Romerike Ultraløperklubb

Romerike Ultraløperklubb

Jon Asphjell på 7. plass i Säfsen sommerbackyard med 22 runder og 147,7 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Aug 2019


Jon Asphjell har vært i nabolandet og løpt et av løpene i den Svenska Cupen i Backyard Ultra, nærmere bestemt i Säfsen sommerbackyard. Det ble en sterk 7. plass med 22 runder og 147,7 km. Vinneren klarte 35 runder og imponerende 235 km.

Jon skriver på favcebook:

Helgas roadtrip- og Backyard Ultra-eventyr. Denne gangen møtte jeg min grense etter 22 runder (147,7 km). Da jeg kastet inn håndkleet gikk det fra syv til seks mann igjen i konkurransen. Vinneren, Daniel George, måtte løpe 35 runder for å være den som stod igjen om sistemann.

Säfsen sommerbackyard ble litt som forventet: en forsamling ultraløpere og «vanlige» løpere som samles langt inn i skauen for å løpe en runde på 6,7 km så lenge de gidder. En forholdsvis enkel og veldig sosial måte å arrangere løp på. Backyard er et perfekt løp for alle som vil vite hvor sin grense er. En konkurranse som ikke belønner fart, men utholdenhet. Også et fin måte og prøve å løpe en ultradistanse for første gang, om kan klarer å komme seg igjennom 7 runder.

Resultater:
Herrer
1) daniel george, danderyd, 35 runder
2) andreas falk, åkersberga klubb, 34 runder
3) filip andersson, degerfors, 29 runder
4) jonas brännmyr, naturen løper, 28 runder
5) krister hägg, team hägg-lahti, 27 runder
6) fredrik sundberg, kristinehamn mangekamp, 25 runder
7) jon asphjell, romerike ultralöperklubb, 22 runder
8) daniel johansson, lk grenseløs, 21 runder
9) christer broström, ok denseln, 19 runder
10) casper lynghei, eskilstuna, 17 runder
10) mikael jonsson, västerås lk, 17 runder
10) anders götmark, ashwell, 17 runder

Linda Bengtsson var best av kvinnene med 20 runder.

Mange bilder og oppdateruinger på fb-siden til Svenska Cupen i Backyard UltraEinar Hagemann fullførte Norseman (NXTRI)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Aug 2019

Einar Hagemann debuterte på Ironman triatlon med å delta på Norseman 3. august, og det ble en positiv opplevelse selv om utskillelsen av hvem som kan kjempe om sort vs hvit trøye ikke favoriserer de som har løping som beste distanse. De 160 beste halvveis på den avsluttende løpingen får fortsette til Gaustatoppen for å sikre seg sort trøye, de øvrige går i mål ved Gaustablikk og mottar hvit trøye, som uansett er en sterkt prestasjon.

Svømmeren Einar gjør seg klar til debut på NXTRI. (Privat foto)

Einar skriver på facebook:

- Endelig er min første ironman fullført. Og ikke en hvilken som helst, #norseman Men aller først. Dette kunne jeg aldri klart uten mine 2 fantastiske hjelpere: Maria Loe og Marie Veslestaul. Det finnes ikke nok fine ord om hva dere har bidratt med gjennom den helgen. Utrolig respekt for det dere gjorde for meg. Du har jaggu holdt ut fra november Maria Loe, elsker deg❤️❤️❤️

Einar og Maria. (Privat foto)

- Jeg har vært et nervøst vrak i 2 uker nå før start. Og da særlig for svømmingen. Har bare hatt en tur på 4000m. Men da jeg kom opp av vannet etter 1t 15 min med brystsvøm, trodde jeg at klokka var feil. Men det stemte 😊. Var noe småsvimmel da jeg kom opp av vannet og skulle skifte he he. Sykling gikk litt trått med min lengste tur på 105 km før start 😂😂. Men det løsnet litt etterhvert. Så ble utrolig fornøyd med det også. Var plutselig blitt en fjellgeit.

Her går det tungt i motbakkene. Men 5:16 på den avsluttende maratondistansen var sterkt.  (Privat foto)

- Jeg lå litt dårlig an da jeg kom inn på T2. Nå skulle det løpes. Hadde egentlig gitt opp svart trøye, 160 beste til cutoff ved Gaustablikk. Jeg lå på 205 plass. Men tenkte, det er jo bare å gi det et forsøk. Så jeg la ut i et bra tempo. Plukket 40 stykker frem til Zombie Hill. Men da var det bokstavelig talt veggen som møtte meg. Der var jeg på 165 plass. Det var helt tomt. Men resten av veien opp til en fullført Norseman og hvit trøye ble en tung med fin opplevelse allikevel. Må også takke Hermann Hagemann og fadern som heiet som gale fra imingfjell og til Gaustablikk. Og Frank Herbro og Øystein Johannessen som hadde fikset med hytte, middag og stamp etter målgang. Takk alle som fulgte med og heiet hjemme ifra.

- Dette var et stort øyeblikk 😊🏊‍♂️🚴‍♂️🏃‍♂
- Dette har vært min beste opplevelse som mosjonist
Ps: gikk ned 5 kg på lørdag 😂😂

Triatlet med hvit trøye. (Privat foto)

Kondis-reportasje fra NXTRI
Hjemmeside
Facebook
Alle resultaterIngvill Merete Stedøy på 3. plass i Meråker Mountain Challenge

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Aug 2019

Ingvill Merete Stedøy har vært i Meråker der hun 3. august løp den tøffe 70-kilometeren i Meråker Mountain Challenge. 61-åringen - som nylig flyttet til Bæverfjord på Nordmøre - kom i mål på 13:56:24 til 3. plass i kvinneklassen.

Ingvill rett etter målgang. (Privat foto)

Hun er et råskinn på sykkelen, men har ikke lagt bort joggeskoene heller, dersom noen lurte på det. Egentlig hadde hun håpet å delta på Norseman denne helgen, men kom ikke med denne gangen. Hun har 4 sorte trøyer fra Norseman tidligere.


Ingvill skriver på facebook:

- Da var det store løpemålet nådd. Meråker Mountain Challenge Ultra ble en stor opplevelse på flotte stier og unikt fjellterreng. Med unntak av de siste 3 km, gikk hele det 70 km lange løpet på sti og myr i fjellterreng. 10 topper og ca 5000 høydemeter. Stolt 🥉💪🏃‍♀️. Og jeg var løpets eldste deltaker 😂.

Alle resultater
Kondis reportasje fra løpet

Ingvill sammen med Daniel Stedøy Holden og Jesper Seip på Kråkfjellet etter ca 15 km. (Privat foto)

Ingvill entrer pallen - i tre akter:Oi, det var høyt opp (sliten etter 5000 høydemeter og 70 km).

Snart oppe!

På plass på pallen!Fire fra klubben løp Kongsvinger Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Aug 2019

Fire av klubbens løpere fullførte Kongsvinger Maraton 3. august i det som er en ganske kupert løypa, hovedsaklig på grusvei, men også litt sti og litt asfalt. Det var totalt 43 løpere med på maratondistansen.


Isabel svikter aldri, derfra får vi alltid bilder og rapport fra løpene på fb-siden hennes. Etter Kongsvinger Maraton skriver hun:

- Maraton nr 30 i boks på Kongsvinger Maraton med disse flotte gutta (se bildet ovenfor der hun er sammen med Jan Billy Aas, Jon Weydahl og klubbens Jørgen og Thomas). 

- Kom under 4:30 med 2 sekunder, det kaller jeg iskald beregning😉 og det holdt til 3. plass i min klasse, siden det bare var 3 deltagere😉 Pall er pall😂 Tusen takk for et fantastisk løp, anbefales 🙏

Etter raskt visitt i dusjen dro jeg opp til Grefsenkollen for å heie på og gå en runde sammen med gode løpevenner som løp Hope Challenge Oslo - 2019👍De løper i 24 timer frem til kl.11.45 i dag, så fremdeles mulig å heie dem frem👌(se egen omtale fra dette løpet)

Dette var en helt perfekt dag i min verden👍 Jeg fikk løpt maraton og tilbragt dag og kveld sammen med fantastiske flotte mennesker i løpemiljøet som har blitt gode venner❤ Jeg digger dere og føler meg så heldig som har mulighet til å holde på med denne løpingen og som har så mange flotte mennesker i livet mitt❤

Pall er pall!

Våre maratonresultater på Kongsvinger Maraton:
Kvinner 8. plass Isabel Aarnes 4:29:58
Kvinner 9. plass Jeanette Aurdal Aarstad 4:38:44
Menn 20. plass Thomas Willy Lindgren 4:10:00
Menn 32. plass Jørgen Oswald 6:15:13

Alle resultatene
Reportasje på kondis.noNytt medlem: Mats Frank

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Aug 2019


Mats Frank (46) fra Os utenfor Bergen har meldt seg inn i klubben. Mange av oss har jo møtt denne mannen på flere ultraløp allerede.

Mats om seg selv:

Jeg er en 46 årig travel 3-barnsfar (3 gutter: tvillinger på snart 2 år og en på snart 5 år) og sivilingeniør som likt å løpe siden midten av 90-talet da jeg studerte.

Jeg er fra Falun i Sverige men har bodd i Norge siden 2012. Bor på Osøyro 3 mil utenfor Bergen.

Løpte 5 st ultraløp i 2018, bla  Bislett 24 timers, Ringerike 6-timers, Bislett 50 km og 2 st Backyard ultra.

Har tidligere løpt maraton 10 ganger med bestetid 3.01 fra 2004, men begynte 2016 å fokusere på ultradistanser. Satser på å løpe lengre å lengre fremover J

Er allerede «kjent» med flere i klubben fra løp og sosiale medier og syns det er en kjempehyggelig gjeng som jeg vil være en del av.

Trener mest alene pga begrenset tid til trening, men håper på mye inspirasjon fra dere øvrige i klubben !


Mats Frank på facebook
Levert av IdrettenOnline