Didrik nummer 3 i Transgrancanaria, Øyunn fullførte også 125 km.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Feb 2017

For tredje år på rad løp Didrik Hermansen inn til pallplass på det knallharde Ultra-Trail World Tour løpet Transgrancanaria. 125 kilometer med 8000 høydemeter det tidsforskjellene blir enorme fra superløpere som Didrik og ned til andre gode terrengultraløpere.

Didrik løper inn til 3. plass med barna på hver side (foto: Ian Corless).

Didrik løp på 13:50:06 og ble altså nummer tre. Han vant i fjor og ble nummer 2 i 2015, men konkurransen var tøffere i år.. Som så ofte åpnet Didrik litt forsiktig og kom veldig sterkt på slutten. Les mer om det på kondis.no: Didrik Hermansen på 3. plass i Transgrancanaria

Også Øyunn Bygstad fullførte den tøffe 125-kilometeren til 55. plass i kvinneklassen og tiden 29:21:02.

Øyunn Bygstad sitt bilde.
Her ser vi en glad Øyunn etter fullført løp.

På facebook oppsummerer hun: - Da var det gjort. Et løp jeg TOTALT undervurderte.

-Å løpe et løp som er 700 høydemetere fra å tilsvare Mount Everest gjennom 125 km var tungt. Det var 1 grad celsius på toppen av første fjellet, og vinden var så sur at vi måtte holde på startnummeret slik at det ikke ble revet av. -Så gikk det fint da morgengry nærmet seg. -Helt til oppkasten meldte seg. Det var ikke en kjekk opplevelse frem til Kl 14. (Da hadde vi løpt i 13 timer) I fjorten-tia fikk jeg god apetitt og kunne nyte løpet litt og den flotte naturen. -I alle fall PRØVDE jeg å nyte dette.
Da mørket falt på igjen, befant jeg meg alene i tussmørket og begynte desverre å hallusinere kraftig. -Det sier litt om hvor preget jeg var da klokken var 19 og jeg "bare" hadde 40 km igjen av løpet, men likevel kom jeg i mål Kl 04.30. DERFOR er jeg utrolig stolt og glad. Dette er det tyngste jeg har opplevd hittil. Synd med oppkast og alt, men det gikk jo bra.
Takk for alle fine meldinger.
Nå skal jeg sove på flyet....

Martin Haugo sitt bilde.

John Tore Syrstad (bildet) og Øistein Schmidt Galaasen måtte dessverre gi seg underveis.

John Tore skriver: - Da ble det dessverre DNF på meg i går på grunn av det som er antatt å være et tretthetsbrudd i leggen.

Øistein: - Jeg har pådratt meg rupturer i to leddbånd i kneet, men fikk "lov" til å starte på TGC hvis jeg også var forberedt på å bryte om smertene utviklet seg under løpet. Til tross for konservativt tempo ble nedoverbakkene for mye dessverre. Flott løp og nydelig natt i den spanske fjellheimen, jeg er garantert tilbake neste år. Nå må jeg få skikk på kneet til SMVE i mai

Cecilie Longva Igesund løp inn til 51. plass på 82-kilometeren på tiden 16:16:21, mens Angelika Sverdrup (bildet) ble nummer 43 på maratondistansen med 5:27:02 - bare uker etter at hun skadet seg på treningssamling i samme område.

Angelika skriver på facebook: - Da fikk jeg gjennomført Transgrancanaria maraton i dag. Fikk tatt revansj over stien som knuste meg for 4 uker siden. Kjente at fallet senket farten min i nedoverbakkene, men ble nummer 43 av 321 damer, må egentlig si meg fornøyd med det. For 2 uker siden prøvde jeg å få trukket meg fra løpet pga alle skadene, trodde ikke jeg kunne gjennomføre løpet. Glad jeg helbredes relativt raskt!