Romerike Ultraløperklubb

Romerike Ultraløperklubb

Nytt medlem: Jan Magnus Brevik

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Des 2020

Jan Magnus Brevik (37) fra Kristiansand har meldt seg inn i klubben. Den tidligere Rye-løperen har minst 17 ultraløp på samvittigheten, det er de løpene vi finner på oversikten til DUV: http://statistik.d-u-v.org/getresultperson.php?runner=682446

På bildet ovenfor er han på vei mot 3. plass på Ringerike 6-timers 2018 (72,9670 km) - en plassering han gjentok i 2019. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Jan Magnus om seg selv:

Etter at jeg flyttet fra Oslo var det på tide å melde flytting fra SK Rye. Har løpt utallige timer sammen med Romerikinger på ultraløp så jeg kjenner mange fra klubben allerede. Var også med en fin gjeng fra klubben på Ultravasan i 2017 som jeg håper kan gjentas en gang (med bedre vær). Ser fra mot nye ultraløpsutfordringer i fremtiden.

Her ser vi blant annet Jan Magnus og Guro Skjeggerud på Bislett 24-timers i 2017. (Foto: Kjell Vigestad)

Tre av disse fire Ryeløperne er nå medlemmer i Romerike Ultraløperklubb. Vi ser fra venstre Svein-Erik Bakke, Kenneth Antonsen (fortsatt i Rye), Jan Magnus Brevik og Torunn Paulsen Brandt. (Foto: privat)


0 Kommentar

Therese Falk har meldt overgang til Hareid IL per 1.1.2021

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Des 2020

Therese Falk har meldt representasjonsovergang til Hareid IL fra og med 2021. Hun har vært medlem i  Romerike Ultraløperklubb fra november 2013. Etter syv år med masse suksess ønsker hun nå å representere klubben på hjemstedet, der hun har sine røtter. Suksessen vil nok fortsette der. Og vi vil nok møte Therese på løp like ofte som før.

Vi bruker ikke å omtale utmeldinger, men gjør selvsagt et unntak for Therese som har skaffet klubben så masse flott oppmerksomhet både gjennom sine resultater og sin utstråling. Vi har vært stolte av å ha Therese i klubben, og vi forstår godt at Hareid IL også er stolt over å få Therese til klubben.


30. november skrev klubben på facebook:

Ny gladnyheit! 
Therese Falk kjem "heim".
Vi i Hareid IL er svært glade for at Therese Falk har valgt å melde overgong til Hareid IL. 
Vi vonar at dette er til inspirasjon for alle i og rundt Idrettslaget. Therese satte nyleg ny nordisk rekord under 24 Hours in Hell på heile 251, 452km. Ho er også nominert til årets norske friidrettsutøvar for 2020. Vi satsar på mange gode resultat frå Falk dei komande åra og ynskjer henne hjartans velkommen i klubben.


Samme dag skriver Therese på sin fabebookside:

Då er eg komen heim.
I dag har eg blitt Hareid IL- utøvar.
Det var på tide. Vikebladet Vestposten og andre lokalaviser har fulgt meg tett dei siste åra, og eg har kjent meg heia på av lokale Hareidsdølingar heile den tida eg har sprunge. Så det å melde overgang til Hareid IL var eit enkelt val. Eg har hatt ei fin tid i RULK, og takkar for 7 fine år. Men eg er Hareidsdøling, og ein stolt ein.

0 Kommentar

Therese Falk er kåret til Årets kvinnelige friidrettsutøver

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Des 2020

Therese Falk var nominert til prisen Årets kvinnelige friidrettsutøver i Norge 2020 i konkurranse med blant andre Hedda Hynne og Karoline Bjerkeli Grøvdal. I dag ble det klart at når over 8000 stemmer var telt opp var Therese stemt fram som vinner - altså som Årets kvinnelige friidrettsutøver i Norge!

Bildet over kunne vært tatt i dag, men er fra Ringerike 6-timers i 2017. Godt inspirert av den som ble kåret til Årets mannlige friidrettsutøver i Norge 2020, Karsten Warholm. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Vi gratulerer masse og viser til nyhetene på kondis.no: 

  • Therese Falk er kåret til Årets kvinnelige friidrettsutøver
    • For første gang var en ultraløper nominert til en av friidrettens priser, og Therese Falk ble ikke bare nominert; hun gikk helt til topps i folkets kåring av Årets Kvinnelige Friidrettsutøver
  • (K+)Therese løp som en jente og ble kåret til Årets kvinnelige friidrettsutøver
    • -Jeg hadde aldri drømt om å løpe over 250 kilometer, sier Therese. -Målsettingen og drømmen har vært å komme over 240 kilometer, som jo også er utrolig langt. Likevel var det over 250 kilometer hun løp i september, og nå er hun for den prestasjonen kåret til Årets kvinnelige friidrettsutøver i Norge. -Dette er veldig stas for ultrasporten, akkurat som det er en anerkjennelse av min prestasjon, sier Therese som skryter av et raust og fint miljø blant ultraløperne. 


0 Kommentar

Harald Bjerke vant 24-timers i Måndalen - underdogen lurte alle

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Des 2020

Harald Bjerke var i svært godt selskap da han debuterte på 24-timers i Måndalen Ultra Run. Både han selv og andre forventet vel sisteplass i dette selskapet med Kilian Jornet, Didrik Hermansen og andre kanoner på start. 

Slik gikk det ikke; underdogen lurte alle og vant løpet etter en fantastisk stayerevne i det kalde været. 

- Jeg satset på et så jevnt løp som mulig og hadde kledd meg godt med ull innerst. Samtidig er jeg godt vant med å løpe i kulde, jeg har aldri hatt tredemølle og trener ute hele vinteren, sa Harald etter seieren. Nettopp dette at han hadde kledd seg bedre enn de andre, og også løp mer utendørs vinterstid ble kanskje avgjørende for seieren.

Vår andre deltager, Didrik Hermansen, trivdes ikke i kulda, men kjempet tappert til han ga seg etter 17 timer. Didrik kommenterte løpet på facebook

Bildet øverst viser Harald rett etter målgang sammen med andremann Jo Inge Norum. (Foto: Olav Engen)

Harald venter på dopingkontroll sammen med sin fantastiske servicemann Christian Randholm. (Foto: Olav Engen)

Kilian og flere andre har gitt seg, nå er det Harald som er filmstjerna. (Foto: Olav Engen)

Didrik pakket seg godt inn, men frøs likevel. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Se reportasjer på kondis.no:  


LastRank
Name

Laps
Distance (km)


1Harald Bjerke580232.28

2Jo Inge Norum548219.45

3Simen Holvik520208.13

4Didrik Hermansen437174.80

5Sebastian Conrad Håkansson403161.20

6Kilian Jornet337134.800 Kommentar

Sven-Inge Bergheim har løpt Karmøy Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Des 2020

Vårt nye Bergensmedlem Sven-Inge Bergheim løp Karmøy Maraton lørdag 28. november, der han ble klokket inn på 4:12:44. Det ga 79. plass av 103 herreløpere.

- Herlig dag med maraton på Karmøy, fantastisk arrangement, skriver Svein-Inge på facebook.

Se også reportasje på kondis.no: 2.49.41 og norsk årsbeste av Maryna Novik i Karmøy Maraton

Se også: Nytt medlem: Sven-Inge Bergheim


0 Kommentar

Svein-Erik Bakke vant første utgave av Hagemanns Primtalløp

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Des 2020

Vinneren i den første offisielle utgaven av Hagemanns Primtalløp, som startet 1. november, ble til slutt Svein-Erik Bakke. Han holdt det gående i 18 dager. På dag 18 løp han altså 61 km, og dermed 501 km totalt på de 18 dagene.

Se reportasje på kondis.no: Svein-Erik Bakke vant første utgave av Hagemanns Primtalløp

Einar Hagemann forsetter med sine "Hegamann Eventer":
Nå i desember er et nytt primtalløp på gang, og der ryktes det at Therese Falk skal prøve seg på en 24-dagers. Hvem holder følge?


Medaljen for deltagelse i Hagemanns Primtalløp.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline