Romeriksåsen på langs utsolgt, 300 påmeldte!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jan 2019

Det er 152 dager igjen til start, men Romeriksåsen på langs er allerede fulltegnet. Det blir nå snart tilrettelagt for salg av startplasser (100,-) slik at det fortsatt vil være mulig å bli med. 

Det er en liten mulighet for at det legges ut noen ekstra startplasser i mai, men det avhenger av flere forhold som vi ikke har oversikt over pr i dag.

Løpets hjemmeside



Therese Falk vant klart i Maratonkarusellen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jan 2019

Noen timer før start på maraton under Maratonkarusellen i Bergen fikk Therese Falk vite at hun var kåret til Årets Ultraløper 2018. Hun kvitterte med en klar seier på maraton etter en fin ultraløps-treningsøkt.

Therese løp på 3:15:47 og var dermed 17:43 foran neste kvinne. Dermed var det de nest beste herreløperne som holdt Therese med "selskap" i maratonløypa. På bildet ovenfor ser vi Therese (7. plass av totalt 50 løpere) sammen med 2060 Ove Wolff (5. plass totalt) og 2066 Stig Kongsvik (8. plass totalt). 

Therese skriver på facebook sammen med bildet:  - Maratonkarusellen i Bergen! Alltid fine folk. Tusen takk for noen å strekke seg mot Stig å skulle ta igjen. Ove var litt for kjapp... 

Resultater

Bildene er hentet fra Thereses facebookside

Se også kondis.no: Odd Arne Engesæter med ny seier i Maratonkarusellen


Pallen med de tre raskeste kvinnene på maraton: Anita Kvamme, Therese, Monica Solberg.

Therese i løypa, på vinterføre i Fana.



Therese Falk stemt fram som Årets Ultraløper 2018

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Jan 2019


Therese Falk er kåret til Årets Ultraløper for tredje år på rad, men det er første gangen dette avgjøres ved at andre ultraløper stemmer på de nominerte løperne. Det satte hun ekstra stor pris på:

Gratulerer som Årets Ultraløper 2018!
- Takk, dette var skikkelig stas! Det har jo unektelig vært mer spennende med avstemning enn det å «bare få vite det». Å bli stemt fram av andre ultraløpere gjør det hele ekstra fint. 

- Om jeg hadde ventet å bli kåret? Jeg har jo hatt et håp om å det, men så kunne det jo godt hende at de fleste tenker som meg: At det er trailløperne som driver med «the real deal». Og da hadde jeg jo ikke hatt nubbesjanse, asfaltløper som jeg er.

-Hvor glad jeg er? Ca tusen. Jeg nådde ikke målet mitt om 240km på 24 timer i 2018. Og selv om jeg gjorde mye annet bra er det klart at det er noe jeg jobber mot. Prisen som «årets ultraløper» er helt klart en god motivasjon for videre arbeid mot målet. Men aller viktigst er det å bli stemt fram av andre medløpere. Det gjør at jeg gleder meg litt ekstra til å bli med på en masse løp. Aller først er Maratonkarusellen i Bergen i dag. Deretter Bislett 50 km i februar. Så tusen takk! (red. anm.; hun vant maratondistansen i Bergen). 

Bildet er fra NM 24-timers på Bislett i 2017 der begge ble norgesmestere. (Foto: Per Inge Østmoen)


Se hele omtalen på kondis.no: Taranger og Falk stemt fram som Årets Ultraløpere 2018



Nytt medlem: Steffen Brufladt

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Jan 2019


Steffen Brufladt (26) fra Rosendal ved Hardangerfjorden er innmeldt i klubben. Steffen har nå gjort østlending av seg og har bodd de siste to årene på Lillehammer og i Oslo.

Bildet: Steffen på årets Hardangervidda Marathon der han ble nummer 3. (Foto: ExtremEidfjord)

Steffen har allerede etablert seg som en meget sterk ultraløper med 2. plass i Backyard Ultra Sandefjord, 5. plass i Ecotrail 80 og ikke minst en flott 4. plass i Hornindal Rundt 2018.

Neste ultraløp blir KRSUltra som også er årets NM terrengultra. Det må han regnes med blant medaljekandidatene. Andre mål i 2019 er: Ecotrail 80, Mozart 100 (Salzburg) og Hardangerjøkulen Ultra. 

Steffen på Facebook

Steffen i Ecotrail 80 i fjor der han kom på 5. plass. Her ved Vettakollen litt før halvveis. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)



Kristoffer Modell er tilbake i klubben

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Jan 2019

Kristoffer Modell (41) fra Eidsvoll er igjen innmeldt i klubben. Etter noen travle år i Nord-Norge er han tilbake i jobb på Romerike, og tror han nå skal få bedre tid til å trene igjen.

Kristoffer var medlem i klubben fra 2012 til 2016. Han løp blant annet trippelen Norwegian Ultra Tour i 2013 som omfattet Vestfold Ultra Challenge, Kristins Runde og Telemarks Tøffaste, tre løp som alle er borte fra terminlistene.

Bildet er fra ChampagneUltra 2015 (Foto. Bjørn Hytjanstorp).



Henriette vant Sandsjöbacka Trail, Asgeir på 6. plass

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jan 2019


Både Henriette Brynthe og Asjgeir Hjorthaug sto for flotte prestasjoner i årets Sandsjöbacka Trail sør for Göteborg fredag-søndag 11.-13. januar. Henriette vant Ultratrippeln klart, og var også klart raskest på den avsluttende 89 kilometeren søndag. Asgeir ble nummer 6 i herreklassen på Ultratrippeln etter 5. plass på den avsluttende distansen.

Bildet av Henriette er fra NM terrengultra 2018 (Foto: Olav Engen)
Nå kan du også stemme på Henriette som Årets Ultraløper 2018.

Asgeier i mål etter 89 km i tidvis utfordrende vær med underkjølt vær. (Privat foto)

Ultratrippeln var 25+50+89 km, mens Sprinttrippeln besto av 14+25+37 km. Alt i alt var det ca 1500 deltagere på trippeldistansene og enkeltløp. Se mer på løpets hjemmeside.

Alle resultater fredag
Alle resultater lørdag
Alle resultater søndag

Marit Imset, Marianne Nesje, Tone Øksenvåg, Andrea Liebe og Nicolai Marken startet også på trippelen, men alle disse måtte gi seg underveis på søndagens løp.

De også omtale på kondis.no: Henriette Brynthe vant Sandsjöbacka Trail



Mange løpere og fin stemning på årets første fellestrening 5. januar

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jan 2019

Det var minst 15 løpere fra klubben på treningen på Bisletts innendørsbane lørdag 5. januar. En fin start på klubbens jubileumsår - klubben fyller jo 10 år 6. februar. 

Neste fellestrening er annonsert til 22. januar, se klubbens aktivitetskalender.

Bildet av denne flotte gjengen har vi fått tilsendt fra Lise, lengst til venstre på bildet.

Dette bildet fikk vi fra Neil, blåmannnen midt på bildet.

Klubbens løpere i kø. (Foto: Hilde)

En fin klubbkvartett. Selfie ved Lise. 



Nytt medlem: Tamas Farkas

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jan 2019


Tamas Farkas (36) fra Oslo har meldt seg inn i klubben.  På bildet ser vi Tamas på Jevnaker sist høst der han fullførte 50 km i Svein-Erik Bakke Ultra på 4:54:20. (Foto: Svein-Erik Bakke)

Ellers har Tamas bl.a. vært med på NUC100 fire ganger.
Det startet med brutt løp i 2014, 25 timer i 2015, 22:32 og 6. plass i 2016 og 20:20 og ny 6. plass i 2017.



Nytt medlem: Dan Boye Nilsen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Jan 2019


Dan Boye Nilsen (51) fra Skjetten har meldt seg inn i klubben på årets første dag. Han har holdt på med løping i litt over fire år, og deltatt i flere korte løp og halvmaraton.

- Jeg fullførte Ecotrail 80 km som første ultraløp i 2017 (bildet ovenfor) og deretter Ultravasan 90 km i 2018, sier Dan Boye er glad i å løpe langt og tøye egne grenser.
- Ser frem til å bli en del av klubben, sier han!

Da Boye er også medlem i Romerike Runners team, men vil konkurrere for Romerike Ultaløperklubb i ultraløp.


Dan Boye etter fullført Ultravasan90 i 2018. (Privat foto)


Dan Boye-selfie fra en treningstur i terrenget.



Heidi Grønvoll vant Nyttårsmaraton i Ålesund

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Jan 2019


Heidi Grønvoll var klart raskeste kvinne på maraton under Nyttårsmaraton i Ålesund 30. desember. Vinnertiden var 3:35:22. På bildet ser vi Heidi sammen med de tre raskeste kvinnene på halvmaraton. Tre dager tidligere løp hun Ribbemaraton fra Sandvika til Ski, så løpelysten er det ikke noe å utsette på! (Foto: Helge Fuglseth)

Se også løpsomtale på kondis.no: Solid deltakerrekord i Ålesund Nyttårsmaraton


Startfeltet på maraton. (Foto: Helge Fuglseth)