Romerike Ultraløperklubb

Romerike Ultraløperklubb

Populær fellestrening på Bislett 25. januar

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jan 2020

Louise Skak hadde invitert til fellestrening på Bisletts innendørsbane 25. januar. Minst et 20-talls medlemmer og noen andre løp langt eller lengre i løpet av noen timer denne lørdagen. (Bildet er lagt ut av Isabel)


For mange var det fin trening før Bislett 50 km to uker senere... og selv med vårstemning ute er det hyggelig å trene inne på Bislett.

Vil du arrangere fellestrening?
Vi har foreløpig gitt opp de faste treningssøndagene våre, men vi håper jo likevel at flere av dere fortsetter å invitere til trening på facebooksiden: Treningsinvitasjoner Romerike Ultra
Trening ute, trening inne, langtur, enda lengre tur? Ta kontakt med Olav for hjelp med å profilere treningen.

Dette bildet er lagt ut av Louise, og det ser ut til at det er 25 ulike løpere på dette og Isabel's bilde ovenfor og Lise's nedenfor.

Dette jentebildet er lagt ut av Lise. Det ert jenter med mange kilometer i bena her...0 Kommentar

Marius Nakkeid kom på 8. plass på Funchal Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Marius Nakkeid var raskest av de norske løperne på Funchal Maraton på Madeira 19.  januar. Han kom på 8. plass i herreklassen med tiden 2:58:58. Det holdt til 2. plass i M40-44. Marius kunne også glede seg over at kona Barbro fullførte sitt 10. maratonløp på en fin 11. plass i kvinneklassen.  

Marius Nakkeid har sendt oss denne rapporten fra Madeira:

Maraton løpsrapport fra Madeira Funchal 19 Jan

Marius_Nakkeid_løypa.jpgMarius langs landeveien på Madeira. (Privat foto)

Vi hentet startnummer dagen i forveien og avtalte med arrangøren at det var mulig å legge ut egne drikkeflasker på drikkestasjonene, noe som var hensiktsmessig i det varme klimaet. Ca 25 grader ved løpet slutt. Deretter var det obligatorisk pastaparty på en italiensk restaurant, og i goodiebagen var sportsdrikke byttet ut med Madeira (fornuftig).

Maratonløpet startet 08:30 og det var 255 til start - inkludert 5 nordmenn - hvorav jeg hadde med kona Barbro Lindkvam. Hun var pådriveren til dette løpet, hun fullførte sitt 10 maratonløp.

Vi løp 4 runder på småkupert sløyfer a 4 km hver vei med 180 graders sving med enkel underholdning i den ene enden av sløyfa. Det var fine brede veier, men noe brosteinspartier i siste del av løypa i gamlebyen. Halvmaratonløperne startet 1.5 time senere og blandet seg etterhvert med 42 km løperne.

Mapa2019-FINAL MaratonaEN.jpg

Løpet startet for alvor ved 35/36 km for meg, splitt-tidene ble noe drøyere etterhvert, men jeg klarte å få kroppen over målstreken rett under 3 timer`n.  Fornøyd med å bli nummer 9 totalt (8 i herreklassen)  og 2. plass i klasse M40-44.

Det var grei bevertning og service i etterkant, samt nydelig sommervær.
/Marius Nakkeid

Se mer på kondis.no: Klasseseier til Helge Fuglseth i Funchal Marathon


0 Kommentar

Nytt medlem: Kevin Hughes

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Kevin Hughes (44) fra Hagan i Nittedal har meldt seg inn i klubben. Ultraløpsdebuten fikk han på RPL50 i fjor der han kom i mål på 5 sekunder over 7 timer.

Kevin om seg selv:
Begynte med løping i 2015 (40 års krise) med en gang i uka med venner. Eskalerte mengde i 2017/2018 og løper nå 3 til 4 ganger i uka, når jeg har tid. Har 3 barn som er aktive, er daglig leder i en liten bedrift i Oslo.

I 2019 løp jeg EcoTrail 30 og RPL. I 2020 skal det selvsagt løpes RPL igjen, og EcoTrail 50. Skal og løpe minst en Maraton i 2020 og forhåpentligvis en 80km. 

Bildet fra RPL i 2019, hvor det ikke gikk strålende den siste mila:


0 Kommentar

Nytt medlem: Ruth Vingerhagen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Ruth Vingerhagen (34) fra Vettre i Asker (opprinnelig fra Glasgow) har meldt seg inn i klubben. Hun debuterte på ultraløp i RPL50 i 2019 med en veldig sterk 6. plass med tiden 5:41:12. Litt senere på året vant hun 55-kilometeren i OTC.

Ruth like etter starten på RPL50 - i bra posisjon - men det skulle bli mye bedre underveis. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Ruth etter seieren i OTC. (Foto: Mona Kjeldsberg)

Ruth på facebook

Ruth om seg selv:
Jeg begynt å løpe etter jeg fikk barn. Vi har flyttet en del og løping var en fin måte å bli kjent med nye områder. Nå kombinere jeg ofte løping med turorientering. Etter hvert ble turene lengre og lengre og i 2019 gjorde jeg min første to ultraløp (RPL og OTC (kortest). Liker meg best i terreng og helst opp i fjellene.0 Kommentar

Fire fra klubben fullførte Gunneklev Ultra - årets første norske ultraløp

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Den norske ultraløpsesongen er i gang, det startet med Gunneklev Ultra i Porsgrunn 18. januar. Fire av de 18 som fullførte 46,5-kilometeren var fra klubben. Raskest var Magnus Thorud med 4:09.

Svein-Erik Bakke (SK Rye) og Magnus Thorud løp sammen de siste 30 kilometerne av ultraløpet, og krysser målstreken hånd i hånd. (Privat foto) 


Gunneklev Ultra er et lavterskel løp der det sosiale står i sentrum, i en 5,15 km lang løype rundt Gunneklevfjorden mellom Porsgrunn sentrum og Herøya. Distansene var 3, 5 og 9 runder, der altså den lengste - med 27 deltagere - var ultradistanse.

Se mer på kondis.no: Gunneklev Ultra - årets første norske ultraløp

Team SuperTobias

Einar Hagemann:
- Gunneklev ultra var et fantastisk arrangement. 46.5 km med Tobias i vogn var bare helt konge i dag. TeamSuperTobias sitt første ultra. Han holdt ut og var blid hele veien. 5t 08min 40sek ble sluttiden. Tar av meg hatten for Tobias som er så tålmodig i vogna. Han endte så klart opp med medalje for både gjennomført ultra og yngste deltager (1,5år).

På det venstre bildet ser vi også Øyunn - som løp det som for henne må betegnes som sprint (privat foto)


HULK og RULK etter 46,5 km samløp: Kristian Jahre og Even Nedberg. (Privat foto)

Resultatlista! (De som brøt løpet er anonymisert av arrangøren)


0 Kommentar

Q&A med Leif Barkley Abrahamsen etter Ecotrails filmkveld 3. mars

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Vi bruker ikke å reklamere for eksterne arrangementer her på siden, men når klubbens egen Leif Abrahamsen er en av hovedfigurene må vi gjøre et unntak. Tirsdag 3. mars blir det filmkveld arrangert av Ecootrail og med Q&A med Leif etter visningene.

Bakgrunnen er at han som første nordmann som har klart å få startnummer til legendariske og mytiske The Barkley Marathons. (Bildet er fra Legends Trail 2016)

Tirsdag 3. mars 2020 kl. 19:00–22:00
Filmkveld med Norges største ultraløp
Hva er det som driver folk til å delta i ultraløp, og hvorfor har «trail» blitt så populært? Vi ønsker å synliggjøre ultramiljøet, både det norske og det internasjonale. Og da ikke bare løpere og løpe-eventyrere, men også arrangører og frivillige.
For gjennom løping skapes det forbindelser til lokalsamfunnet.

Filmkvelden arrangeres på Salt (vårt målområde).

Etter visning blir det en Q&A med den første nordmannen som har klart å få startnummer til legendariske og mytiske The Barkley Marathons. Også kjent som verdens hardeste og mest særegne ultraløp. Det 30 år gamle løpet, som går i Tennessee i mars/april ble for alvor en snakkis også utover dedikerte løpermiljøer da den kritikerroste dokumentarfilmen The Barkley Marathons – The Race That Eats Its Young lå på Netflix i 2015. Løypa på 160 km er så drøy å gjennomføre (kun et titalls har fullført i løpets historie), at for overhodet å bli kandidat må du først være i stand til å finne den hemmelige søknadspåmeldingen. De aller fleste finner ikke frem. Og kun 40 fra hele verden får til slutt delta. Leif Abrahamsen kom gjennom nåløyet. Vi gleder oss til å høre om forberedelsene han står i nå, og...hvordan han fant påmeldingen til det nært forestående løpet.


0 Kommentar

Leif fullførte førsteutgaven av Sandsjöbacka Trail 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Jan 2020

Leif Abrahamsen var en av to nordmenn som fullførte Sandsjöbacka Trail 100 miles helgen 11.-12. januar. Den tidligere tredagerskonkurransen er nå gjort om til enkeltløp der 100 miles er lengste distanse.  10 av 21 løpere fullførte. (Foto: Sandsjöbacka Trail)

Leif hadde bare fokus på maksimaltiden som var 36 timer, og kom greit i mål på 34:15 timer.

Han skriver på facebook:
- For de som lurer så kom jeg i mål 180 km i speilglatt leire og drittvær😊 ble litt hassel med telefon som ikke ladet og det å finne seg en måte å komme hjem, det ble buss og jeg er vel hjemme 😅 Målet var en rolig langtur og det ble det, ernæring funket bra, søvnmangel ble ikke plagsom og bena holdt fint 😊 Eneste tabben var at jeg ikke hadde nok batterier til Lupine lykten og reservelykten ga ikke nok lys til å løpe på sti, så det ble en del famling i mørket 😅

(Foto: Sandsjöbacka Trail)

Se også omtale av løpet på kondis.no: Stig Helge Westerheim vant 100 miles i Sandsjöbacka Trail
Løpets facebookside

Sandsjöbacka Trail har målgang i Göteborg, på Sockerbruket Arena like ved Älvsborgsbroen (broen som deltagerne i Göteborgsvarvet kjenner godt). Selv om målgangen er "midt i Göteborg" er dette langt ifra et utbant løp. Den lengste distansen 100 miles+ (161km+) starter i Varberg lenger sør, 50 miles starter ved Tjolöholms Slott og og maraton ved Lindälvshallen i Kungsbacka.


0 Kommentar

Nytt medlem: Hans Langan

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Jan 2020


Hans Langan (60) fra Asker har meldt seg inn i klubben. Han trives best i terrenget, men så sent som i romjula ble det langtur på asfalt i Löplabbets Ribbemaraton.


Hans om seg selv:

- Etter mange års opphold fant jeg endelig tilbake til løpingen for ca. ni år siden. Jeg løper så ofte jeg kan og trives best på lange turer, helst i terrenget. Jeg er ikke noe utpreget konkurransemenneske, men har løpt en god del maraton og en håndfull femmilsløp, og har ambisjoner om å delta i enda lengre løp.0 Kommentar

Nytt medlem: Ellen Bech Spangelid

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jan 2020

Ellen Bech Spangelid (61) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Den tidligere syklisten fant tilbake til løpinga da fivefingersskoene ble lansert for noen år siden. Nå har hun blitt ultraløper med deltagelse i blant annet RPL50 og Bislett 24-timers i år.

Ellen på facebook


Ellen om seg selv:

Jeg har sykla mye i tidligere tider og løpt litt, og det å holde på lenge er noe som passer meg godt.. "ultra"-lenge er vel noe jeg kan beskrive mine erfaringer med syklingen som, men at det også er veldig lenge siden jeg syklet langt sist, faktisk var siste gangen under det siste og andre solo rekordforsøket mitt på Trondheim-Oslo, tilbake til i 1997.

 

Etter det løp jeg NYM i -98, så hadde jeg en lang pause før jeg løp en og annen etappe på Holmenkollstafetten.


Så kom fivefingers skoene og jeg fikk litt dilla, dette måtte prøves!

Å for en fest, jeg elsket de skoene fra første løpesteg og ja, meg og løpinga fikk liksom ett nytt vennskap, så takk for det! 

Ecotrail var noe nytt og lysten til å løpe med startnummer på kom litt tilbake. Fikk ikke med meg de første årene, men har løpt de siste 3, kun 21 km, det har vært en koselig sosial happening, artig og super løype, med en hyggelig "bankett" etterpå. Noe som er nesten like viktig som å løpe.

60 år - hva nå?
Tiden går og da jeg skulle runde 60 år i 2018, (de foregående to gangene jeg hadde rundet ett tiår, hadde jeg blitt litt "små deppa") Så hva kunne jeg gjøre? Er det noe jeg kan finne på som hindrer meg i denne "sutringa"? Ideen om å gjøre noe jeg ikke har gjort før slo rot?

Men hva skulle det bli?
60 ved 60 hørtes jo litt kult ut, men hvor?

Sjekka litt rundt, det ble litt viktig at det var på sensommeren, da jeg hadde operert skulderen på vinteren og ja egentlig ikke fått løpt noe som helst før seint i april, så høst måtte det i hvert fall bli.

Ja så falt valget mitt på Nordmarkstravern dobbel, enkelt valg fordi det er rett oppi skauen for der jeg bor, men absolutt ikke enkel å løpe. Det som var sikkert var at når jeg skulle løpe 60 ved 60 så måtte jeg selvfølgelig ha startnummer på meg, det måtte jo dokumenteres!

Så sånn gikk det nå til, jeg løp og gikk og hadde en fantastisk fin tur i godværet som var denne septemberdagen, 


Flere lange løp
Atter engang ble jeg litt hekta, den starten har resultert i flere lange løp, og flere skal komme, dette er rett og slett bare gøy og passer meg veldig godt.

Jeg har allerede plukket ut og meldt meg på flere ultraløp i 2020 og da er det saktens på tide at jeg også melder meg inn i en ultraløpeklubb.


Ellen går i mål på RPL50 i år.

Ellen med prestasjonsmedalje etter Bislett24, der hun stoppet etter 130 kilometer. Hadde hun meldt seg unn tidligere ville hun fått NM-sølv i K60-64.


0 Kommentar

Medlemskontingent og klubblotteri

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jan 2020


Faktura for medlemskontingent 2020 er sendt ut i dag via MinIdrett (NIF). Hvis du ikke har mottatt denne er det fint om du kontakter olav@online.no 

Alle som betaler i løpet av januar 2020 er med i trekningen av 10 par Oofos restitusjonssandaler. Trekning skjer på klubbens årsmøte søndag 22.mars (ikke 100% bekreftet dato).
0 Kommentar

Godt nytt år!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Jan 2020


Hei alle medlemmer
Takk for et nytt fantastisk ultraløper-år.

Vi har feiret 10-årsjubileum og medlemsmassen har økt til 270, et formidabelt antall medlemmer i en langløperklubb.

Jeg håper dere alle blir med videre i 2020, og forlenger medlemskapet med et smil når vi sender ut kontingentkrav om noen dager. 

Selv om vi bor ganske spredt opplever jeg et flott fellesskap som forsterkes når vi møtes på konkurranser, trening, egne arrangementer eller på sosiale medier.  

Ikke på facebook?
Husk å sjekke klubbens hjemmeside regelmessig, der alt av nyheter legges ut.

Vi er veldig glad i alle initiativ til treninger, der dere gjerne må sende invitasjonen via meg, så skal jeg spre videre på facebook, og evt klubbens hjemmeside om det ikke er for tett på.

Godt nytt år i 2020!
Både som ultraløper og ellers!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline