Romerike Ultraløperklubb

Romerike Ultraløperklubb

Karianne og Ingunn løp en kald Midnight Sun Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Jun 2019

Det var kaldt og vått under årets Midnight Sun Marathon i Tromsø 22. juni. Våre to kvinnelige deltagere, Karianne Ekern og Ingunn Ytrehus kom likevel i mål, noe jo de fleste gjorde selv om det var kaldere enn kaldt. (Foto: Truls Tiller / MSM)

  • Karianne løp på 4:16:13, som ga 18. plass i K45-49 og 130. plass av totalt 363 kvinner.
  • Ingunn løp på 4:24:43 som ga 2. plass i K65-69 og 165. plass totalt.


Se også omtale på kondis.no: Ny folkefest i øsende regn under Midnight Sun Marathon

Karianne sammenligner opplevelsen i Boston Marathon 2018 med det hun opplevde i Tromsø i år. Hun skriver på facebook:

- De to kaldeste løpsopplevelsene jeg har hatt. Boston 2018, Tromsø 2019. Boston "I ausende regnvær, 4-5 varmegrader og en motvind på 12-13 meter per sekund" (kondis.no), Tromsø i 8 grader og lett til middels regnvær. I Boston ble man imidlertid behøring advart på forhånd, og påkledningen ble deretter. Før Tromsø var det ingen advarsler å se, tvert imot anbefalte "ekspertene" i Løpeprat kort bekledning... Og jeg vet jo selv og, at i 8 grader og regn (her nede) så er kortkort mer enn nok, du blir varm når du er i bevegelse. Tromsø er visst noe annet; 4 mil iskald og hutrende, iskalde bein, med tærne krøllet sammen nedi skoene i et forsøk på å beholde et snev av varme. Neste gang (og det blir ingen neste gang!) stiller jeg i to lag ullundertøy, vintertights og regnjakke. Therese på 2. plass i Energia24 i Belfast med 216 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 24. Jun 2019

Therese Falk har vært i Belfast og løpt 24-timersløpet Energia24 der hun kom på en sterk 2. plass og sov bort seieren. Etter 102 runder (168 km) la hun seg til å sove en stund - og i stedet for en rundetid på 10-12 minutter ble 103. runden på 1 time og 12 minutter. 


Therese i løypa. (Arrangørfoto)

Vi finner ikke nøyaktig resultat på Therese, men 5 minutter før slutt hadde hun nådd 216,4 km - mens vinneren og irsk mester Paula Wright løp 218,06 km. En sterk 2. plass ble det uansett på Therese som egentlig er i England på jentetur.  Thereses kommentarer lenger ned.

Stillingen etter 22 timer.

Manuell telling av rundetider!!!


Løpets facebookside

Løpets hjemmeside

Thereses resultat pr runde


Nytt fint navn har hun også fått:

NameKjaere-Therese FALK
Club/City/CountryRomerike Ultraloperklubb
Bib number228
Class24hr


Therese skriver på facebook:

Møtt noen skikkelig fine folk denne helgen. Ergo: løpt ultra✌🏻 Siste mulighet for å løpe rundt og rundt og rundt i vakre Viktoria park i Belfast. #neveragainvar slagordet for årets 24-timers. 

Og jeg må innrømme at akkurat den tanken slo meg maaange ganger dette døgnet! La meg ned og sov i tre kvarter gjorde jeg også... Underlaget i betong er grusomt, men opplevelsen ble oppveid av fantastisk stemning 🌸💛 

Løp helt uten support , siden jenteturen med Kathrine innebar shopping, sightseeing og søvn for henne. Hun fikk gleden av å bli med meg på dopingkontroll da🥃 Og jeg ble, ‘til the bitter end💪🏻 Målet var et solid treningsløp, der jeg skulle få teste kropp, mental styrke, Maurten sportsernæring og vilje. Vondt i både kropp og vilje, men sto i det! 

Maurten derimot, fungerte bedre enn jeg hadde håpet. Tre (3!) doturer i løpet av 24-timer. Og alle var normale, nødvendige og velfungerende turer. Null kvalme, til tross for steikende sol hele lørdagen. (Nei, det var ikke meldt det. Nei, jeg smurte meg ikke. Ja, jeg er rosa og brent 🥵)

Therese sammen med løpsleder og beviset på 2nd place. (Arrangørfoto)

DNF på Henning i Pennine Barrier 100 Miles - Status er likevel til å leve med

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 24. Jun 2019


Henning Lauritsen har vært en tur på øya i vest og løpt ultraløp Pennine Barrier 100 miles 22. juni. Selv om det ble DNF denne gangen rakk han 118 kilometer og 4000 høydemeter.


Henning skriver på facebook:
- I mange år har jeg hatt som tradisjon å ta en lang treningstur før sommerferien for tømme kroppen for unødvendig fysisk energi. I år falt valget på det 165 km lange Pennine Barrier 100 Miles i Yorkshire Dales i England.

- Et sjeldent hektisk program i ukene før løpet førte til at noe av de fysiske overskuddsenergien allerede var brukt opp. Til tross for flotte opplevelser og skravling med hyggelige medløpere ville ikke kroppen mer etter 4000 høydemeter fordelt på 118 km. Jeg lyttet til den og lot den få fri😀

- Status er likevel til å leve med - 4 fullførte 100-miles løp de siste 9 måneden, avslutter han - og det er vi jaggu enig i.

Pennine Barrier 100 hjemmeside


3 bilder fra løypa:Fem av klubbens løpere fullførte Löplabbets NestenMidtsommerMaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jun 2019

Alle våre løpere i Löplabbets NestenMidtsommerMaraton lørdag 22. juni, fra venstre Borge, Siw, Marianne, Neil, Liss og Heidi. 

Fem av de 27 løperne som fullførte maratonløpet mellom Löplabbets butikker i Sandvika og Drammen var fra klubben. Her var det sosiale - og det å fullføre - det viktigste. Og å holde ut med varmen, for det ble en varm dag.


Fra matstasjonen i Gullaugkleiva. Vi er ikke 100% sikre nå dette skrives, men tror Heidi var delvis medløper og delvis medarrangør.

Kondis.no:
Det var en fin og varm dag på Löplabbets NestenMidtsommerMaraton


 Våre deltagere:

Neil DrylandRomerike Ultraløperklubb04:29
Borge RøstumRomerike Ultraløperklubb04:57Siw Benonisen NicolaisenRomerike ultraløpeklubb04:20
Marianne FøllingRomerike Ultraløperklubb04:21
Liss VallestrandRomerike Ultraløperklubb04:29

Fine gjengen!!!Nytt medlem: Ingvild Hartmann-Lørscher

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jun 2019


Ingvild Hartmann-Lørscher (26) fra  Oslo har meldt seg inn i klubben. Hun jobber som naprapat ved Lillestrøm Muskel- og leddklinikk.

- Jeg har akkurat testet meg som ultraløper under årets Ecotrail i Oslo på 50 km. Har de siste fire årene blitt frelst av løping og har siden løpt lengre distanser og flere løp. Løper i alle fall et halv- og helmaraton i året. Kult å teste nye distanser, sier Ingvild.

Den "testen" hun viste til gikk forresten veldig bra. En sjell i resultatlistene viser at hun kom på 31. plass på kvinnenes 50 km med tiden 5:35:22.Levert av IdrettenOnline