Daniel Salvesen nummer to på Høyjord rund og rundt (80 km 3000 hm)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Sep 2019

Daniel Salvesen fullførte tidenes første Høyjord rundt og rundt på 80 kilometer 31. august. Han var en av 7 startende der tre fullførte, tre gikk ned til 50 km og en brøt. (Foto: Morten Løvaas)

Det var en tøff 10 kilometers løype med 376 høydemeter pr runde, altså 3000 høydemeter for de som løp 80-kilometeren - altså 8 runder.

Andreas Miezans kom på 3. plass på 50 kilometer, og Borge Røstum - som startet på 80 km - gikk ned til 50 km.

Andreas med tommel opp. Se rapporten hans lenger ned. (Foto: Morten Løvaas)

RESULTATENE:

80 km
  2. plass Daniel Salvesen 12:28:18

50 km
3. plass Andreas Miezans 6:36:05
10. plass Borge Røstum 8:50:21 (startet på 80 km)

Se også reportasje om løpet og arrangøren på kondis.no:
Høyjord rundt og rundt: Vår opplevelse som ny løpsarrangør

Daniel sendte denne meldingen:

- Jeg må få skryte litt av Heidi Bye Svartangen. Hun og hennes fantastiske medhjelpere har levert et ultraløp i særklasse, Høyjord rundt og rundt. Her ble du tatt skikkelig godt være på både i målområdet og på matstasjon halvveis. Her får man servert skikkelig motbakker og nedoverbakker som gir fine utfordringer for de fleste tøffe ultraløpere.

En uke etter 6-timersløp og endelig pallplassering på meg også på 80 km med 2900 høydemeter logget og 2. plass blant herrene. Dermed er også årets 3 obligatoriske løp til ultraløpssmerke på ultrafatet sikret i år. Takk til Jeanette Vika som jeg hadde følge med i 4-5 runder.

Fra kondisreportasjen:
Ultraløper Andreas har sendt denne oppsummeringen:
Det handler om å teste egne grenser, det er hva ultra er om. Og med dette løpet så får man absolutt en utfordring i akkurat det. Høyjord Rundt og Rundt er en ny tøff løpsutfordring som tilbyr utfordring i 50- og 80-kilometer løyper.

Runden som er på 10 km skal løpes 5 ganger på 50 km og 8 ganger på 80 km. Dette er krevende løp selv for den mest erfarne ultraløperen.

Med en blanding av flotte naturopplevelser, myk skogbunn og trolsk skog, så synes jeg dette er et av de flotteste av løp som jeg vært borti. Hvor tøff forseringen av traséene blir avhenger av været i forkant selvfølgelig, men at det blir slitsomt og at leggen skal få jobbe, det er det ikke noe snakk om.

Flott merka løypa og det manglet ikke noe synes jeg på hverken matstasjonen ved start/mål eller den som lå halvveis på toppen, ca. 352 meter opp.

Hva gjelder meg selv om min innsatts så klarte jeg å få med en 3. plass på 50 km. Jeg vurderte lenge 80 km men gikk ned til 50. 3. plassen ble sikret allerede etter 3 km, dette etter å ha spurtet opp i en av de tøffe bakkene. Jeg slet på runda 4, men i ultramiljøet vet vi at det dreier det seg 90% om hodet og 10 % om fysikk, når det butter i mot. Og spesielt når man løper samme runde om og om igjen.

Og det fikk jeg kjenne av, ikke minst da jeg i forkant de siste 2 månedene ikke har trent noe særlig på grunn av ferie, syke barn, bryllup og mye annet.

Så kudos til arrangør Heidi og hennes crew i Høyjord.

I tillegg så arrangeres det barneløp, mosjonsløp og ett 10km løp. Og mine barn koste seg masse, og fikk ikke minst også de en medalje for gjennomført løp. Til sist så håper jeg også at flere melder seg på til neste år, dette løpet anbefales virkelig. Vi sees til neste år.