Romerike Ultraløperklubb

Romerike Ultraløperklubb

Maratonseire til Kenneth og Louise i Kickmaster Ultramaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Aug 2020

Både Kenneth Dæhlen og Louise Skak vant maraton under årets fjerde utgave av Kickmaster Ultramaraton søndag 26. juli. Ragnar Nygård ble nummer to på 50 kilometeren. I tillegg fikk vi Cato Hansteen på en 4. plass på maraton.

Bildet: Louise er like bli selv om været var av det svært våte slaget. (Foto: Marit Ryland)

Se også omtale på kondis.no: Per Ove Nordli løp sin 50. maraton på 50-årsdagen

Kenneth langs Drammenselva. (Foto: Marit Ryland)


Cato sammen med dagens dobbelte 50-jubilant, Per-Ove Nordli fra OPIL som løp maraton nr 50 på 50-årsdagen. (Foto: Marit Ryland)


Ragnar holder stand som Norges mestløpende ultraløper, her i sitt ultraløp nummer 106. (Foto: Marit Ryland)

RU-resultater: 

Menn ultra 50 km

MARATON50 KM
2. RAGNAR NYGÅRD ROMERIKE ULTRALØPERKLUBBM50-543.44.164.27.50

Menn maraton1. KENNETH DÆHLEN ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB M40-443.19.09
4. CATO HANSTEENROMERIKE ULTRALØPERKLUBB M35-393.49.50
Kvinner maraton1. LOUISE SKAKROMERIKE ULTRALØPERKLUBBK40-443.18.520 Kommentar

Per-Einar og Guro løp Kyststien Trail Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Aug 2020

Per-Einar Roth og Guro Skjeggerud løp Kyststien Trail Ultra fra Helgeroa til Larvik lørdag 25. juli.Per-Einar ble nummer 12 i herreklassen med 5:45, mens Guro ble 2 i kvinneklassen med 6:23. 

På bildet ser vi Guro sammen med to mannlige konkurrenter. (Arrangørfoto)

Per-Einar i løypa. (Arrangørfoto)

Det var strålende løpsvær, og store deler av løypa går i trakter mange fra klubben kjenner fra tidligere klubbsamlinger i Stavern.

Det var et forenklet arrangement med valgfri starttid, og mange valgte å løpe sammen. Våre to løpere løp i to ulike grupper med tre løpere i den 55 km lange løypa langs Vestfoldkysten.

Guro som var landslagsløper på 100 km og 24-timers ble skadet i 2017, hanglet gjennom noen løp i 2018 og ble deretter operert. Nå er hun på vei tilbake, og dette var første fullførte ultraløp på to år - en stor seier selv om tiden ikke er representativ for hennes egentlige kapasitet.

Guro på facebook:
- Om jeg er tilbake eller ikke.... et ultraløp gjennomført ihvertfall 😊 Veldig fornøyd, god opplevelse, dvs perfekt 😊

Se reportasje på kondis.no: Kyststien Trail Ultra (Larvik) i flotte forhold og med sterk løyperekord0 Kommentar

Therese Falk vant Bømlo Ultrafestival, Magnus Thorud på 3. plass

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Aug 2020

Therese Falk ble første kvinne til å fullføre fulldistansen på Bømlo Ultrafestival i fjor. 24. juli i år gikk hun i mål som vinner for 2. gang. Det var bare herrevinner Arvid Haugen som slo Therese etter 300 km på 5 dager rundt omkring på Bømlo. (Arrangørfoto)

Når dette skrives er hun i full gang (i ledelsen) på Møkster Ultra, mer om det senere.

Magnus Thorud (til venstre)  deltok for første gang på Bømlo, og kvitterte ut en delt 3. plass i herreklassen etter å ha løpt alle dagene sammen med Jeanette Vika og Ole Erik Flatin.
Magnus skriver bl.a. dette på facebook etter løpet:
- For en uke, for en gjeng og for en festival! 300 km på fem dager går som en lek når man har omgivelser og gode mennesker rundt seg som på Bømlo.

er mannen bak festivalen og løper selv 300 km i kombinasjon med at han fungerer som fotograf,sekretariat  og verdens beste vert!  I tillegg følger musikk og matopplevelser som perler på en snor hver eneste kveld ,selvsagt i regi av sjefen sjøl! Dette arrangementet, selv med koronatiltak, står som det beste jeg noen gang har deltatt på. Det skal MYE til for å toppe dette. Tusen takk for at jeg fikk lov å være med Peter! Og tusen takk for en fantastisk uke
Ole Erik Flatin
,
Jeanette J Vika
,
Therese Falk
,
Arvid Haugen
,
Terje Lyngstad
,
Anne Britt Bringedal
,
Fred Husøy Andersen
, Channel Vika og alle dere dere andre som gjorde denne uken så bra! 
Bømlove2020

Kondis.no: Therese Falk og Arvid Haugen vant Bømlo Ultrafestival
(Link til flere reportasjer fra løpet)
Vinnerne 2020 (Foto: Peter Tubaas)

2019: Therese Falk og Bjørn Tore Taranger vant etter 300 varme kilometer på Bømlo
Vinnerne 2019. (Foto: Peter Tubaas)


0 Kommentar

Nytt medlem: Lars Erik Brecke

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jul 2020

Lars Erik Brecke (47) fra Skedsmokorset har meldt seg inn i klubben, ikke helt uten påvirkning fra et annet av våre medlemmer. Bildet er fra Romeriksåsen på langs 18. juli (Foto: Lars W Møller)

Lars Erik om seg selv:
- Jeg er 47 år, opprinnelig fra Lørenskog, og har alltid har likt å løpe. Det har blitt mange maraton, halvmaraton og 10 km opp gjennom årene. Synes det er gøy å være med på løp og kjekt å ha et mål å trene mot. Har en barndomskamerat som er medlem i Romerike Ultraløperklubb, Lars Møller, som jeg har løpt mye sammen med siden tenårene. 

- Det ble imidlertid først i 2020 at jeg startet med ultra, første gang 62 km fra Moss til Hvervenbukta langs løypa til Oslofjorden rundt og nylig 50 km i Romeriksåsen på langs. For min del har 10 km vært favorittdistansen tidligere, men ultra har definitivt gitt mersmak og jeg regner med å løpe flere ultra løp i fremtiden.

Lars har lagt ut dette bildet på facebook der han skriver:

- Våt kosetur, men perfekt løpevær. Tok sin tid grunnen føret og en lei skade på medfølgende ultralærling Lars Erik Brecke - som imponerte med sin andre ultradistanse. Kudos! Han melder seg nå inn i Romerike Ultraløperklubb. 

 - bare å trykke opp medaljer. (Foto: Lars Erik Brecke)


0 Kommentar

Nytt medlem: Øivind Rooth

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jul 2020

Øivind Rooth (61) fra Skedsmokorset har meldt seg inn i klubben, og han har allerede rukket å representere klubben i det trønderske terrengløpet Riasten Rundt 25. juli.

Øivind om seg selv:
- I de senere årene så har jeg løpt mer og mer og trives godt med det. Jeg løper helst på sti både i skogen og på fjellet. Jeg er ikke særlig rask, men jeg kan holde på lenge. Jeg har derfor hatt som mål å være med i ultraløp. I 2020 sesongen var jeg påmeldt Romeriksåsen på langs, og jeg hadde planer om et løp også på høsten. Men sesongen er avskrevet pga av Covid-19 epidemien. Som et alternativ har det blitt ultralange løpeturer i skogen og fjellet, også med overnatting ute. 

- Jeg melder meg inn i Romerike Ultraløperklubb fordi jeg ønsker å være knyttet til en klubb, og med det være en del av et miljø som gir inspirasjon til å fortsette å løpe stadig lengre. Romerike Ultraløperklubb er derfor et naturlig valg for meg.


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline