Imponerende 14. plass til Therese i VM 24-timers

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 31. Okt 2019

Therese Falk løp inn til sitt nest beste resultat på 24-timersløp under VM 26.-27. oktober i franske Albi. Hun fikk også sin klart beste plassering i et VM - en sterk 14. plass med 228,906 km.

Det er veldig imponerende på et døgn der hun følte det gikk tungt hele tiden.

Tommel opp før start. (Foto:Thomas Johannesson)

Kondis.no:
- Forhåndsomtale: Jo Inge, Therese og Bjørn Tore gleder seg til VM 24-timers
Therese Falk på 14. plass, Jo Inge Norum på 26. plass i VM 24-timers

Utdrag fra Kondis' oppsummering etter løpet:

Therese Falk: Strålende fornøyd

Nå ble det en flott 14. plass med 228,906 km, hakket lengre enn da hun ble nummer 4 i EM i 2016 og hennes fjerde løp over 227 km. Det er også de fire beste resultatene av en norsk kvinne.

- Beina var stive fra første time, så dette var tungt hele veien, sa Therese etter løpet.
- Men det holdt, og jeg er strålende fornøyd med å klare å forsere på slutten og løpe inn til mitt nest beste 24-timers resultat.
- Jeg klarte å løpe hele veien, kun avbrutt av 3-4 toalettstopp, sa en fornøyd men veldig sliten løper

Men, slik vi kjenner Therese er hun tilbake i god form til en ny 24-timers allerede under NM på Bislett 23.-24. november.

Avstanden opp til vinneren, amerikanske Camille Herron, er stor - men hun hadde en dag da alt klaffet og løp inn til ny verdensrekord for kvinner med 270,116 km. Danske Stine Rex imponerte også med 243,749 km. Hun var den eneste nordiske løperen som slo Therese.

Therese litt før halvveis på 24-timersløpet. (Foto: Stian Andersen)