein (51) gikk og løp 563 kilometer i Alaskas villmark: - Den var litt brutal, denne her

Iditarod Trail Invitational hjemmeside

Noen tidligere omtaler av Frode Lein eventyr:

Des. 2019: Kilimanjaro opp og ned før julebordet
Nov. 2019: Frode Lein løp 230 km gjennom fem naturreservat i Kenya
Juni 2019: Frode Lein løp Jungle Ultra gjennom Amazonas regnskoger
Mai 2018: Maharaja Ultra marathon, 250 km gjennom en indisk ørken
Mars 2018: 50 mil i 50 minus - Yukon Arctic Ultra

... og en mye eldre sak om tjukkasen fra Hakadal:
Fra tungvekter i 2012 til ørkenløp i 2013 og 2014


0 Kommentar

Korona-avlysninger og -utsettelser

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Mar 2020

Hei alle medlemmer i klubben

Nå er det kun den nasjonale dugnaden for å bremse/stoppe Korona-pandemien som er viktig. Samtidig er det viktig å være optimist og ha tro på at dette går over, men det krever at absolutt alle følger de rådene som gis. Bare på 3-4 dager er situasjonen og de overordnede anbefalingene totalt forandret - for nå er det alvor! Ta vare på dere selv (og andre)!

En selvfølgelig konsekvens er at alle fellesaktiviteter avlyses eller utsettes inntil videre. Dere får alle en e-post om dette, men kort oppsummert gjelder det:

  • Klubbtreffet/årsmøtet 22. mars utsettes til det er mulig å gjennomføre.
  • Highland Fling (Klubbturen) er avlyst.
  • Påmelding til Bislett 24-timers utsettes til vi vet om det er mulig å arrangere løpet.
  • Vi avventer situasjonen mtp Romeriksåsen på langs. Utsettelse til oktober eller avlysning er mulig.
  • Fellestreninger er uaktuelt inntil situasjonen er endret, men virtuelle aktiviteter er mulig.
  • Holmenkollstafetten blir sannsynligvis avlyst eller utsatt, ikke bestemt ennå.

Hjemmesider, facebooksider mv er oppdatert med info.


0 Kommentar

Suveren seier og ny pers på Therese Falk i Skövde 6-timmars

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Mar 2020

Therese Falk viste god form tre uker før NM 100 km da hun med solid margin vant Skövde 6-timmars med 74,019 kilometer lørdag 7. mars. På bildet ser vi Therese i Boulogneskogen. (Foto: Jan Billy Aas)

At Therese stilte i mosjonsklassen og ikke aldersklassen skyldes kanskje ekstrem beskjedenhet, hva vet vel vi (?). Uansett var hun klart best av kvinnene med sine 74,019 kilometer (maratonpassering 3:17:47) - og lot seg bare slå av en enste herreløper, som løp en kilometer lenger enn Therese.

Vinnerne: Simon Gustavsson (75,187 km) og Therese. (Foto: Jan Billy Aas)

Det er vår i Skövde, og Therese blomstrer. (Foto: Jan Billy Aas)

Therese skriver på facebook:
- Skövde 6-timers! Et flott løpsarrangement, og perfekt løpevær. At klokken var tom for batteri, og jeg måtte løpe på følelsen, viste seg å gå veldig bra. 74,02 km på seks timer er ny pers. Takk til Jan Billy Aas for fine løpebilder, og til privatsjåfør og veldig fin samtalepartner Ragnar Nygård. Masse fine løpere, hjelpere og løpsarrangører!


Helle Manvik og Rakel Erla Sævarsdottir fulgte opp med 4. og 9.plass, mens Ragnar Nygård løp inn til 40. plass i herreklassen.

Rakel skriver på facebook:
- Skövde 6-timmars Den som gir seg er en dritt! Blytungt når klokka tuller og jeg nesten perser på første halvmaraton. Derfra gikk det nedover kan man si. MEN jeg klarte å karre meg akkurat 60km, altså faktisk 60,02km. Ingen pers, men det gjør ikke noe når man møter så mange fantastiske folk, god support og sola skinner. Og gratulerer så mye med seiern Therese I morgen blir det spa. Takk for meg! 

Rakel åpnet for hardt, men kjempet seg inn til 60 km+

 

Resultat 2020.xlsx

varv sde20.xlsx

6-timmars Kvinnor (51 delt.)1Falk ThereseRomerike UltraløperklubbK motion4974 019
4Manvik HelleOK KroppsfjällK404365 180
9Sævarsdottir Rakel ErlaRomerike UltraløperklubbK353960 016


6-timmars Män (74 delt.)40Nygård RagnarRomerike UltraløperklubbM503451 147

0 Kommentar

Bli med på klubbens lag i Holmenkollstafetten 9. mai

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Mar 2020

For tredje år på rad stiller Romerike Ultraløperklubb med lag i Holmenkollstafetten, og også i år har vi meldt på lag i klasse A2 Andre lag mix flertall kvinner. Det er stafettens nest største klasse med ca 1000 deltagende lag. (Bildet er fra 2018)

Lagleder for laget vårt er som de foregående årene Anita Kråkmo, og hun har også lagt ut arrangementet på facebook: RU - Holmenkollstafetten 2020

I øyeblikket er det akkurat 15 som er påmeldt, men erfaringsmessig blir det noen forfall. Dersom mange melder seg interessert kan vi også melde på et lag til.

Så altså:
Har du lyst til å løpe Holmenkollstafetten lørdag 9. mai, ta kontakt med Anita på e-post eller messenger.

Etter stafetten blir det samling på Eataly på Aker Brygge, der vi har bestilt bord. Klubben spanderer maten, løperne betaler selv for drikke.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline