Ultraløper Anna: Romeriksåsen på langs – et tøft løp med gode minner

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jun 2017

Anna Tien Nguyen-Skaret alias bloggeren Løpeoldemor har skrevet litt om sin bakgrunn og mest om Romeriksåsen på langs der hun ikke-planlagt var sammen med Gry Løberg hele turen.



Vi liker selvsagt ingressen ekstra godt:

«For å bli «norsk», må du ha norsk statsborgerskap. For å bli en proff fotballspiller, må du spille for en fotballklubb. Vil du bli en ekte ultraløper, må du løpe for verdens beste ultraløperklubb» – Sa dem.


Men ta deg tid til å lese resten også.

Først en forklaring på "Løpeoldemor"


Det var en gang en liten asiat….

Jeg har aldri vært en aktiv jente i mine unge dager. Jeg har aldri drevet med noe idrett eller vært interessert i trening. På en annen side har jeg alltid vært nysgjerrig på hvordan det ville vært å spille håndball, fotball eller drive med friidrett slik vennene mine gjorde. Jeg kommer fra en familie med trang økonomi. Å ikke ha muligheten til å delta på fritidsaktiviteter var en konsekvens av familiens dårlige råd. Med et trangt budsjett som vi hadde som utgangspunkt, ble det til at utgifter til aktiviteter og trening for de fire ungene i familien var for høye. I tillegg, var jeg en av de som brukte mye tid på å erge meg over ting ved utseendet mitt. Jeg var lubben, jeg så annerledes ut, og jeg følte meg ikke like kul som de andre. Jeg hadde lav selvfølelse og tenkte at jeg ikke var god nok til å delta i idrett. Jeg var redd for å feile, redd for å dumme meg ut, redd for å ødelegge for laget, redd for å være svak og redd for å skille meg ut mer enn det jeg allerede var.

Jaget etter å være den «perfekte», være lik alle andre var viktigere enn å være meg selv, viktigere enn å akseptere meg selv som den jeg var. Etterhvert som jeg ble eldre lærte jeg at selvfølelse kommer ikke utenfra. Det starter i hodet og hjertet vårt. Å finne tryggheten i seg selv er nøkkelen til å få det bedre. Du blir trygg på hva du vil, du vet hvem du er, du vet hvor dine egne grenser går. Du har troen på deg selv i det du gjør og blir mindre avhengig av hva andre måtte mene og tenke.

Den siste tiden har jeg tenkt mye på fortiden og oppveksten min. Mange tanker og minner som jeg hadde fortrengt, plutselig dukket opp igjen etter mange år. Jeg har fått mange kallenavn opp gjennom årene, men da jeg var mellom 6-9 år kalte familien min meg «Tarzan». (Når gulingene ikke ser forskjell på Tarzan og Mulan, er det vel ikke så rart at potene ikke ser forskjell på vietnamesere og kinesere, haha). Dette kallenavnet fikk jeg fordi jeg var mye ute i skogen i denne perioden. Jeg likte å finne på ting der ute og ikke minst late som om jeg var skogens dronning. Dessverre ble det lite leking i skogen etter at vi flyttet derfra.


IMG_4036

Før elsket jeg asfalt, nå elsker jeg terreng. Det er et godt utgangspunkt for å bli en god terrengløper. Veien dit er lang, men jeg har ikke dårlig tid. (En av de morsomste løpeøktene jeg har hatt hittil).

30 år senere, kan jeg endelig finne gleden av å være i skogen og naturen igjen. I dag er jeg verken Tarzan eller Mulan, men jeg er en ultraløper, i en alder av 39! Det er jo nettopp derfor jeg elsker løping. Alle kan løpe uansett alder. Alle kan være gode så lenge vi trener riktig og holder oss skadefrie. Jeg elsker løping fordi jeg tenker på løping hele tiden. Når jeg står opp tenker jeg på når jeg får løpt i løpet av dagen. Før jeg løper tenker jeg på hvor langt og hvor jeg skal løpe. Mens jeg løper tenker jeg på hvordan jeg løper og hvordan pulsen min er. Etter at jeg har løpt tenker jeg på hvordan økten har påvirket formen min. Jeg får aldri nok av løping, derfor er ultraløp et glitrende valg. Med ultraløp kan jeg løpe i timesvis. Jeg kan nyte hvert øyeblikk. Jeg kan kjenne at hodet og kroppen kommer i harmoni med hverandre. Jeg kan føle meg fri og jeg kan føle meg mektig. Makt og kontroll over min egen kropp og mine grenser.


Romeriksåsen på langs 50 km 2017 – et tøft løp med gode minner.


Oppstått og klar for nytt eventyr

Dagen startet da vekkerklokka ringte 04:45. Jeg slo av alarmen mens jeg listet meg stille og rolig ut av soverommet med de små smale kineserøynene mine. Når man er bosatt på et så eksotisk sted som Skotbu, må man alltid beregne god tid. Fra Skotbu til Veståsen skolen, i følge google map skulle det ta 57 minutter med bil.


Pakking pågår med et smil om munnen

Jeg spiste frokost, blandet energidrikk, pakket løpesekken, alt var under kontroll bortsett fra nervene. Det aller første løpet mitt i 2016 var jeg helt nervevrak i over en uke før løpet. Etter det, ble jeg mer avslappet i forkant av et løp. Jeg var ikke nervøs før Ecotrail 45/48 km engang. (Har du lyst, kan lese om mitt første ultraløp her https://lopeoldemor.com/2017/05/27/ecotrail/ ) Men i dag, spente nervene mine seg i en hard knute i magen min. Jeg grudde meg mest til å oppleve den totale utmattelsen i kroppen igjen. Nok en gang tenkte jeg «hvorfor vil jeg utsette meg selv for dette, igjen og igjen?». Jeg visste hva som ventet meg og jeg visste at dette kom til å bli slitsomt og gjør så vondt, men likevel ville jeg gjenoppleve lignende følelse og kjenne på de samme tingene, men kanskje klare å håndtere smertene på en annen måte? Det viktigste for meg var ikke å komme fortest mål, men å ha noe å skryte av meg selv på sosiale medier etterpå! Hahaha. Det å kunne overgå meg selv og gjøre drømmene til virkelighet, er en seier for meg.


Førstekvinne på plass. Trøtt men blid lell.

Jeg kom til skolen, jeg så meg rundt. Ingen mennesker bortsett fra de frivillige. Jeg kom ikke først i mål, men kom i alle fall først til skolen! Regnes det som en seier?

Spenningen var til å ta og føle på der vi stod, i påvente av at startskuddet skulle gå.


Den obligatoriske racedayselfien ved startområdet.

Ingen ultraløp uten SkiLøperne. (F.v Helga Svennevik Kringen, Camilla Markhus Rodal og meg) – SkiLøperne


Spente ultraløpere lyttet konsentrert på Olav Engen sin tale

Uten å ha avtalt noe på forhånd, holdt jeg følge med Gry Løberg hele turen. Jeg må bare gi stor ros til Gry som i utgangspunktet hadde problemer med beina sine, men likevel stilte hun opp til start. Utrolig godt jobba, Gry. Det var en fryd å løpe sammen med deg!

Da var vi i gang. Litt kaldt og overskyet i starten, men plutselig tittet sola frem og gjorde dagen vår uforglemmelig


Ingenting er mer motiverende enn å passere et slikt skilt – BARE fire ganger av det du har løpt hittil igjen! Haha

De to første timene av løpet var preget av stor ro. Vi snakket om været, om jobb, om ulike løp vi hadde deltatt i, hva som var postitivt og hva som var negativt, treningen den siste uken, hvilke løp vi skulle løpe etter RPL, venner i miljøet. Da vi nærmet oss den først drikkestasjonen (16 km), fikk jeg en liten smell i kneet mitt. Løypa var krevende og tøff. Underlaget var vått og glatt, og i et lite uoppmerksomt øyeblikk klarte jeg å skli på en stein men jeg mistet heldigvis ikke balansen og jeg slapp unna fall. Etter det begynte jeg å kjenne murring i høyre kneet mitt som kom og gikk. Når det er sagt: tror jeg ikke at jeg hadde klart å komme meg fortere i mål om jeg var helt frisk i kneet

Nydelig landskap i den stille fredfulle skogen.


Sola tittet frem og skapte ekstra god stemming under løpet. Til og med dette er vakkert!


Selfie med skogens vokter – sauene

På drikkestasjonen var det duket for lunsj. Ferdig smurt brød med variert pålegg. Det var masse herlig mat og masse god drikke. Et helt koldtbord med godsaker midt i skogen, kunne det vært bedre? For ikke å snakke om de blide, hjelpsomme og hyggelige frivillige. Jeg kunne lett stå der og kost meg med snacks og cola og godt selskap i hele dag!

Service på topp nivå!

Etter en lang pause var vi i gang igjen. Timene gikk. Nå har vi fortalt hverandre det meste. Nå var det bare 20 kiometer igjen. Det var jo her jeg virkelig skulle sette inn støtet, haha. I stedet var det fire timers lidelse som ventet. Jeg samlet kreftene og fortalte meg selv at jeg skulle klare det, men hvert eneste steg gjorde vondt i kneet.

Gry nyter utsikten mens jeg nyter pausen:)


Tenk at noe så enkelt kan være så vakkert?


Og dere trodde at risbonden hadde glemt Topprisen sin? Oh never!

På siste drikkestasjonen tok vi en laaang pause. Like før vi skulle avgårde sa jeg: «får ta meg en kopp kaffe til så kan vi fortsette». «KAFFE?» sa en av gutta forskrekket. Når du mente cola men sa kaffe, var det et godt tegn på at du var helt koko i hodet. Jeg som drikker nesten aldri kaffe!

34 km – andre drikkestasjon. Takk for en herlig service og masse oppmuntrende ord:)


IMG_4037

Dette ser ut som et maleri


IMG_4038.JPG

Herregud så godt å se grusvei

De siste 16 kilometerne gikk overraskende FORT for to halvskada halvgamle kjerringer. Det begynte å bli vanskelig å komme seg fremover og jeg merket at jeg ikke løp lenger. Beina var en halvmeter fra hverandre og magen stakk ut av t-skjorta, og det så ut som om jeg var høygravid. Gry lo høyt og spurte om hun kunne filme meg. Det tok jeg selvsagt som et skikkelig kompliment! Etter 40 km sa jeg til Gry at jeg følte meg som en struts, uten hals. Rumpa i været, skuldrene mot ørene og hodet i sanden/gjørma (nesten). Egentlig ville jeg bare stoppe og legge meg ned for å hvile. Litt merkelig situasjon. Jeg følte at jeg ikke var sliten, Jeg følte at jeg hadde masse krefter igjen. Problemet var at jeg ikke klarte å få dem ut. Herregud! Hvis jeg hadde vanskeligheter med å komme meg fremover, hvordan skulle jeg kunne fortsette de siste ti kilometerne? Det var ti kilometer igjen og jeg kjente meg sliten på en gjennomgripende måte. Alt stanset litt opp. Jeg var tom, beina mine hadde ingen kraft, kneet mitt verket mer og mer intens. Etter 45 km fortalte jeg stolt til Gry at jeg hadde funnet enda en måte å gå på for å dempe smerter i kneet. Jeg gikk sidelengs som en krabbe. Venstre foten frem, så fulgte høyre foten etter. Og da vi hadde kun 2 km igjen satt vi «opp farten». Plutselig brøt Gry ut i latter og sa «Du galopperte Anna!». Litt etter litt vendet styrken tilbake og jeg trengte ikke lenger å skjule hvordan jeg hadde det. Jeg kjørte samme stil inn til mål, krysset målstreken utmattet og ville bare rope ut av all kraft, men lot være. Jeg ble fort «våken» igjen etter at jeg fikk medaljen rundt halsen og en god klem fra Anita. Etter noen minutter sa en mannlig stemme til meg: «du kom på en flott 7.plass i din klasse Anna». Meg: «Åh, gjorde jeg det?» og la til «hvor mange er det i klassen min?». «syv» sa mannen lavt og forsiktig. Jeg stakk av med sisteplassen igjen!

I dag ble det distansepersing og tidspersing. 50 km på 9 timer og 34 minutter. Jeg har aldri vært ute i skogen så mange timer i strekk!


Her avsluttet vi en lang og krevende dag med god latter. Vi lo så vi grein pga galopperingen. Var det så lite elegant?

Å vinne betyr nødvendigvis ikke å komme først i mål, men det betyr å overvinne seg selv. Da jeg satt meg inn i bilen begynte tårene å renne på alvor. Ikke bare pga av den fysiske påkjenningen, men fordi jeg greide å fullføre mitt andre ultraløp på en måned! Og endelig, endelig fikk jeg oppleve et ultraløp med gode minner, med lidelser til tross. Jeg løp ikke bare med armer og bein, men denne gangen løp jeg også med sanser og følelser. Jeg nøt naturen i sin enkelthet, jeg nøt den nydelig utsikten mot Romeriksåsen, jeg nøt det yrende fugle og dyrelivet i skogen, jeg nøt til og med kubæsjlukten, og jeg nøt følelsen av glede, smerte, begeistring, tomhet, utmattelse og lykke.

Romeriksåsen på langs er et løp som jeg kommer til å løpe hvert eneste år fremover. Selv om jeg ble sliten, koste jeg meg fra startskuddet gikk til jeg fikk medaljen rundt halsen.


En sliten og utmattet, men stolt Anna!


Våte og kalde føtter, men det var verdt det.

Jeg vil benytte anledningen å si takk til arrangøren, altså verdens beste ultraløperklubb http://www.romerikeultra.no/ og de hyggelige frivillige for et fantastisk flott arrangement og supergod service. Det var bra med mat, det var bra med drikke, og det var bra merket i løypa. Og DEN medaljen da! Den knuste Toughest medaljen til mannen min, både på størrelsen og lengden. (Sa brura, haha).


Ingen tvil om hvilken av disse er råeste


Stolt ultraløper fra RULK


Å avslutte en lang og tung dag med å kjøre mot enden av regnbuen var gull verdt

Et løp er en drøm. I det du krysser målstreken, våkner du fra drømmen. Drømmene kan være hyggelige men også mindre hyggelige. Drømmene kan slite deg ut men også gi deg ny energi. Drømmene kan gi deg en god følelse men også en dårlig følelse. Drømmene kan gi deg gode erfaringer men også negative erfaringer. Det som er spesielt når drømmene er over, er at du har et stort behov for å finne en ny drøm å drømme om. Min neste drøm blir Hardangervidda Marathon (hvis alt klaffer) – http://www.xtremeidfjord.no/Hardangervidda-Marathon. Velkommen til min drømmeverden!

TO ultraløp (= 98,6 km) på en måned! Da er det lov å klappe seg selv drihardt på skuderen og spise to softis hver dag ut juli! CRAZYMADDAFAKKA

God sommer alle sammen!

-Anna



Guro og Therese løper VM 24-timers 1.-2. juli

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jun 2017

Halve den norsk troppen til VM 24-timers i Belfast 1.-2. juli er fra klubben, og det er den kvinnelige halvdelen av deltagerne vi snakker om. Guro Skjeggerud og Therese Falk er nå på plass i Belfast der de skal løpe rundt og rundt i Victoria Park i 24 timer fra lørdag kl 13:00 norsk tid. Fra klubben er også Erik Nossum med som lagleder, mens Therese har med samboeren Thomas.


Foto: Erik Nossum

Les mer på kondis.no: Fire norske løper VM 24-timers i Belfast 1. - 2. juli


Therese_Falk_profil.jpg

Therese Falk løp som vi husker glimrende i fjorårets EM der hun ble nummer 4 på ny norsk rekord 228,223 kilometer. Bare fem uker senere vant hun både kvinneklassen og totalt på Bislett 24-timers. Tidligere i år satte hun løyperekord i Bergen Ultra der hun satte ny pers med 8:33:41 - og viste dermed at formen er meget god også i år.

Therese Falk med norsk rekord og 4. plass i EM 24-timers
Therese Falk vant Bislett 24-timers, slo alle gutta
Therese Falk med løyperekord i Bergen Ultra



Guro_Skjeggerud_profil.jpg

Guro Skjeggerud var ikke kvalifisert til VM; og reiste til Finland i februar for å ordne opp i det - noe hun da også klarte med seier på 211,792 kilometer. Guro har tidligere løpt best på 100 kilometer, med blant annet seier i NM 2016 og VM-debut med en flott 23. plass senere på året.

Hermansen og Skjeggerud vant NM 100 km, to norske rekorder
Norge nr 4, Hermansen nr. 15 med norsk rekord i VM 100 km
Guro Skjeggerud vant Espoo 24-timers og klarte VM-kravet



Nytt medlem: Hege Rasmussen Engene

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jun 2017

Hege Rasmussen Engene (33) fra Kongsberg er innmeldt i klubben. Hun debuterte på maraton under NestenMidtSommermaraton og ser fram mot ultradebut etter hvert.



Hege om seg selv:

- Løpeglad dame som bor på Kongsberg og jobber som ingeniør i GKN Aerospace. Alltid vært glad i å løpe! Siste halvannet året har treningen blitt mer systematisk og løpegleden enda større! Deltok i Løplabbets NestenMidtSommermaraton for å føle på lengden, og hadde det veldig moro! Det blir mer maraton og ultra etter hvert. I 2017 vil jeg jobbe mer med treningsgrunnlaget og få opp antall kilometer slik at jeg kan stille enda sterkere i mine mål for 2018!


Instagram konto: hege_run_happy

Facebook: https://www.facebook.com/hege.engene?fref=ts







Nytt medlem: Kasper Kristoffersen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jun 2017

Kasper Kristoffersen (28) fra Stange er innmeldt i klubben. Han bor nå på Haslum der han er samboer med Sina Nordby som nylig meldte seg inn i klubben. På Romeriksåsen på langs var den ene deltager og den andre medarrangør.



Kasper om meg selv:

- Jeg er 28 år gammel og kommer opprinnelig fra Stange i Hedmark, men er bosatt på Haslum i Bærum med min samboer.

Jeg begynte så smått med løping i starten av 2016 og debuterte på maraton samme år. Siden har jeg fått sansen for ultraløping. Hittil i 2017 har jeg bl.a. deltatt på Ecotrail 80km og Romeriksåsen på langs, og mitt neste store mål er Bislett 24-timers i november.

Jeg ser frem til å bli en del av klubben.




Andrea Liebe fullførte Race to the King 88K

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jun 2017

Andrea Liebe har vært i England og løpt terrengultraløpet Race to the King sammen med over 600 andre. Hun kom på 62. plass totalt av 180 kvinner og ble nummer 6 i V50 med sluttiden 12:41:12.



Andrea skriver på Facebook:


- Race to the King over. Ekstremt lummert. Svetten rant i 88 km. Har brannsår på hele ryggen av gnisninger fra sekken. Utrolig vakkert og kupert terreng. Hardt å løpe opp og ned. Se bilde av løypa på pitstop 6.

Fantastisk proft arrangement. Norske arrangører bør reise hit og lære. Treshold er mega proffe og utrolig flinke til å følge opp løperne medisinsk og til å lage enormt god stemning. De hadde satt opp 900 piler/ skilt som viste vei. Umulig å løpe feil. Nå skal jeg ta det med ro 🙃🙂🤸🏻‍♀️


facebooksiden hennes kan dere se mange bilder fra løpet

Løpets hjemmeside

Resultater

Noen av bildene fra Andreas facebookside:

Andrea Liebe sitt bilde.


Andrea Liebe sitt bilde.


Andrea Liebe sitt bilde.


Andrea Liebe sitt bilde.

Andrea Liebe sitt bilde.


Andrea Liebe sitt bilde.



Nytt medlem: Tor Olav Aakre

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jun 2017

Tor Olav Aakre (25) fra Jørpeland er innmeldt i klubben. Han har byttet ut fotball med løping - og etter hvert på stadig lengre distanser. Tor Olav bor og jobber nå i Snillfjord (Sør-Trøndelag), men flytter til Oslo 1,august.


Tor Olav på Lysefjorden Inn tidligere i år. (Privat foto)

Instagram: lope_tor

Strava: Tor Olav Aakre

Facebook: https://www.facebook.com/tor.o.aakre


Tor Olav om seg selv:

Jeg har bodd et år i ei mindre bygd i Sør-Trøndelag, der har jeg savnet et nettverk med likesinnede. På grunn av ny jobb flytter jeg til Oslo og jeg ser derfor muligheten å melde meg inn i Romerike Ultraløperklubb. Da jeg er oppvokst i Jørpeland er jeg veldig glad i fjelløp men trives også på raskere underlag som asfalt.

Jeg har alltid drevet aktivt med idrett, da spesielt fotball. Etter jeg la opp som fotballspiller har jeg fått øyene opp for andre sporter og idretter. De siste årene har jeg interessert meg mer og mer i løping. Liker å sette meg store mål og ”pushe” meg, derfor har jeg fått opp øyene for ultraløping. Jeg har deltatt i Lysefjorden inn 62 km 2500 høydemeter. Nå ønsker jeg å delta i flere løp rundt om i Norge og kanskje andre land etterhvert.

Jeg ønsker å delta i løp alt fra 5 km til 60 km. Kanskje etterhvert enda lenger løp. På årets liste står Oslo halvmaraton og Trondheim halvmaraton. Håper også å få meldt meg på mange løp i Osloområdet i løpet av 2018.


Tor Olav på treningstur i Trondheim. (Privat foto)



Snart reiser halve klubben til Hornindal

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Jun 2017

Halve klubber er nok en overdrivelse, men det er imponerende 32 deltagere på klubbens overnattingsopplegg på Knausen Hyttegrend i Hornindal. Klubben har subsidiert overnattingen for klubbens medlemmer, men det er jo bare hyggelig når så mange blir med på tur.


" class="redactor-linkify-object" />

Fra fjorårets løp (foto: Kyle Meyr)

Overnattingen vår er nå i realiteten fullbooket, men er det en etternøler der ute får dere sjekke med Mariann om det er noen mulighet, det kan jo komme et forfall....

Tidligere nyheter:

Løpets hjemmeside


"Reiseleder" Mariann har sendt ut meldingen nedenfor til deltagerne.

Det nærmer seg Hornindal, håper alle er friske og raske og klare for en flott opplevelse i fjellheimen! Her kommer en oversikt over hvor hver enkelt skal bo, det er fullt mulig å bytte innbyrdes hvis noen ønsker det. For de som bor på hytte og i gjestehus er det tilgang til dyne og pute, for de som bor på Låven anbefales det å ta med sovepose/ dyne og pute. Sengetøy forøvrig bør tas med for alle, men det er også mulig å få leid av Knausen Hyttegrend.

Hytte 1:
Familien Mona Kjeldsberg og Einar Iversen

Hytte 2:
Tone Merete Øksenvåg
Louise Skak
Ninette Banoun

Hytte 3
Leif Abrahamsen
Anita Øy
Marit Elisabeth Imset
Nikolai Zahl Marken
Mariann Langås

Gjestehus:
Rom 1: Per-Einar Roth med far
Rom 2: Christian Evensen med kone
Rom 3: Arild Bjarkø

Låven:
Frode Øyberg
Iselin Ra
Trygve Garberg
Neil Dryland
Jorunn Teigen
Johan Sander Alvheim
Geir Andersen
Kristian Bøhler
Ragnar Øien
Øystein Jack Næss
Tom Stephan Jensen
Gunnar Næss
Ingrid Lid
Magnus Bø Thorud
Ottar Røed

Når det gjelder transport går det direkte buss fra Oslo til Hornindal, ellers er det jo mulig å samkjøre for de som bor i Oslo området. Det er ikke lagt opp til felles middag på fredag, vil anta at de fleste ankommer til forskjellige tidspunkt, noen seinere enn andre. Når det gjelder nøkler til hytter, gjestehus og låve, venter jeg på svar fra Knausen om hvordan dette ordnes.

Har forøvrig sendt inn bestilling på godt vær hele løpshelgen...😊

Mvh.
Mariann Langås



Vil du løpe Svalandsgubben Ultra i 2018? NB: Ikke for pyser!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Jun 2017

Gunnar Næss er glad i terrengultraløp, og løp senest veldig bra i MIUT på Madeira. Nå har han lyst på en enda tøffere utfordring - i Norge - i et ikke-ultraløp høsten 2018.




Mange har vel hørt om terrengløpet Svalandsgubben - Sørlandets smått legendariske terrengløp som i 43 år har blitt arrangert i Birkenes siste helg i oktober. Da er stikkordene myr, gjørme, myr, gjørme og 27 km beinhardt slit.

Men, det er jo ikke noe ultraløp? Nei, men man kan jo gjøre noe med det, tenkte Gunnar Næss, vårt terrenglade medlem fra Harestua:

Han sendte denne forespørselen til arrangøren:

- Om alt går etter planen så blir det vel min 19. gubbe til høsten. For klart jeg løper gubben... I mitt jubileumsår 2018 - er det helt uti heiene å legge fram søknad om å løpe fire runder i stedet for en? Har begynt så smått med ultraløping og det hadde jo vært moro med en lang-gubbe på ca 100 km. Kunne skiftet retning annenhver gang og siste runde kunne vært forsøkt synkronisert med målgang med resten. Self support første tre runder selvfølgelig. Eller er forslaget så hinsides at jeg bare kan glemme det? Ikke noe feil med gubben altså, men det hadde vært artig og holdt på litt lenger uti myrane der. Skulle ikke forundre meg om jeg fikk med meg noen andre raringer også.


Noen andre raringer?

Gunnar er altså på jakt etter noen slike "raringer" som kan tenke seg å bli med på dette, siste helgen i oktober 2018. Han regner med sluttid på mellom 16 og 20 timer, og det blir garantert ditt livs tøffeste 100km!

- De tre første rundene blir uorganisert. Siste som en del av løpet. Trikset er å rekke start,
sier Gunnar.

Du treffer Gunnar på e-post

Gunnar på Facebook

www.svalandsgubben.com

LØYPEBESKRIVELSE


Noen smakebiter fra løypa:


Bilderesultat for svalandsgubben

Bilderesultat for svalandsgubben

Relatert bilde


Sagt om Svalandsgubben:

*Denne galskapen får dere toppen 5 deltakere med på-----Kåre Birkeland før første løp 1974.

(Det kom 65 iberegnet Kåre B.)

*En bli visst tidsnok varm-----Ole Per Stredet på en stubbe før start 1974

*Fin gjennomkjøring------Jan Fjærestad etter rekordløpet i 1977 (under en mellomlanding på vei til landslagssamling i orientering).

*Dette hadde jeg aldri gjort hvis det ikke var frivillig----Øystein Halvorsen 1978

*Æ springe å kose meg innøve myrane------Oddbjørn Hagen 1976

*Næste år slær æ dæ,Trygve------- Arild Isaksen 1983,1984,1985 osv.

*Mer moro får du ikke for en hundrelapp i våre dager----Runar Gilberg 1995

*I år var det fint-----Odd Arild Svaland 1996( Stiv kuling,høljregn og 3-4oC)

*Dette var verre enn Trondheim - Oslo-----Sykkelrytter Terje Erkleiv 1996.

*Aldri meir!----Arne Rislaa umiddelbart etter målpassering 1984,85,86,87,88 osv.

*Aldri meir,løypa er for farlig-----Helge Dolsvåg etter 9 seire på 9 løp.1991.(Holdt ord i 13 år, men kom tilbake!)

*Æ hadde i gronnen venta dæ noe før----Kristen K. Flaa til en gåen Trygve L. 1986

*Svalandsgubbesokker blir aldri kvite igjen------Runar Gilberg. 1995

*”I år går det lett”-------Olaf Sivertsen før Trongedal 2000.(Han måtte gå fra Mollestad til mål)

*"De siste skal bli de første og de første skal bli de siste" -------------Tveit frikirke 2004 (16 stk fullførte)

*”I år var jeg ferdig stiv på Rugsland”-----------Trygve Løland etter løpet i 2006.

*”Dum som jeg er, kommer jeg vel tilbake neste år!”-----------Ivar Haugen etter innkomst 2006.

*”Svalandsgubben er desidert det tøffeste løpet som jeg deltar i”------------sier Øystein Sylta som vant i 2006.

*”Jeg blir for tung på asfalten”, ---------sier Olav Aabel.( Kommer gående på Rugsland 2006.)

*”Nå er jeg helt parkert”,----------sier Steinar Aas på Mollestad 2006.( da han blir forbiløpt av Bjørn Vidar Lie 2006)

*”Fra Flakk og til mål husker jeg bare bruddstykker”,---------sa Knut Rune”Knøtta” Jahnsen etter løpet 2007.

*”Dette er jeg overhodet ikke i form til i år, men det er ingen vei utenom!”,---------skrev Bjørn Vidar Lie ved påmelding 2007.

*”Jeg har krampe fra halsen og ned”, ----------sier Andreas Nygaard til Fædrelandsvennen i ”Sarons Dal” under innløpet i 2008.

*”Kan ikke huske å ha hatt vann opp til livet så mange ganger før”,----------sier Øystein Sylta etter seieren 2008.

* ”Hardeste søndagsturen jeg har vært med på”,---------------------sier Torolf Kroglund etter løpet i 2010.

*”Det var noen sinnsyke myrer”,--------------sier Eirik Gramstad etter seieren 2010.

* ”Hvorfor er det så mange som går, mamma?”. Hørt i Sarons dal under Gubben 2012: Jente, ca 5 år

* ”Fantastisk godt merka løype! Eg tryna en gang nedover berga, og her va det merka gult...”-------------Ole Christian Andersen 2012.:)

* ”Baneløp er kjedelig,- men Gubben er skikkelig moro, og er verdt alle treningstimene”-------Eirik Gramstad, rekordholder.

* ”E føler meg skadeskutt og går på halv fart, men det var verdt hver kilometer”----- sier Kirsten H. Stangeland, debutant, dagen derpå 2012.

* ”Vasaloppet er jo bare barnematen!.............” Anders Frydendal etter første gubbe i 1974

* ”Nei, nå vil jeg heller satse på ludo.............” En gåen Odd Gunnar Tveit, 2000

* ”Dette va moro, burde gjøre det oftere..........” Dag Ottar Åtland, etter flommen i 2000.

* ”Endelig. Nå var siste øvelsen i Havhesten unnagjort!” Kjell Bjorå, 2000.

* ”Nå er man blitt så gammel at man har glemt hva det går ut på....”. Trond Harstad (55) ffør start i 2000.

* ”Du må ha glemt din siste gubbe(eg. maraton) før du begir deg ut på en ny. Hjernen din må ikke vite hva som venter!” Frank Shorter.



Didrik nummer 6 i Lavarado Ultra Trail

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Jun 2017

Det er fem dager siden, men nyheten er ikke noe dårligere av den grunn. Didrik Hermansen løp inn til 6. plass i årets Lavaredo Ultra Trail i italienske Cortina, et av de mest pretsisjefylte terrengultraløpene i Europa. Løpet er 120 kilometer langt med 5800 høydemeter.


Didrik i munter samtale med amerikanske Seth Swanson før start. De ble nummer to og seks.
(Foto: Arrangøren / Jordi Saragossa)


For to år siden vant Didrik dette løpet, og selv om han i år brukte en time mer var Didrik fornøyd med årets løp:

- Det ble en 6.plass i årets Lavaredo. Alt tatt i betraktning var det det jeg var god for i dag. Løp ca 1 time tregere enn sist jeg løp her.. Hang meg med fra start i et sinnsykt tempo og fikk nok smake det og mye annet de neste timene som jeg ikke skal gå inn på. Jeg har aldri vært innom så mange mørke steder under et løp så jeg måtte virkelig jobbe med hodet i lange perioder. Jeg tar med meg det positive og det var at jeg orket å fullføre, begynner å få kontroll på magen (bare litt oppkast telles vel ikke?

Han ble overraskende slått av en annen nordmann, det er lenge siden sist: - Det er så utrolig gøy at det kommer nye navn og utøvere til denne sporten, sier Didrik Hermansen om Erik-Sebastian Krogvik's tredjeplass.


Les mer om løpet på kondis.no

Lavaredo Ultra Trail 120 km / 5800 hm (1166 fullførende)
RankM/WSurname NameClubNat.Result
1 1 ANTOLINOS FABIEN TDR MIZUNO FRA 12:32:34
2 2 SWANSON SETH THE NORTH FACE USA 12:34:41
3 3 KROGVIG ERIK-SEBASTIAN BFG BERGEN LØPEKLUBBNOR 13:09:21
4 4 DAPIT FULVIO LA SPORTIVA -CRAZY IDEA ITA 13:11:23
5 5 HAJNAL ROBERT ROM 13:24:30
6 6 HERMANSEN DIDRIK ASICS NOR 13:28:21
7 7 HALL DAMIAN GBR 13:28:38
8 8 CHAIGNEAU SEBASTIEN THE NORTH FACE FRA 13:29:45
9 9 RONIMOISS ANDRIS INOV8 / OSVEIKALS.LVLAT 13:42:48
10 10 CHORIER JULIEN TEAM HOKA FRA 13:45:32


Didrik_fjell (640x427).jpg
Didrik underveis i løpet. (Foto: Arrangøren)



Deltagerrekord og fin stemning i Romeriksåsen på langs

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Jun 2017

Med 116 startende og 114 fullførende ble de ny deltagerrekord i Romeriksåsen på langs, og klubben var også godt representert med 28 løpere i tillegg til ca 20 som var med på arrangørsiden.


Morten Haukeland spurter i mål. Han var en av 28 medlemmer som fullførte årets RPL50.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Det er all grunn til å være stolt for alle som var med på arrangørsiden, for det har kommet en masse positive tilbakemeldinger - og det alle meste av dette har gått på mannskapene selv om også løypa/naturen får plusskommentarer.

Her var det også helt ferske medlemmer involvert som arrangører, og det tror vi er den beste måten å bli kjent med mange andre i klubben på. Takk til disse og alle andre som bidro til at også det tredje RPL50 ble vellykket. Vi sender også en takk til værgudene som bidro til flott vær hele dagen og kvelden.


Mer om selve konkurransen kan du lese på kondis.no.
Kirsti Skåtøy og Ola Skatvedt vant Romeriksåsen på langs

Resultater og mye annet finner du på løpets side


Et av våre nyeste medlemmer, Tom Stephan Jensen, var først med på drop-bag og servicestasjonene ved 16 og 34 kilometer, og senere tok han fram massasjebenken og bidro til å løsne opp i manges tunge muskulatur i målområdet. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Sindre Tjuvstu Engen raser avgårde som videofotograf. Filmen ser du på løpets hjemmeside eller facebooksiden.


Ingar i ledelsen får servering av Ottar Røed. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Sina Nordby er klar til å henge medalje rundt halsen til Wendy som ble nummer to i kvinneklassen. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Det var fint vær og kjempegod stemning i målområdet - der også sponsoren Altra var godt synlig.


Baktroppen sammen med Helge Lund fra sluttpatruljen fotografert av Henning Lauridsen som var andre halvdel av sluttpatruljen. Ingen får bedre service enn løperne bakerst i feltet! Bilder er tatt langs Kirkebygjermenningen, ett av 27 store eller små vann løperne passerer langs løypa fra Bruvoll (E16) til Gjerdrum. I tillegg kommer elvene Rotua og ikke minst Gjermåa som man mer eller mindre holder følge med siste 12 km.


En glad gjeng etter løpet, fire av dem fra klubben: Heidi Grønvoll, Terje Furuset, Neil Dryland, Cecilie Longva Igesund og Øystein Jack Næss. (Privat foto)


Nytt medlem: Clara Emily Skålhegg

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2017

Clara Emily Skålhegg (49) fra Jessheim er innmeldt i klubben. Hun løp sin lengste konkurranse hittil på 30 km i Ecotrail Oslo tidligere i år, debuterer på Maraton i Oslo til høsten og er påmeldt 50 km i Ecotrail Oslo 2018.


Clara Emily Skålhegg på vei mot mål i Ecotrail30 i år. (Foto: Sportograf)


Henvendendelsen fra Emily:

- Jeg søker herved om medlemskap i Romerike Ultraløperklubb, vedlagt min søknad sammen med litt info om meg selv.

Litt om meg;

Løping har aldri vært noen «midtlivskrise-greie» for min del, men mer en livsstil siden jeg alltid har løpt. I mine yngre dager gikk jeg aktivt på langrenn og løp orientering, og har derfor alltid hatt gleden av en aktiv livsstil. Jeg blir faktisk litt smågrinete om jeg ikke får mine jevnlige løpetur! Jeg løper fordi jeg blir glad av det rett og slett, får ny energi i hverdagen. Gift og har en datter på 19 år på vei ut av redet, bosatt på Jessheim. Er utdannet økonom med bakgrunn fra Forsvaret og jobber nå med entrepriserett i energisektoren og trives godt.

Fra tiden i Forsvaret lærte jeg at vi mennesker klarer ALLTID mer enn vi selv tror, derfor vil jeg nå prøve meg på de lengre løpene. Jeg har løpt Sentrumsløpet «haugetalls» av ganger (49min), flere halvmaraton (1t:49min), med årets Ecotrail 30km (3t:18min) som høydepunktet hittil. Jeg er allerede påmeldt 50km Ecotrail neste år. Neste mål på min «bucketlist» er mitt første maraton i Oslo på under 4t, hvor jeg er godt i gang med oppkjøringen. Ellers frister det litt med Bislett 6 timers senere i år. Jeg er også med i en herlig uformell løpegruppe på Jessheim som trener sammen i hverdagen, men ønsker å løpe for Romerike Ultraløperklubb på de fleste løpene fremover.


Selfie fra en treningstur.

Hvorfor jeg ønsker å være en del av Romerike Ultraløperklubb

I den siste tiden har jeg blitt mer og mer glad i de lange turene, og ønsker derfor å bli med i en aktiv løpeklubb for å få et større nettverk. De av klubbens medlemmer jeg har truffet har vært supre ambassadører, noe som har gitt meg veldig nysgjerrighet, inspirasjon, og motivasjon for ultraløp. Å bli en del av et større fellesskap med den samme «passion» for løping, en klubb med aktiviteter for medlemmene, lære av de mer erfarne og dele store og små løpegleder er noe jeg ser frem til. At jeg bor midt i hjertet av Romerike gjør at RULK må være det naturlige valget for meg.

Håper min søknad antas!

Red anm:
På vegne av klubben er søknaden godkjent og Clara er medlem!


Clara på facebook

Instagram: @claraskalhegg


Clara er også med i «Løpegruppa på Jessheim». Den høyst uformelle løpegruppa på Jessheim er en herlig gjeng med masse løpeglede som trener sammen i hverdagen.


Foto: Sportograf


Nytt medlem: Kristoffer Stensrud

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2017

Kristoffer Stensrud (40) fra Oslo er innmeldt i klubben. Har er allerede etablert som ultraløper og løp senest Lysefjorden Inn 17. juni - så da kan vi jo si at vi hadde en representant også i Norges nest største ultraløp.


Kristoffer i Ecotrail Bruxelles 42k september 2016


Kristoffer om seg selv:

- 40 år, bosatt i Oslo. Løpt i “alle år”, men treningsmengde og interesse har gått i bølger. Har det siste året igjen gjort “comeback” og er nå i bedre løpeform en noensinne! Mange vil nok kalle det en 40-årskrise…

- Har også fått øynene opp for ultra, sikter meg stadig inn mot lengre og hardere løp. Ønsker meg et større nettverk med likesinnede, søker derfor om å bli medlem i klubben!

- Har siste året løpt "Ecotrail Bruxelles 42k", "Ecotrail Madrid 50k" og "The North Face - Thailand 50k" i tillegg til flere kortere løp. Løp denne helgen "Lysefjorden Inn 62k", fantastisk løp. Men hardt!


Kristoffer på facebook


Fra The North Face-50 Thailand februar 2017


Fra Ecotrail Madrid 50k november 2016. 2. plass!


3. Kristoffer på treningstur i Jotunheimen høsten 2016



Ninette og Atle med 8. plasser og klasseseire i Nordmarka Skogsmaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2017

Ninette Banoun og Atle Bjørnerud løp begge inn til klasseseire og flotte 8. plasser totalt i Nordmarka Skogsmaraton 17. juni i varmt og flott sommervær. 11 RU'ere løp maraton.


Det var detagerrekord i Skogsmaraton til tross for færre deltagere på maraton. Det skyldes innføring av halvmaratondistanse. På dette bilder ser vi Marianne Følling lengst til venstre.


Atle som vant M55-59 var den enste løperen M50+ som var i topp 20 sammenlagt, og tiden 3:03:49 er imponerende i denne løypa.

Ninette fikk hardere konkurranse i kvinnenes 50-54-årsklasse, der fire av løperne kom i topp 15 totalt. Ninette løp på 3:36:13.

Rita og Therese kom i tillegg på pallen i K40-44.

Klubbens 11 løpere på maratondistansen:

Atle Bjørnerud Romerike Ultraløperklubb M 55-59 år 1 3:03:49.2
Stian Fjellestad Romerike Ultraløperklubb M 35-39 år 9 3:30:56.7
Helge Eide Romerike Ultraløperklubb M 50-54 år 5 3:32:06.8
Ninette Banoun Romerike Ultraløperklubb / Nordea BIL K 50-54 år 1 3:36:13.3
Rita Steinsvik Romerike Ultraløperklubb K 40-44 2 3:47:02.6
Therese Falk Romerike Ultraløperklubb K 40-44 3 3:50:40.2
Tore Mortensen Romerike Ultraløperklubb M 40-44 år 16 4:09:17.7
Morten Haukeland Lk1814 /Romerike Ultraløperklubb M 35-39 år 29 4:29:55.8
Marianne Følling Romerike Ultraløperklubb K 55-59 5 4:42:39.2
Jørgen Oswald Romerike Ultraløperklubb M 50-54 år 45 5:10:01.1
Runar Thorstensen Romerike Ultraløperklubb M mosjon 5:58:30.0


Alle resultater

Kondisreportasje fra løpet

Løpets hjemmeside



Margrethe Fjetland nummer 10 i Zugspitz Supertrail XL 83 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2017

Margrethe Fjeltland har vært i Tyskland der hun 17. juni løp det tøffe Zugspitz Supertrail XL. Hun løp inn til en 10. plass totalt i kvinneklassen etter 13 timers innsats. Løpet er 83 kilometer langt med 4800 høydemeter.


Margrethe på TrysilUltran 2016, som hun vant. Foto: Arrangøren, Chad Stokes


Margrethe skriver på facebook etter løpet i Zugspitz:
- Et løp som er alt annet enn lett, men som gir naturopplevelser ut av en annen verden og som virkelig kan anbefales.

- I går var alt annet enn a walk in the park, men jeg kom meg gjennom. Jeg hadde ingen god oppkjøringsperiode med to uker sykdom, flytting og oppussing, så med de forutsetningene er jeg ok fornøyd med 10. plass overall og 4. plass i min alderskategori.

- Nok en gang viser det seg at det er i siste halvdel av løpet som jeg er sterkest. Det er ganske kult det, at kroppen våkner etter 42km harde km
😅Ekstra kult at det var et veldig sterkt kvinnelig startfelt i år, det er jo faktisk den eneste måten man virkelig får målt seg på.

- Mye skal trenes på til neste løp, men først skal dette fordøyes og jeg tar meg en vel fortjent restitusjonsperiode.

Margrethe Fjetland Løvold sitt bilde.

Nordiske deltagere i Zugspitz med Margrethe og samboeren i midten.

Samboeren Andreas Claesson som løp den lengste løypa (Zugspitz Ultratrail 103 km 5800 hm) er fornøyd også med Margrethes innsats: - En fantastisk prestation elskling ❤️ Ett extremt tufft löp, men jag är otroligt imponerad av hur du klarade av det! Är så stolt över dig och tacksam för att vi kan dela dessa galenskaper


Margrethe på facebook

Alle resultater 2017
Løpets hjemmeside
Løpets facebookside med masse bilder


Margrethe Fjetland Løvold sitt bilde.
Ekstrem natur i Zugspitz. (Arrangørfoto)



Håkon Uggerud nr 37 i EcoTrail Stockholm 80 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2017

Håkon Uggerud var den eneste norske som løp 80 km i EcoTrail Stockholm lørdag 17. juni. Det gikk veldig bra, han løp på 9:49:42 og ble nummer 37 i herreklassen.



Håkon skriver på facebook: - Har alltid blitt litt starstruck når jeg har snakket med 80K løperne på Ecotrail!! Idag var det min tur å være stjerne!!!


Håkon Niemi Uggerud sitt bilde.
Før løpet

Håkon Niemi Uggerud sitt bilde.
Etter løpet

EcoTrail Stockholm sitt bilde.
Arrangørfoto fra starten.

Alle resultater
Løpets hjemmeside
Løpets facebookside

Løpets promovideo:



Løypa (se nedenfor) hadde 1254 høydemeter og startet ved Stora Skuggan ikke langt fra Stockholms Universitet, nord for sentrum. Målgang var i Kungsträdgården midt i sentrum. Makstiden var satt til 15 timer.




Tre uker igjen til Hornindal Rundt - fortsatt plass på felles overnatting

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Jun 2017

Det er tre uker igjen til Hornindal Rundt, og det er ikke for sent å melde seg på verken til løpet eller klubbens felles overnatting på Knausen Hyttegrend. Les mer om turen og overnattingen på linkene nedenfor. Kontakt Mariann om du vil være med: marila5275@gmail.com


Bildet: Amund og jentene - RU'ere før start i Hornindal Rundt 2016.



Tidligere nyheter:
25 er påmeldt til Hornindalturen, fortsatt 15 ledige plasser


Meld deg på nå: Klubbtur til Hornindal Rundt 7.-9. juli, kjempebillig overnatting - først til mølla.


Løpets hjemmeside

Disse er påmeldt til overnattingen:

Marit Elisabeth Imset
Nikolai Zahl Marken
Anita Øy
Leif Abrahamsen
Mariann Langås
Louise Skak
Øystein Jack Næss
Neil Dryland
Ragnar Øien
Ninette Banoun
Kristian Bøhler
Geir Andersen
Johan Sander Alvheim
Arild Bjarkø
Frode Øyberg
Gunnar Næss
Tone Merete Øksenvåg
Tom Stephan Jensen
Ingrid Margrethe Lid
Magnus Bø Thorud
Per Einar Roth med sin far
Mona Kjeldsberg m/familie (de har fått ei av hyttene)
Jorun Teigen med følge (vet ikke navn)
Jane Nilsen med samboer
Christian Evensen med kone
Iselin Ra med Trygve Garberg


For mange bør det være mulig å få til en samkjøring fra Oslo. Ellers går det direktebuss fra Oslo til Hornindal og omvendt.

Disse er påmeldt konkurransen (for klubben) i arrangørens startlister:




Nytt medlem: Ståle Nordahl

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Jun 2017

Ståle Nordahl (24) fra Fagerstrand på Nesodden er innmeldt i klubben. Sist helg debuterte han på ultraløp med å løpe UltraBirken på litt over 7 timer.


Bilde fra målgangen i UltraBirken. (Foto: Sportograf)


Ståle la ut en liten løpsrapport på facebook etter løpet:
- Løpsrapport fra Ultrabirken 60km Ekstremt dårlig føre.. ca 40km med gjørmehull, bekker i stien og sleipe steiner. Over fjellene så blåste det ca 10m/s og regnet heftig med ca 30-40m sikt, men takket være gruppa jeg løp med så gikk det ganske bra! Siste 20km gikk veldig greit og jeg fikk lagt inn langspurt de siste 3km og kom inn til sluttiden 7:13:43. Veldig fornøyd med mitt første (men ikke siste) ultraløp!


Ståle om seg selv:

Jeg er 24 år gammel og bor på Nesodden.

Jeg har drevet aktivt med innebandy og kickboksing i mange år. Jeg begynte for alvor med løping for ca. halvannet år siden da jeg studerte på Cuba. Her ble det arrangert Havanna Maraton og det fikk meg til å interessere meg for løping.

Jeg deltok i fjor på Oslo Maraton som mitt første løp, da ble jeg hekta og løp så flere lokale skogsløp her på Nesodden.

Avsluttet 2016 med Löplabbets Ribbemaraton. Mitt første ultraløp ble Ultrabirken nå for noen dager siden.

Jeg melder meg inn i klubben på grunn av alle de flotte medlemmene jeg har møtt rundt på forskjellige løp.

Jeg får samtidig et bra nettverk med folk som er like glad i de lange distansene som meg.


Bildet er fra Oslo Maraton 2016.



Nytt medlem: Elisabeth Sidow Westengen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Jun 2017

Elisabeth Sidow Westengen (46) fra Jessheim har meldt seg inn i klubben. Hun har nettopp debutert på maraton - tre år etter at midtlivskrisa førte henne inn i løpingens gleder.



Etter NestenMidtsommerMaraton forrige uke skrev hun på bloggen sin: https://lopedama.wordpress.com

Jeg ER en maratoner
Jeg har gjort det. Jeg har faktisk klart det!logo_2124
JEG HAR LØPT ET MARATON!!


Gå inn på linken for å lese hele innlegget. Da blir det spennende å se når hun skriver på bloggen at nå ER hun en ultraløper. Hun drømmer om EcoTrail80.

Sammen med innmeldingen skriver hun:
- Hvis det går greit å bruke laaaang til, vil jeg gjerne delta for Romerike Ultraløperklubb i alle løp, untatt Trysilrypa. Der deltar jeg for Team Salmiakki… men det er en helt annen useriøs historie.


Elisabeth om seg selv:

Hvem er jeg?

I en alder av 43 bestemte jeg meg i februar 2015 for å bli en løper. Det må vel trygt kalles en midtlivskrise! Jeg meldte meg på Oslo Maraton halvmaraton og begynte å løpe. Det ble hverken fort eller langt men jeg koste meg. Etter hvert klarte jeg å løpe 10 km uten å stoppe og jeg begynte å tro at jeg faktisk ville være i stand til å løpe en halvmaraton.

Å passere målstreken på Oslo Maraton i september 2015 og få medalje rundt halsen var en så utrolig Runners High at jeg ikke kom ned igjen på mange, mange uker. Jeg var så høyt oppe at jeg sporenstreks meldte meg på for 2016 og deretter utfordret døtrene mine om at jeg i tillegg skulle løpe 10 for Grete sammen med dem dersom de tok utfordringen og stilte til start. Jakten på kilometer og medaljer var i gang.

Det har blitt flere halvmaratoner, flere løp og mange medaljer, og fredag forrige uke bestemte jeg meg for å debutere på maraton, dagen etter. Det ble en kanon opplevelse. Selv uten medalje.

Selv om jeg løper kun for min egen del, savner jeg litt det å høre til et større fellesskap. Og for en som har som mål å gjennomføre EcoTrail 80 km og ikke nødvendigvis klare mila på under 40 er Romerike Ultraløperklubb et helt naturlig valg. Er jo til og med Romeriking!



Nytt medlem: Mevlida Malkoc Moen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Jun 2017

Mevlida Moen (46) fra Eidsvoll er innmeldt i klubben. Hun har løpt i tre år, og har fullførte tre ultraløp siste året. Om 9 dager stiller hun til start i Romeriksåsen på langs.



Mevlida om seg selv:
- Eg har flytta fra vakre Sogn til Eidsvoll. Løping på fjellet er noke av det vakreste som finnes. Har løpt kun 3 år og er 14 års ryggpasient . Har aldri vært bedre i ryggen enn nå. Har løpt tre ultramaraton siste året.

-Løping gir meg alt: mestringsfølelse, glede, nye venner, bedre helse og nydelig medaljesamling.

Mevlida på facebook


Mevlida og Kent Hertaas på Jessheim Vintermaraton sist høst. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


IMG_1426 (640x531).jpg
Fra 1814-løpet 2015: Mevlida Moen med datteren stilte opp med "matchende" t-skjorter: "Mother of a Princess", og "Daughter of a Queen". Et artig innslag i løpet. (Foto: Anita Øy)



Nytt medlem: Anna Tien Nguyen-Skaret

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jun 2017

Anna Tien Nguyen-Skaret (39) fra Skotbu i Ski Kommune er innmeldt i klubben. For kort tid siden ultradebuterte hun i Ecotrail 45 km, snart skal hun løpe RPL50 og hun er allerede påmeldt til Ecotrail80 neste år. Før hatet hun å løpe, nå elsker hun det.




Anna vil konkurrere i ultraløp for Romerike Ultraløperklub "med stolthet og et stort smil". Hun vil vil konkurrere i andre løp for vekselvis Romerike Ultraløperklubb, SkiLøperne og Runners World Challange. Når det gjelder RWC har hun blitt sponset 7 løp av Runner´s World i 2017, to av sju er gjennomført. Det er alt fra 5 km, Kollen Opp til halvmaraton. Utenom det skal hun stille opp for Romerike Ultraløperklubb på de fleste løpene og for SkiLøperne på de sosiale løpene.

Anna kan du følge flere steder:

Instagram: @lopeoldemor

Facebookside: @lopeoldemor

Twitter: @lopeoldemor

Blogg: www.lopeoldemor.com

Blogg: www.runnersworld.no/blogs/anna

Blogg: http://lopeskjort.no/blogg/category/bloggere/anna/



Anna presenterer seg selv:

Hvem er jeg?

Anna Tien Nguyen-Skaret heter jeg. Livlig asiat på 39 år (i fjørtiårskrisen), bosatt i Skotbu, gift med en nordlending, og sammen har vi en herlig datter på 6 år. Til vanlig jobber jeg med eiendomsforvaltning i Oslo og trives veldig godt med det.

Jeg har drevet mye med dans i ”gamledager”. På grunn av livsendringen da jeg flyttet fra by til bygd, har lidenskapen flyttet seg fra dans til løping. Før hatet jeg å løpe, nå elsker jeg det.



Hva er det beste med løping?

Det er så utrolig mye positivt å si om løping, men det beste med løping er den godfølelsen jeg får etter hver eneste løpetur og etter hvert eneste løp. Den herlige følelsen av å sette seg et mål og oppnå det. Det er nesten som narkotika, jo mer du bruker jo mer avhengig blir du (kanskje dårlig eksempel, ”idrett og dop”, haha). Men det er slik løping virker på meg. Jeg får nemlig abstinenser og er verdens sureste kvinne de dagene jeg ikke får løpt. I tillegg til at løping er avhengighetsskapende, er det også utrolig sosialt. Jeg har fått utrolig mange nye flotte og herlige løpevenner som gir meg motivasjon og inspirasjon hver eneste dag, noe jeg er så fryktelig glad for.



Hvorfor ønsker jeg å være en del av Romerike Ultraløperklubb?

Hvis du vil bli en ekte fotballspiller må du spille for en fotballklubb. Samme gjelder med løping, du er ikke en ekte ultraløper før du løper for en ultraløperklubb, ikke sant? :). Hverdagen er dessverre slik at man trener stort sett alene, men hvis man er en del av en klubb som skaper tilhørighet i et sosialt felleskap, vil det påvirke motivasjonen på en positiv måte. Jeg vil være en del av Romerike Ultraløperklubb fordi jeg har hørt veldig mye positivt om klubben fra de jeg kjenner. Jeg har et ønske om å bli like sprek og sterk som medlemmene der. Dessuten er RULK en klubb som både engasjerer og motiverer medlemmene i form av felles treningsaktiviteter og treningsreiser, og det gjør meg ekstra interessert i å være en del av dette fellesskapet.

Mitt første løp var halvmaraton i København i 2016 og i mai 2017 debuterte jeg på ultradistansen Ecotrail 45 (48) km. Jeg trodde det var mitt første og siste ultraløp, men 10 dager senere, etter all smerten ble borte og kroppen ble normal igjen, meldte jeg meg på Ecotrail 80 km i Oslo 2018. Jeg er helt fersk i ultraverden, men jeg drømmer om å løpe 100 miles en gang/flere ganger i fremtiden. Men først og fremst skal jeg konsentrere meg om å overleve Romeriksåsen på Langs som er om to uker. Jeg gleder meg til å bruke den superkule og svartgule trøya med stolthet!




Har du lyst å bil med til UltraVasan 18-20. aug?

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jun 2017

Kristoffer Vikebak skal løpe UltraVasan og vil gjerne ha med flere på turen. - Vi er en liten gjeng som gjerne vil ha med flere på en tur til Ultravasan, sier Kristoffer. Han jobber nå med å få sikre påmeldinger. - Når vi ser hvor mange vi blir så lander vi endelig transport og overnatting, sier han.

De siste årene har mange fra klubben løpt det flotte 90 km lange løpet i de svenske skoger. Er du interessert er det bare å ta kontakt med Kristoffer Vikebak på e-post.


Fra klubbreisen i 2015.



Bildet er fra turen vår i 2015. Gammel'n på en av de fantastiske plankebroene i hans siste ultraløp (konkurranse).


Nytt medlem: Marcus Smestad

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2017

Marcus Smestad (39) fra Asker er innmeldt i klubben. Han løper triatlonkonkurranser for Oslofjord triatlon, men vil altså løpe ultraløp for Romerike Ultraløperklubb.


Marcus i Ecotrail 2016 (Foto: Krusefoto).


Marcus løp forresten UltraBirken to dager før han meldte seg inn. Der kom han i mål på en sterk 36. plass totalt med tiden 6:16:14.

Marcus om seg selv:

- Jeg har deltatt i ultraløp de siste tre årene, men trener stort sett alene. For å få et litt større nettverk tenkte jeg det kunne være hyggelig å melde meg inn i en aktiv klubb. Alle medlemmer jeg har møtt har vært gode ambassadører for klubben.

- Jeg har vært så heldig å få plass på CCC i UTMB i år, og hvis det er noen fra klubben som skal reise nedover til Chamonix, eller som har erfaringer å dele, hadde det vært flott å møtes.

Altså: Er det noen som har CCC/UTMB tips å dele med Marcus?
Du treffer han på facebook eller på epost


Marcus i årets Ecotrail, vaffelpause ved Midtstubakken. (Foto: Privat)


Marcus etter målgang på NUC i fjor. (Foto: Olav Engen)



Eirik Gundersen på 7. plass i UltraBirken, Miriam fullførte for 8. gang

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2017

Eirik Gundersen var klart raskest av klubbens løpere i UltraBirken der han med tiden 5:02:10 kom på 7. plass etter 6 mil i mye gjørme, vann og tåke. I kvinneklassen var Marianne Moe raskest av våre med 14. plass på tiden 7:21:47.


Bent Hagen har lagt ut dette bildet av Miriam på fb etter løpet:
I mål etter strålende innsats på sitt 8nd ultrabirkløp💪🌧😊


Eirik kom på 2. plass i aldersklassen (M30-39), mens Marianne ble nummer 3 i K40-49. Også Sølvi Hjelmeland Stensli løp inn til pallplass, i K50-59. Ellers imponerte en skadefri Miriam Delphin med å fullføre for 8. gang (=alle UltraBirkenløp) til 5. plass i K40-49, åtte minutter etter Marianne.

Totalt var det med 10 deltagere fra klubben på UltraBirken, mens ytterligere 3 løp Birken Fjellmaraton der Tore Mortensen var raskest av våre løpere med 4:16:44.

Rapportene fra løpet handler mye om tåke, vann og gjørme!

Se reportasjer fra Birken på kondis.no: Da Birkebeinerløpet ble terrengløp igjen - 7 reportasjer

Alle resultater

Birkens hjemmeside


UltraBirken totalt (168 deltagere)
7 M30 2 Gundersen, Eirik Romerike Ultraløperklubb 05:02:10
36 M30 10 Smestad, Marcus Oslofjord Triatlon 06:16:14
56 M40 19 Aulstad, Bjørn Torger Romerike Ultraløperklubb/Rottenrunners of Rudsbygd 06:29:54
83 M40 29 Bech, Carsten Romerike Ultraløperklubb 07:07:16
97 K40 3 Moe, Marianne Romerike Ultraløperklubb 07:21:47
108 K40 5 Delphin, Miriam Romerike Ultra Løper Klubb 07:29:29
121 M30 25 Grøndal, Jørgen Romerike Ultraløperklubb 07:47:56
127 K40 10 Nilsen, Jane Romerike Ultraløperklubb 08:18:41
133 K50 2 Stensli, Sølvi Hjelmeland Romerike Ultraløperklubb 08:22:07
150 K20 10 Lium, June Romerike Ultraløperklubb 09:11:57
Birken Fjellmaraton (140 deltagere):
54 M40 15 Mortensen, Tore Romerike Ultraløperklubb 04:16:44
120 M30 21 Dæhlen, Kenneth Romerike Ultraløperklubb/Forsvaret 05:15:01
- K40 - Ekern, Karianne Romerike Ultraløperklubb DNF


Marianne Moe sitt bilde.

Marianne på fb etter løpet:
- UltraBirken 2017. Det var MYE vann. Det var gjørmete. Det ble tåke,regn og vind. Men gleden😁 ved å klare målsettingen er desto større 🏃‍♀️💦



10 fra klubben løp NestenMidtsommerMaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2017

Hele 10 av de 48 som løp debututgaven av Löplabbets NestenMidtsommerMaraton lørdag 10. juni var fra Romerike Ultraløperklubb. Her var ikke tidene mest i fokus, men å få en flott sosial maratonlang tur. Det fikk alle ti... og de øvrige 38 deltagerne!


Marianne Følling og Gry Løberg i NestenMidtsommerVær



Neil Dryland, Heidi Grønvoll, Marianne Skårung Myrseth og en ukjent.


Marianne, Marianne, løpsleder Geir og Isabel Aarnes før start i Sandvika.

48 deltagere høres kanskje ikke så mye ut, men det er flere enn det var på åpningsløpene i PåskekhareMaraton og RibbeMaraton.

Se omtale på kondis.no: 48 løpere fullførte NestenMidtsommerMaraton


Våre løpere i NestenMidtsommerMaraton:

Fornavn Etternavn Klubb/Lag/Bedrift TID
Even Nedberg Sport1 Storgata/Romerike Ultraløperklubb 03:53:00
Sten Gunnar Hansen Romerikeultraløperklubb 03:59:00
Yvonne Olstad Romerike ultraløperklubb 03:59:29
Andreas Miezans Romerike Ultraløperklubb 04:10:14
Gregor Gucwa Romerike Ultraløperklubb 04:48:00
Marianne Skårung Myrseth Romerike Ultraløperklubb/SK Kraft 04:49:00
Heidi Grønvoll Romerike Ultraløperklubb 04:49:00
Neil Dryland Romerike Ultraløperklubb 04:49:00
Marianne Følling Romerike Ultraløperklubb 05:21:00
Gry Løberg Romerike Ultraløperklubb 06:07:34


Hilde Johansen vant Farris Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2017

Hilde Johansen vant Farris Ultra lørdag 10. juni, mens Andreas Miezans kom på 7. plass i herreklassen. Det var 21 deltagere på ultradistansen 67 km som gikk i samme trasé som Farrisrittet dagen før.


Hilde og Andreas i representasjonsantrekket!


Hilde lå bak Jeanette Vika de første timene, men når hun først kom foran, var Hilde veldig innstilt på å holde unna, noe hun klarte med fire minutters margin. Jeanette vant løpet i 2015, men hadde 18 minutter bedre tid i år - og likevel fire minutter etter vår løpet.

Hilde løp på 6:34:40 mens Andreas løp på 7:00:59.

Andreas sikter seg tydeligvis inn på hele timer, for i EcoTrail80 på 9:50:34. Nå tok klokka revansj - og det ble noen sekunder over 7 timer.

Forøvrig løp Andreas NestenMidtsommerMaraton (4:10) dagen før!! Tøff satsing.

Reportasje på kondis.no: Håkon Andersen og Hilde Johansen vant Farris Ultra



Hilde gratuleres av løpsleder Ove Haugen. Ove var jo med klubben på langtur i deler av løypa på årets vårsamling.



Hilde og Jeanette Vika, nummer 1 og 2.


Ingen tvil om hvilken klubb disse kommer fra, men litt skuffende for arrangøren at bare to fra klubben stilte opp. Men, det kolliderte jo både med Löplabbets maraton fra Sandvika til Drammen og med UltraBirken/Birkebeinerløpet.


Sondre vant The Jungle Ultra i Peru

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Jun 2017

Sondre Amdahl vant det 5-dager og 230 kilometer lange etappeløpet The Jungle Ultra i Peru. Han løp inn til klar seier på torsdagens siste etappe og vant med 53 minutter sammenlagt foran en tysk konkurrent.


Sondre i Cusco i Peru et par dager før løpet. (Foto fra Sondres facebookside)

The Jungle Ultra arrangeres i Manu National Park, dypt i Amazonas regnskog og som arrangøren skriver: - En uberørt del av en kokende jungel og pustende skog som går fra Andesfjellene til Madre de Dios elven. Her er lavlandet bare tilgjengelig med båt.

Det er snakk om et 230 km langt etappeløp, 5 etapper i jungelen som inkluderer elvekryssinger og tåkefylte fjelldaler. Det er tidvis kvelende varmt og andre ganger kraftig regn. Løperne må bære med seg det de trenger av utstyr inkludert mat og minst 2,5 liter vann som kan fylles på kontrollpunktene langs løypa.

Se også omtale fra alle etappene: Beyond the Ultimate: Jungle Ultra race report

I disse omgivelsene må det jo være perfekt å ferdes for en nordmann som kommer rett fra snøkledde fjell i Trysil. I alle fall trivdes Sondre Amdahl så bra at han like godt vant hele etappeløpet. Han brukte 23 timer og 44 minutter på de fem etappene, og vant 53 minutter foran tyske Fabian Beitsamer på 2. plass og drøyt to timer foran Tommy Chen fra Taiwan som kom på tredje plass.


Res_JungleUltra.jpg


Se også intervju med Sondre på iRunFar i forkant av løpet:

Sondre Amdahl Irun4ultra Interview



Bildene nedenfor er hentet fra Daniel Rowland'd race report 2014.
The Jungle Ultra: From The Andes To The Amazon

Vi regner med at det kommer mer info fra Sondre etter hvert.





Helle Manvik vant Firkløver 50 miles i Danmark

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2017

Helle Manvik har vært i Danmark og løpt Firkløver Ultra 50/50 - Trail i Kongernes Nordskjelland. Det vant hun kvinneklassen på 50 miles med tiden 9:54:13, over en time foran neste kvinne.


(Arrangørfoto)


Det var et " Fantastiskt och brutalt lopp. Vackert och utfordrande" skriver Helle i sin oppsummering som du kan lese her: Firkløver 50/50


Løpet som ble arrangert rett vest for Helsingør ble arrangert 1. pinsedag, og løypa var ikke flat!

Løpets hjemmeside

De raskeste på 50 miles:

Kvinder
1 Helle Manvik Romerike Ultraløperklubb 09:54:13
2 Jette Schmidt Blovstrød Løverne 10:59:26
3 Jelena Leonova Laursen (Herlufmagle) 11:32:43
Mænd
1 Peder Enoksson Malmö Löp 08:02:46
2 Ture Dahl Børglum (København) 08:03:53
3 Allan Bjærge Poulsen (Odense) 08:23:23
4 Rasmus Braad (Hellebæk) 09:04:54
5 Palle Hustler Madsen Team Tailwind 09:06:26
6 Mads Møller Langgarverne 09:09:37
7 Thomas Staun Horsens All Runners 09:13:25
8 Mike Coombe (Virum) 09:21:49
9 Casper Friis (Ry) 09:23:20
10 Benjamin Holst Outdoor Italy 09:26:38


Alle resultatene



Hvem vil være med Heidi til UltraVasan

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2017

Heidi Grønvoll har tatt kontakt for å høre om noen er interessert i å samarbeide om en tur til UltraVasan. Klubben har hatt minibuss og felles overnatting de tre foregående årene, men har ikke planlagt dette i år.


Fra 2015, Runar Thorstensen løper i soloppgang etter ca 10 km. (Foto: Olav Engen)


Selv om ikke klubben tar initiativ til en slik tur er det jo ingen ting i veien for at enkeltmedlemmer kan organisere en reise, enter det blir som klubbopplegget med minibuss/sjåfør/storhytte, eller annet opplegg.

Det er foreløpig 23 norske påmeldt på 90 km, fem av dem fra klubben (se nedenfor). Hvis noen er interessert i å organisere noe sammen kan de kontakte Heidi på e-post.

Ultravasan arrangeres 19. august.
Løpets hjemmeside


» Bjørnstad, Frederik (NOR) M40 Romerike Ultraløpe... Sarpsborg
» Elsebutangen, Christian (NOR) M40 Romerike Ultraløpe... Nordkisa
» Grønvoll, Heidi (NOR) W21 Romeriket Ultraløp... Drammen
» Liebe, Andrea (NOR) W50 Romerike Ultraløpe... Oslo
» Nesje, Marianne (NOR) W50 Romerike Ultraløpe... Raholt




Fra 2015-turen til UltraVasan.



Nytt medlem: Jørn Matre Liebezeit

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2017

Jørn Matre Liebezeit (57) fra Skien er innmeldt i klubben. Han jobber i Oslo, men bor altså i Skien. I april var han med på søndagens langtur under klubbsamlinga i Stavern, så flere av dere har jo allerede hilst på Jørn.


Bildet er fra et løp på Pacific Coast Trail i juni 2016... Laguna Mountain


Sammen med innmeldinga skriver Jørn:
- Jeg har tysk/norsk bakgrunn og elsker å løpe i skog og fjell og håper at beina er snart bra nok igjen for å kunne gjennomføre et ultra... gjerne i år. Jeg bor i Skien og jobber i Oslo.

Mest av alt ser jeg frem til mange fine løp i fellesskap med andre som er entusiastiske løpere og kanskje born to run, langsomt eller rask ...helt etter smak og behag og dagsformen.


På dette bildet fra Stavern-samlinga ser vi Jørn som nummer tre fra høyre.



Therese og Ragnar raskest av våre på Fjellmaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2017

Therese Falk løp inn til en flott 3. plass i kvinneklassen og til seier i K40-44 med tiden 3:27:24 på lørdagens Fjellmaraton. Hilde Johansen fulgte opp med 3. plass i samme klasse, og 10. plass totalt. Det var 26 deltagere i kvinneklassen.


Therese under oppvarminga. (Foto: Hans Edgard Rakeie)


Det var ikke bare Therese og Hilde som løp fort over flya.

Ragnar Nygård har åpenbart funnet formen, og med 3:19:34 i den tunge løypa var han 12. mann totalt (79 deltagere) og nummer 2 i M50-54. Helge Eide ble nummer 3 i samme aldersklasse og nummer 14 totalt.

Alle resultater
Reportasje på kondis.no: Med strålende vær ble det Fjelleventyr over Valdresflya

Våre løpere på maraton:


3 Therese Falk Romerike Ultraløperklubb 40-44 nr 1 3:27:24.6
10 Hilde Johansen Romerike Ultraløperklubb 40-44 nr 3 3:57:21.3
12 Ragnar Nygård Romerike Ultraløperklubb / Høvik Jogg 50-54 nr 2 3:19:34.4
14 Helge Eide Romerike Ultraløperklubb 50-54 nr 3 3:21:47.1
22 Hans Edgar Rakeie Nordmarka Halvmaraton 40-44 nr 3 3:30:33.5
62 Grzegorz Gucwa Romerike Ultraløperklubb 40-44 nr 12 4:43:36.5



Hilde i fint driv mot mål. (Privat foto)

Etterpå skrev hun på fb:
- Ikke et år uten Fjellmaraton på Beitostølen! Alltid like bra, alltid like hyggelig. Med det været som var på Beitostølen i går, var det helt fantastisk å løpe traseen med vakre Jotunheimen som "ramme"!

Det beste med Fjellmaraton er - til tross for at navnet gir inntrykk av noe annet - at arrangementet med alle sine løypealternativer er tilpasset mennesker i absolutt alle aldre, størrelser og fasonger. Sånt blir det god og trivelig stemning av! 👍🙂


Hans Edgard er klar for Fjellmaraton, hans første løp med startnummer i år (selfie).


Therese samme med Hilde Ackenhausen som ble nummer 4 på fjellmaraton. (Privat foto)



Louise Skak vant Torshavn Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Jun 2017


Louise Skak har vært på Færøyene der hun løp og vant Torshavn Maraton. Bare 9 av herrene løp raskere, i et maratonfelt som telte 134 deltagere. Sterkest konkurranse fikk hun fra en New Zealandsk kvinne som var 1:30 etter i mål.


Louise på vei mot nok en maratonseire (Arrangørfoto).
Hvor mange seire har du egentlig på maraton Louise?


Louise på toppen av pallen. (Arrangørfoto)


Dette bildet er nok tatt før start. (Privat foto)

Louise på FB
- Fantastiske Færøerne - i sol og regn.
💚🇫🇴


Alle resultater

Top 5 kvinner:

1 Louise Skak Romerike Ultraløperklubb Norway 3:26:13
2 Antonia Johnson New Zealand 3:27:43
3 Jaana Jobe Solvikingarna Sverige 3:44:44
4 Tintin Svensson Danmark 3:52:32
5 Halla Bjørg Thorhallsdóttir Ísland 3:53:38


Løpets facebookside med masse flotte bilder (noen eksempler nedenfor)


Ítróttarfelagið Bragdið sitt bilde.


Ítróttarfelagið Bragdið sitt bilde.


Ítróttarfelagið Bragdið sitt bilde.


Ítróttarfelagið Bragdið sitt bilde.


Ítróttarfelagið Bragdið sitt bilde.






Ragnhild Audestad nummer 11 i Spitsbergen Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Jun 2017

Ragnhild Audestad har vært på tur igjen, denne gang til Svalbard der hun løp Spitsbergen Marathon. Ragnhild ble nummer to i aldersklassen (50-54) og nummer 13 i kvinneklassen totalt med maratontiden 4:30:04.


Ragnhild på facebook:

- Spitsbergen maraton i dag, et løp man må ta seg tid til å nyte omgivelsene😀Stor stemning i hele løypa😀Nå er kroppen sliten, og jeg skal hvile lenge😀


Det var rekordstor deltagelse i årets løp, les mer om løpet på kondis.no:
Spitsbergen Marathon: Mari Finnerud imponerte mest i rekordstort felt


Spitsbergen Marathon sitt bilde.

Fra starten på maraton. (Arrangørfoto)



Cecilie fullførte Lofoten Ultra Trail 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Jun 2017

Cecilie Holmgren kom på delt 2. plass i kvinneklassen på den ekstreme 100-milesløypa i Lofoten Ultra Trail med tiden 36:47:58. 15 av 25 deltagere fullførte - og i år fikk deltagerne heldigvis mye bedre forhold enn i debututgaven av Lofoten Ultra Trail i fjor.


Dette bildet har Katarina Skaufeldt lagt ut på Cecilies facebookside. Vi er enige med veslejenta, for det er virkelig rått å fullføre dette løpet!



Fortsatt trekker ultraløpet ganske få deltagere, 47 startende i år på 50 og 100 miles + 5 stafettlag (50 løpere) og 89 løpere på 24 km. Den nye og korteste distansen bidrar bra til løpsfesten.


100 miles kvinner (3 deltagere):
1 112 Lena-Britt JohansenNOR33:38:53
2 111 Cecilie HolmgrenNOR36:47:58
3 108 Kaisa EkseNOR36:47:58


Cecilie Holmgren sitt bilde.

Cecilie på fb etter løpet:
- For et eventyr! 168 km gjennom Lofoten, 7000 høydemeter i 36 timer og 47 min i strekk. Blå himmel hele veien. Tusen takk for følge Kaisa, helt fantastiskt å dele dette sammen, og ikke minst 2 plassen😊 Og tusen takk til pappa som var ute å heiet og pepper oss hele veien.


Her ser vi Cecilie sammen med Katarina Skaufeldt som fulgte henne en del av løyp.
Privat foto




Fornøyde deltagere etter fullført Lofoten Ultra Trail (inkl 24 km).
Arrangørfoto


Se reportasje på kondis.no:
Hallvard Schjølberg imponerte i Lofoten Ultra Trail

Lofoten har laget en sak på Cecilie, men den er tilgjengerlig bare for abonnenter:
Ultraløperen Cecilie Holmgren ble møtt med heiarop, smil og tanteklemmer.