Asgeir Hjorthaug fullførte WSER på godt under 28 timer.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2023

Asgeir Hjorthaug var den eneste norske løperen på startstreken i det legendariske Western States Endurance Run (WSER)24.-25. juni. Det betyr ikke at han var den enste som ville løpe årets utgave, men det er nesten vanskeligere å vinne i lotteriet enn å fullføre løpet. 7169 løpere var med i trekningen om 349 startplasser i årets løp.

Asgeir hadde god margin til makstiden 30 timer da han løp inn til 195. plass av de 328 som klarte makstiden. Asgeir løp på 27:46:50.

Han er dermed den 16. nordmannen (fjerde fra klubben) som fullfører WSER (3 kvinner 13 menn).
Fra klubben har Didrik Hermansen, Sondre Amdahl og Ninette Banoun fullført tidligere utgaver.
Se  den norske 100-milesoversikten på kondis.no: 100 miles alle

WSER hjemmeside

Asgeir skriver på facebook:
Western States Endurance Run 2023, 100 miles (161km og 5500hm total stigning)

En fantastisk og episk opplevelse 🙌🏻 Løypa gikk i alpine høyfjell i Sierra Nevada på +2800moh, via mektige canyons og høyder med navn som Last Chance, Devils Thumb, Michigan Bluff, Dusty Corner, til målarena Placer High School Auburn CA. Vi løp gjennom nesten 20 km på snø, ble fraktet over American River i raftingbåt, vi dro oss i tau over elv med vann opp til midjen, i tillegg til å være på utkikk etter bjørn, klapperslanger og mountain lions.

El Dorado Creek

Dette løpet er mor til alle offisielle 100 miles løp, hvor grunnlegger og alle vinnere er legender. For å understreke dette: Gordon Ansleigh som grunnla løpet, er kiropraktor og løste opp skuldrene og ryggen min på et av checkpointene. Scott Jurek, vinner av løpet 7 år på rad, fylte opp vannflaskene mine på et annet checkpoint. Bjørg Austrheim Smith, vinner av løpet 3 år på rad på 80-tallet, delte ut beltespenner til fullførere. Det er en stor familie på nesten 2000 mennesker som arrangerer eller er frivillige på dette løpet. Det er 6 frivillige per løper(!) Og alle gjør alt de kan for at vi deltakere skal komme oss i mål og ha en best mulig opplevelse.

Asgeir Hjorthaug og Gordy Ansleigh - grunnlegger av WSER

Løpet for min del gikk veldig bra, jeg lekte og hadde det superfett i høyfjellet første 80km, gikk på en liten smell i dalene med varme og bratte stigninger, men fikk super hjelp og en fantastisk reise siste 60km hvor Chris fra Illinois hoppet inn som min pacer (medhjelper/-løper)

Chris Remhof - super kar, super pacer, hjalp meg i 12 timer 🙏🏼

Jeg har de siste årene vært med på mange mindre og større løp, og må si at Western States er helt i toppen hva gjelder opplevelse, natur og ultrafamiliefølelse. Føler meg beæret, ydmyk, takknemlig og stolt over å ha vært med på dette🙏🏼

Stor takk til alle som har fulgt med og heiet. Hjertelig takk til Anett, Fanny og Tidemann som ikke bare «lar meg reise bort», men oppriktig unner meg, og heier på meg i all galskapen jeg blir med på
, elsker dere ❤️ Sist, men ikke minst, stor takk til Sondre Amdahl for nok en gang har hjulpet meg i forberedelse til et stort løp - verdens beste coach 🙂