Romerike Ultraløperklubb

Romerike Ultraløperklubb

Annette Velde profilert på kondis.no

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Nov 2020

Marianne Røhme i Kondis har intervjuet Annette Velde Sande denne uken, og nedenfor kan du lese et sammendrag tilrettelagt for klubbens side. (Foto: Marianne Røhme)

Annette Velde Sande fortviler over å ikke få vist sitt potensiale

Av Marianne Røhme

Annette hadde kluss med klokka, og trodde hun løp saktere enn hun gjorde under «24 hours in Hell» hvor hun løp inn til tredjeplass med 215,3 løpte kilometer. – Hadde jeg visst at jeg lå så godt an, hadde jeg klart VM-kravet på 220 km, men jeg mistet motivasjonen da det så ut som jeg løp 1.30 minutter saktere per kilometer enn jeg faktisk gjorde. 

Det sier Annette til Kondis.no. Her forteller hun om hvordan hun trener for å bli blant de beste ultraløperne i landet med seier i «Soria Moria Verdens Ende 100 miles» og 3.plass i «Ultra OCR Word Championship 24-timers» i 2018 som de beste prestasjonene.

Annette trives godt i terrenget og med å forsere hinder i OCR-løp, men på grunn av koronapandemien har det ikke blitt noen hinderløp på henne i det siste.

– OCR-løpene jeg skulle delta på har enten blitt avlyst, eller ikke vært mulig å gjennomføre grunnet reiserestriksjoner og påfølgende karantene. Jeg har derfor valgt å løpe vanlige ultraløp isteden, sier hun.

 

Løper 100 kilometer i uka

Annette har Didrik Hermansen som coach. Han setter opp et variert program for henne som inneholder rundt 100 kilometer i uka fordelt på intervalløkter, langturer og rolige turer.

– Jeg jobber ofte lange vakter og det er ikke alltid jeg får mulighet til å gjennomføre alle øktene, men Didrik har satt opp en prioriteringsliste for meg hvor langturen er viktigst, deretter intervallene, og om noe skal kuttes ut må det være de rolige turene, forteller Annette, som for tida har Transgrancanaria 2021 som sitt neste store mål, men også har et lite håp om at forbundet vil se mellom fingrene på VM-kravet.

 

Håper på VM-plass på 24-timers

– Jeg vet jeg har kravet inne. Da er det utrolig frustrerende å ikke få vist det, og kanskje gå glipp av et viktig mesterskap, sier Annette, som var invitert til å løpe sammen med Kilian Jornet da han skulle sette rekordforsøk på 24-timers 8. november. Dette ble avlyst på grunn av at Killian var skadet.

– Killian ble fort bra igjen, og rekordforsøket skulle arrangeres 21. november i stedet. Deretter ble det utsatt til påfølgende uke på grunn av været. Etter 8. november har imidlertid smittesituasjonen endret seg, og arrangøren valgte å kun invitere menn da det på nytt ble klart at han skulle løpe. Dette for å minimere antall deltakere, men likevel sikre at det var minst tre menn som stilte på startstreken slik kravet er for at rekorden skal kunne godkjennes. Det var utrolig kjipt å ikke få være med likevel. For det første er det et helt enestående kult løp å få være med på, og for det andre var det løpet min siste sjanse til å prøve meg på VM-kravet i tide til å kvalifisere til landslaget og VM i 2021, sier Annette.

Hun understreker at hun har forståelse for at de må ta hensyn til regelen om at det må være med minst tre menn, og at koronasituasjonen setter store begrensninger på arrangementet.

– Jeg har forståelse for at det må være med tre menn i rekordforsøket på grunn av regelen. Derfor er det selve regelen det er noe galt med, den er både urimelig og utdatert. Det kunne heller vært krav om tre deltakere uavhengig av kjønn. Innen ultra er det svært mange kvinner som presterer like bra og bedre enn mange av mennene. Det å stille krav om at det må være tre menn, bør være unødvendig, sier hun, og legger til at en regel om minst tre menn ikke utelukker at det også kunne være med en kvinne eller tre.

Et lengre intervju kan du lese på kondis.no (medlemssak):

Marianne la ut dette bilder  på facebook etter treningsturen med Annette som avsluttet intervjuet.


0 Kommentar

10 vinnere i klubblotteriet november er trukket

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Nov 2020


I forrige måned annonserte vi at vi ville foreta trekning i årets andre klubblotteri. Siden løpene våre i år måtte avlyses, lar vi skopremier som var tiltenkte deltagere i RPL50 og B24 tilfalle klubbens medlemmer.

Nyheten 23. oktober: Ekstra klubblotteri - du kan vinne sko fra Altra og Oofos

 • Det var 274 medlemmer med i trekningen, dvs alle som har betalt i 2020.
 • 17 medlemmer har ikke betalt for 2020, og var ikke med i trekningen
  • 4 av disse er nå strøket som medlemmer, betalte heller ikke 2019.
  • De øvrige vil bli strøket i 2021 dersom de ikke betaler, dvs ikke ønsker å være medlem lenger - selv om de ikke har meldt seg ut.

2021:
Medlemskontingentkrav for 2021 vil bli sendt ut medio januar.
Deere skal ikke se bort fra at det blir et lotteri dag også....


Disse vant valgfrie Altra løpesko:

 • Thomas Rudi Stordalen
 • Liss Johansen Vallestrand
 • Mona Kjeldsberg
 • Thomas Willy Lindgren
 • Leif Foss
 • Peter Lange

Disse vant valgfrie Oofos restitusjonssandaler:

 • Peter Jensen
 • Jørgen Grøndal
 • Tommy Lennartsson
 • Mevlida Malkoc

Vinnerne blir tilskrevet (epost) mtp rutine for å velge skoønske.


0 Kommentar

Nytt medlem: Eivind Killengreen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Nov 2020

Eivind Killengreen (47) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Han har jo vært i kulissene og mer enn det, helt siden kona Tone Yvonne meldte seg inn i 2015. Nå ble gruppepresset i heimen for stort, og innmelding dukket omsider opp i innboksen.

 

Eivind om seg selv: 

"Etter passerte 47 år og aktivt ikke-medlem i mange år var det på tide å gi etter for gruppepresset i heimen og ta steget fullt ut og melde meg inn i en organisert idrettsforening, drøye 25 år siden jeg sist var medlem av noe slikt. 

Ungdomstiden gikk med til langrenn og orientering. Deretter en lengre pause frem til et ublidt møte med midtlivskrisen for rundt 10 år siden - man ser seg i speilet og tenker "shit! hvem er det der...." En ting er ihvertfall sikkert, det mentale bildet av en sprek og ung mann får seg en alvorlig knekk når man putter ny matchvekt i joggesko etter 15 år på sofaen. 

Siden den første benhinnebetennelsens inntreden (hørte jeg noen si Asics Kayano?) har det hele utviklet seg fremover til minimalistiske sko med null-dropp. Har svært god erfaring med å være support på ultraløp (Bislett 24 support er ingen lek), og har etter hvert kommet meg gjennom diverse ultra-sprint-distanser på 50-ish km. Du finner meg nederst på resultatlisten ;) 

Coronakrisen ble feiret med opptil flere virtuelle konkurranser, løping etter Maffetone-metoden og begynte på en runstreak - per dags dato 153 dager i strekk. Med en mildt sagt usikker fremtid hva gjelder corona-restriksjoner har jeg ingen bestemte mål for 2021, utover å løpe lenger og forhåpentligvis raskere enn før, og med mer vekt på eventyrløping."

Eivind på en bike-run fra Beitostølen opp BItihorn og tilbake sammen med Tone i 2018.


0 Kommentar

Therese Falk er nominert til Årets norske kvinnelige friidrettsutøver!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Nov 2020

Når friidrettsforbundet publiserte listen med de fem nominerte kvinner og menn til Årets friidrettsutøver fikk vi for første gang i historien se en ultraløper blant de nominerte. Det var selvsagt Therese Falk som var den nominerte. 

(Bildet er fra Belfast, Energia 24-timers 2019. Foto: Raphael Mason)

Uansett utfall er dette en veldig flott anerkjennelse til vår flotte idrettsprofil. Vi gratulerer masse med nominasjonen!

Det blir ingen idrettsgalla i år, og det er "folket" som skal stemme fram Årets idrettsutøvere på kvinne- og herresiden, så nå gjelder det å mobilisere alle ultravenner og deres slektninger og bekjente.

Avstemmingen er åpen frem til fredag 27. november klokken 12:00.
Vinnerne annonseres 1. desember. 

NFIF og Friidrett1 har tatt ut de forhåndsnominerte. Du kan stemme via denne linken.


Nominerte til Årets Kvinnelige Utøver (i alfabetisk rekkefølge):
Amalie Iuel, IK Tjalve
Hedda Hynne, IK Tjalve
Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve
Line Kloster, SK Vidar
Therese Falk, Romerike Ultraløperklubb 

Det er et tøft finalehelt, der Hedda Hynne har verdens nest beste tid på 800 meter, Karoline Bjerkeli Grøvdal har verdens nest beste tid på 5 km (fjerde best på 10 km) og Therese Falk har verdens nest beste resultat på 24-timers løp.

Se også kondis.no:
Nå kan du være med å stemme fram årets norske friidrettsutøvere


0 Kommentar

Nytt medlem: Camilla Friseid Skaugrud

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Nov 2020

Camilla Friseid Skaugrud (41) fra Vikersund har meldt seg inn i klubben. Hun debuterte på ultra i fjor, men har allerede rukket å bli en rutinert ultraløper. (Bildet er fra Sunnfjord Ultra tidligere i år)

Hun vil fortsette å konkurrere for Modum FIK i kortere løp.

Camilla om seg selv:
- Jeg er ei løpeglade dame, opprinnelig fra Asker, bosatt i Modum. Jobber som lærer i barneskolen til daglig, og bruker mye av fritiden på stien. Begynte med løping da sønnen min på 10 ble født. Jeg har siden den gang deltatt på mange løp, og distansene har også økt med tiden. 

- I 2019 løp jeg mine første ultraløp, Ecotrail Stockholm 45km, Romeriksåsen på langs, Norefjell Sky Ultra og Ringerike 6t. Selv om mye har blitt avlyst i år har det blitt noen ultraløp i år også, Sunnfjord ultra, VHUT og Ringerike 6t og Ecotrail Oslo virtuelt 50km. Neste år satser jeg på nye utfordringer og øker distansen til 80 og 100km.

Kamilla på Facebook
Insta: camillafriseid


0 Kommentar

Fem RU'ere deltok i Löplabbets AllehelgensUltra 50km fra Drammen til Sandvika

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Nov 2020

I Löplabbets maraton og ultraløp er det en sosial profil som står i høysetet, og resultatene settes opp alfabetisk. Likevel, det tas tider, og da er det lett å se at den som løp klart raskest var vårt nye medlem Svein-Erik Bakke. Han brukte 3:57 på 50 kilometer, en sterk tid.

Fort løp også Louise Skak (raskeste kvinne) og Peter Jensen, med 4:35. Arrangør John Aslak Bø, som selvsagt representerte Löplabbet i dette løpet brukte 4:54 og Torunn Paulsen Brandt kom inn på 5:50.

Louise og Peter løp sammen i 50 km.

John Aslak og Torunn før start.

Etter løpet skriver Torunn på facebook:
- Happy Halloween. Endelig en ekte ultra igjen. Så godt. Så vondt. Så langt. Så kupert. Så vondt i lårene. Så stiv i ryggen. Så sliten. Så glad. 

Løplabbets AllehelgensUltra på 50,3 km og endelig ny beltespenne i boks.

- Et herlig sosial arrangement fra Løplabbet med puljestart uten support underveis, hvor det er løpeturen som står i sentrum, ikke selve farten. Så vi fikk oss herlig rolig langtur og fikk møte/løpe sammen med så hyggelige folk, selv om det ble litt tungt for meg på slutten. Tusen takk Hege for samløpet.
- Bør kanskje nevne at Svein også stilte til start, selv om jeg bare så han i start og mål. Han hadde også rolig langtur, bare ca. 2 t raskere enn meg. Nå skal beina mine heves høyt, en pizza skal i ovnen og et godt glass vin skal nytes.
Svein-Erik og Torunn i nytt fint klubbtøy!


Se også omtale på kondis.no:
23 deltok i Löplabbets AllehelgensUltra 50km fra Drammen til Sandvika

 

Resultatliste Löplabbets AllehelgensUltra
Svein-Erik BakkeRomerike Ultraløperklubb03:57
Louise SkakIdrett uten Alkohol04:35
Peter JensenRomerike Ultraløperklubb04:35
John Aslak BøLöplabbet Sandvika04:54
Torunn Paulsen BrandtRomerike Ultraløperklubb05:50

0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline