Peter Jensen løp Chicago Marathon på sterk pers; 2:41:54

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Okt 2023

Vi har funnet tre løpere fra klubben i resultatene fra Chicago Marathon som ble arrangert sist helg, og vår danske løper Peter Jensen imponerte med 2:41:54 og solid ny personlig rekord.

Det ga 632. plass totalt av over 40.000 startende. Bildet viser Peters medaljefangst.

Eirik Trenchard løp på ca 3:45 (feili res.lista).
Knut Bøvre løp på 4:43:32

Løpets hjemmeside

Alle resultater

Kondis: Kelvin Kiptum med fantastisk verdensrekord på maraton
Kondis: Chicago Maraton: Resultater norske løpere

Peter skriver på facebook:
- Chicago Marathon 2023 - en av de seks store! 48.000 løpere fra hele verden og mer enn 1,5 mill. tilskuere langs hele løypa gjorde løpet til en folkefest.

I tillegg var årets Chicago Maraton aldersbestemt VM (Wanda Age Group World Championship)! 2.600 kvalifiserte løpere fra hele verden, «pre-/post-race treatment» som kun amerikanere får det til.

Sluttid på 2:41.54, litt unna målet på sub 2:40 - men 3:49 min/km i 42,2K er helt ok. Nummer 35 i aldersklassen i VM, og innenfor de øverste 1,5 % totalt i et verdens største maratonløp - på en dag hvor det ble satt historisk verdensrekord.

Hjemreise i morgen, etter en annerledes og innholdsrik høstferie i The Windy City.

Chicago skyline. (Foto: Peter Jensen)

Knut Bøvre skriver på facebook:

- Chicago Marathon. Favorittløpet. Planen var at det skulle gå fort i år.

Nå ville diverse skader det litt anderledes. Hamstringskade, brudd i kneet og til slutt plantar fascitt sørget for at oppladingen ikke ble særlig optimal.

Hadde kvalifisert til VM i aldersbestemte klasser (for første og siste gang) og måtte jo bare ha den medaljen.

Det ble en fantastisk tur gjennom byen og jeg fikk tid til å suge inn stemningen. Du verden for en dag.

Fra starten. (Foto: Knut Bøvre)