Romerike Ultraløperklubb

Romerike Ultraløperklubb

Marius Nakkeid kom på 8. plass på Funchal Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Marius Nakkeid var raskest av de norske løperne på Funchal Maraton på Madeira 19.  januar. Han kom på 8. plass i herreklassen med tiden 2:58:58. Det holdt til 2. plass i M40-44. Marius kunne også glede seg over at kona Barbro fullførte sitt 10. maratonløp på en fin 11. plass i kvinneklassen.  

Marius Nakkeid har sendt oss denne rapporten fra Madeira:

Maraton løpsrapport fra Madeira Funchal 19 Jan

Marius_Nakkeid_løypa.jpgMarius langs landeveien på Madeira. (Privat foto)

Vi hentet startnummer dagen i forveien og avtalte med arrangøren at det var mulig å legge ut egne drikkeflasker på drikkestasjonene, noe som var hensiktsmessig i det varme klimaet. Ca 25 grader ved løpet slutt. Deretter var det obligatorisk pastaparty på en italiensk restaurant, og i goodiebagen var sportsdrikke byttet ut med Madeira (fornuftig).

Maratonløpet startet 08:30 og det var 255 til start - inkludert 5 nordmenn - hvorav jeg hadde med kona Barbro Lindkvam. Hun var pådriveren til dette løpet, hun fullførte sitt 10 maratonløp.

Vi løp 4 runder på småkupert sløyfer a 4 km hver vei med 180 graders sving med enkel underholdning i den ene enden av sløyfa. Det var fine brede veier, men noe brosteinspartier i siste del av løypa i gamlebyen. Halvmaratonløperne startet 1.5 time senere og blandet seg etterhvert med 42 km løperne.

Mapa2019-FINAL MaratonaEN.jpg

Løpet startet for alvor ved 35/36 km for meg, splitt-tidene ble noe drøyere etterhvert, men jeg klarte å få kroppen over målstreken rett under 3 timer`n.  Fornøyd med å bli nummer 9 totalt (8 i herreklassen)  og 2. plass i klasse M40-44.

Det var grei bevertning og service i etterkant, samt nydelig sommervær.
/Marius Nakkeid

Se mer på kondis.no: Klasseseier til Helge Fuglseth i Funchal Marathon


0 Kommentar

Nytt medlem: Kevin Hughes

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Kevin Hughes (44) fra Hagan i Nittedal har meldt seg inn i klubben. Ultraløpsdebuten fikk han på RPL50 i fjor der han kom i mål på 5 sekunder over 7 timer.

Kevin om seg selv:
Begynte med løping i 2015 (40 års krise) med en gang i uka med venner. Eskalerte mengde i 2017/2018 og løper nå 3 til 4 ganger i uka, når jeg har tid. Har 3 barn som er aktive, er daglig leder i en liten bedrift i Oslo.

I 2019 løp jeg EcoTrail 30 og RPL. I 2020 skal det selvsagt løpes RPL igjen, og EcoTrail 50. Skal og løpe minst en Maraton i 2020 og forhåpentligvis en 80km. 

Bildet fra RPL i 2019, hvor det ikke gikk strålende den siste mila:


0 Kommentar

Nytt medlem: Ruth Vingerhagen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Ruth Vingerhagen (34) fra Vettre i Asker (opprinnelig fra Glasgow) har meldt seg inn i klubben. Hun debuterte på ultraløp i RPL50 i 2019 med en veldig sterk 6. plass med tiden 5:41:12. Litt senere på året vant hun 55-kilometeren i OTC.

Ruth like etter starten på RPL50 - i bra posisjon - men det skulle bli mye bedre underveis. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Ruth etter seieren i OTC. (Foto: Mona Kjeldsberg)

Ruth på facebook

Ruth om seg selv:
Jeg begynt å løpe etter jeg fikk barn. Vi har flyttet en del og løping var en fin måte å bli kjent med nye områder. Nå kombinere jeg ofte løping med turorientering. Etter hvert ble turene lengre og lengre og i 2019 gjorde jeg min første to ultraløp (RPL og OTC (kortest). Liker meg best i terreng og helst opp i fjellene.0 Kommentar

Fire fra klubben fullførte Gunneklev Ultra - årets første norske ultraløp

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Den norske ultraløpsesongen er i gang, det startet med Gunneklev Ultra i Porsgrunn 18. januar. Fire av de 18 som fullførte 46,5-kilometeren var fra klubben. Raskest var Magnus Thorud med 4:09.

Svein-Erik Bakke (SK Rye) og Magnus Thorud løp sammen de siste 30 kilometerne av ultraløpet, og krysser målstreken hånd i hånd. (Privat foto) 


Gunneklev Ultra er et lavterskel løp der det sosiale står i sentrum, i en 5,15 km lang løype rundt Gunneklevfjorden mellom Porsgrunn sentrum og Herøya. Distansene var 3, 5 og 9 runder, der altså den lengste - med 27 deltagere - var ultradistanse.

Se mer på kondis.no: Gunneklev Ultra - årets første norske ultraløp

Team SuperTobias

Einar Hagemann:
- Gunneklev ultra var et fantastisk arrangement. 46.5 km med Tobias i vogn var bare helt konge i dag. TeamSuperTobias sitt første ultra. Han holdt ut og var blid hele veien. 5t 08min 40sek ble sluttiden. Tar av meg hatten for Tobias som er så tålmodig i vogna. Han endte så klart opp med medalje for både gjennomført ultra og yngste deltager (1,5år).

På det venstre bildet ser vi også Øyunn - som løp det som for henne må betegnes som sprint (privat foto)


HULK og RULK etter 46,5 km samløp: Kristian Jahre og Even Nedberg. (Privat foto)

Resultatlista! (De som brøt løpet er anonymisert av arrangøren)


0 Kommentar

Q&A med Leif Barkley Abrahamsen etter Ecotrails filmkveld 3. mars

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jan 2020

Vi bruker ikke å reklamere for eksterne arrangementer her på siden, men når klubbens egen Leif Abrahamsen er en av hovedfigurene må vi gjøre et unntak. Tirsdag 3. mars blir det filmkveld arrangert av Ecootrail og med Q&A med Leif etter visningene.

Bakgrunnen er at han som første nordmann som har klart å få startnummer til legendariske og mytiske The Barkley Marathons. (Bildet er fra Legends Trail 2016)

Tirsdag 3. mars 2020 kl. 19:00–22:00
Filmkveld med Norges største ultraløp
Hva er det som driver folk til å delta i ultraløp, og hvorfor har «trail» blitt så populært? Vi ønsker å synliggjøre ultramiljøet, både det norske og det internasjonale. Og da ikke bare løpere og løpe-eventyrere, men også arrangører og frivillige.
For gjennom løping skapes det forbindelser til lokalsamfunnet.

Filmkvelden arrangeres på Salt (vårt målområde).

Etter visning blir det en Q&A med den første nordmannen som har klart å få startnummer til legendariske og mytiske The Barkley Marathons. Også kjent som verdens hardeste og mest særegne ultraløp. Det 30 år gamle løpet, som går i Tennessee i mars/april ble for alvor en snakkis også utover dedikerte løpermiljøer da den kritikerroste dokumentarfilmen The Barkley Marathons – The Race That Eats Its Young lå på Netflix i 2015. Løypa på 160 km er så drøy å gjennomføre (kun et titalls har fullført i løpets historie), at for overhodet å bli kandidat må du først være i stand til å finne den hemmelige søknadspåmeldingen. De aller fleste finner ikke frem. Og kun 40 fra hele verden får til slutt delta. Leif Abrahamsen kom gjennom nåløyet. Vi gleder oss til å høre om forberedelsene han står i nå, og...hvordan han fant påmeldingen til det nært forestående løpet.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline