Gry Løberg fullførte Swiss Alpine 47 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jul 2017

Gry Løberg har vært i Sveits der hun stilte opp på den nest lengste distansen i Swiss Alpine Marathon, 47 km med 1750 høydemeter. Gry ble nummer 21 i aldersklassen og 86 totalt av kvinnene etter nesten 8 timers konkurranse i de sveitsiske alpene.


Utsikt fra Jakobshorn (Foto: Gry Løberg) + litt bearbeidet av oss...


Se også oppsummering av norske deltagere på kondis.no: 
43 norske fullførte Swiss Alpine Marathon



Jorunn Teigen var Blefjells Beste RU'er

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Jul 2017

Blefjells Beste - som arrangeres av Mona Kjeldsberg og Einar Iversen har vokst til å bli et ganske stort løp med 121 deltagere totalt hvorav 70 på ultradistansen. Ikke la deg lure av at distansen er bare 57 kilometer, for dette er et tøffere fjellultraløp enn distansen tilsier. 


Raskest av våre løpere med startnummer denne dagen var Jorunn Teigen, som ble nummer 6 i kvinneklassen med en løpstid på 8 timer og 50 minutter. 

Neil og Ingrid hadde følge hele løpet, Christian løp ultra for første gang på to år, Leif kom over en time for sent til start, Daniel løp lengst av alle og Bente, Andrea og Marianne var også sammen hele løpet.


Se også omtale på kondis.no: Glenn Tore Løland og Eilidh Raistick er Blefjells Beste

Løpets hjemmeside
Løpets facebookside


Klubbens deltagere:



Blefjells Beste sitt bilde.Stort startfelt på 57 km. (Foto: Arrangøren)

Jorunn på facebook:

Det ble en herlig og strevsom tur rundt Blefjells Beste i dag. 57 km og 2000 høydemeter. Takk for følget mye av turen Gro, og for at du lot meg få overtaket utfor i myrene. Superstolt over å slå deg i dag! Og grattis til Sidselsom knuste oss begge.  (Gro Siljan Hjukse 8:50 og Sidsel Mohn 8:26)

Jorunn Teigen sitt bilde.


Christian på facebook:

Det var godt å løpe et ultramaraton igjen! To år siden sist. Det var både godt og vondt underveis, kanskje litt for mye vondt (to vonde knær pluss kramper, noe jeg aldri har slitt med tidligere). Det taler for at grunnlaget er litt tynt, noe tiden jeg løp inn på også talte for. Men det var godt å løpe et ultramaraton igjen!
Takk til Mona Kjeldsberg og Einar Iversen for et strålende arrangement!

Stine Gaarder sitt bilde.Vi tar med fb-meldinga til kona Stine Gaarder også, som var ledsaget av bildet ovenfor:

Fullført mitt første fjelløp! 🙌 Vakre Blefjells beste! Gikk strålende! (Sånn bortsett fra en kolbøtte ned fra Åklinuten, hvor livet gikk i sakte film og jeg fikk tatt en smaksprøve av jordsmonnet der oppe...) Takk for fin julegave, Christian!😂Jeg holdt meg til 21km tusseløype, mens trollet mitt fortsatt er ute i 57km-løypa et sted. 💖


Leif på facebook:

Blefjells Beste ble ikke helt som planlagt, vi våknet klokken 08.30 og starten gikk 08.00 😅 etter en rask frokost og påkledning kjørte Anita meg de 25 minuttene bort til start og jeg kom meg til slutt av gårde 1t 15 min etter de andre 😬 Jeg skulle uansett bare ha en rolig gjennomkjøring før Bergheim 400 km om 1,5 uke så den sene starten gjorde egentlig bare at jeg fikk en fantastisk tur i fjellet uten mas og jag i starten 😊 57 strålende km på ca 9.40 takkEinar og Mona for et strålende løp 👍


Daniel på facebook:

Da var Blefjells beste overstått for denne gang og jeg vant vel prisen for å ha løpt mest og lengst feil nok engang. Det var helt og holdent min egen feil når jeg kikker mer ned på stiene enn på merkingene. Merkingene var upåklagelig. Gjorde samme tabben 2 ganger før jeg hadde løpt ca 20km ut i løypa. Men Blefjellls beste var en utrolig flott tur rundt på Blefjeĺl med mange varierte underlag. Jeg vil takke arrangøren Mona og Einar med medhjelpere for et flott arrangement. Det ga mersmak og jeg vil ha revansj neste år. Mest for min egen del!

Daniel Salvesen sitt bilde.


Neil på facebook:

Blefjells Beste 2017. Rett og slett - en helt nyyyyydelig tur. 57km i 9 timer 48 minutter gjennom veldig varierende, men flott terreng.

Takk for fantastisk selskap Ingrid og Kari 😊🙌 (Kari er Kari Beate Hovde)

Og da var årets 4. ultraløp i boks.

Neil Dryland sitt bilde.

Ingrid la ut blant annet dette bildet på Instagram:

Ingrid Lid sitt bilde.


Andrea på facebook:

Det gjelder å kjenne sine begrensninger…eller bare hoppe i det🤸🏻‍♀️😂
Når man melder seg på et teknisk krevende løp som man ikke har de fysiske kroppslige tingene på plass til å håndtere på en rask og smidig måte, tar man tida til hjelp med to helt fantastiske løpevenniner som blindefører og støttekontakt🤣😎. Lenge siden jeg har ledd meg gjennom 57 km. Takk for rått følge Marianne Skårung Myrseth og Bente Mjøs! Uten dere hadde jeg sittet på en av toppene ennå, eller evt et telt og drukket kaffe☕️☕️⛺️

Andrea Liebe sitt bilde.

Marianne, Bente og Andrea.



Therese nummer to i Rallarvegsløpet

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Jul 2017

Therese Falk hviler ikke på laurbærene.  En drøy uke etter at hun vant etappeløpet Al Andalus var hun klar for Rallarvegsløpet der hun kvitterte med en sterk 2. plass. Det vanskeligste var å komme til Finse i tide (heia NSB).

Therese på Rallarvegen. (Foto: Bjørn Johannessen)


Therese hadde bare seks herreløpere (og Nicoline Baartveit) foran seg etter to dager og 81 km på Rallarvegen. Oppladningen til dag 1 med minimalt av søvn får ta litt av skylden for at hun tapte mye mer dag 1 enn dag 2.

Hedi Grønvoll fulgte opp med en flott 6. plass, mens Karianne Ekern og Tone Bendiksen ble nummer 11 og 23.

Totalt var det 56 startende av 100 påmeldte. Mange kom ikke til start pga et innstilt NSB-tog.

Se omtale på kondis:
Gloria Vinstedt og Håkon Urdal vant 1. etappe i Rallarvegsløpet
Nicoline Baartvedt og Håkon Urdal vant Rallarvegsløpet


Klubbens deltagere (nei, ingen herreløpere!):



Therese på facebook:

Hva jeg tenker? At Rallavegsløpet er et fantastisk arrangement. At Mette er et strålende reisefølge, og et underbart menneske. At Runar og Jan gjør en utrolig bra jobb. At det er deilig å slå Frank, også på dag to. At veganere som Kjetil løper kjempefort, og er snille mot dyr . At Elise, som kom på tredjeplass imponerer stort. Og at det bare er å bøye seg i støvet for Nicoline Baartvedt. Og at det å ta toget i grunnen er ganske fint. Når det kommer og går som det skal.

Therese sammen med Julie Wiik som ble nummer tre og vinneren Nicoline Baartvedt. (Foto: Bjørn Johannessen)


Dagen før da toget ble innstilt (noe som medførte at mange av de 100 påmeldte (64 startet) ga opp å komme fram til Finse) var ikke Therese like blid:

#nsb til Bergen. Godt over to timer siden toget stoppet i huttigheita utenfor Prestfoss. Fortsatt står vi her. Ingen informasjon, ingen service, og det beste av alt: De to som forlot stedet først -i taxi - var lokførerne. Ja, det var bare de to i drosja. Nei, det var ikke en bitteliten bil. #tatoget my ass!

Heidi på facebook:

Dag 1 - 54km - 6.40.31
Fantastisk dag og den beste løpeturen jeg har hatt i år. Alt var topp. Stemningen god. Utsikt og omgivelsene breath taking. Total lykke.
Dag 2 - 27km - 2.31.56
Kom i gang. Jevnt tempo hele veien og kan ikke si meg annet enn fornøyd med etappen. 

Takk for fantastisk tu
😎

Heidi Grønvoll sitt bilde.


Karianne på facebook:

Rallarvegen og Rallarvegsløpet var akkurat så fantastisk som de sa. Fantastiske omgivelser, masse moro og Norges mest sosiale ultraløp (og lengste motbakkeløp) (Og det sier litt hva ultraløp angår).



Tom Stephans Race report fra Hornindal Rundt

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jul 2017

Jeg har vært på klubbtur med Romerike Ultraløperklubb til Hornindal Rundt, et særdeles gjennomført og velorganisert løp, og både opplegget rundt og løypen i seg selv gjør det til et svært hyggelig og sosialt arrangement. Det kommer godt med i et løp som titulerer seg selv som Norges tøffeste fjelløp. Hornindal Rundt gikk av stabelen 8. juli 2017.



Hele løpsrapporten kan du finne ved å klikke på linken nedenfor:

www.flowrunners.com / Tom Stephan Jensen
Race report Hornindal Rundt 2017 - 75 km og 5600 høydemeter

"Jeg har gjort noe jeg ikke var sikker på om jeg kunne gjøre"

2017-07-08 07.52.29.jpg

2017-07-09 00.01.49.jpg
Løping er terapi. Øverst: Ti minutter før start, litt så der.
Nederst: Ved midnatt, litt sliten men høy på løping.



Marianne Følling har løpt Hornindalsvatnet maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jul 2017

Forrige uke varslet Marianne at hun skulle løpe spontanmaraton - i Hornindal. Slik ble det, og hun fullførte på 4:13:55 som ga 2. plass i K55-59 og 7. plass totalt av kvinnene.


I kondisreportasjen finner vi bilder av de fleste deltagerne, men av en eller annen grunn har Marianne lurt seg unna kameralinsene denne gangen. Da jukset vi litt og la inn et tidligere bilde av Marianne med Hornindalsvatnet som bakgrunn.

Les mer om løpet på kondis.no


OPPDATERT:

Marianne på facebook: Det var altfor varmt for meg og tempoet måtte bare tilpasses, men når det er sagt: Tusen takk Inge Asbjørn for en fantastisk løpsdag! Usedvanlig flotte omgivelser, knallvær hele dagen, super og kjempehyggelig service hele veien - drikkestasjoner ca hver 2.5 km er slett ikke å forakte i en slik varme! Og jeg må nok innrømme at Hornindalsvatnet og dets omgivelser faktisk er hakket mer spektakulært enn selveste Sognsvann... Dette var bra 

Marianne Følling sitt bilde.Marianne sammen med Unni Bente Norangshol Haugen (fra Frogner, løp halvmaraton).



Nytt medlem: Thomas Håland

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Jul 2017

Thomas Håland (26) fra Lillehammer - oppvokst i Stavanger - er innmeldt i klubben. - Jeg liker ultraløp fordi jeg får presset meg selv og så er det sosialt og jeg møter mange nye mennesker med samme interesse, skriver Thomas sammen med innmeldingen.


Thomas går i mål i UltraBirken 2017 på så vidt over 7 timer.  (Foto: Sportograf).


Thomas skriver videre:
- Er oppvokst i Stavanger men er for tiden bosatt i Lillehammer. Har alltid likt å løpe, men i 2016 fikk jeg sansen for ultraløp og har funnet ut at det er noe jeg vil satse på. Jeg har løpt UltraBirken to  ganger (2016 og 2017) og KRSUltra i i 2017. Neste mål for i år er Telemarks Tøffaste.

 

Thomas i fjellet - UltraBirken 201.  (Foto: Sportograf).



Helle Manvik vant Full Moon Race

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Jul 2017

Helle Manvik løp det 81 km lange Full Moon Race forrige helg, der hun vant kvinneklassen og ble nummer 6 totalt. Løpet arrangeres sammen med Gax100 som starter i Ystad samme dag.


Bildet er fra Firkløver Ultra 50 i juni. (Foto:  Mady Kleeven | GripGrab Media Crew)


- Det gikk veldig bra, jeg vant selv om jeg rotet endel med veien en periode, sier Helle. Vi mener å ha lest om mye feilløping i Gax tidligere, så det var kanskje ikke noe sjokk. 

Nedenfor kan dere lese Helles beskrivelse av løpet:

Racerapport från helgens tävling i Skåne. Himla fint lopp som måste provas om man är ute efter nått vackert och annorlunda!


Topp 10 av 35 deltagere:

#  Namn………………………………. S-hammaren…………… Mål………..
1  Niclas Lestander 4:01 (00:01 7:13 (03:13) CR
2  Martin Bengtsson 4:18 (00:18 7:20 (03:20) CR
3  Erik Barr Zeilon 4:40 (00:40 8:21 (04:21)
4  Oskar Ekberg 4:40 (00:40 8:47 (04:47)
5  Jens Nielsen 5:03 (01:03) 8:54 (04:54)
6  Helle Manvik (1) 5:14 (01:14) 9:03 (05:03)
7  Sara Hannerz (2) 5:40 (01:40) 9:36 (05:36)
7  Johanna Karlsson (2) 5:50 (01:50) 9:36 (05:36)
9  Thom Leiding 5:57 (01:57) 9:40 (05:40)
9  Annika Rosell (4) 5:57 (01:57) 9:40 (05:40)


Therese Falk vant Al Andalus Ultimate Trail - nå smiler hun igjen!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Jul 2017

Therese har vært i Spania og løpt den niende utgaven av Al Andalus Ultimate Trail, et fem dagers etappeløp på totalt 230 kilometer og 7200 høydemeter og med maks 80 deltagere på startstreken. Therese vant kvinneklassen og hadde bare to herreløpere foran seg etter fem dagers løping i ekstrem varme og tøft terreng.



Litt interessant er det at hun løp raskere på 1. dagsetappe enn herreløperne som til slutt slo henne sammenlagt. De fem som løp raskere 1. dag kom derimot bak Therese på resultatlista. Det viser bare hvor viktig det er å disponere kreftene riktig over hele løpet. Hun var nummer 6, 7, 3, 2 og 4 totalt på de fem dagsetappene - men "selvsagt" beste kvinne hver dag.

Therese Falk, som løper for Romerike Ultraløperklubb bor i Oslo, men minner om at hun er fra Hareid på Møre (noe dialekten tydelig røper). For to uker siden løp hun VM 24-timers der hun var veldig skuffet over ikke å lykkes, se mer om det lenger ned. Nå viste hun at det definitivt ikke er noe i veien med formen, enten det løpes flatt på vei eller i kupert terreng.
 

untitled (2).png
Therese måtte løfte armene i seiersgest hver dag! (Privat foto)


Tomler_opp_løypa.jpg
...og her er det tomler opp! (Footo: James Goldsmith)


Al Andalud hjemmeside (engelsk)

Resultater

De ti beste totalt (39 av 75 startende fullførte):

1Soonseng Ong4:33:03155:16:0213:41:1817:10:133:41:3124:22:07
PositionRacerStage 1 TimePlaceStage 2 TimePlaceStage 3 TimePlaceStage 4 TimeStage 5 TimeOverall
2Kristof Spiessens4:13:44T7.5:45:1444:04:5348:04:593:53:2126:02:11
3Therese Falk4:08:5665:58:5174:03:0338:03:044:00:1026:14:04
4Robert Treadwell4:13:44T7.5:49:1554:11:2258:08:404:01:1226:24:13
5Pieter Palmans3:58:2135:43:3434:12:5768:30:024:19:5126:44:45
6Andrei Badiu4:22:1396:04:59103:58:1128:52:574:04:4527:23:05
7Tina Bergman4:25:02116:16:40154:13:5278:29:134:13:5027:38:37
8Walter Packolet4:04:2556:10:13124:27:57109:14:074:35:5828:32:40
9Laura Watson4:34:08166:11:20144:34:23138:27:434:52:0128:39:35
10Sam Reed4:55:05296:30:13174:40:47158:43:163:52:2428:41:45


Pallen.jpg
Pallen med topp tre kvinner og menn. (Privat foto)
 

Ikke speil på fem dager
- Det var et fantastisk løp, og det tøffeste jeg noen gang har gjort, sier en veldig glad Therese til kondis.no.  - - Jeg gleder meg allerede til neste år, sier hun før vi rekker å spørre om hun skal tilbake.

Noen andre stikkord som hun beskriver eventyret i Andalusia med: 
- Teltsoving, ligge under åpen himmel, kummerlige toalettforhold, ikke speil på fem dager. Sjeldent dekning på mobil. Strålende! Utrolig sosialt og hyggelig.


Fra_Løypa_fjellandskap.jpg
Therese i fantastisk spansk landskap. (foto: James Goldsmith)


Premier.jpgPremiering etter hver etappe og premiering totalt ga full koffert hjemover. (Privat foto)
 

Therese: "Når et løp blir for viktig og for stort er det lett å miste gangsyn"

Etter løpet skriver Therese følgende på Facebok:
- Jeg hadde en kjerring å reise... VM i Belfast ble en skikkelig nedtur for min del, og i svarte stunder var skamfølelsen av å ha sviktet da det gjaldt som mest stor. Al Andalus Ultimate Trail har heldigvis vært en fin opplevelse. Eller, fantastisk!

Smilet var på plass igjen (var fraværende i VM), og løpegleden likeså. Har gledet meg til hver dag, hver etappe og hvert checkpoint. Møtt masse fine folk, men også noen som minte meg om meg selv slik jeg var før og under vm (ikke et kompliment...).

Når et løp blir for viktig og for stort er det lett å miste gangsyn. Jeg har følt at jeg (i år) har måtte bevise at jeg fortjente å bli årets ultraløper i fjor. Kanskje ikke logisk, men sånn har det vært. Og etter Belfast hadde jeg bare lyst å legge meg under dyna og gråte. Var det jeg gjorde også.

Nå puster jeg litt lettere. Jeg løper fordi jeg liker det, fordi det er bra for meg (og stort sett de rundt meg). Jeg elsker å vinne, men hvis det å skulle prestere på et høyt nivå går ut over gleden og humøret så foretrekker jeg å smile. Det er så mange fine opplevelser og møter med folk som venter der ute...

I_løypa.jpg
Therese side om side med Sam Reed. Han ble nummer 10 totalt. (foto: James Goldsmith)
 

Therese fikk massiv respons på facebook-innlegget ovenfor, og en av de som responderte på hennes innlegg var nederlandske Endymion Kasanardjo som så fint uttrykker at Therese ikke har noe å bevise selv om hun ikke lykkes i VM 24-timers:

- The highs and the lows are just two sides of the same coin. The disappointment from Belfast can not go without the exhilaration of Andalusia. You have nothing to prove other than that you love to run. I am happy for you now, as I was sad when you had to leave the track in Belfast. Many congratulations with your impressive result. You are a great runner. Take care and see you.

Arena.jpg
Fra arenaen i forkant av en dagsetappe. (foto: James Goldsmith)
 

2. juli skrev Therese denne korte oppsummeringen etter VM 24-timers:

Therese_9timer (1170x843).jpg- Dette døgnet var det lite som stemte for min del. Vet ikke om det kan ha med stress i forbindelse med at bagasjen ikke kom før en time før avreise til stadion, at løpet har vært for viktig for meg, underlaget i betong, at vi aldri fikk vite hvor langt vi løp da hele systemet krasjet rundt time ni. Eller om jeg startet for optimistisk, ikke fikk i meg næring (som kom sprutende ut igjen i buskene like etterpå).... Eller et sammensurium av alt. Skuffende er det uansett.  Tusen takk for alle lykkeønskninger. Men i dag ville ikke kroppen 

 

Fra lokal spansk pressedekning:

untitled (3).png

La alerta roja no puede con la fortaleza de Soonseng Ong y Theresa Falk
Fra avisomtalen har vi ved hjelp av Google translate autooversatt teksten, som dere ser ukorrigert nedenfor:

Hvis Al Andalus Ultimate Trail er preget av noe i hver utgave er det fordi det er vanskelig, komplisert av mange kilometer som komponerer -mer enn 240 i fem etapper og ekstreme temperaturer ofte ved levde i juli måned. Men denne utgaven har vært kanskje den vanskeligste siden jeg vil kaste å gå denne testen av 'ultra-maraton' del Poniente, for ni år siden. Red Alert de sentrale dager og opp til 67 kilometer i noen scene på torsdag, så rutene mellom Jayena og Alhama-har gjort det nesten umulig for mange å fortsette tempoet i denne sportslig utfordring. Selv klar kandidat til å vinne gull testen, Burgales Manuel Pastor, måtte han forlate helsemessige årsaker, etter å ha vært løpsleder i de to første dagene og oppnå i utgaven av 2016 å være ved porten til den ønskede første omgang.

Så, av de 75 rytterne som startet sist mandag denne intense og ekstrem konkurranse, har de bare klart å fullføre litt over halvparten, nemlig 39 utøvere, indikert fra selskapet teamet Axarsport, som organiserer arrangementet i samarbeid med DDR del Poniente og kommunene Loja, Alhama, Salar, Jayena, Fornes, Arenas del Rey og Játar. Han kunne ikke rød varsel Ong, som reiste mer enn 240 kilometer av de fem stadier i 24 timer, 22 minutter og 7 sekunder. Nesten to timer tok det andre syklisten, den belgiske Kristof Spiessens, som gikk fra en fjerde plass i sluttfasen til sølv med 26:02:11. Den tredje generelle og første løper var den norske Theresa Falk, som har opprettholdt en prisverdig regularitet i testen; alltid øverst, har Falk gjennomført fem harde dager på 26:14:04. Mark krevende, ingen tvil.

Andre høydepunkter var de tider av Robert Treadwell, fjerde generelle og tredje blant menn deltakere, 26:24:13, og den belgiske Pieter Palmans, de tre beste i flere etapper og til slutt femte samlet med 26:44 45. Med Falk, podiet ble gjennomført meglerhus Tina svenske Bergman, med en tid på 27:38:37. Hun sølv tar kvinners kategorien og syvende samlet, også prisverdig. Laura Watson, totalt 28:39:35, oppnådde niende plass i absolutt kategori og en hardt kjempet tredje plass.

Og slik endte han den niende utgaven, der 'ultracorredores' fra opp til 20 land kom til regionene i Loja og Alhama å turnere områder av Granadino Poniente, i en karriere som har gått igjen, sportsånd og evne til å overvinne . The 'Al-Andalus Ultimate Trail 2017', alltid preget av sterke stigninger og utforkjøringer på opp til 7200 meter, i år var absolutt en "lakmustest" for løpere med høye temperaturer godt over 40 grader. Finalistene av løpet har også tjent fem poeng for den berømte 'Ultra Trail du Mont Blanc', men fremfor alt har lykkes i å lage intens sport, slo den risikable røde varsel som eksisterer i bassenget av Genil disse dager.



Didrik nummer 5 i Ultra Sierrra Nevada dagen etter 6-timers treningstur

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Jul 2017

Didrik løp inn til 5. plass i det 62 kilometer lange (3710 hm) Ultra Sierra Nevada - som ledd i en treningssamling - og der han løp 6 timer i fjellene dagen før. At han bare valgte den nest lengste distansen har selvsagt sammenheng med at dette var et ledd i treninga fram mot UTMB.



Etter løpet skriver Didrik på facebook:

- Always fun with a hard fight on the trails and a friendly handshake afterwards 😁 Happy with 5th position today. I've put in a lot of mileage and climbing the last days and my legs were heavy at the start. Beautiful trails and extremely hot. Looking forward to hit the cool norwegian mountains for the next couple of weeks! 

Dagen før konkurransen skrev han på facebook:
- Another solid day in the mountains, just finished 6 hours of running. I hope for a fast recovery cause I will run the Ultra Sierra Nevada 62k 3750D+ tomorrow morning

Didrik Hermansen sitt bilde.

Topp 10 i konkurransen:

Rank First name, Family Name Club-Team / Comments Country Race time
1 Juan PÉREZ TORREGLOSA CLUBULTRATRAILHUELVA ESP (España) 06:34:32
2 Álvaro VELÁZQUEZ GUTIÉRREZ CLUB TIERRA TRAGAME ESP (España) 06:40:06
3 Albert PUJOL GARCÍA HG AML SPORT ESP (España) 06:51:25
4 Xavi LLAMAS BOZA HG AML SPORT ESP (España) 07:06:34
5 Didrik HERMANSEN ASICS-CAMELBAK NOR (Noruega) 07:13:53
6 Victor SERRANO PECES GREEN POWER ST ESP (España) 07:15:38
7 Álvaro BARBA LÓPEZ HG-AMLSPORT-MUR I CASTELL ESP (España) 07:24:13
8 Francisco MENDOZA GUIL TEAM ALHAMA COYM ESP (España) 07:25:41
9 Roberto GIL WAA TEAM ESP (España) 07:26:53
10 Rubén VIGIL CHACÓN C.D. SANO ESP (España) 07:30:46


Didrik Hermansen sitt bilde.

Didrik på treningstur, på toppen av Veleta 3398 moh. (Privat foto)



Arne Martinus løp 165 kilometer for Træna Pride

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Jul 2017

Trænafestivalen er et stort arrangement, og Træna er en flott løpedesinasjon. Arne Martinus Lindstad løp Træna Non-Stop 24-timersløp til inntekt for Træna Pride - som er en av aktivitetene under festivalen. Arne løp 100 miles på litt under 21 timer, og plusset på med noen bonuskilometer opp på en fjelltopp slik at han samlet løp 165 kilometer. Arne var eneste deltager, men hadde periodevis litt følge underveis.


Arne er klar for 24-timers løping; - litt for å markere Træna som løpedestinasjon, men kanskje mest for å samle inn litt penger til Træna Pride.





Om Trænafestivalen
Aktiviteter på Trænafestivalen
Om Træna Pride


Arne har oppsummert på facebook (9. juli):

En liten rapport fra Træna Non-Stop, 24-timersløp til inntekt for Træna Pride: det gikk for en stor del fint, humøret var bra, jeg spiste nok mat, men jeg fikk trøbbel med en legg, som gjorde at det ble for vondt å løpe etter kl 2 på natta. De siste timene gikk jeg nesten hele tiden, småjogget bare litt innimellom. Jeg bestemte meg for å slutte ved 100 miles (161 km), noe som var oppnåelig med bare trasking i noen timer. Målet ble nådd etter 20 timer og 40 minutter.




Så ble det en liten pause før vi dro over til Sanna, der jeg ruslet de to kilometerne opp til toppen av Gompen sammen med Maja, der vi tok i mot deltagerne på Trænathlon, som løp alle de ca 240 meterne opp til toppen. Min total ble temmelig nøyaktig 165 km. Jeg fikk ispose på benet av Røde kors, og fikk sitte på med Forsvaret ned igjen, det var for vondt å gå ned de bratte bakkene.





Hevelsen i leggen er raskt på vei til å forsvinne, og det gjør ikke så vondt lenger. Stemningen under løpet var topp, litt ruskete vær en kort periode, men en strålende fin morgen med nydelig soloppgang og helt stille hav. Kan anbefale Træna som løpedestinasjon, selv om det ikke er så stort.

Stor takk til Moa og Erik, og særlig til Maja for veldig god (og oppmuntrende) forpleining mens jeg holdt på. Stor takk også til alle som var med og løp i kortere og lengre perioder, det var veldig fint med litt pacing underveis. Veldig hyggelig også med alle jeg snakket med underveis, og særlig den unge damen som fortalte litt om seg selv og at hun satte så stor pris på at vi gjorde dette for Træna Pride. Bare det gjorde det verdt å slite noen timer

Og det er ikke for sent å støtte den gode saken: vipps noen kroner (f.eks 161 eller 165) til Træna Pride, tlf. +4796016560. Bildet (nedenfor) er tatt fra målgangen på Sanna, ikke et dumt sted å løpe i mål

Arne Martinus Lindstad sitt bilde.


I forrige uke la Arne ut denne meldingen (men den hadde vi oversett):

I morgen er det klart for Trænafestivalen, som for min del starter med Træna Non-Stop. Det skal løpes i 24 timer fra kl 15, litt for å markere Træna som løpedestinasjon, men kanskje mest for å samle inn litt penger til Træna Pride. Kommer nok ikke til å løpe rekordlangt, satser mest på å holde det gående gjennom et døgn. Håper noen har lyst til å slenge seg med noen kilometer underveis! Det vil komme noen oppdateringer underveis på arrangementets facebooksider, og de som ønsker å gi en skjerv, stor eller liten, til Træna Pride, kan gjøre det på Vipps til +4796016560. #TrænaNonStop #runforlove#trænapride #romerikeultraløperklub




Nytt medlem: Steve Kaspersen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Jul 2017

Steve Kaspersen (36) fra Sarpsborg er innmeldt i klubben. Politimannen og triatleten vil nå satse mer på lange løp. Han har blant annet to fullførte Ironman på rullebladet.



Steve skriver om seg selv:
- Mitt navn er Steve Kaspersen 36 år, kommer fra Sarpsborg og jobber i politiet.

- Etter mange år med triathlon, velger jeg nå å fokusere på ultraløp mer en triathlon, da jeg har blitt veldig glad i å løpe mere en å sykle, men gir meg nok ikke helt med triathlon ;-)

- Sesongen i år har jeg vært plaget med skade, så jeg har spart kropp og sjel til Aurland Extreme triathlon i August. Skaden har også resultert i ikke så veldig mange lange løpturer i år som i fjor, men kommer sterkere tilbake.

- Mange spør meg om hvorfor jeg løper så mye, svaret for meg er enkelt: God helse, Mental Restutisjon, utfordre seg selv og ikke minst GØY!

- Jeg har gjennomført flere lange løp. 3 x 24timers fjellløp, 6 x Maraton alene og 2 x iforbindelse med Ironman, samt en haug med halvmaraton.


Steve på facebook

Triatleten.... (lånt fra Steves favebookside):

Steve Kaspersen sitt bilde.



Jorunn Teigen nr 8 i Hornindal Rundt, fire klasseseire til RU

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Jul 2017

Jorunn Teigen viste snev av gammel storhet da hun løp inn til klasseseier og 8. plass totalt blant kvinnene i et utfordrende Hornindal Rundt sist helg. Hun brukte 15 timer og 24 minutter på prestasjonen. Aller raskest av løperne våre var Arild Bjarkø på 75 km med 13:10 og selvsagt klasseseier i M60-64.

Anita Kråkmo kommer med en stemingsrapport senere...


Våre tre klassevinnere på 75 km: Jorunn, Mona og Arild (Bilde tilsendt fra Mona).

Jorunn på facebook etter løpet:
Ferien er i gang!

Startet med en liten løpetur Hornindal Rundt. Det ble en våt og gjørmete opplevelse, men for et eventyr! Startet sammen med Mona og Einar og kom temmelig sliten i mål sammen med Gunnar etter 15 timer og 25 min. Stor fordel med en fortid som o-løper i det våte, glatte og bratte terrenget. Nå må jeg på lading noen dager kjenner jeg 😀


Gunnar Næss kommenterte på Jorunns facebookside:
Når jeg fikk kollaps oppi Sandfjellet som jeg dro med meg til mål så tenkte jeg at ihvertfall Jorunn Teigen
ville ta meg igjen. Og hvem dukka opp bakfra 3,5 km før mål? Like blid og i fin form. Takk for at du taua slaktet til mål 😅


Den mest uheldige:

Ninette falt stygt og måtte gi seg halvveis der hun lå på en fin 7. plass totalt. Dette skriver en tøff Ninette på facebook der hun la ut bildene ovenfor:
Det ble halvt løp på meg. Nå legevakta for å sy. Ellers alt vel. Hornindalen er et tøft løp
Vi ønsker god bedring!



Klubbens løpere i Hornindal Rundt:

75 km kvinner:
8 Jorunn Teigen Romerike Ultraløperklubb K55-59 1 15:24:48
19 Ingrid Lid Romerike Ultraløperklubb K23-34 8 18:03:01
21 Øyunn Bygstad Romerike Ultraløperklubb K23-34 10 18:30:02
23 Mona Kjeldsberg Romerike Ultraløperklubb K50-54 1 18:47:39
26 Cecilie Longva Igesund Romerike Ultraløperklubb K40-44 5 20:41:04
29 Mariann Langås Romerike Ultraløperklubb K40-44 6 21:12:48
30 Marit Imset Romerike Ultraløperklubb K40-44 7 21:12:49
75 km menn:
31 Arild Bjarkø Romerike Ultraløperklubb M60-64 1 13:10:18
58 Gunnar Næss Romerike Ultra / GE Healthcare M45-49 9 15:24:48
68 Øystein Jack Næss Romerike Ultraløperklubb M45-49 12 15:45:00
77 Leif Abrahamsen Romerike Ultraløperklubb M45-49 16 16:05:31
85 Ragnar Øien Romerike Ultraløperklubb M35-39 17 16:39:31
86 Tom Stephan Jensen Romerike Ultra / Flowrunners M35-39 18 16:39:32
100 Neil Dryland Romerike Ultraløperklubb M45-49 19 18:03:01
104 Einar Iversen Romerike Ultraløperklubb M55-59 3 18:30:03
127 Nikolai Zahl Marken Romerike Ultraløperklubb M35-39 25 21:12:48
38 km kvinner:
8 Louise Skak Romerike Ultraløperklubb K40-44 1 6:33:00
Ninette Banoun* Romerike Ultra / Nordea K50-54 6:34:26
Tone Øksenvåg* Romerike Ultraløperklubb K45-49 9:50:36
38 km menn:
31 Christian Evensen Romerike Ultraløperklubb M23-34 8 6:54:42
Einar Hagemann* Romerike Ultraløperklubb M40-44 8:09:23
Ottar Røed* Romerike Ultraløperklubb M55-59 12:40:56

* påmeldt og startet på 75 km, stoppet ved Horndøla bru , godskrives "fullført løp" 38 km.



Se også reportasjer på kondis.no:
Malene Haukøy med løyperekord i Hornindal Rundt 38 km
Klokkhaug og Eikotthelander vant Hornindal Rundt 75 km




Ingrid, Tone, Ninette og Louise før start... selfie fra Louise som vant klassen 40-44 på 38 km.
Louise skriver på facebook:
- Hold nu op...... ikke til at fatte at jeg kom igennem de 38km og blev nr 8 og klassevinder. 💪🏻
SMADRET .... både bogstaveligt og fysisk.

Det siste er vi ikke helt sikker på: Hun løp like godt fra mål tilbake til arenaen i Grodås 12-13 km unna.




Ingrid og Tone før start i fine "bunader". Ingrid løp inn til en flott 19. plass på 18:03, mens Tone stoppet ved Horndøla bru etter 38 km og nesten 10 timer i Norges hardeste løp (?) som er kortere enn ultradistanse.




Jorunn Teigen sitt bilde.

Mona, Jorunn og Einar før start. Mona var forsiktig pga en skade hun prøver å bli helt bra av før hun og Monica skal løpe det ekstreme PTL senere i sommer. Likevel gikk hun rundt til klasseseier i K50-54.

Mona skriver dette i en melding etter løpet:
- Mye bra løping av RU-gjengen i Hornindal, hvorav 3 ble klassevinnere. Svært krevende forhold i år med mye nedbør på forhånd, som gjorde myrene tunge og stiene om til gjørmetråkk. Legg til en del glatte sva og tåke, så lever løpet opp til navnet som Norges tøffeste fjelløp.


Ingrid Lid sitt bilde.
Ingridfoto på facebook:
Neil og meg - Hornindalen - Norges tøffeste terreng ultra - 18t 3 min 💥 75k - 5300 elev gain


Tone Øksenvåg sitt bilde.

Tone Øksenvåg

Hornindal Rundt - Norway's toughest mountain race sitt bilde.

Christian Evensen (Ole Eltvik foto)


Einar Hagemann sitt bilde.
Einar Hagemann (Ole Eltvik foto)


Gunnar Næss sitt bilde.

Gunnar Næss (Ole Eltvik foto)


Øystein Jack Næss sitt bilde.
Øystein Jack Næss (Ole Eltvik foto)


Leif Abrahamsen sitt bilde.
Leif Abrahamsen:
Da var ultraløp nr 3 på 2 uker gjennomført 😊Hornindalrundt 75 km og 5600 hm. Kroppen var tung første halvdel og jeg kjente de 6700 hm fra Xreid i beina fra forrige helg, men halvveis løsnet det litt og gikk lett inn til mål. Tiden var ikke noe å skrive hjem om, 16 timer som er 2 timer tregere enn i fjor men det ble jo en grei treningsøkt 😊


Hornindal Rundt - Norway's toughest mountain race sitt bilde.
Tom Stephan Jensen foran Ragnar Øien (Ole Eltvik foto)


Hornindal Rundt - Norway's toughest mountain race sitt bilde.
Neil Dryland (Ole Eltvik foto)


Neil Dryland sitt bilde.

Neil og Ingrid.

Neil skriver på facebook:
Brief race report:

We went up a mountain. We went down a mountain. We went up another mountain, we went down another mountain. We did that many, many times for 75 Kms.
Underfoot we had tarmac, gravel, wet rocks, dry rocks, boulders, marshes, grass, mud, snow, streams.
We had wind, sunshine, fog, clouds.

Understand why the race calls itself Norway's toughest mountain race.

Thank you Ingrid for fantastic company and support for the 18 hours we were out on the course.
What a day 🙌🎉


Nikolai Zahl Marken sitt bilde.

Nikolai og Marit (Foto: Mariann Langås)

Nikolai på facebook:

Hornindal rundt 75 km/5600hm i kuppert terreng(uten og overdrive) ✔️dette løpet må bare oppleves😊vi alle var enige om at det ble en super tur... som inneholdt alt er løp bør inneholde🏃🏼⬆️⬇️⬆️⬇️⬆️⬇️😉heldige jeg som fikk være med på tur med dere❤️


Nikolai Zahl Marken sitt bilde.

Marit og Mariann (Foto: Nikolai Zahl Marken)


Nikolai Zahl Marken sitt bilde.
Merit og Mariann (Foto: Nikolai Zahl Marken)



Ragnhild vant EcoTrail Reykjavik 42 kilometer

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Jul 2017

Ragnhild Audestad har vært på Island og løpt det første Ecotrail Reykjavik på sagaøya. Det ble seier i kvinneklassen på 42 kilometer i et arrangement som samlet bare 25 deltagere totalt på de fire distansene (82, 42, 21 og 12 km). Dermed er hun i en liten eksklusiv klubb som kan skryte av at de var med første året!


Startfeltet på 42 km!

Ragnhild på facebook:

Endelig i mål Ecotrail Reykjavik 😀 Løp helt alene gjennom natta (start 22:00) 🏃‍♀️🏃‍♀️
To spreke unge menn lå langt foran meg i løypa, mens et par fra Latvia var langt bak. Nydelig løype - kunne sikkert vært merket mer, men det fungerte 😀


Løpets hjemmeside

Løpets facebookside

Resultater


RankBibNameYearTime
136Alex Buchner196804:35:12
237Zdenek Klabacka197405:08:37
338Ragnhild Audestad196505:51:24
439Ilze Rata196107:09:15
540Juris Rats195307:29:02


Noen arrangørbilder:

EcoTrail Reykjavik sitt bilde.

Lite vegetasjon og lett å få øye på konkurrentene... mens det ennå er synsavstand mellom dem.

EcoTrail Reykjavik sitt bilde.

Herlig terreng...

EcoTrail Reykjavik sitt bilde.

Premieutdelingen var ved varmtvannsbassenget inntil mål.



Nytt medlem: Einar Bjørkaas Helle

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jul 2017

Einar Bjørkaas Helle (34), bosatt på Hamar, er innmeldt i klubben. Han har tidligere konkurrert for Askvoll og Holmedal IL - men vil heretter konkurrere for Romerike Ultraløperklubb. Han har også vært på det norske landslaget i paragliding.


Einar i Hornindal Rundt 2015 der han ble nr 35 på 13:41.


Einar om seg selv:

Har deltatt et par ganger på Hornindal rundt, og et par ganger på Ecotrail Oslo. Har vært litt lite løping siste året, men planlegger å trappe opp nå. Har en drøm om å fullføre UTMB en gang. Og kanskje X-Alps (Har vært ganske aktiv paragliderpilot).

Einar på facebook




Hennings bildeblogg: Xreid Fjordruta 2017 med følge av sotmannen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jul 2017

Henning Lauridsen har som vanlig etter et ultraeventyr blogget om opplevelsen. Denne gangen var det eventyret langs Fjordruta på Tustna som var tema for hans nyeste bildeblogg.

Midnatt ved Storfiskvatnet foto: Kyle Meyr


Blogginnlegget kan du lese her: Xreid Fjordruta 2017 med følge av sotmannen

Blogginnlegget er også publisert på kondis.no


Se også:

Sindre Tjuvstu Engen nr 7 da 8 av 9 RU'ere fullførte XREID

Anita Kråkmo: Stemningsrapport fra Salomon Xreid Fjordruta



Anita Kråkmo: Stemningsrapport fra Salomon Xreid Fjordruta

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Jul 2017

Den femte utgaven av Salomon Xreid ble i år arrangert på Nordmøre. Løypa fulgte klassikeren Fjordruta, som av Turistforeningen beskrives som: «En Vandrejuvel der himmel, hav og fjell møtes. En av Norges ypperste langturer!». Filosofien til Salomon Xreid er den spektakulære opplevelsen, som skal følge deg gjennom hele livet. I følge deltagerne på årets utgave av Xreid ble dette oppfylt.



Lagt ut på kondis.no 3. juli:


Av: ANITA ØY| 04. juli 2017
Tips ein ven Skriv ut

Løpsleder Jan Sigurd Sørensen er godt fornøyd med arrangementet. « Vi har fått bare gode tilbakemeldinger, folk er fornøyde med arrangementet, og har hatt en fin tur i fjellet. Været var godt, og vi har ikke hatt noen skader», forteller Sørensen. I avslutningstalen trakk Sørensen spesielt frem det fine aspektet med at løperne har med seg familie og venner på løpet, og at de på den måten deler denne fine opplevelsen med sine kjære.

BB20170701_Xreid_BBB00541.jpg
Spektakulær natur ventet løperne under Xreid. Foto: Bård Basberg, Xreid.

92 løpere stilte til start, og 49 (7 kvinner og 42 menn) fullførte det 126 km lange terrengultraløpet. Terrenget varierte veldig, og det var mye myr og stigninger. Løpet hadde på forhånd annonsert med 6500 høydemeter, noe som gir en god beskrivelse av vanskelighetsgraden.

BB20170701_Xreid_BBB00604.jpg
Stemningen som møtte løperne gjennom natta i fjellene på Nordmøre. Foto: Bård Basberg, Xreid.

Offisielle resultater

IMG_2777 (640x480).jpg
Topp 3 herrer. Nordskar, Lesniak og Lohne.


IMG_2774 (640x480).jpg
Topp 3 damer. Helland-Hansen, Gaskell og Lie (delt 3.plass med Kondelis).

IMG_2770 (640x853).jpgJenn Gaskell og Leif Abrahamsen ble premiert for å ha fullført 5 av 5 Xreid fra 2013-2017.

Menn topp 10:

1 Gjermund Thorson NordskarNOR21:37:00
2 Kamil LesniakPOL22:52:44
3 Pål Fredrik LohneNOR25:28:04
4 Ernst Olav BotnenNOR26:16:00
5 Jostein Børve HernesNOR26:16:00
6 Svein-Tore NilsenNOR26:45:46
7 Sindre Tjuvstu EngenNOR26:59:31
8 Jan Olav LøvdokkenNOR27:00:15
9 Mathieu BocchiFRA27:03:08
10 Tom JohannessenNOR28:09:32
Kvinner topp 5:
1 Kristin Helland-HansenNOR28:11:48
2 Jenn GaskellGBR30:29:22
3 Sabrina KondelisNOR31:09:20
4 Karina LieNOR31:09:50
5 Hildegunn EspeNOR35:52:07

Sindre Engen gir følgende beskrivelse av opplevelsen under Salomon Xreid 2017:

Xreid Fjordruta ble en spektakulær ekspedisjon med mange opp- og nedturer. Fra Kristiansund ble vi fraktet over land og sjø for å komme frem til start. Bussjåføren fortalte at det var 22 grader i Valsøybotn. Jeg kjente på både stive og døde ben på startstreken, men dette løsnet imidlertid noe da løpet endelig begynte, og høydemeterne skulle sankes. På grunn av varmen og lengden på løpet valgte jeg å starte rolig og forsiktig og var påpasselig med å holde meg i skyggen og kjøle meg ned underveis. Dette fikk jeg igjen for da jeg sakte jobbet meg igjennom feltet. Imidlertid falt jeg i en nedoverbakke og kom meg uskadet fra dette, men oppdaget i bunnen av bakken at lissene hadde røket på en av skoene mine. Etter å ha tenkt litt på saken fant jeg til slutt ut at jeg kunne bruke bandasje til å holde skoen stramt mot foten og løp med denne løsningen frem til CP1 der vi ble tatt godt imot.

IMG_2709 (640x853).jpg
Skoene til Sindre på CP1.


Etter en liten pause begynte jeg og en annen på neste stigning, og det kjentes greit ut, men opplevde å bli vanvittig kvalm på toppen av fjellet. Jeg ble heldigvis tatt igjen av to andre løpere og fikk tilbud om salte sild, og etter svært kort tid var jeg tilbake igjen. Deretter fortsatte turen i et idyllisk, men vått og krevende landskap frem til neste sjekkpunkt, hvor jeg dessverre endte opp med å ta en unødig høyresving. Heldigvis plukket både foreldrene mine og arrangørene opp dette, og jeg kom meg tilbake på rett spor.

IMG_2715 (640x853).jpgSindre på vei fra servicestasjonen.


På CP2 ble det igjen behov for å tilbakestille litt, og forlot stasjonen, etter god assistanse, ved godt mot. Benene føltes faktisk bedre ut nå enn de hadde gjort på start! På vei til CP3 fulgte jeg dessverre sporet til ham som hadde løpt før meg og kom dessverre bort fra ruten. Jeg fant til slutt tilbake til GPS-sporet som ironisk nok denne gang ledet meg og siden snart også to andre løpere ut i et ingenmannsland med en ikke fullt så flott steinrøys før vi fant grusveien som ledet i retning av CP3 der vi mottok nye forsyninger, energidrikk og ikke minst ble undersøkt av helsepersonell på stedet.

Xreid 2017_Kyle Meyr_LR0055.jpg
Foto: Kyle Meyr, Xreid


Ferden videre gikk langs en bilvei før det ledet oss opp et bratt fjell. Igjen valgte GPSen tyngste mulige motstandsvei, og vi endte opp med å klatre opp en bratt skråning før vi nådde toppen av det nest siste fjellet før start. Vanntilgangen var dårlig i dette området, og det var derfor svært gledelig med energidrikk etter å ha klatret opp det siste fjellet. Herfra burde det bare være plankekjøring mot mål, eller? 5 kilometer fra mål bleknet det imidlertid helt, antagelig på grunn av væske- og elektrolyttubalanse, og jeg tok på meg alle klærne jeg hadde og la meg til å sove i 40-50 minutter før jeg våknet av en maur som bet meg i leggen. Da ringte også arrangøren meg og lurte på om alt var i orden. Etter forholdene var det for så vidt det, og det var greit endelig å komme i mål etter en lang og tøff dag "på jobb", samtidig som det også var surt at løpet ikke gikk helt som planlagt på grunn av flere små feil underveis. Tusen takk til arrangøren, hjelpsomme og hyggelige medløpere og mitt crew bestående av min mor og far for et flott løp.

Xreid 2017_Kyle Meyr_LR0056.jpg
En opplevelse for livet. Foto: Kyle Meyr, Xreid.

Xreid 2017_Kyle Meyr_LR0013.jpg
Foto: Kyle Meyr, Xreid.

Xreid 2017_Kyle Meyr_LR0019.jpg
Thomas Øderud. Foto: Kyle Meyr, Xreid.

Xreid 2017_Kyle Meyr_LR0037.jpg
Jenn Gaskell. Foto: Kyle Meyr, Xreid.

Xreid 2017_Kyle Meyr_LR0048.jpg
Leif Abrahamsen. Foto: Kyle Meyr, Xreid.

Petter Vabog hadde en fantastisk reise gjennom Fjordruta, og han forteller fra turen:

Den halvgamle gubben med konstant løpetid beseiret Fjordruta og fullførte Xreid 2017. 39 timer 4 minutter og 13 sekunder tok det meg å tilbakelegge 140 km. Salomon Xreid 2017 er fullført, og jeg var en av de 49 som fullførte. Tårene strømmet da jeg ble tatt imot av kona mi, Åse (verdens beste støtteapparat) kl. 03:04:13 etter en vanvittig opplevelse. Hovedmålet i 60-års prosjektet mitt ”60 tusen – 60 mil – 60 år” til inntekt for Barnekreftforeningen.

Du kan lese mer om Petters innsamling til Barnekreftforeningen her.

Petter_målgang.jpg
En rørt og glad Petter løper i mål på Xreid 2017. Foto: Åse Marie Vabog.

Myr, søle, myr og mer myr.
Steinur oppover, steinur nedover.
Myk skogbunn som balsam for slitne føtter.
Fantastisk vær, varmt vær, drittvær, tåke, vind, kaldt.
Loddrett stup 1 meter til høyre for meg.
Loddrett stup 1 meter til venstre for meg.
Snacks for en med solid høydeskrekk!
Fokus, fokus, fokus. Et skritt fram, staver til støtte.
Et skritt nærmere målgang. Det er bare et eneste skritt som skal til for å føre meg fram til målet. Den ene foten foran den andre. Så enkelt er det.
Og så vanskelig når tankene er negative og alt butter imot.

19808054_10154711755287337_1565900546_o.jpg
Fjell regn, tåke og høydeskrekk. Foto: Petter Vabog.


Alle 5 i den eksklusive Baktruppen kom seg trygt i mål rett etter klokka tre på natta. Over 39 timer i Guds frie natur på den fantastiske Fjordruta.

Flere artikler fra Salomon Xreid 2017:

Nordskar og Helland-Hansen vant Xreid 2017

Masse bilder fra XREID



Guro nr 21 i VM 24-timers med 223,310 kilometer

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jul 2017

Denne helgen ble VM 24-timers arrangert i Victorias Park i Belfast, og det norske dametroppen besto av våre to løpere Guro Skjeggerud og Therese Falk. Guro hadde definitivt dagen (døgnet) mens det for Therese ikke klaffet denne gangen.

Erik Nossum var lagleder for den norske troppen denne gangen.



Guro like før start lørdag.


Guro fortsetter å imponere
Guro Skjeggerud fortsetter å imponere, og setter ny pers stort sett hver gang hun setter på seg startnummer i et viktig løp. Hun vant NM 100 kilometer i fjor og kvalifiserte seg til VM samme år der hun kom på en flott 23. plass. Hun reiste til Finland tidligere i år for å kvalifisere seg til VM - og perset da med 211,792 kilometer. Så reiser hun til VM 24-timers og klinker til med 21. plass og 223,310 kilometer, ny pers og det nest lengste en norsk kvinne har løpt på distansen.

Så sent som i 2015 løp Ninette Banoun inn til 17. plass i VM (218,156 km), og det var første gang en norsk kvinne var på topp 100 i VM 24-timers.

Guro 9 timer ut i løpet. (Foto: Erik Nossum).

Ikke dagen for Therese
Den ekstremt konkurranseglade Therese Falk fra Romerike Ultraløperklubb lå på 14. plass etter 10 timer (106 km) med kort vei framover mot topp 10. Hun ble jo nummer 4 i fjorårets EM der hun satte norsk rekord med 228,223 kilometer, så topp 10 var en realistisk drøm.

Men, det skulle vise seg å ikke bli hennes dag (døgn) i Victoria Park i Belfast. Selv beskriver hun opplevelsen slik på facebook:
- Dette døgnet var det lite som stemte for min del. Vet ikke om det kan ha med stress i forbindelse med at bagasjen ikke kom før en time før avreise til stadion, at løpet har vært for viktig for meg, underlaget i betong, at vi aldri fikk vite hvor langt vi løp da hele systemet krasjet rundt time ni. Eller om jeg startet for optimistisk, ikke fikk i meg næring (som kom sprutende ut igjen i buskene like etterpå).... Eller et sammensurium av alt. Skuffende er det uansett. Tusen takk for alle lykkeønskninger. Men i dag ville ikke kroppen


Therese får drikke av samboer Thomas etter 9 timer. (Foto: Erik Nossum)


Kondis.no: Imponerende 10. plass til Taranger i VM 24-timers, Skjeggerud nr 21


Kvinner topp 10 (131 deltagere):
1 PATRYCJA BEREZNOWSKAPOL F40+258,339
2 ALEKSANDRA NIWINSKAPOL FSEN251,078
3 KATALIN NAGYUSA F35+248,970
4 GINA SLABYUSA F35+248,276
5 PAM SMITHUSA F40+243,611
6 ANTJE KRAUSEGER F45+237,841
7 JESS BAKERGBR F35+237,061
8 JULIA FATTONGER F45+236,183
9 NOORA HONKALAFIN FSEN234,941
10 MARIA JANSSONSWE FSEN234,595
Øvrige nordiske i topp 60:
12 ANNE MARIE GEISLER ANDERSENDEN F35+231,399
18 SANDRA LUNDQVISTSWE F35+226,220
20 ANNA GRUNDAHLSWE F40+223,798
21 GURO SKJEGGERUDNOR F40+223,310
52 DIANA KトMPEDEN F40+197,070
54 MARIANNE MトKINENFIN F45+195,303


77 THERESE FALKNOR F40+171,808



Komplett resultatliste:
MENN
KVINNER

VM's facebookside



Dobbeltseier til Marianne og Karianne i Unionsmarathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jul 2017

Marianne Moe vant overlegent kvinneklassen i lørdagens Unionsmarathon med start og mål i Rømskog, men med en innlagt Sverige-visitt. Karianne Ekern sørget for dobbeltseier til klubben.


Karianne til venstre og Marianne i midten, på pallen med premiesjekker!
(Foto: Oddvar Røsten)

Det var antagelig den årsvarmeste dagen, og slik har det vært flere ganger på dette løpet. Elisabeth Westengen og Tore Mortensen var de andre fra klubben som løp maraton i sommervarmen.


1 Marianne Moe Romerike Ultraløperklubb K45-49 03:48:19
2 Karianne Ekern Romerike Ultraløperklubb / Skiløperne K45-49 04:33:15
5 Elisabeth Sidow Westengen Romerike Ultraløperklubb K45-49 04:59:34
17 Tore Mortensen Romerike Ultraløperklubb M40-44 03:55:39


Alle resultater

Kondis.no: En solskinnshistorie med løyperekorder på Rømskog

For Marianne ble det er løp med gutta. (Foto: Oddvar Røsten)


Marianne i fint gulsvart antrekk. (Foto: Oddvar Røsten)



Karianne i løypa. (Foto: Oddvar Røsten)



Sindre Tjuvstu Engen nr 7 da 8 av 9 RU'ere fullførte XREID

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 2. Jul 2017

Åtte av ni RU'ere fullførte et knalltøft XREID Fjordruta på Tustna utenfor Kristiansund. Raskest var Sindre Tjuvstu Engen som kom på 7. plass etter å ha ligget på 3. plass etter 19 timers løping (siste mellomtid).


Våre åtte fullførende deltagere: Åke, Henning, Petter, Leif, Thomas, Amund, Monica og Sindre.


Løpet var 123 km langt med 5800 høydemeter i tildels spektakulært terreng. Også i år sprakk de stipulerte tidene og cutoff-tidene måtte justeres med mange timer. Likevel måtte nesten halvparten av løperne (43 av 92) gi seg underveis, men altså bare en av dem fra klubben (Mona Kjeldsberg).

For noen løpere ble det ekstra langt på grunn av feilnavigering, f.eks. Lei Abrahamsen, se mer lenger ned.

Se også omtale på kondis.no: Gjermund Nordskar og Kristin Helland-Hansen vant Xreid (saken vil bli oppdatert mandag)

Resultater: Race Tracker
XREID på facebook


Klubbens løpere:

7 Sindre Tjuvstu Engen 26:59:31
13 Thomas Øderud 28:32:14
16 Åke Fagereng 29:51:31
30 Leif Abrahamsen 31:15:19
32 Henning Lauridsen 33:26:54
40 Petter Vabog (eldste fullførende deltager) 39:04:13
42 Amund Totland 39:22:13
7 Monica Strand 39:22:17



...og her er alle de fullførende.


Leif på facebook:
- Ekstra hyggelig under premie utdeling i dag: Jenn Gaskell og jeg fikk hver vår flotte Devold ullgenser i premie for å være de to eneste som har fullført alle de 5 Xreid løpene siden det startet i 2013


Mer Leif på facebook:

- Da er årets Xreid gjennomført 😊 fredag hadde vi 27c og vindstille på fjellet 😱 10 grader over komfort temperaturen min, men ved å løpe svært rolig samt kjøle ben, hode og nakke regelmessig i bekker i traseen gikk det greit😊 Når solen gikk ned steg formen pararelt med at solen sank 😅 Natten gikk overraskende lett til tross for et par feilløpinger som kostet meg 35-40 min, utelukkende min egen feil som fulgte andre uten å sjekke egen GPS 😂 på dagen i dag ble feilløping heller regel enn unntak 😂 Jeg klatret jevnt å trutt på resultatlistene, men tullet det like fort bort med å løpe feil 😅 bare siste 10 km rotet jeg bort 10- 12 plasseringer 😱 Jeg kjøpte meg ny GPS før løpet å gjorde den tabben å ikke stille inn visningene, kartet på skjermen var opp ned så jeg navigerte motsatt av det jeg er vant til, sporet den tegner over hvor man kommer fra var lyst turkis og i tillegg så la det seg under ruten jeg navigerte etter, farger og kontraster var duse. Kombiner alt dette med at jeg bruker lesebriller( som jeg ikke hadde med) Ja da blir det på lykke og fromme 😂men ett flott bratt og myrete løp og formen var heller ikke så dårlig som fryktet så en meget positiv opplevelse 👍



Henning i løypa. Xreid Fjordruta 2017 ved midnatt. Natten var så lys at det aldri ble behov for hodelykt. (Foto: Kyle Meyr)



Petter Vabog på facebook:
- Målgang etter 39 timer og 140 km. Tårene renner og jeg er kjempestolt. Åse (kona) er på plass midt på natta!


Petter Vabog:
- Helt grei sti for en med massiv høydeskrekk!
- Jeg vil, jeg tør, jeg kan!


Mer fra Petter:

Foreløpig rapport fra Xreid Norway. Blogg følger senere i uken:
Den halvgamle gubben med konstant løpetid beseiret Fjordruta og fullførte Xreid 2017.

39 timer 4 minutter og 13 sekunder tok det meg å tilbakelegge 140, 80 km .
Salomon Xreid 2017 var fullført og jeg var en av de 49 som fullførte.
Tårene strømmet da jeg ble tatt i mot av kona mi, Åse (verdens beste støtteapparat) kl. 03:04:13 etter en vanvittig opplevelse.
Hovedmålet i 60-års prosjektet mitt ”60 tusen – 60 mil – 60 år” til inntekt for Barnekreftforeningen.

Myr, søle, myr og mer myr.
Steinur oppover, steinur nedover.
Myk skogbunn som balsam for slitne føtter.
Fantastisk vær, varmt vær, drittvær, tåke, vind, kaldt.
Loddrett stup 1 meter til høyre for meg.
Loddrett stup 1 meter til venstre for meg.
Snacks for en med solid høydeskrekk!
Fokus, fokus, fokus. Et skritt fram, staver til støtte.
Et skritt nærmere målgang. Det er bare et eneste skritt som skal til for å føre meg fram til målet. Den ene foten foran den andre. Så enkelt er det.
Og så vanskelig når tankene er negative og alt butter i mot.
Heldigvis hadde jeg flotte folk rundt meg store deler av turen. Tusen takk til Amund, Monica, Tonje og Steinar. Fantastisk turfølge. Og til de tre fra arrangørstaben (Jan-Sigurd, Knut og Andreas) som var med oss på siste etappe når tåken var tykk som ertesuppe, eller kanskje det var bacalao? Regndråpene haglet mens vinden suste om ørene på toppen av Skarven, Skrubben eller var det Nubben? Sikkerheten kommer i forsetet.
Alle 5 i den eksklusive Baktruppen kom seg trygt i mål rett etter klokka tre på natta. Over 39 timer i Guds frie natur på den fantastiske Fjordruta.
Første del av premien vår var båttransport fra Tømmervåg inn til Kristiansund slik at vi kunne vralte opp til hotellene våre, skrelle av oss friskduftende løpetøy og helle myrvannet ut av løpeskoene før vi segnet om i kritthvitt sengetøy på en myk madrassbunn.
Ikke helt ulik en myk og myrfri skogbunn…

Andre del av premien fikk vi søndag morgen. En T-skjorte.
Ikke hvilken som helst T-skjorte, men det synlige beviset på at vi er medlemmer av en eksklusiv klubb sammen med de andre som har fullført Xreid.
92 startet i år.
49 fullførte.

Jeg er priviligert som får lov til å holde på med løpingen min.
Jeg er priviligert som har helse til å holde på.
Jeg er kjemprivilegert som har Åse som supersupporter.
Hun tilbragte mer enn 39 timer i bilen. Kjørte til alle sjekkpunktene i tillegg til start og mål.
Sørget for at jeg fikk med meg og på meg det jeg hadde planlagt ved hvert sjekkpunkt.
Tusen takk for at du er den du er, Åse.
Jeg er ultraglad i deg.

Les mer om innsamlingen min på:
http://minaksjon.barnekreftforeningen.no/barn-i-sent…/5-5243
https://www.facebook.com/Pettersinnsamling