Har du husket å bestille ULTRAfatet?

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jan 2017

Fristen for bestilling av ULTRAfatet og tilsvarende maratonutmerkelse er 28. februar. Ikke gå glipp av dette dersom du er Kondis-medlem og vil ha et synlig bevis på prestasjonen.

Nyhet på kondis.no:

Fristen for å bestille utmerkelsene "5 maraton på norsk jord" og "Ultraløpsfatet" er satt til 28. februar (endret fra tidligere opplyst 31. mars).

Det gjelder

  • plaketten for 5 maraton (inkl årsskilt 2016)
  • årsskilt 2016
  • fatet for 3 ultraløp (inkl årsskilt 2016)

Disse utmerkelsene er gratis og forusetter Kondis-medlemskap.

Bestilling skjer via Kondisbutikken: www.kondisbutikken.no

Se hele nyhetssaken her: Husk å bestille utmerkelsene for 5 maraton og 3 ultraløp



Nytt medem: Marianne Skårung Myrseth

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jan 2017

Marianne Skårung Myrseth (53) fra Tranby i Lier er innmeldt i klubben. Hun imponerte med å løpe fire ultraløp i sitt debutår som ultraløper. På bildet nedenfor ser vi henne i Ecotrail Oslo som var hennes aller første ultraløp.


Marianne forteller om seg selv:

- Jeg er 53 år og fra Tranby i Lier. Har drevet med løping i 12 år, men debuterte på ultradistanse på Ecotrail Oslo i 2016, hvor jeg løp 80 kilometer. Jeg løp i alt 4 ultraløp i fjor.

- Jeg er medlem av Sportsklubben Kraft i Lier, men har i tillegg lyst til å være med i et rent ultraløpermiljø. Vil fortsette å løpe for SK Kraft ved løp kortere enn ultradistanser.

- Er i tillegg til løping, funksjonær i Friskis&Svettis, hvor jeg er treningsleder med saltimer for mosjonister én kveld i uka.

Hun avslutter med å fortelle at hun allerede er påmeldt flere ultraløp i 2017, men vil prøve å endre klubb til Romerike Ultraløperklubb.

Vi må nesten ta med dette bildet en gang til, det er det samme vi brukte når kvinnen med nr 36 meldte seg inn - Andrea Liebe, en sak vi omtalte for få minutter siden. Bildet er fra ChampagneUltra der Marianne ble nummer 8 av kvinneløperne og vant K50-54 etter å ha passert Andrea på siste runden (foto: Bjørn Hytjanstorp).



Nytt medlem: Andrea Liebe

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Jan 2017

Andrea Liebe (51) fra Kjelsås i Oslo er innmeldt i klubben. - Jeg har aldri vært med i en løperklubb eller idrettsklubb før så dette blir første gang, og kanskje på tide. Har truffet en del av løperne til Romerike Ultraløperklubb på arrangement og løp, og synes det er en fantastisk gjeng, sier Andrea.

Her er Andrea på "Race to The King" sommeren 2016 (privat foto).


Hennes foreløpig siste løp var ChampagneUltra der hun ble nummer to i K50-54 og 9. plass av kvinnene totalt.

Her ser vi Andrea med nummer 36, foran Marianne Myrseth som passerte Andrea på siste runden i ChampagneUltra og knep klasseseieren. En halv dag etter Andrea var også Marianne medlem i klubben (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Hun forteller om seg selv:

- Etter 20 års avbrekk i løpingen, startet jeg forsiktig med løping igjen i 2013. Jeg syntes det var tøft og trodde aldri jeg skulle klare å fullføre en 10 km igjen, inntil en god venn av meg sa; Andrea det sitt i huet.

- Så da var det bare å få huet med seg og kjøre på. Jeg er heldig og bor på Kjelsås med Nordmarka som bare ligger og venter på meg utenfor døra.

- I 2014 leste jeg en engelsk løperblogg. Han hadde lagt ut noen bilder av et løp han en gang drømte om å kunne gjennomføre;Race to the Stones. Et 100km ultraløp som går langs den historiske ruta The Ridgeway. Det så helt fantastisk ut. Jeg er nok litt mer utålmodig og lever litt mer i nuet så jeg bestemte meg for å gjennomføre løpet i 2015.

- Siden har det blitt mange flere løp, blant annet EcoTrail 80Km, Race to The King 85/90km (South Downs Way), Bislett24 (bildet) og Champagneultra.

- Tror grunnen til at jeg liker disse lange løpene er at jeg er litt treig men ganske seig. Og jeg er overhode ikke flink til å sitte stille. Tror nok jeg finner en del likesinnede i klubben (kanskje ikke så treige) og håper jeg også kan bidra litt, om ikke annet med mitt blide humør.



Louise Skak vant Dr. Nielsen vinterhyggemaraton i Danmark

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Jan 2017

I sin 5. start i den sosiale maratonløpet i Vejle på Jylland, vant Louise Skak for 3. gang. Tiden i år ble 3:10.20, og med det var hun over 5 minutter foran neste kvinneløper i mål. Det er det nest raskeste av løpene hennes i Vejle, i 2015 vant hun med tiden 3:09:11.


Louise etter målgang med en miniatyrflaske av "Original Dr. Nielsen's Bitter" som medalje!
(privat foto).


Det var 73 kvinner og 250 menn som deltok i årets utgave av Dr. Nielsen vinterhyggemaraton, og hovedsponsor- og løpsnavn røper et annet forhold til alkoholreklame i vårt kjære naboland i sør.

De beste i kvinneklassen:

13:10:20Louise SkakKolding Motion1:32:3813,30 km/t
23:15:53Margrethe FrydenborgFIT 4 RUN.dk1:36:3112,92 km/t
33:16:43Pia Smed Rasmussen1:34:5412,87 km/t
43:17:34Lisbeth Billeskov HansenMMA1:41:1612,81 km/t
53:22:47Katja BjerreLæborg Runners1:43:1612,48 km/t

Louise på facebook etter løpet:

Første sejr i 2017 🥇🏆
Jeg ❤️ Dr. Nielsen Vintermarathon
3:10:09


Starten går til løbet i 2013

Fra starten... (arrangørfoto)



Flott avslutning på treningsåret, 19 km sammen med kjekke ungdommer 31.12.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Jan 2017

Fra bloggen til OptimistGammeln etter årets siste invitasjonstur... i Sessvoll-10'ern.


Facebook er kjekt. Kent sendte en melding for tre dager siden og spurte om vi skulle trene sammen på Sessvollmoen i dag. Jeg la meldinga videre ut på klubbens treningsside, og vipps var vi 11 løpere på treningstur på årets siste dag.

Årets siste dag, null snø og 5 varmegrader. Jeg kan ikke huske å ha opplevd dette tidligere - men som "kuldehater" passet det fint for meg. Med noen varmegrader i lufta fungerer gammeln mye bedre enn i minusgrader! Om det ikke var minusgrader var det likevel et minus med turen, det var veldig mye mer is i løypa nå enn under Champagneultra for to uker siden.

Vi løp den avkortede runden på 6,3 km i dag også, siden det er enda mer is i resten av Sessvoll-10'ern. De fleste nøyde seg med to runder, mens Kent, Bjørn og jeg tok en ekstra bonusrunde til slutt. Det ble en flott avslutning på treningsåret og en fin opptakt til kveldens nyttårsfest med ikke-løpende venner.

På bildet før start ser vi Bjørn Hytjanstorp, Rakel Erla Sævarsdottir, Marianne Nesje, Carsten Stævne Bech, Rita Steinsvik, Vibeke Fjell Gjeisklid, Kent Hertaas, Vidar Log Samuelsen, Leif Abrahamsen og Anita Kråkmo. Det vil si løpere fra hele Romerike og litt til - og alle unntatt Vibeke er medlemmer i Romerike Ultraløperklubb.

Så er vi i gang, noen med piggsko og noen uten pigg. Vi klarte oss greit på isen alle sammen.
Her er vi i bakken etter 1 km. Der var nederst her jeg skadet skulderen i et fall 26. november - en skulder som fortsatt er vond. Vibeke er først og fremst syklist og kjente løypa godt fra tohjulingen, men holdt lettere enn lett følge med ultraløpergjengen.
Jeg var pigg i dag og de andre var i løpe-sakte-humør, så jeg kunne være hare og fotograf på førsterunden. Her fra Rødfisbakken etter 2 km.
Nederst i Helgebakken der det var et isparti. Vi ser på kroppsspråket hvem av Erla og Marianne som løper med/uten piggsko.
Skigang fungerer fint i Helgebakken.
Klart for runde 2.


Turtelduene Anita og Leif på andrerunden.

To runder og 13 km unnagjort. Det ble utvekslet nyttårsønsker...
...før Kent, Bjørn og jeg tok en bonusrunde. Vi er antagelig de tre løperne som har løpt flest runder i Sessvoll-10'ern i de årene løypa har eksistert (løypa jeg konstuerte til "Romerike50" i 2014.
Kent og meg i Bjørn-kneika med Bjørn som fotograf.

Siste bakken...


Det var nesten ikke is i den vestre delen av runden... herlig!
Auuu, kramper!"!!
500 meter igjen, enda mer kramper. Kent i en posisjon jeg har inntatt hundrevis av ganger... det var ikke uten grunn jeg i mange år kalte meg KrampeGammeln. Jeg vet alt om hvordan Kent har det. Siden vi løp sammen på Sessvoll tidligere i måneden har han vært en tur på Svalbard og giftet seg med sin samboer gjennom 30 år. Det var jaggu på tide!


Therese Falk satte ny pers på maraton med 3:09:09 i Bergen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Jan 2017

Therese Falk fortsetter der hun slapp i fjor - med å løpe stadig fortere. I en ikke alt for lett løype i Maratonkarusellen i Bergen satte hun ny pers på maraton med 3:09:09- en forbedring av den tidligere persen med nesten fem minutter.


Her er Therese i Bergen for 8 måneder siden, målgangen i NM 100 km (foto: Olav Engen).


Se også reportasje på kondis.no

Det er ikke lenge siden Therese imponerte med veldig sterke 24-timersløp i EM (4. plass) og på Bislett (totalseier), men hun har åpenbart ikke brent alt kruttet. At hun allerede nå i januar setter en solid ny pers er ikke mindre enn veldig imponerende.


Therese var selvsagt fornøyd selv også og skriver på facebook:

- 3.09.09 💪 Ny pers med nesten fem (!) minutter 🏃🏆😁 Elsker maratonkarusellen i Bergen



Nytt medlem: Jørgen Grøndal

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Jan 2017

Jørgen Grøndal (30) fra Røyken har meldt seg inn i klubben. I sitt første år som ultraløper har han kvalifisert seg til ULTRAfatet. Nå venter snart hans hittil største utfordring: Transgrancanaria 82km

Her er Jørgen etter 20 km i Romeriksåsen på langs 2016 (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Jørgen forteller om deg selv:

- Til daglig arbeider jeg med programmering og bruker mye tid foran datamaskinen. Dette er litt av bakgrunnen for at jeg ønsket å få meg en hobby som fikk meg i aktivitet.

Etter å ha lest boken Born to Run i 2013 ble jeg inspirert, og fikk samtidig opp øynene for hva ultraløp var. Tanken på å fullføre et løp som maraton, eller noe lengre virket helt urealistisk, men frøet var plantet. Etter noen år med modning og sporadisk løping frem til Oktober 2015, meldte jeg meg inn i et løpemiljø på nett. Der fikk jeg tilpasset treningsplan og lært mange viktige konsepter.

Målet var først å fullføre et maraton, men etter nok gnåling om ultraløping hjemme, ble jeg oppfordret til å "Bare meld deg på ultrabirken". Med mye målbevisst trening fullførte jeg ultrabirken, og løpsgleden har bare økt siden den gang.

To uker senere tok jeg fatt på Romeriksåsen på langs (Noe som ble i overkant tøft med den korte restitusjonstiden). Men jeg fikk staket beinene hele veien til mål.

Avsluttet året med 8 runder på Backyard Ultra i Sandefjord (52 km).

2017 starter med Transgrancanaria 82km i februar, som jeg gleder meg veldig til, så får tiden vise hvilke andre eventyr som måtte komme.

Jørgen Grøndal og Javier Reyes Gomez før start på RPL 2016 (privat foto).


Romerike Ultraløperklubb overtar Bislett 24-timers

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Jan 2017

Da er det definitivt avklart at klubben overtar arrangementet av Bislett 24-timers. Arrangementskomité er på plass, med Marit Berg Bjerknes som løpsleder. Mer info om hvem som har hvilke nøkkelroller kommer senere i e-post til alle medlemmene.

Nedenfor er hva vi foreløpig har lagt ut på løpets hjemmeside
Husk også å "like" løpets facebookside

Romerike Ultraløperklubb inviterer til Bislett 24-timers lørdag/søndag 25.-26. november 2017.

Bislett 24-timers arrangeres i år for 11. gang, men det blir første gang med Romerike Ultraløperklubb som arrangør. Det betyr ikke at vi er ukjent med arrangementet, vi var 70-75 medlemmer involvert som mannskaper, løpere og supportere i 2016, og vi så det som naturlig å takke ja da de tidligere arrangørene Geir Frykholm og Sharon Broadwell nå så seg om etter en ny arrangør.

De siste årene har det vært arrangert en ultraløpsfestival på Bislett med både 6- 12- 24- og 48-timersløp. Vi velger å videreføre arrangementet som et rent 24-timersløp, og med start på lørdag. og full fokus på samme fest for alle.

Løpets navn:

Bislett 24 Hour Indoor Challenge / Bislett 24-timers

Distanse:
24-timers + 100-miles registrering

Status:
IAU Bronze Label + NM senior og veteraner

Antall deltagere:
160 / mulighet for videresalg av plasser vil bli tilrettelagt

Påmelding:
Åpner 1. mai 2017 kl 08:00

Mer informasjon kommer i tiden fram mot påmeldingsstart.

Løpsleder
Marit Berg Bjerknes



Vi minner om klubbkveld i Sandvika 1. februar

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jan 2017

Onsdag 1. februar inviterer klubbens sponsor Altra/Injinji i samarbeid med Löplabbet Sandvika til klubbkveld for Romerike Ultraløperklubb - i lokalene til Löplabbet kl 18:00-20:30.

Møt opp enten du bare vil skravle med andre ultraløpere, vil se spesielt på Altras produkter, se på andre produktnyheter og kanskje benytte deg av noen av de svært gode tilbudene som vil bli presentert på treffet.

Se e-post sendt ut 26.1. med flere gode tilbud.




Romeriksåsen på langs må flyttes til lørdag 24. juni

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Jan 2017

Vi beklager at dato for løpet er endret to ganger, den siste endringen skyldes at vi hadde glemt å reservere arena som var opptatt. Løpet er nå tilbake på samme helg som tidligere år, men altså på lørdag og ikke søndag.

300 meter etter start i 2016: Foto: Gry Løberg

Undertegnede som også er løpsleder tar blemmen på sin kappe. Jeg hadde rett og slett glemt å reservere arena, og det er ingen gode alternativer til arenaen på Veståsen skole i Gjerdrum uten betydelig omlegging av løpet.

Det er flaut, men nå er arena, busstransport, grunneiertillatelser mv i orden.

Snart vil det gå ut en henvendelse til medlemmene om å hjelpe til med arrangementet.

De 36 som pr. i dag er påmeldt vil få en epost med informasjon om ny løpsdato og mulighet til å trekke seg og få tilbake pengene.



Louise fikk kjenne på varmen i Houston Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Jan 2017

Louise Skak har vært i Houston på kombinert jobb- og løpsreise, og fikk da med seg årets Houston Marathon der 10 000 deltagere boltret seg på maraton og halvmaraton. Louise kom på 9. plass i aldersklassen og var nummer 98 av 2804 kvinner på maratondistansen.



Got it !! Men det kostet og var alt for varmt og fugtigt. 😣 .....er glad for min 9pl i klassen.

Løpets hjemmeside


Fra starten... (arrangørfoto)


Flere subsidierte klubbartikler og litt 50% salg

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Jan 2017

Det nærmer seg tiden for en ny runde med nettbestilling av klubbens løps- og profileringsklær. Før den tid vil vi gjerne rydde opp på lageret, og tilbyr fire utgående produkter til halv pris. Vi har oghså valgt å subsidiere noen flere av de viktigste profilæringsproduktene.

Klubbjakka "Advance jacket" er fra før subsidiert og selges for 700 kroner til medlemmer. Nå subsidierer vi også buksa "Advance pants" som dere får kjøpt for 500 kroner. Samme subsidierte pris betaler dere heretter også for vesten "Trainer vest".

Noe av dette har vi fortsatt på lager, se klubbtøytsiden.
De subsidierte prisene vil også gjelde når vi i februar åpner nettbutikken og for senere levering via vår klubbtøysjef Even Nedberg.


Disse fire produktene skal ut av utvalget og tilbys til halv pris:
- Feather Jacket
- Run Womans Short Top
- RunWomans Hipsters
- Reflect Run Gloves (vanter)



Aud Elisabeth Stuhr vant kort-trippelen i Sandsjöbacka Trail

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Jan 2017

Etter tre dagers løp og til sammen 77 kilometer vant Aud Elisabeth Stuhr kort-trippelen i Sandsjöbacka Trail. Det ble løpt 25, 30 og 22 kilometer de tre dagene, men siden de to første er innenfor 24 timer er det pr definisjon ultradistanse.


Aud Elisabeth på den avsluttende 22-kilometeren (foto: Fredrik Ölmqvist)


Mer om Aud Elisabeths løp kan dere lese i tre reportasjer på kondis.no - der det også er tre videointervjuer med henne!

Reportasje fra fredagens løp:
Stuhr vant første løpet i Sandsjöbacka Trail - videointervju med de norske

Reportasje fra lørdagens løp:
Stuhr leder og to norske 2. plasser i Sandsjöbacka Trail trippel

Reportasje fra søndagens løp:
Aud Stuhr hold unna og vant trippelen i Sandsjøbacka Trail




Aud Elisabeth slapper av etter lørdagens løp (foto: Fredrik Ölmqvist)


Av andre deltagere fra klubben var Sondre Amdahl påmeldt ultra-trippelen på 25, 44 og 82 kilometer, men han var ennå ikke restituert etter seieren på 115 km i Hong Kong 1. januar, og valgte å gi seg underveis på lørdagens løp. Han fikk dermed bedre tid til å følge opp flere av løperne han er coach for.




Geir Andersen med totalt tre medaljer (fra Geirs facebookside).


Geir Andersen var også med på ultra-trippelen, men løp bare de to første dagene (?). På lørdagens 44 km ble han nr 73 av herrene med 4:58:59.

Kristoffer Barbøl Vikebakk ble nr 79 på 44 km med 5:00:31. Han løp også fredagens 25 kilometer, men vi finner han ikke på listene søndag.

Ut fra oppdateringen på facebook går det fram at Geir og Kristoffer løp også søndag. Løp de 22 km og en "uoriginal" trippel? Vi finner dem ikke i søndagens resultatlister.

Asgeir Hjorthaug var den eneste av våre som løp 82 km. Han kom på 25. plass med 10:33:51, men ikke uten dramatikk - og beltespenna var mer enn fortjent:

Her er hva Asgeir skriver på facebook etter løpet:

- Sandsjöbacka Trail 82 completed 😎 Det ble ikke helt den dagen jeg håpet på. Målet var sub 9 timer og alt gikk etter planen frem til ca 55k (passerte maraton på 4:04). Ved 55k stoppet et eldre ektepar og gratulerte meg med ledelsen, jeg hadde god feeling på topp 10 på det punktet, men ledelse? Neppe... Slo på GPS på tlf, og joda, jeg hadde fulgt gal merking en stund og gjort en shortcut på ca 10km 😔 Sint og trist begynte jeg å rusle tilbake samme veien jeg kom. Etter ca 5 km med trasking kom jeg til drikkestasjonen jeg hadde hoppet over, satte meg ned og tenkte at dette blir min første DidNotFinish. Heldigvis valgte jeg heller å bli han som fullførte Sandsjöbacka 82 på 90 km 😂 Mange skryter av merkingen på dette løpet, de har nok rett i det, men jeg fikk det aldri helt til å stemme, noe som nok kostet meg topp 10 plassering. Men, 28. plass av 100 startende, med 8 km ekstra løpt, samt en god dose mentaltrening er jeg godt fornøyd med 😎I tillegg var løypa, landskapet og de frivillige underveis helt fantastiske! I'll be back 💪🏼👊🏼



Didrik på 4. plass i Vibram Hong Kong 100 Ultra Trail Race

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jan 2017

Didrik Hermansen kom på en sterk 4. plass i årets første løp i 2017 Ultra-Trail World Tour. Om seks uker venter neste løp i World Tour med 125 kilometer lange Transgrancana - der skal Didrik forsvare fjorårsseieren.


Didrik løper i mål til 4. plass (foto fra arrangørens facebookside).)

Vibram Hong Kong 100 Ultra Trail Race er 100 kilometer langt og er som de fleste store internasjoinale fjell- og terrengultraløp veldig populært. De drøyt 5000 startplassene (48 nasjonaliiteter) forsvant på mindre enn 30 minutter da påmeldingen åpnet. Didrik Hermansen er som en av verdens absolutt beste terrengultraløpere invitert og slipper å mase med å komme med på startlista.

Gjennom det meste av løpet lå Didrik på 4. plass, men det var aldri langt fram til pallen hvis vi ser bort fra den suverene vinneren, Yun Yangiao fra China (Yun Yan Qiao). Dermed fikk han en bra start på 2017-sesongen, løperen som ble kåret til Norges beste ultraløper i både 2015 og 2016.

Vi fikk kontakt med Didrik like etter målgang, og spør om hvordan han opplevde løpet

- Joda, jeg er godt fornøyd. Det var en tidlig start på sesongen og jeg har vel egentlig ikke hatt noen sesongpause. Kroppen har ikke spilt helt på lag siste tiden så jeg var litt usikker før start, men den kjentes bra ut, så det gikk bra, sier Didrik.

- Jeg merket jeg hadde farta opp etter treningen mot VM 100km asfalt, men jeg ble kraftig fraløpt i motbakkene, så der har jeg en jobb å gjøre! Ellers et flott løp med variert underlag og visstnok med ca 10 000 trappetrinn! Nå blir det bakketrening fram mot TGC.

For to uker oppsummerte Didrik 2016-sesongen på facebook, her er et utdrag:
- Det har blitt noen medaljer i 2016, men framfor alt noen fantastiske opplevelser. Alt fra seiere og rekorder til store skuffelser. Oppturer og nedturer - såklart. Takket være flest oppturer har jeg planer om å gjøre akkurat det samme, bare ennå litt bedre, i 2017 også!

Didrik Hermansen har de siste årene vært Norges beste løper både på flate ultraløp (spes. 100 km) og på terrengultra - han en av ytterst få toppløpere som behersker begge disipliner. Didrik ble nr 15 i VM 100 km i slutten av november).

Om seks uker skal han prøve å forsvare fjorårsseieren i Trangrancanaria.

Didrik_underveis.jpg
Didrik underveis i løpet (foto fra arrangørens facebookside).)


Yun_Yan_Qiao.jpg
Yun Yan Qiao (foto fra arrangørens facebookside).

Topp 10 i herreklassen:

1 Yanqiao Yun 09:35:11 1 Epson China
2 Daniel Jung 10:01:35 2 Gore Running Wear/Sportler Italy
3 Sage Canaday 10:03:50 3 HOKA ONE ONE United States
4 Didrik Hermansen 10:12:28 4 ASICS Norway
5 Tim Tollefson 10:13:40 5 HOKA ONE ONE United States
6 Seth Swanson 10:16:40 6 The North Face United States
7 Jantaraboon Kiangchaipaiphana 10:23:24 7 The North Face Adventure Team Thailand
8 Harry Jones 10:26:55 8 Runivore Thailand Great Britain
9 Jiagen Yang 10:30:13 9 China
10 Julien Chorier 10:43:03 10 HOKA ONE ONE France


Nuria_Picas.jpg
Nuria Picas fra Spania knuste løyperekorden for kvinner da hun løp i mål på 11 timer og 18 minutter, kun slått av 19 herreløpere (foto fra arrangørens facebookside).


ALLE RESULTATENE

Løpets hjemmeside

Løpets facebookside

Mange bilder fra løpet: Racevisuals.com

Profilen viser at det ble tøffere og tøffere kupering underveis:

LØYPEKART:



Nytt medlem: Tone E Bendiksen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Jan 2017

Tone Bendiksen (42) fra Haugesund er innmeldt i klubben. Hun er medlem av en lokal triathlonklubb, men savnet kontakten med andre likesinnede løpere. Tone har allerede deltatt på flere tøffe terrengultraløp.


Tone er relativt fersk som ultraløper og har kun holdt på siden 2015, men har allerede testet ut EcotrailOslo (45km 2 ganger), Transgrancanaria 83 km og Manaslu Trail etappeløp på 200 km (Nepal) (...og Matterhorn Ultraks (30 km - ikke akkurat ultra, men hardt nok).

Denne sesongen, hvis alt går etter planen, er det Transgrancanaria 360, Eiger 51 og Le Grand Trail des Templier 100 km som står for tur.

- Selv om jeg har deltatt i en IRONMAN 70.3 og en full Ironman er det ultraløp som er blitt min greie, sier Tone. - Med en slik jobb så er man jo tvunget til å komme seg ut av sofaen, så jobben har nok mye av æren for at jeg er såpass aktiv som jeg er idag.

Som profesjon jobber hun med kondisjonsidrett, som daglig leder i Wen Events som arrangerer Ironman 70.3 Haugesund, Norges suverent mest profilerte triatlonkonkurranse. Hun og mannen arrangerte den første Ironmankonkurransen i Skandinavia i 2012, og har oppnådd stor suksess med sitt Ironman 70.3 og Wen Events.

Tone på facebook

Her er Tone på 5100 meters høyde under Manaslu Trail Race i Nepal for en drøy måned siden (privat foto).



Basecamp på 4700 meters høyde under Manaslu Trail Race (privat foto).



Monica Strand på 2. plass i La Corsa della Bora, 164 km.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Jan 2017

Monica Strand har på få år blitt en fullføringsmaskin på de tøffe lange terrengultraløp. Nå har hun vært på grensen mellom Italia og Slovenia og løpt det 164 km lange S1 Ipertrail, eller "La corsa della bora" med start i Sistiana klokken 01 natt til tordag 5. januar.


Monica på et sjekkpunkt underveis. Løperne ved siden av er deltagere i teamklassen.


Gratulerer med 2. plass, Monica. Det var visst et tøft løp?

- Takk. Dette ble også litt av en ekspedisjon. Men det sto det jo også i forhåndsomtalen av løpet. Ingen merking. Ingen support. Har virkelig fått merke bora-vinden.

- Er ennå kald langt inn i ryggmargen. -10 grader og 10 m/s på fjellene i Slovenia. Kult løp. Veldig fornøyd.

S1 Ipertrail arrangeres både som individuelt løp, teamkonkurranse og stafett og går i fjell- og skogsterreng nord og sør for Trieste nordøst ved Adriaterhavet. 49 løpere startet og bare 19 klarte å fullføre. Monica kom på 2. plass av de 7 kvinnene som startet.


Monica og den italienske vinneren Christiana Follador (privat foto).

Kun for de mest erfarne...
Løpspresentasjonen på løpets hjemmeside:
S1 Ipertrail, the race 164 km, embodies the spirit of adventure and expedition with a format reserved for only the most experienced outdoor enthusiasts and to whom marries this philosophy. GPS navigation & satellite tracking, an innovative concept of refreshment points and a path that will lead to the beach where you are in short sleeves to the mountain with a meter of snow. No kidding: these are the characteristics that distinguish S1 Ipertrail from other races, for hardness, beauty and uniqueness of the format.

Sovepose og 2 liter ippils i preme:
Etter løpet la Monica ut denne meldingen på facebook:
- Veldig fornøyd med årets første eventyr. "La corsa della bora" var vel akkurat så mye vind man kunne forvente. Flott runde fra Italia til Slovenia og tilbake. 164 km 6780 hm. Kult med egen kasse med mat og drikke som ble flyttet langs løypa og tilgjengelig hver 20 km i stedet for matstasjoner. Pallplass ble det også! Sovepose og 2 ltr ippils i premie🏅

Monica_med_kasse_og_premie (540x705).jpg

Monica etter premieutdelingen...
der hun fikk med seg medalje, sovepose og 2 liter ippils (privat foto).

Video - ett minutt fra løpet:


Resultater

Ipertrail hjemmeside



Startnr_medalje_markasse_ippils-premie.jpg
Matkassen som fulgte løperne var et interesant påfunn. Det var altså ikke betjente mat- og supportstasjoner underveis, men løperne hadde sin egen kassse som ble flyttet framover ca 20 km av gangen etter hvert som løperne hadde passert (privat foto).


Denne omtalen er den samme som undertegnede la ut på kondis.no og som ble avsluttet med litt historikk:

Monica er konkurranseglad og går ikke av veien for tre ultraløp på tre uker, som i 2015:

11707660_10153016216687898_181515992930078123_n.jpg
Kondis 2015: Monica Strand synes målgang på Gaustatoppen er det som gjør Xreid spesielt. Foto: privat. Monica Strand kom på 2.plass i kvinneklassen, og er veldig fornøyd med løpet. Hun løp Zugspitze Ultra for 2 uker siden, og Romeriksåsen på langs forrige helg, og slet derfor med tunge bein til Mårbu. Men det løsnet, og jeg er fornøyd med at jeg hadde gode bein fra Kalhovd til toppen, forteller Monica.



Nytt medlem: Petter "Melvin Tix" Vabog

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jan 2017

Petter Vabog (59) fra Sandefjord er fortsatt medlem i HULK, men har nå også meldt seg inn i RULK. Det gir han mulighet til å delta i f.eks. NM terrengultra.


Petter Vabog - i den beryktede HULK-drakten - sammen med undertegnede under Ecotrail80 i 2015... (foto: Frants Mohr).


- Nå når jeg fyller 60 vil jeg være med i mitt første (og sannsynligvis siste) NM i ultraløp, Telemarks Tøffaste i 2017. Da må jeg være medlem i en klubb som er med i NFIF, sier Petter.

Petter om Petter:

  • Fyller 60 i år og har løpt siden 2009.
  • Første maraton i 2011 og første ultra i 2014.
  • Jeg er en glad og stolt Baktroppsløper og jager ikke på gode plasseringer eller personlige rekorder.
  • I år har jeg startet en liten innsamlingsaksjon:
    • 60 tusen - 60 mil - 60 år.
    • Jeg skal samle inn minst 60 000 kroner til Barnekreftforeningens prosjekt Barn i Sentrum.
    • Jeg skal løpe minst 60 mil i konkurranser
    • Jeg har store planer om å bli 60 år.
    • Mange løpsarrangører har sponset deltagelse i løp og mange løpere skal gi en krone pr. løpte kilometer i konkurranser eller totalt i 2017.
    • Dermed blir innsamlingen min årets store mål.
  • I det sivile selger jeg ballonger og er pensjonert musikalsk klovn Melvin Tix som en del kjenner fra mine 20 år i Bø Sommarland.

Mer om aksjonen og om meg kan du lese på: Barnekreftforeningen/barn-i-sentrum

Petters blogg: Klovnejogg

Petter på facebook (se gjerne på bilder og de fantastiske ballongkreasjonene)

Klovnen: Melvin Tix
Firmaet: Ballonger


Bilderesultat for melvin tix

Ja, dette er faktisk ultraløperen Petter Vabog.

Og her er samme mannen klar for oppgaven som baktroppløper i Ribbemaraton 2016.

mcn-evig-medlem-petter-vabog

Petter ble forøvrig i 2014 utnevnt til evig medlem i Magiske Cirkel Norge.



Tusen takk for grasrotbidraget!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Jan 2017

Romerike Ultraløperklubb takker for bidraget gjennom Grasrotandelen! Klubben mottok 14,664 kroner i 2016, et fint bidrag til klubbens økonomi.


Totalt ble det generert hele 448 millioner kroner gjennom ordningen i 2016. Dette er mulig fordi over én million grasrotgivere har valgt seg en forening som sin grasrotmottaker.

Overskuddet fra Norsk Tipping går til idrett, kultur og humanitære formål. Grasrotgivernes øremerkede spillemidler sørger for at overskuddet går direkte til din forening. Noen får litt, andre får mye, men til sammen blir det en stor sum til frivilligheten i Norge.

Vil du også gi din støtte til Romerike Ultraløperklubb gjennom grasrotandelen?
Print ut dette brevet og lever til din kommisjonær. Foreslå det samme for venner som ikke allerede støtter en klubb.



Nytt medlem: Bente Mjøs

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Jan 2017

Bente Mjøs (37) fra Nittedal er innmeldt i klubben. Hun debuterte på ultradistanse i 2015 og avsluttet året 2016 med ChampagneUltra der hun vant klasse K35-39.

Bente i ChampagneUltra 2016 (foto: Bjørn Hytjanstorp).


- Nå blir det så mye løping at jeg tenkte det kunne være moro å melde meg inn i en løpeklubb og også finne noen å løpe sammen med
, sier Bente.

- Jeg begynte å løpe de lange distansene i voksen alder og fullførte min første halvmaraton da jeg var 30. Etter det har det blitt mange halvmaraton, flere maraton og nå også ultradistanser.

Hun fullførte 3 ultraløp i 2016; Dobbeltravern, Nordmarka Ultra Challenge 54 km og ChampagneUltra. I tillegg løp hun tre maraton; Trans Gran Canaria, Nordmarka skogsmaraton og Jessheim vintermaraton.

- Et bra løpeår som jeg håper å kunne videreføre i 2017, sier Bente.

Løpsplaner for neste år er ikke helt spikret enda.

- Jeg går gjennom listen over ultraløp og har huket av de som er aktuelle.

- Soria Moria til verdens ende er et alternativ, men da halvdistansen. Ellers så er det Farris Ultra, Blefjells Beste, UltraBirken og TrysilUltra’n som utpeker seg. Salomon XREID står også på lista over løp jeg vil gjennomføre, men i år så passer det ikke med planlagt ferie.

Hun vurderer også Oslo Maraton. Etter at hun under ikke helt ideelle forhold klarte å løpe maraton under 4 timer for første gang under Jessheim Vintermaraton sist høst.

- Det kunne vært morsomt å se om jeg kunne klare å slå tiden min under bedre forhold. Men vi får se, sier Bente.


Bente på facebook

En glad Bente i ChampagneUltra nyttårsaften 2015. Dessverre måtte hun litt senere gi seg med kranglete knær, men hun fikk sin revansj året etter (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Her går Bente i mål på Romeriksåsen på langs 2015 (foto: Olav Engen).




Her går Bente i mål på sin maratondebut i Berlin i 2013 (privat foto).



Fem fellestreninger er tidfestet, 3 på Bislett og 2 fra Frognerparken

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Jan 2017

Treningsutvalget inviterer til tre fredagstreninger på Bislett og to søndagstreninger fra Frognerparken. Flere treninger annonseres senere. I tillegg har dete treningssiden på facebook der alle kan invitere til treninger "på sparket".

Dette bildet er fra en fellestrening på Bislett 13.2. i fjor. Treningsutvalgets medlemmer ser vi som nummer 1,2 og 4 fra høyre.



Vintertrening blir som følger:

Fredag ettermiddag/kveld innendørs på Bislett fra kl ca 17:00-19:00
27.01. Louise Skak
10.02. Louise Skak
03.03. Louise Skak

Se også tidligere nyhet om trening på Bislett: Nye adgangskort fra 1.12. for trening på Bislett

Søndag formiddag - løping ute fra Frognerparken kl 09:00 (frammøte ved Sinnataggen)

29.01. Louise Skak
26.02. Louise Skak

Østmarka - løping ute
Asgeir arrangerer, Mer info kommer

Hilsen treningsutvalget
Louise Skak; Asgeir Hjorthaug og John Lund


På sparket-treninger (alle)
Alle oppfordres forøvrig til å bruke den nye facebooksiden vår for å invitere til treningsturer "på sparket": Treningsinvitasjoner Romerike Ultra



Bildet er fra en treningstur på Sessvollmoen nyttårsaften - etter en
invitasjon lagt ut noen dager tidligere på treningssiden på facebook (foto: Olav Engen).



Nytt medlem: Morten Haukeland

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jan 2017

Årets første innmelding kom fra Morten André Haukeland (38) fra Råholt. Han debuterte i ultraløp under Romeriksåsen på langs i juni, og fortsatte med OsloTrippelen og Bislett 6-timers senere i 2016.

Supermann Morten i Oslo Maraton der han altså fullførte hele trippelen til 39. plass på 7:11:37 (foto: Bjørn Johannessen)


Morten kvalifiserte altså til Ultraløpsfatet i sitt første år med ultraløp, og han har også kvalifisert til plaketten for 5 maraton på norsk jord i 2016.

Maratonlista hans i år er: Fjellmaraton Beitostølen, Nordmarka Skogsmaraton, Kongsvinger Maraton, Trondheim Maraton og Oslo Maraton. I tillegg har han også løpt Chicago Marathon.

- De siste to årene har jeg blitt mer og mer glad i å løpe. Spesielt koser jeg meg på langtur. Derfor tenkte jeg at Romerike Ultraløperklubb kunne være noe for meg, sier Morten som også er medlem i Løpsklubben 1814 - Eidsvollklubben som han vil representere i kortere løp.

- Mitt første ultraløp var faktisk Romeriksåsen på langs i fjor. Det ble tøffere enn antatt da jeg var mer trent for asfalt enn sti/terreng. Men kom meg i mål ettterhvert!

Her ser vi 1 stk. sliten Haukeland underveis i Romeriksåsen på langs. - Løpet og arrangementet var for øvrig helt topp. Utrolig fin løype, god stemning og oppvartning, sier Morten (foto: Bjørn Hytjanstorp).


Morten på facebook
Morten på Instagram: now.i.run


Her er Morten i Skogsmaraton (foto: Stian Schløsser Møller)



Godt nytt (løpe)-år! ...og gjør deg kjent med de andre medlemmene.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Jan 2017

lubben går inn i sitt 9. år som Norges første og desidert største ultraløperklubb. Vi har etter hvert blitt en fantastisk samling med likesinnede... men det har også utviklet seg til at ikke alle kjenner alle, slik det var de første årene med Romerike Ultraløperklubb.


Dermed er det enda viktigere at hver enkelt tar initiativ for å komme i kontakt med de nyere medlemmene i klubben, og at de nyere medlemmene "oppsøker" de som har vært med en stund. Til sammen er dere en fantastisk ressurs, og dere sitter på masse kompetanse som andre vil ha glede av.

Et overveiende stort antall av dere er på facebook, og vil lettere kunne følge det som skjer i klubben. Men, det forutsetter at dere har "likt" klubbens side (-r). Dere som ikke er på Facebook må i større grad følge med på nyhetene på hjemmesiden - vi har valgt å ikke sende ut e-post om alt mulig.

Romerike Ultraløperklubb på facebook
Treningsinvitasjoner Romerike Ultra på facebook
Romeriksåsen på langs på facebook
ChampagneUltra på facebook

Ikke alt legges ut på Facebook.

Vi ser at nyhetene som legges ut på hjemmesiden og linkes til Facebook får voldsomt mye høyere seertall en det som bare vises på hjemmesiden. Det indikerer at mange alltid eller neste alltid følges med på facebook, men lar være å besøke hjemmesidene. Det som er litt synd med det er at man går glipp av annen info og oversikterer på hjemmesiden. Ta en tur på hjemmesiden en gang i blant og sjekk for interessante ting.

173 medlemmer pr 31.12.2016

Vi har fått 35 innmeldinger i 2016, og 11 utmeldinger. I tillegg er 12 medlemmer strøket pga manglende betaling av medlemskontingent* Det er leit å stryke noen, men vi regner med at manglende betaling skyldes manglende interesse dersom vi ikke hører noe annet.


*Noen av disse 12 er kanskje ikke klar over at de er strøket, men de har ikke svart på flere henvendelser.

Årets nye medlemmer:

Karianne Ekern
Sebastian Hernandez
Carsten Stævne Bech
Cecilie Longva Igesund
Helga Kringen
Neil Dryland
Øyunn Bygstad
Marianne Moe
Bjørn Gudbrandsen
Tanja Christense Gudbrandsen
Helle Manvik
Thomas Nævestad
Atle Bjørnerud
Kenneth Dæhlen
Rakel Erla Sævarsdottir
Åke Fagereng
Margrethe Fjetland
Viktoria Sollid
Jørn Lyford
Marianne Grøstad Nesje
Aud Elisabeth Stuhr
Frederik Bjørnstad
Jorunn Teigen
Håkon Uggerud
Eirik Gundersen
Heidi Grønvoll
Iselin Ra
Stian Fjellestad
Kristian Bøhler
Magnus Bø Thorud
Matthew Rix Whiting
Benedikte Tveit
June Siren Lium
Ninette Banoun
Yngve Sandøy


Utmeldt eller strøket:

Kim André Borgeteien
Dennis Bo Rahbek
Ellen Wold
Tor Arne Stjern
Johan Percy Holmgren
Ole Arne Schlytter
Steffen Foseid
Knut Olav Wold
Hanne Gro Korsvold
Morten Olsen
Kristoffer Modell
Anders Strömvall
Martin Olafsen
Marthe Svendsen Aune
Anders Lorvik Navjord
Henriette Brynthe
Lise Flugind Gran
Jon Henie
Espen Stovnmo
Gøran Rasmussen Åland
Tor Idar Lillekroken
Ståle Wenstad Aas
Kim Johannesen


Komplett medlemsliste ser du HER



Sondre Amdahl vant 115 km i TTF, Ultra-Trail® Tai Mo Shan (Hong Kong)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Jan 2017

Sondre Amdahl brukte 16 timer og 15 minutter på de 115 kilometerne med 5382 høydemeter. Dermed startet han det nye løpsåret på best tenkelige vis. Starten gikk 8 timer før midnatt i 2016 og målgang var dermed året etter, i 2017.

- Jeg kjente på slutten at det har blitt litt for lite fokus på nedoverløping i høst. Var helt most i låra på slutten. Men, det kommer seg vel utover vinteren, sa Sondre etter løpet.


Start_115km_TTF.jpg

Starten på TTF 115 km (foto: Ultra-Trail® Tai Mo Shan).

Det var 216 som startet i TTF der makstiden er 34 timer. Bak Sondre var det fantastisk nok en lokal kvinneløper som kom nærmest, bare 5 minutter etter Tryslingen, men Marie McNaughton er jo en veldig sterrk løper.


Sondre_Amdahl_Marie_Mc_Naughton.jpg
Sondre og Marie i hyggelig prat etter målgang (foto: Ultra-Trail® Tai Mo Shan).

Resultater fra alle tre distansene

Ultra-Trail® Tai Mo Shan hjemmeside facebook


Gediminas_Grinius_dagen_før_UTTMS.jpg
Løypa går i fjellene med storbyen nedenfor på alle kanter. Her er vinneren av 100-milesløpet, Gediminas Grinius, på en liten løypesjekk dagen før start (foto: Ultra-Trail® Tai Mo Shan).

TTF荃打火
Start: 2016-12-31 16:00:00

TimeBIB No.
Name
116 Hr 15 Min
2017-01-01 08:15:25
T0503
sondre amdahl (M)
SENIOR 2
216 Hr 20 Min
2017-01-01 08:20:13
T0816
Marie McNaughton (F)
SENIOR 2
316 Hr 33 Min
2017-01-01 08:33:38
T0632
Hon Hei Wong (M)
SENIOR 2
416 Hr 48 Min
2017-01-01 08:48:44
T0792
Eric TANG (M)
SENIOR 2
517 Hr 07 Min
2017-01-01 09:07:49
T0798
FURUYA NOBUHIKO (M)
SENIOR 2