Leif løp Legends Trail som oppvarming til Barklay Marathons

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Feb 2020

Leif Abrahamsen fullførte 24. februar det 260 km lange Montane Legends Trail for 2. gang. Nå er det legendariske The Barklay Marathons som venter, der Leif som første nordmann noensinne har sikret seg en startplass.

Denne omtalen er nettopp lagt ut på kondis.no:

Om en måneds tid vil Leif Abrahamsen (50) fra Ski bli den første nordmannen noensinne som får mulighet til å sterte i det legendariske The Barklay Marathons i Frozen Head State Park i Tennessee. Barklays er annerledes enn andre ultraløp, der noe av det vanskeliggste er å finne ut hvordan du kan melde deg på. Til slutt er det 40 løpere hvert år som kommer gjennom nåløyet etter en hemmelighetsfull sløkeprosess. 

Løpet i seg selv er teoretisk 100 miles, i fem runder på 32 kilometer. Men, de fleste løper mye lenger for å finne fram til sjekkpunktene i den umerkede løypa. 15 løpere totalt har klart å fullføre løpet siden starten in 1984, 800 har forsøkt. For noen år siden ble det laget en film om dette løpet: The Barkley Marathons: The Race That Eats Its Young (2014)


Leif er nå godt i gang med treningen mot Barklay, og med flere ekstreme løp bak før han roet ned med småbarn og husbygging i fjor, er han nå godt forberedt på det somk møter han. Leif er mannen som aldri bryter et løp, men det må han sannsynligvis gjøre i The Barklay Marathons. Til Kondis forteller han at det å klare f.eks. 3 av de 5 rundene vil være en stor prestasjon - og da er det ikke utholdenheten som stopper han, men tidslimiten - selv om deltagerne altså har 12 timer til rådighet for hver runde på 32 km+. Det er mange som har smilt at de tidsgrensene, men det er altså et snitt påmindre enn én deltager som fullfører hvert år.

Leif_Abrahamsen_training_run_for_the-Barclays.jpg Arrangøren av Legends Trail la ut dette bildet på facebook med teksten: Joining again this year is Leif Abrahamsen, finisher of the first ever Legends Trail.This year it’s his training run for the Barkleys.

 

Montane Legends Trail

Som det siste av oppkjøringsløpene til Barklays valgte Leif å delta i det belgiske Montane Legends Trail 21.-24. februar. Det er et non-stop løp i det kuperte landskapet i Ardennene sør-øst i Belgia på ca 260 kilometer. Leif har fullført dette løpet tidligere også, og selv med mange utfordringer underveis fullførte han - selvsagt. Bare 15 av 50 startende kom til mål, og selv om dette er 1,5 ganger så langt som Barklay er det en mye snillere utfordring. (Vi skrev ikke snill, for dette også er et blodslit).

På siste sjekkpunkt etter 45 timer var Leif Abrahamsen på en klar 4. plass, med en margin på en time bakover til nestemann. Etter et lynraskt måltid på CP4 raste Leif ut på de siste 50. Han prøvde likevel ikke å kjempe om pallplassen. Han visste at de foran er mye raskere løpere, og han vil ikke sette helsa på spill ved å kjøre hardt siste biten - det er Barkley som er målet.

Men, fjerdeplassen som virket opplagt ble til 10. plass på grunn av en feilnavigering som gjorde at han måtte løpe tilbake for å få med noen hundre meter som manglet på GPS-sporet.

Kona, Anita, skrev på facebook:
Mens vi venter på at Leif skal komme i mål, kan jeg referere fra siste telefonsamtale:
- Nevnte jeg at jeg fikk lillefingeren ut av ledd?
- Nei.... Det har du ikke sagt noe om... !??!!!
- Jo, den sto 90 grader rett opp! Jeg ramlet ned en bakke første dagen....
- jaha? Er den sånn enda?
- Nei, jeg fiksa det sjøl.
- Har du fått medisinsk til å se på det nå da?
- Næh. Jeg får til å røre litt på den i dag... Hva er klokka?
- Den er fem.
- F...! Da er jeg ikke i mål før kl 03 i natt!

Leif har oppsummert Legends Trail på facebook:
- Formen begynner å komme seg, det å ligge på 2.-4. plass over 255 km i dette startfeltet er et stempel på at jeg er på rett vei.

- Søvnmangel har i mange løp vært en stor hemsko og er det fortsatt når man ser hvordan jeg gikk i oppløsning mandag morgen. Med 1 time søvn på 3 døgn så sa til slutt kroppen stopp. Først så kunne jeg ikke skjønne GPS'n, jeg klarte ikke rasjonalisere meg til hvilke retning jeg skulle ta, og det ble mye frem og tilbake. Deretter begynte jeg å sovne gående, og våknet til hver gang kroppen var på vei i bakken. Til slutt vant kroppen, den bøyde knærne så jeg datt langflat på ryggen, og da ble jeg like godt liggende en 10-15 min, og fikk meg en liten høneblund

- Navigeringsfeilene derimot fortsatte å bidra til frustrasjon, så brått var jeg 3 km tilbake på ruten med god steam mot start. Heldigvis så arrangøren dette etter hvert og fikk ringt meg med snuordre. For å kompensere litt for feilløpingen så satt jeg opp farten og prøvde å finne punktet jeg hadde avveket fra løypa på, det klarte jeg så klart ikke, det sto igjen en sving.

- Når jeg endelig kom meg opp til landsbyen og oppløpet så sto arrangøren med I-pad med printskreen der det manglet noen hundre meter spor Jeg fikk valget om å løpe tilbake de 2 km til elven, klatre ned til den, følge elvebredden og gå opp igjen og få godkjent løp, eller DNF. Så da var det bare og snu rumpa til mål og 4 plassen og få logget de siste hundre meterne med elvebredd. At jeg hadde logget sikkert 10 km bonus km som følge av de andre feilløpingene, gjaldt ikke.

- Men jeg ble til slutt ferdig og storparten av feltet brøt så det står respekt av å fullføre, selv med en liten bismak. Jeg har i allefall fått et par punkter jeg må jobbe med før Barkley.

Leif_medalje.jpgLeif med fortjent medalje. Han fullførte også den første utgaven av Legends Trail i 2016. (Arrangørfoto)

Leif målgang etter 260 km +bonus:


Løpets hjemmeside
Resultater/tracking

Facebook med mange videoklipp



Therese med klasseseier i Kitakyushu Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Feb 2020


Therese Falk er på ferie i Japan (sammen med samboer Thomas) - og selvsagt har hun løpt maraton. I Kitakyushu Marathon løp hun inn til 15. plass i kvinneklassen med tiden 3:12:32 og 1. plass i aldersklassen. Deretter skulle hun løpt Himeji Marathon, men det ble avlyst pga smittefare - så den løp hun alene som treningstur. (Foto:Thomas Johannesson)

Therese skriver om det første løpet på facebook:
- Kitakyushu Marathon 2020. Ble nr 1 i min aldersklasse, noe jeg fikk vite av min nye løpevenn Toshiko Shimizu, Toshi først noen dager etter at jeg burde stått på pallen og mottatt et håndkle, et diplom og en ekstra fin medalje. Eller noe sånt. Alt ble i alle fall «lost in translation» Men en moro opplevelse.

Therese og Toshi. (Foto:Thomas Johannesson)


Diplomet...


Alene i Himeji Marathon. (Foto:Thomas Johannesson)

Om neste løp skriver hun på facebook:- Himeji Marathon. All by myself... Eller, ikke helt da. Masse løpere ute på tur, men selve maratonløpet ble avlyst. Så da løp jeg ett for meg selv, før frokost Etterpå sto vi i kø og gikk i kø i en enorm folkemengde inne på Himejiborgen. Tror det er mer smittefare der enn på et maraton Men sånn er det.

- Himeji byr på en borg som er fantastisk fin fra utsiden. Inni er det treverk. I syv etasjer. Opp og ned. Godt man får trimmet litt... Og tatt fine bilder på utsiden sammen med andres oppstasede barn Vi har det fint. Marathonphotos: Thomas Johannesson (som også sto for heiing og drikkestasjon i dag)


Therese med slottet i bakgrunnen. (Foto:Thomas Johannesson)



Isabel Arnes har løpt New Dehli Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Feb 2020

Isabel Aarnes har vært på en spennende reise til India der hun blant annet løp den 5. utgaven av New Dehli Marathon som guide for blinde Håkon Gisholt fra Jessheim.

- Jeg er ganske sikker på at vi var de eneste norske på maraton, men det var noen få andre på halvmaraton, sier Isabel.

Isabel og Håkon med medaljene.

Makstiden var "bare" 5:30 på grunn av trafikkmessige forhold, men det var jo ikke noe problem for disse sprekingene. Etter å ha passert halvmaraton på 2:04 kom de i mål på 4:22:30. Isabel til 41. plass av 115 kvinner, Håkon 570 av 1148 menn, men ganske sikkert beste (eneste?) blinde løper. Bare 9 % av deltagerne på maraton var kvinner.

På facebook skrev Isabel:

- New Dehli marathon gjennomført sammen med @hakongisholt 👍 Krevende løype å guide i med såpass mange svinger, men vi kom oss fint igjennom 👌 Aldri opplevd så mange heia-rop fra medløpere før og i mål kom mange bort for å snakke og ta bilder med oss, det pleier å være omvendt for meg

Løpets hjemmeside

Veldig spesiell løype.

Etterpå var det turisme. Her er Isabel ved Taj Mahal.



Nytt medlem: Stian Slinning Øidvin

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Feb 2020

Stian Slinning Øidvin (37) fra Rykkinn i Bærum har meldt seg inn i klubben. 

Vi googlet oss fram til at han har løpt minst tre ultraløp; UltraBirken og Bislett50 i 2016 og Bislett50 i år.

Bildet er fra Fredrikstad Maraton 2015.



Nytt medlem: Astrid Bruun Ødegård

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Feb 2020


Astrid Bruun Ødegård (43) fra Skedsmokorset har meldt seg inn i klubben -og slår derved følge med forloveden Malin Tråstadkjølen som meldte seg inn tidligere i februar. Begge har meldt seg på til Romeriksåsen på langs for lenge siden. 


Astrid om seg selv:

-Jeg heter Astrid og er 43 år. Tidligere danselærer og danser, men har det siste 1,5 årene jobbet som sykepleier. 

- Jeg har ikke løpt løp siden 90’ tallet, men prøver å ta det opp igjen. Ønsker å melde meg inn i klubben for å få mer motivasjon. Har meldt meg på to løp fra og med mai dette året.

- Skal løpe Romeriksåsen på langs, som blir min debut.



Cathrine Walle løp fortest av alle i Holmestrand Cannonball Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Feb 2020

Seks av de 20 deltagerne som løp 45-kilometeren i Holmestrand Cannonball Ultra var fra klubben, og raskest av alle, kvinner som menn, RU eller andre klubber, var Cathrine Walle. (Arrangørfoto før start)

Vi lot oss også imponere av lille Einar Tobias Hagemann Loe, som tålmodig lot pappa løpe runde etter runde etter runde. Kristian Jahre hos arrangøren har beskrevet dette slik:

- Som ved flere andre lange løp het den yngste deltageren også denne gangen Hagemann til etternavn. Unge Tobias Hagemann fullførte 45 km sovende og smilende fra ei vogn som ble dyttet rundt av far Einar og fadder Øyunn Bygstad. Som løpets yngste deltaker mottok Tobias selvsagt medalje. Som om ikke det var nok, stakk Tobias også av med en av de mange flotte uttrekkspremiene. Tobias vant en flott buff, armbånd fra Right to Play og dessuten en signert Jo Nesbø-bok på engelsk, også donert av Right to Play. Hagemanns faderlige opphav sier i en kommentar at det nå blir intensiv engelsk-opplæring på Tobias. Blir han tidens første tospråklige som fullfører ultraløp sovende? Vi blir ikke overrasket. 


Det ble en fin debut for dette løpet som benytter den kontrollmålte 5-kilometeren til Holmestrand maraton. Kondis.no: Glimrende forhold da 71 stilte på Holmestrand Cannonball Ultra


Klubbens deltagere:
Cathrine Walle, ingen klubb, 3.37
Einar Hagemann, Teams Super-Tobias, 4.44.43
Even Nedberg, RULK, 4.24.38
(Tobias Hagemann, Team Super-Tobias, 4.44.43)
Tone Øksenvåg, RULK, 4.56.37
Øyunn Bygstad, RULK 4.45.00

Even Nedberg var fornøyd etter løpet. (Arrangørfoto)


Øyunn Bygstad løp også "kortdistanse" 45 kilometer. Her sammen med Heidi Bye Svartangen, arrangøren av ultraløpet Høyjord Rundt og Rundt. (Arrangørfoto)

Vi har ikke noe bilde av Cathrine fra Holmestrand, men her ser vi henne på RPL50 i 2018. (Foto: Gry Løberg)


Nytt medlem: Malin Tråstadkjølen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Feb 2020

Malin Tråstadkjølen (42) fra Sollihøgda (Hole kommune) har meldt seg inn i klubben. Hun har ennå ikke løpt lenger enn halvmaraton i konkurranse, men nå har hun meldt seg på sine første ultraløp.

Malin om seg selv:
- Jeg er en svensk kvinne på 42 år som elsker å løpe. Har løpt mange 5, 10 og 21 km løp, men aldri lengre en det. Har meldt meg på en Råskinnet, Ecotrail 50 km og Romeriksåsen på langs i år, så trener for fullt til det.

- Liker å utfordre meg selv å se hva jeg klarer av. Tenkte at å melde seg i en klubb får en til å ta del av andres glede i å løpe, og gir en mer motivasjon. Friheten med å knyte på seg skoa og løpe i skogen er noe av den beste terapien i verden.



Bli med på klubbdagen 22. mars

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Feb 2020


For tredje år på rad inviterer vi til klubbdag på Fornebu.
Det er fint om du legger inn "skal" eller "interessert" på arrangementets fb-side
Husk også å melde deg på dersom du skal løpe Fornebu Cannonballs, klubben betaler (se kode i tilsendt epost).

UTSENDT INFO:

Hei alle (270) medlemmer i klubben (adresser i blindkopi)

Sett av søndag 22. mars til årets klubbdag på Fornebu:

  • Fornebu Cannonballs med 50 km, maraton og halvmaraton, gratis for medlemmene.
  • Klubbens års- og informasjonsmøte.
  • Handledag hos GetVital Sports.

Se detaljer nedenfor.
Mer info og påminnelser vil komme senere.
Vi har opprette et
arrangement på facebook, fint om dere der bekrefter om dere kommer eller kanskje kommer, så vi har en formening om hvor mange som skal ha pizza. Vi var 50+ i fjor og forfjor.

Vennlig hilsen
Olav

FORNEBU CANNONBALLS – Gratis for medlemmene

  • Vi har arrangert egen trening rundt omkring på Fornebu på våre tidligere samlinger.
  • Tilfeldigheter gjør at årsmøtet i år kolliderer med Fornebu Cannonballs, så da inviteres dere alle til å bli med der.
  • Klubben spanderer startkontingenten på medlemmene våre: Bruk rabattkode (se epost)
  • Klubben disponerer garderober hos GetVital sports
  • Påmelding er åpnet, se info på Fønix Ultra (fb).
  • Det er selvsagt lov å ta en treningstur uten å være med i konkurransen.

Årsmøte Romerike Ultraløperklubb

  • Pizza og mineralvann.
  • Årsberetning, regnskap, budsjett og valg.
  • Informasjon om reiser, trening, Bislett24, RPL50 og annet aktuelt.

Handledag hos sponsoren vår

  • GetVital Sports inviterer ned til lokalene i underetasjen.
  • Salg med gode priser på merkevarene Altra, Injinji, Oofos og Ultimate Direction.

 

TIDSSKJEMA:

08:00  Garderobene (RU-medlemmer) åpnes.

09:00  Tidligstart 50 km og maraton.*

10:00  Ordinær start alle distanser.

12:00  Senere start halvmaraton (tilpasset årsmøtestart).

14:30  Servering av pizza og mineralvann, settes fram 14:30… løpende «forsyn-deg-selv» den neste timen.

15:30  Års-og informasjonsmøte.

17:00  Åpent hus i GetVitals lokaler/utstilling med handling for de som ønsker det.

 *I praksis betyr det at de som vil løpe 50 km eller maraton og starter 09:00 har 5,5-6 timer til rådighet.

 

 Romerike Ultraløperklubb – Norges største langløperklubb – 2009-2020



Nytt medlem: Erik Bergersen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Feb 2020

Erik Bergersen (35) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Han har ikke løpt så lenge, men har allerede kommet godt i gang med ultraløpingen. Bildet ovenfor er fra Midnight Sun Marathon.

Erik om seg selv:
Jeg er 35 år gammel og bor på Rodeløkka i Oslo. Begynte først å løpe for ca. 4 år siden, med mål om Oslo halvmaraton, og har gradvis økt lengden på løpene. Jeg har de siste årene løpt mine første ultraløp med blant Bislett 50KM (2 ganger), Oslotrippelen, Ecotrail 50 og Ås Backyard. Forsøkte meg i fjor på Soria Moria til Verdens Ende, men måtte bryte før Tønsberg. Gir det i år en ny sjanse og satser på å fullføre årets løp. Har ellers planer om å løpe Highland Fling i april.

Erik i Ecotrail50 (Foto: Sportograf)



Stian Fjellestad på 4. plass og Louise Skak på 2. plass på Bislett 50 KM

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Feb 2020

Det var mange fra klubben som hevdet seg høyt på resultatlistene på Bislett 50 KM lørdag 8. februar. Vi hadde tre menn og tre kvinner i topp 10 - og raskest av alle var Stian Fjellestad som løp inn til 4. plass i herreklassen med 3:25:22 og Louise Skak med 2. plass i kvinneklassen med 3:46:39.

Stian Fjellestad med Magnus Thorud i rygg. (Foto: Per Inge Østmoen)

Louise Skak og Peter Jensen. (Foto: Per Inge Østmoen)

Harald Bjerke og Øivind Christian Thuen fulgte opp med 5. og 7. plass i herreklassen mens Ninette Banoun og Hilde Johansen ble 7 og 10 i kvinneklassen.

Hele 27 av de 169 startende var fra klubben, og 21 av dem fullførte 50 km.

Se også omtale på kondis.no: Magnus Erstad og Lisa Ring vant Bislett 50 KM

Pallen i kvinneklassen med Louise til venstre. (Foto: Per Inge Østmoen)

Hilde løp inn til 10.plass. (Foto: Per Inge Østmoen)

Menn 50 km:



4
Stian FjellestadSolidsquare/Romerike ultraM40-449203:25:22
5
Harald BjerkeRomerike ultraløperklubbM45-499203:28:27
7
Øivind Christian ThuenRomerike Ultral / Deloitte BILM35-399203:30:11
13
Peter JensenRomerike UltraløperklubbM40-449203:45:00
16
Magnus ThorudRomerike UltraløperklubbM23-349203:49:09
20
Henning MoholdtRomerike UltraløperklubbM40-449203:57:15
27
Terje RundhaugenRomerike UltraløperklubbM50-549204:06:40
35
Thomas Willy LindgrenRomerike UltraløperklubbM23-349204:21:56
41
Daniel SalvesenRomerike UltraløperklubbM45-499204:34:37
42
Helge ReinholtRomerike UltraløperklubbM50-549204:38:01
57
Stig TorpRomerike UltraløperklubbM45-499204:59:04
64
Tamas FarkasRomerike UltraløperklubbM35-399205:17:15
81
Borge RøstumRomerike ultraløpeklubbM60-649206:10:07
Kortere (maraton=78 runder):



89
Roy StøleRomerike UltraløperklubbM45-497904:22:58
107
Patrick StangbyeSky BlazersM23-346202:02:35
118
Lars MøllerRomerike UltraløperklubbM45-494802:32:26
122
Kenneth DæhlenRomerike UltraløperklubbM40-444501:48:45
126
Leif FossRomerike ultraløperklubbM35-394202:06:20







Kvinner 50 km:



2
Louise SkakRomerike UltraløperklubbK40-449203:46:39
7
Ninette BanounNordea / Romerike ultraK55-599204:18:13
10
Hilde JohansenRomerike UltraløperklubbK45-499204:30:04
12
Rakel Erla SævarsdottirRomerike UltraløperklubbK23-349204:30:33
16
Marit ImsetRomerike ultraløperklubbK40-449204:55:39
20
Isabel AarnesRomerike ultraløper klubbK35-399205:22:28
23
Ellen Bech SpangelidRomerike UltraløpeklubbK60-649205:59:08
26
Unni-Bente Norangshol HaugenRomerike UltraløperklubbK60-649206:17:10
Kortere enn 50 km:



36
Wibeke AndersenRomerike ultraløpeklubbK45-494002:49:40


Nytt medlem: Philip Rakke

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Feb 2020

Philip Rakke (19) fra Oslo har meldt seg inn i klubben - og blir dermed den yngste aktive løperen i klubben. I fjor løp han Oslo Maraton, i 2020 blir det ultraløping.

Philip er som eneste nordmann påmeldt i Ultra NORWAY Race i Troms (140km- 9000 høydemeter) som arrangeres av franske Canar Adventure.


Philip om seg selv:

- Etter å ha fått lyst til å løpe mer, deltok jeg på fjorårets Oslo maraton og begynte å løpe lengre en før. Nå trener jeg løping og svømming, samtidig som jeg jobber mot debutløpet i ultraklassen ved Ultra NORWAY Race 140 km i Juli. 

- Jeg ønsker også å bli en del av et løpemiljø som hvor grenser brytes og hvor jeg kan utvikle meg som en løper.

Vi spør: Ultra NORWAY Race, er ikke det veldig dyrt da?

- Prioriterer heller det fremfor russetiden og da er det ikke så veldig «dyrt». Samtidig er det utrolig kult å gyve løs på en slik utfordring som 19 åring. Har også investert i PT som har vunnet Norseman og går dermed ikke alene for å fikse dette løpet. 

- Som sagt er det kult å bli med i ett løpeteam som er med på så mye. Fikk sett mange engasjerte løpere fra Romerike Ultra på Bislett 24-timers hvor jeg var frivillig, og det er motiverende. Så være ung er kanskje rart, men da har jeg lengre tid på å lære av og trene med folk i klubben. Så det er bare kult.

Vi spør: Bislett24?

- Ja, jeg var der som førstehjelper for Norsk Folkehjelp og fikk plastret en tå eller to, hehe. Var liksom bare settingen der hvor folk løp og løp. Ble nesten misunnelig der jeg satt og ventet på at noe skulle skje.

Philip Videm Rakke på facebook



Anne-Grethe Thillesen fullførte britiske Arc50

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Feb 2020

Anne-Grethe Thillesen har vært på den engelske sørkysten der hun 21. februar fullførte 50 milesløpet The Arc50 - 50mile Winter Coast Path Ultra.

Makstiden var 15,5 time, dvs midnatt natt til søndag, men Anne-Grethe bommet på denne med 1 minutt og 40 sekunder. 101 løpere klarte seg innenfor makstiden. Arrangøren heter betegnende nok "Mud Crew", som også arrangerer andre løp i regionen.


ALLE RESULTATER


Anne-Grethe skriver på facebook:
- Glad, stolt og utrolig sliten etter å ha kommet i mål på Arc50. 84 km og 2700 høydemeter vinterstid i sol, regn og mørke langs kysten av Cornwall. Veldig varierende terreng og mye gjørme. Cut off på 15.30 og kom i mål på 15.31.40. Men med mageproblemer og oppkast gikk jeg tom og hovedmålet ble kun å gjennomføre og komme seg til mål. De siste km var beinharde. Skled i gjørma og kjempet meg fram i mørket. Og selv med beskjed om at hvis jeg løp opp den siste bakken ville jeg få medalje var det bare å glemme. Hadde nok med å komme opp.

Bilder Anne-Grethe har lagt ut på fb-siden sin: