Guro nr 21 i VM 24-timers med 223,310 kilometer

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jul 2017

Denne helgen ble VM 24-timers arrangert i Victorias Park i Belfast, og det norske dametroppen besto av våre to løpere Guro Skjeggerud og Therese Falk. Guro hadde definitivt dagen (døgnet) mens det for Therese ikke klaffet denne gangen.

Erik Nossum var lagleder for den norske troppen denne gangen.

Guro like før start lørdag.

Guro fortsetter å imponere
Guro Skjeggerud fortsetter å imponere, og setter ny pers stort sett hver gang hun setter på seg startnummer i et viktig løp. Hun vant NM 100 kilometer i fjor og kvalifiserte seg til VM samme år der hun kom på en flott 23. plass. Hun reiste til Finland tidligere i år for å kvalifisere seg til VM - og perset da med 211,792 kilometer. Så reiser hun til VM 24-timers og klinker til med 21. plass og 223,310 kilometer, ny pers og det nest lengste en norsk kvinne har løpt på distansen.

Så sent som i 2015 løp Ninette Banoun inn til 17. plass i VM (218,156 km), og det var første gang en norsk kvinne var på topp 100 i VM 24-timers.

Guro 9 timer ut i løpet. (Foto: Erik Nossum).

Ikke dagen for Therese
Den ekstremt konkurranseglade Therese Falk fra Romerike Ultraløperklubb lå på 14. plass etter 10 timer (106 km) med kort vei framover mot topp 10. Hun ble jo nummer 4 i fjorårets EM der hun satte norsk rekord med 228,223 kilometer, så topp 10 var en realistisk drøm.

Men, det skulle vise seg å ikke bli hennes dag (døgn) i Victoria Park i Belfast. Selv beskriver hun opplevelsen slik på facebook:
- Dette døgnet var det lite som stemte for min del. Vet ikke om det kan ha med stress i forbindelse med at bagasjen ikke kom før en time før avreise til stadion, at løpet har vært for viktig for meg, underlaget i betong, at vi aldri fikk vite hvor langt vi løp da hele systemet krasjet rundt time ni. Eller om jeg startet for optimistisk, ikke fikk i meg næring (som kom sprutende ut igjen i buskene like etterpå).... Eller et sammensurium av alt. Skuffende er det uansett. Tusen takk for alle lykkeønskninger. Men i dag ville ikke kroppen

Therese får drikke av samboer Thomas etter 9 timer. (Foto: Erik Nossum)

Kondis.no: Imponerende 10. plass til Taranger i VM 24-timers, Skjeggerud nr 21