Andreplass til Sondre Amdahl i Ultra Mirage 100 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Okt 2018

Vi har sakset hele saken fra kondis.no:
Sondre Amdahl løp inn til en sterk andreplass i ørkenløpet Ultra Mirage 100 km i Tunisia 29. september. Løpet ble vunnet av økenspesialisten Rachid Elmorabity fra Marokko.

Sondre Amdahl hadde bare én mann - og av og til en dromedar - foran seg i løypa. (Foto: ©iancorless.com)

For Sondre Amdahl ble dagen enda bedre ved at kjæresten hans, svenske Elisabet Barnes, tok en klar seier i kvinneklassen. Faktisk løp hun så bra at hun hadde bare tre menn foran seg i mål.

Rachid Elmorabity vant på 9.11.47, og Sondre var bare drøye 6 minutter bak. Ned til tredjemann, vinnerens lillebror, Mohammed Elmorabity, var det nesten en time. Elisabet Barnes vant på 10.06.06.

Sondre Amdahl hadde Rachid Elmorabity innen synsvidde mellom 80 og 95 km, men klarte aldri å nå han helt igjen. Likevel var han meget godt fornøyd.

- For meg passet distansen og det varme været bra. Jeg har trent ganske bra i det siste og trent mye i varme i Oman og Hellas, forteller Sondre til Kondis.

- Men dette er jo ikke mitt favoritterreng - jeg er mer en fjellløper - og derfor var jeg litt usikker før løpet. Det gikk heldigvis bra, og jeg kjente ikke noe til hamstringsskaden som har plaget meg en del i år og som blant annet gav meg en DNF i Ultra-trail du Mont Blanc.

- Hva var den største utfordringen for deg?

- Det var at det var mye løs sand og såpass flatt, og akkurat nå frister ikke mer ørkenløp. Dette er jo mitt tredje, jeg har tidligere løpt Maraton Des Sables og Oman Desert Marathon, forteller Sondre.

Hans neste løp blir Oman by UTMB som er et ekstremt løp som best kan sammenlignes med Grand Raid Union. Løpet er 137 km langt og har stigning/fall på 7800 høydemeter.

- Målsetningen der er å unngå tabber, beholde motivasjonen og holde det gående helt til mål. Hvis jeg gjør arbeidsoppgavene, kan jeg havne på pallen, sier mannen som altså klarte det etter den 100 km lange ferden gjennom ørkenen i Tunisia.

Elisabet Barnes var klart raskest av kvinnene. (Foto: arrangøren)