Mona Kjeldsberg måtte gi seg etter 6 dager i Transpyrenea pga skade

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Aug 2023

I fjor løp og gikk Mona Kjeldsberg Norge på langs i terrenget, i år gikk Monas husmorferie til Pyrineene i et løp i fjellet fra Middelhavet til Atlanterhavet. Løypa er ca 866 km lang. Samlet stigning er ca 65.000 meter. Maksimaltiden er 18 dager/400 timer. Det er ingen sperretider underveis.

Konkurranseaspektet ved dette løpet er imidlertid tonet veldig ned. Det er ingen kåring av vinnere, og deltakerne betegnes av arrangøren som kamerater i stedet for konkurrenter.

Les mer om løpet på  Kondis: Mona Kjeldsberg starter på sin lange Transpyrenea-ferd i dag

DNF
Dessverre ble det DNF da Mona røk en sene på innsiden av ankelen dag 6, og selv dr Kjeldsberg kunne ikke gjøre noe med dette slik at hun kunne fortsette på dette fantastiske eventyret.

Nå kan dere lese om opplevelsen i Pyrineene i 4 oppdateringer på facebook:

Transpyrenea 2023 - del 1

Transpyrenea 2023 - del 2

Illustrasjon fra trackingen.

Foreløpig to fullførende:
Ved midnatt 15.08 er det 2 løpere som har gått i mål på 866 km. Totalt er det 40 gjenværende løpere (av 92) i løypa, hvorav rundt 30 antas å klare maksimaltiden 18 døgn.