Marius Nakkeid kom på 8. plass på Funchal Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Marius Nakkeid var raskest av de norske løperne på Funchal Maraton på Madeira 19.  januar. Han kom på 8. plass i herreklassen med tiden 2:58:58. Det holdt til 2. plass i M40-44. Marius kunne også glede seg over at kona Barbro fullførte sitt 10. maratonløp på en fin 11. plass i kvinneklassen.

Marius Nakkeid har sendt oss denne rapporten fra Madeira:

Maraton løpsrapport fra Madeira Funchal 19 Jan

Marius_Nakkeid_løypa.jpgMarius langs landeveien på Madeira. (Privat foto)

Vi hentet startnummer dagen i forveien og avtalte med arrangøren at det var mulig å legge ut egne drikkeflasker på drikkestasjonene, noe som var hensiktsmessig i det varme klimaet. Ca 25 grader ved løpet slutt. Deretter var det obligatorisk pastaparty på en italiensk restaurant, og i goodiebagen var sportsdrikke byttet ut med Madeira (fornuftig).

Maratonløpet startet 08:30 og det var 255 til start - inkludert 5 nordmenn - hvorav jeg hadde med kona Barbro Lindkvam. Hun var pådriveren til dette løpet, hun fullførte sitt 10 maratonløp.

Vi løp 4 runder på småkupert sløyfer a 4 km hver vei med 180 graders sving med enkel underholdning i den ene enden av sløyfa. Det var fine brede veier, men noe brosteinspartier i siste del av løypa i gamlebyen. Halvmaratonløperne startet 1.5 time senere og blandet seg etterhvert med 42 km løperne.

Løpet startet for alvor ved 35/36 km for meg, splitt-tidene ble noe drøyere etterhvert, men jeg klarte å få kroppen over målstreken rett under 3 timer`n.  Fornøyd med å bli nummer 9 totalt (8 i herreklassen)  og 2. plass i klasse M40-44.

Det var grei bevertning og service i etterkant, samt nydelig sommervær.